- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #80.721
günışığımm haklısın herşeyi anlıyorlar..
benim cadı da nerde fiş görse prize takmaya çalışıyor..müzik setini kendi açıyor kendi oynuyor..söylediğim kelimeleri tekrarlamaya çalışıyor..eşime aşkım diye seslendim geçen gün bir baktım benim sıpa adkimmm :) diyo..gel de yeme şimdi bunları..kelimeler çok net değil kendince bir dili var:) habire konuşuyor ama öyle böyle değil ..hiç durmuyo çene..dil ağzında dönüyo konuşuyoda konuşuyo..
koltuğun üstüne çıkıp pencereden dışardaki kuşlara,kedilere,köpeklere,insanlara konuşuyor..5. kattan hepsini de görüyor maşallah..hayvan delisi nerde görse kuduruyor..
ha bir de bütün meyvelere elma diyor..muzu portakalı gösteriyorum onlara da elma diyor..çok hareketli bir çocuk hiç öyle çıt kırıldım nazlı kız çocuğu gibi değil..bildiğin oğlan bebesi diyor eşim:) evde tırmanmadık yer bırakmıyor nerdeyse düz duvara tırmanacak sıpa
ah ben onun kibar yiyen parmaklarını yerim yerim..
ne güldüm ..:)))
tatlılar işte,hemde çookkk...
dağıtsınlar,kırsınlar,döksünler,kirletsinler,batırsınlar...biz anneler ne güne duruyoruz,işimiz ne temizleriz!!
bugünde hugo yok!!!!:))
iyimi acaba?
yarım kilo tekir balığını umutla birlikte yedik!!!!çüşşş bizeeee:)))))
dün elektrik süpürgesini getirdim koydum girişe.baaşlamadan bi lavobaya girip çıkıyım dedim.geldim ki ne göriyim.umut süpürgenin fişini içinden çıkarmış,koltuğa çıkmış,fişi prize takmaya çalışıyor.boyuda yetmiyor allahtan henüz.değdirememiş..allah korusun.
dedim belki tesadüftür.bugünde süpürüecektim.umut al annecim tak bunu dedim.tv izliyordu o sırada,kalktı,aldı elimden fişi,koltuğa çıktı takmaya çalışıyor.
kızlar bebişlerimiz artık anlamaya başlıyorlar ..hernekadar konuşamalarsada anlamabecerileri gelişiyor sanırım.
onun dışında bazı dediğim şeyleride anlıyor artık.
gel sana müzik açıyım oyna diyorum mesela:hemen yerinde oynamaya başlıyor,hemen pcnin başına geliyor.
yada gel bak luli başalamış,gel izleyelim diyorum,koş diyorum hemen tv nin yanına gidiyor.
ama konuşma gelişiminde pek bi ilerleme yok henüz oğlumun.
.((
hep aynı kelimeler işte,standart.daha bi gelişme gösteremedi.
geçmi konuşucak ne!:44:
Oyyy yerim ben seni dillerinii! Hergünleri ayrı güzel bu veletlerin. Yeni bir kelime, öğrendikleri her yeni şey çok büyük başarı, nasıl mutlu oluyorum ben de anlatamam.günışığımm haklısın herşeyi anlıyorlar..
benim cadı da nerde fiş görse prize takmaya çalışıyor..müzik setini kendi açıyor kendi oynuyor..söylediğim kelimeleri tekrarlamaya çalışıyor..eşime aşkım diye seslendim geçen gün bir baktım benim sıpa adkimmm :) diyo..gel de yeme şimdi bunları..kelimeler çok net değil kendince bir dili var:) habire konuşuyor ama öyle böyle değil ..hiç durmuyo çene..dil ağzında dönüyo konuşuyoda konuşuyo..
koltuğun üstüne çıkıp pencereden dışardaki kuşlara,kedilere,köpeklere,insanlara konuşuyor..5. kattan hepsini de görüyor maşallah..hayvan delisi nerde görse kuduruyor..
ha bir de bütün meyvelere elma diyor..muzu portakalı gösteriyorum onlara da elma diyor..çok hareketli bir çocuk hiç öyle çıt kırıldım nazlı kız çocuğu gibi değil..bildiğin oğlan bebesi diyor eşim:) evde tırmanmadık yer bırakmıyor nerdeyse düz duvara tırmanacak sıpa
ya sorma günışığım deminde pc takılı prizin düpğmesini kapamış.herşey kapandı.bide beyefendi pc masasına çıkıyor :) kızım iyi de oğlum hiç laftan anlamıyor :):):)
eline ne alırasa öyle kibar kibar alıyor tutuyor yiyor :) video ya daçektim ekleyebilsem de görseniz
bugünde hugo yok!!!!:))
iyimi acaba?
