2012 Şubat Anneleri

bende bugün deneyeceğim kısmetse :)

canım benim oğluşumda çok kötüydü şimdi biraz daha iyi burun akıntısı devam.Bizim yemek problemi reklamsız yemiyor( çok alıştı kumandayı alıp geliyor tabağa önüne koyunca:)Bende yesin nasıl yerse yesin modundayım elbet büyüynce bırakır.Bizim köpek dişleri patladı azılar patladı mı bilmiyorum ağzını açmıyor sinir oluyor elimi götürünce.Şimdi hasta bir de mız mız yapışıyor.Seninki gibi hiç tek oynamaz illa başında bende olacağım tek başına oyalanmaz .

Vayy sıpa vayyy :) Tüm gün görmüyorlar, özlüyorlar babalarını.
Ben ve babası eve döndüğümüzde de aynı şeyleri yaşıyoruz, ordan biliyorum. Annem tüm gün bakıyor, uyutuyor, yediriyor, ben eve gittiğimde kucağımdan inmiyorlar, annem almak isteyince ağlayıp anneme vuruyor ikisi de, neden alıyorsun diye, nankörler diyor annem de gülerek

Valla kızlar siz ne derseniz deyin ama, 2 tane çocuk kesinlikle 1 çocuktan daha kolay
Pazar günü kayınvalideye gittik, anneler günü nedeniyle. Görümcemin de bizimkilerden 5 gün büyük kızı var. Bizim oğlanlar kapıdan girer girmez salonda yere serilmiş oyuncakları gördü, atladılar resmen kucağımdan gitmek için. Biz kalkana kadar ikisi oyuncaklarla oynadı. Arada yanlarına oturup çorba, yoğurt, meyve yedirdim.
Görümcemin kızı annesinin kucağında devamlı, bir çıkıyor bir iniyor. Başka bir şeyle ilgilenmiyor falan, anne de yoruluyor tabii bir süre sonra, sıkılıyor. Aynı şekilde kızkardeşimin kızı da öyle.
Hep diyorlardı nasıl başedeceksin diye ama 2 tane olunca kesinlikle anne de çocuklar da sırayı biliyor, her an kucağa alınamayacağını, beklemesi gerektiğini anlıyor. Benimkilerin ilk öğrendiği, anladığı kelime 'Bekle' Bekle, geliyorum, bekle, mama yapacağım, bekle, seni kucağıma alacağım, beklerler de. Sihirli kelimemiz. Bekle kelimesi sonucunda mutlaka söylenen yapılır çünkü.

Bu hafta sonu biz de oğullarımın saçlarını kestireceğiz, çok terliyorlar, yazın daha da zor olur. İyi düşünmüşsün saçlarını toplatmayı, bana da fikir verdin. Saçlarını kestirmek istemiyorum, hele Poyraz'ımın, saç rengi çok güzel, ona da çok yakışıyor, saçsız bayağı değişik olacak sanırım.
Evdeki eşyaların bozulma olayı maalesef bizde de var. Ev resmen bozuk eşya çöplüğüne döndü. Bozduklarını onlara veriyorum oynasınlar diye. Bir de öyle saçma sapan şeyleri tutuyorum ki, normalde ev derli toplu olacak diye herşeyi atan ben (Yeğenlerimin ufak oyuncaklarını çok atmışımdır ne yapacaklar bu kadar ufak şeyleri diye) bahçeden topladıkları en ufak bir dal parçasını bile atmıyorum, oğullarım 2 dakika oynuyor, yarın gene 1 dakika oynar diye.
Benim oğlanlar şapka takılınca dışarı çıkılacağını öğrendikleri günden beri karşı çıkmadılar şapkaya, Sarp kendisi alıp getirir şapkayı, bereyi ki dışarı çıkalım

allah sağlıkla almayı nasip etsin canım az kalmış
inşallah bu seferki çok emer seni hiç üzmez koliksiz olur inşallah
insan sinirleniyor üzülüyor
bende bazen sesimi yükseltiyorum hemen dudaklarını büküp ağlıyor çokta nazlı valla mehmetnaz koysak adını olurmuştu
ben dün hüngür hüngür ağlarken geldi yüzümü tuttu kaldırdı suratıma suratıma bağırıyor yok böyle fenalık
piknikte 6 aylık bebek vardı öyle sakin öyle tatlı gıkı çıkmıyor oturup duruyor eşim bile maşallah dedi imrendi
bizim canavarsa yere göğe sığmıyor
beşiğinde uyurken bile hoplaya hoplaya uyuyakalıyor hopuyor tepiniyor dönüyor sürekli böyle en son nasıl uyursa artık
mehmet biraz durabilen bir çocuk olsaydı bende düşünürdüm ama çok korkuyorum çünkü duramıyor çocuk hiçbirşekilde duramıyor sürekli hareket ediyor saniye durmadan aşırı hareketli onla uğraşmaktan diğerine bakamam
annem gelince anca başediyoruz iki kişi ancak başediyo

belkide haklısın ama senin avatarında gördüm
senin ufaklıklar durabiliyor teki örümcekte tekide yerde oturmuştu yani durabiliyorlar oturabiliyorlar mehmet oturamıyor duramıyor devamlı saniye durmuyor sürekli hareket halinde
sürekli hareket ettiği için yastık kullanamıyoruz yastık olunca dönemiyor hareket edemiyor diye istemiyo

galiba özlem daha ağır basıyor birde biliyorlar tüm günün özlemini çıkartacaklarını.babamız geldiğinde oynuyor birde adda ya gideceklerini biliyorlar tabi hava güzel olursa.

