- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #1.721
kızlar bişi sorucam.beliritileriniz neler?benim hiç midem bulanmıyor.sadece göğüslerimde ve karnımda şişkinlik var o kadar.5+4 hamileyim.sizin belirgin belirtileriniz nedir?
merhaba adese,ben de seninle aynıyım ama belirtilerim o kadar fazla ki......
sürekli yorgun ve uykulu.....
mide bulantısı( hiç bitmeyen).........
baş ağrısı......
enerjim yok,beni görüp hamile olduğumu bilmeyen herkesin ilk tepkisi''aaaaaa hasta mısın?''
merhaba adese,
bende de çok fazla yemek yeme isteği ve akşamları da çok fazla halsizlik oluyor.ama mide bulantım yok.normal mi diye merak ettim
Selam olsun guzel anne adaylarım =)
günaydın.nasılsınız bugün?bende hala bulantıdan eser yok gayet güzel yemeye devam ediyorum.6+3üm şükür
kızlar bişi sorucam.beliritileriniz neler?benim hiç midem bulanmıyor.sadece göğüslerimde ve karnımda şişkinlik var o kadar.5+4 hamileyim.sizin belirgin belirtileriniz nedir?
arkadaşlar herkese allahım hayırlısıyla kuçağına almayı nasip etsin. bende hamiletim SAT 15 mayıs Muhtemel doğum tarihi 19 şubat. bu ikinci bebeğim oğlum 5 yaşında.... bundan 2 ay önce 7 haftalıkken düşük yaptım şimdi yine hamileyim. ama çok korkuyorum yine birşey olur diye ... ilgilenen arkadaşım benide tabloya ekleye bilirmi????
canim gamzeli ayva olacak gamzelere (yani cukur olcak ayvada )parmak basip kendi yanagina koyacaksin cenene koyacaksin oda ilk 3 ay olmasi lazim
ben siyah cay içiyorum ama acık ve abartmamak sartıyla içebilirsin demişti dr um.....MUHAMMET TEKİN
(Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri)
HAMİLELİKTE UZAK KALINMASI GEREKEN BİTKİLER DE VAR!
“Hamilelik döneminde kullanılması faydalı olabilecek bitki ve bitkisel preparatlar şunlardır:
Elma ve elma kabuğu kompostosu: Hamilelikteki mide bulantısını ve mide yanmasını engeller.
Melisa çayı: Hamilelikteki sinirsel gerginlikler ve stres için kullanılabilir.
Acerola: Yüksek miktarda C vitamini ihtiva eder ve doğumu kolaylaştırıcı, düşük tehlikesini önlemede, rahmi güçlendirmede ve fazla kilo almayı engellemede kullanılır.
Lavanta yağı: Kasıklara giren kramplarınız için lavanta yağını öneririm. 5 damla lavanta yağını 1 bardak suya damlatın bir havlu veya beze emdirip sıkın ve kasıklara koyun 5 dakika bekleyin.
Hamilelikte yaşanan kansızlık için günde 3 adet hurma (hurma aynı zamanda folik asit ihtiva eder.), günde 2 adet havuç, keçiboynuzu- harnup pekmezi tüketilebilir.
Hamileliğiniz boyunca uzak kalmanız gereken bitkiler ise şunlar: Adaçayı, Sinameki, Maydanoz (aşırı kullanmamaya dikkat edin.), siyah çay, kahve ve acı baharatlar.”
HAMİLELERİN GÜVENLE TÜKETEBİLECEĞİ İÇECEKLER
Bu dönemde tüketimi en güvenli içecekler; su, taze meyve suları ve süttür. Sıcak içeceklerden süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekleri tercih edebilirsiniz. Prebiyotik bakteri içeren ürünler bu bakterilerin etkisiyle sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önlerler ve hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanılabilirler.
Enerji içecekleri, alkol, tatlandırıcı içeren diyet içecekler ve gazlı (kola, gazoz gibi) içecekler kesinlikle tüketilmemelidir. Diyet içecek ve gıdaların içeriğinde ve suni tatlandırıcılarda bulunan aspartamdan ve, her ne kadar bebeğe zararlı olduğu kanıtlanmasa da tüm diyet ürünlerinden uzak durulmalıdır.
bir bardak su içiyorum üç kez tuvalete gidiyorum.geceleri de öyle sürekli uyanıyorum.tuvalette yatıp kalkıyorum nerdeyse.doktor da bol bol su iç diyor ama tuvalete gitmekten gına geldi artık
Benim eşim de bir şey taşıtmıyor, iş yaptırmıyor sağolsun…Sürekli karpuz alayım mı, dondurma getireyim mi,nasıl oldun ağrın var mı diyor…
Bebekten konuşmaya imtina ediyor ama yazık üzülüyorum o haline…Sanki kendini kaptırmak istemiyor. İlkinde çok sevinmişti, duygularını açıktan yaşamıştı, kaybettik ya, şimdi korkuyor herhalde kıyamam…
slm kızlar bende aranıza yeni katıldım 2 yıllık evliyim ve 15 aydır korunmuyorduk allahıma şükürler olsun ki hamileyim ayın 13 ünde idrar testi yaptım çokta silik olsa çıktı 14 ünde kan verdim degerim 243,01 çıktı doktor tekrarlayalım dedim dün tekrar kan verdim ve degerim 1000 çıktı allahım isteyen herkese versin
ben de seninle aynıyım ama belirtilerim o kadar fazla ki......
sürekli yorgun ve uykulu.....
mide bulantısı( hiç bitmeyen).........
baş ağrısı......
enerjim yok,beni görüp hamile olduğumu bilmeyen herkesin ilk tepkisi''aaaaaa hasta mısın?''
ciddimisin canım 5+4 te bukadar belirti oluyomu ya bende hiç bişey yok sadece hep yorgun ve uyku hailndeyim okadar 5+3üm bende.ne zaman basladı belirtilerin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?