yarım kilo tekir balığını umutla birlikte yedik!!!!çüşşş bizeeee:)))))
dün elektrik süpürgesini getirdim koydum girişe.baaşlamadan bi lavobaya girip çıkıyım dedim.geldim ki ne göriyim.umut süpürgenin fişini içinden çıkarmış,koltuğa çıkmış,fişi prize takmaya çalışıyor.boyuda yetmiyor allahtan henüz.değdirememiş..allah korusun.
dedim belki tesadüftür.bugünde süpürüecektim.umut al annecim tak bunu dedim.tv izliyordu o sırada,kalktı,aldı elimden fişi,koltuğa çıktı takmaya çalışıyor.
kızlar bebişlerimiz artık anlamaya başlıyorlar ..hernekadar konuşamalarsada anlamabecerileri gelişiyor sanırım.
onun dışında bazı dediğim şeyleride anlıyor artık.
gel sana müzik açıyım oyna diyorum mesela:hemen yerinde oynamaya başlıyor,hemen pcnin başına geliyor.
yada gel bak luli başalamış,gel izleyelim diyorum,koş diyorum hemen tv nin yanına gidiyor.
ama konuşma gelişiminde pek bi ilerleme yok henüz oğlumun.
.((
hep aynı kelimeler işte,standart.daha bi gelişme gösteremedi.
geçmi konuşucak ne!:44:
ya sorma günışığım deminde pc takılı prizin düpğmesini kapamış.herşey kapandı.bide beyefendi pc masasına çıkıyor :) kızım iyi de oğlum hiç laftan anlamıyor :):):)
eline ne alırasa öyle kibar kibar alıyor tutuyor yiyor :) video ya daçektim ekleyebilsem de görseniz
kızlar merhaba herkes iyidir inşallah
ben dahil herkes pek sık giremiyor artık foruma,herkesin farklı koşturmaları var sanırım
Ohh afiyet olsun size, ikinizin de ihtiyacı var balığa, iyi yapmışsınız:)
Allahtan çocuk elini prize değdirememiş, geçmiş olsun.
Bu sıpalar her gün büyüyor, değişik gösterileriyle bizi bizden alıyorlar. Her yaptıkları bende de hayranlık uyandırıyor.
Çok iyi gözlemliyorlar, taklit yetenekleri çok iyi. Öğrenme şekilleri bu. Sanırım sen hergün evi süpürüyorsun ki çocuk ezberlemiş, önce fiş yuvasından çıkarılacak, sonra prize takılacakBir de prize takıp evi süpürmeyi taklit ederlerse yeme de yanında yat
Konuşma için de kelime biriktiriyorlar bence, benimkiler de öyle şu ara, ben dert etmiyorum. Bir dönem biri çok konuşuyordu bıraktı sonra, şimdi diğeri geveze. Herhalde başka şeylere yönelip diğer özelliği geliştirmiyorlar, sonra toplu olacak hepsiBir de erkekler genel olarak geç konuşuyor. Geç ya da erken konuşma herhangi bir şeyin belirtisi de değil bildiğim kadarıyla. Değilse dert edeyim ben kendime
slm günışıgımm, erkekler biraz geç konuşur derler 2 tane kız yiğenim elimde büyüdü 9 aylıkken konuşmaya başladılar ama oğlum sadece birkaç kelime konuşabiliyor yanlız oda 9 aylık yürüdü ve çok harelketli,birkaç kelime konuşuyor anne,atta,hadi,anneanne,mama,meme,dede gibi üzülme aynı durumdayız...
Kızlar benim bal köpüğüm oyuncaklarla oynamıyor,işi gücü,reklam veya çekmece,dolap,tencere tava,çamaşır bulaşık makinesi vs acaba normalmi onun yaşına uygun tüm eğitici oyuncakları alıyorum hiçbirşeyi esirgemiyorum nerde müzikli ışıklı dikkat çekici şey var alıyorum 3/4 tane hayvan figürlü masal ve nini söyleyen oyuncağıda var yani ne bulursam aldım 2 büyük kutu oyuncak dolu ev yep yeni duruyor hiçbirinin yüzüne bakmıyor akşam işten gelince yere oturuyorum koltukta oturtmuyor.Bacaklarıma sarılıp ağlıyor anni anni diye koltuğa alınca henüz anlamadığı için kendini boşluğa bırakıyor .)) anneside tutmaya çalışıyor,adeta kaleci gibi bi otarafa bi butarafa atlıyorum,sayesinde fizik tedavi gördüm bi gece tutuldum sabah kalkamadım maşallah kendisi 12 kilo 10 gün rapor,yatış bardak bile kaldırmadım çok zor günlerdi bakıcı var ama ben evdeyim diye onu istemiyordu ağlayıp duruyordu,bir an önce iğleşipte işe gitsem diye dua ettiğimi hatırlıyorum.