bu cuma bizim tayinler belli olacak.inşallah hakkımızda hayırlısı olr.annemde iki ay sonra gelcek annem bebeklere bakarken bende ev toparlayacağım.belki annem gelene kadar hallederim çünkü annemle beraber gideceğiz memlekete.

birazını topladım kargoladım anneler günü indirimi vardı.bi dahaki eşyalarımı da bbalar gününde yollayacağım inşallah.

katılıyorum yada rabbim sabrını veriyor.birde annenin desteği büyük.annenin verdiği eğitiminde katkısı büyük oluyor.benim bebekleim misafirliğe gittiğimizde evin çocuklarıyla oynuyor oyuncaklarla oynuyor fakat sürekli hareket halindeyiz.

çünkü bizim ev küçük gittiğimiz evlerde genelde hep büyük evi dolaş dolaş bitiremiyorlar koşturuyorlar oyunlar onuyorlar.inşallah bu sefer büyük ev seçeceğiz tabi olursa.

dışarı çıktığımızda indiriyoruz eşimle bebekleri arabadan çığlık ata ata koşturuyorlar yolda.herkes te seviyor bebekleri artistler gibi karşılanıyoruz

canım aynısını bende diyorum.Eğer ikini cocugum olursa kuzu gibi birşey olsun.Bu 2012 yıl cocukları fena birşeyler:)) insanda sabır kalmıyor bazen ağlamaktan alamıyorum kendimi

yok bee tontinik benim bebeklerim şeytan kulağına kurşun çok haylaz mızmız yada şımarık değiller ama biyere gittiğimiz de çok araştırmacıyız herşeyi inceliyorlar :):):) ne yalan söyleyim hoşuma gidiyor :):)

canım cuma günü dr. kontrolü var olmazsa sorarım şu balgamı bitirsek sorun kalmayacak gibi yine de teşekkürler seninde geçmiş anneler günün kutlu olsun

teşekkür ederim tontinik.evet balgam tıkıyor ya bi de katı olunca çok zorlanıyor.bizler bile zorlanıyoruz hasta olunca.çok geçmiş olsun.bebekler hasta olunca üzülüyorum

Bir an önce sağlıkla sakin bebeğine kavuşman dileğiyle İkinci olunca muhtemelen düzelir kızın.
Insallah, isallah

Benimkide haraketli senin memosla ayni kucukkende ayni gidiyorduk:) boyle cocukla zor ben merak ediyor birazda korkuyorum ne olucak bebekle diye uysal olsa digeri rahat olurda bilmiyorum benimkide uyurken yastik istemiyor doner durur yer begenemez carsaf bile toplanir donmekten sonrada kizar dolandi duzelt diye, oyuncakla oynamaz varsa yoksa etraf karistirip ddagitsin civciv gibi pesimde dolansin insallah disten gecici bi donemdir umut ediyorum:)

Hugocuğum, ben okurken çok gülüyorum bu oğlanın yaptıklarına ama, demek ki seni bayağı bayağı yoruyor, uzaktan davulun sesi hoş gelir tabii. Geçecek ama bu halleri de, biraz büyüyünce daha iyi olacak inşallah.

Çok ilginç çocuk valla, ne dersen de, hareketleri çok komik, keşke hepsini videoya çekebilsen

ben oğlumun saçlarını kestireli bir hafta oldu.kısa kestridik kel yapmadık ama :):) çok güzel oldu önceden kız mı diyorlardı şimdi hepten kız mı diyorlar bi türlü kurtaramadık oğlanı şu kız görüntüsünden

benim umutumuda kıza benzeten çok oldu.ama saçlar gidince erkeeğe benzedi.minik askerim benim...

ayy buna bayıldım ben. çok güldüm valla. ben de ömernaz koysaydım ya, tühh

bizimkide hiç lafa gelmiyor çünkü. hemen basıyor yaygarayı.

Son düzenleme:

ömerin de saçlarının arkası lüle lüle, tepeler düz. ben kestirmek istemiyor o kıvırcıklar ona çok yakışıyor çünkü. şeeyyy bir de kepçe kulakları çıkacak kısa kestirirsem

melittacım demekki yakışıklı bir oğlun var, maşallah

Gunaydin bayanlar, hepinize bir sorum olucak, cocuklarinizi nasil uyutuyorsunuz, uykuya ne kadarda geciyor ve gece hic kalkiyormu?
Benim kizim benim odamda besigi besigine yatar ama bende karsisinda yataga uzanirim oyle uyur, uyuma suresi 1 saat ile 1,5 saat arasindadir gece ise aglayarak 2-3 bazende 4 defa uyanir mutlaka siisst derim uyur tekrar aglayinca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…