arkadaşlar dün verdiğim sebze köftesi gerçekten güzel oluyor yumurcakları kandırmak için birebir
bende o köfteleri pişirip yiyorum seviyorum önemli olan köfteyi yaprken tadına bakmak eksik noksan ne varsa ilave etmek yumurcaklara sevdirilebilir tat elde etmek
birde bu tarif var
baklagil köftesi
nasıl olur demeyin benim sıpa baklagil sevmiyor öyle olunca baklagiller köfte oluveriyor
istenilen baklagiller kullanılabilir
nohut
kurufasulye
köftelik bulgur(mehmet bulgur yiyor pirinç sevmiyor artı pirince göre saha sağlıklı diye)
kırmızı mercimek
varsa kuru bakla
yulaf
aşurelik bulgur
barbunya
dahada arttırılabilir
malzemeleri bir gece önceden ıslayıp ertesi günü haşlıyorum haşlarken suyuna çok az şeker ekliyorum gazını alsın diye
piştikten sonra süzüp çatalla eziyorum
içine kıyma koyduğumda oluyor koymadığımda ama kıyma koyunca tabiki daha lezzetli oluyor
yeşilsoğan kurunane kekik dereotu maydonozda doğrayıp ekliyorum artı kimyonda koyuyorum gazı yapar diye
tuzunuda ekliyorum kıvama göre un ekliyorum ve yumurta ekleyipyoğuruyorum önce yumurta sonra galetaya bulayıp pişiriyorum
tabiki iki tarifte zaman alıcı bu yüzden artı elimde hazır olsun değişikşekillerde veririrm diye buzluğada atıyorum
mesela yazın kış için buzluğa sebze filan atıyoruz
kışında kışlık sebzelerden filan bu şkeilde köfte yapıp atıp yazın filan az yağda pişirip yedirebiliriz
ben bu şekilde rahat ediyorum yanına kefirle doyurucu sağlıklı besleyici
akşam yemeklerden veriyorum yanına birde herhangi bir iki köfte veya karides tamamdır