Yerde sürekli göz hizamda olmasını sağlıyorum oyuncaklarını alıp şarkılar söylüyorum ama o bacaklarımdan atlamaya veya boynumdan tutp bacaklarını kaldırıp sallanmaya çalışıyor.Ne yapacağımı bilemiyorum hepinizin bebeği olduğu gibi benimkide 13 aylık ,9 aylık yürüdü. Biz biraz iri bi bebek olduğu için büyük muamelesi yaptık ondanmı bilmiyorum bebek gibi davranmıyor.Ben yarışma programları ve belgesel seyretmeyi çok severim eşimle seyrettiğimiz tek dizi 80'ler oda bizimle oturup yarışma programı izliyor çok sabitlenmesede yarışma programları ilgisini çekiyor.Tv izlememesi konusunda çok hassasım bakıcıya da tembihliyorum ama akşam gelince mecbur açıyoruz,ne yapsam bilemiyorum sizinkiler nasıl??
kızlar merhaba herkes iyidir inşallah
ben dahil herkes pek sık giremiyor artık foruma,herkesin farklı koşturmaları var sanırım
slm..
sanırım yenisin şubat annelerinde,yada ben yeni farkettim seni!daha önce rastlamamıştım sana,yada bana denk gelmedi..herneyse.))
öyleyse hoşegeldin..:))
burada genelde hemen hemen herkesin bebeği ,benimki dahil pek oyuncaklarla oynamayı sevmiyor sanırım.
belki içinde bulundukları ayın bir özelliğidir bilemiyorum ,benimkide öyle çünkü!tamamen senin aanlattığın gibi yani.
yürüümeye başladılar,haliyle merak ettikleri,ve ulaşmak istedikleri yerlere daha çabuk gidebiliyorken oturup oyuncakla oynamak sıkıcı geliyordur belki.benim düşüncem bu!sürekli farklı şeyler peşinde olmak daha cazip şimdi onlar için.ben 2-3 ay içinde düzeliceklerini umuyorum.nereye kadar çekmece dağıt,dolap dağıt,dök saç..vs dimi ama!böyle teselli ediyorum kendimi!:))
ben evde alabildiğim her önlemi aldım artık.baktım sonu yok,hergün dolap,çekmec topla,yetişemiyorum.çekmece kiliti aldım,uyan dolaplara taktım,uymayanlarını ben bağladım birbirine,hatta bazı çekmecelerin tutma yerlerini bile söktürdüm!kendimiz açabiliyoruz ama o açamayacak hale getirdim.
dün buz dolabı tam kapanmamış,bi bakktım açtı,normalde kolay açılmıyor!şimdi orayı keşfetti ya,gidip gelip yokluyor yine açılacakmı diye!açılmayınca da sinirlenip dolabı ısırmaya çalışıyor yada gelip beni ısırıyor:))
mutfaktafi su sebilini itiritiyor tüm gücüyle,o damacana üzerinde bi ileri bi geri nasıl sallanıyor,allah korusun üzerine devirilecek.dün akşam onunda yerini değiştirdik.şimdi kendini parçalasada yapaamaz.demek istediğim bişekilde çocuğa göre ayarlama yapıyoruz.
mutfak ta daha önceleri dağıtmasına müsade ediyordum ,bir nevi iyi oluyordu,o onlarla oyalanırken ben yemeğimi yağpıyordım vs..ama baktım ki kendini iyice aştı,işi abarttı,dediğim gibi dolapları kiitlemekte bldum son çareyi.sadece 1-2 çekmeceyi ona ayırdım onlarda çok dolu değil.dağıtsın dursun onları.onları toplamak kolay.
mutfak çöpüne dadanmıştı bi ara,açıp,yerlere atıyordu herşeyi,onuda balkona taşıdım.böyle işte canım..
bu arada starda bi yrışma var,ne adı aklımda,ne de sunucusu.aşkı memnu bihterin kocası sunuyor desem.selçuk yöntem miydi ismi !:)) ona bayılıyor benimki.tavsiye ederim.seninkide yarışma izliyormuş madem,onu sever büyük ihtimalle..))
onun dışında,reklam delisi.ve buaralar nasıl olduysa sevdiği bi kaç çizgi filim var artık.elimden geldiğince açmamya çalışıyorum desemde tv genelde açık((
selam arkadaşlar, selam olsun benden size
dün gece kendini şaşıran ömer efendi 1,30 da uyandı vee taa 4,30 a kadar uyumadısalla babam salla ayağımda baktım uyumuyor, gel bari oyun oynayalım dedim. geçtik salona. sanki sabah olmuş da bir mutlu bir mutlu. neyse sonra salladım tekrar uyudu. bugün de kafasını kaldıramıyor uykudan 1'den beri uyanıyor sallıyorum uyuyor tekrar.
bazen resmen ağlama krizine giriyor. dişe yoruyorum ben de. altta iki tane verdı. iki tane daha patlattı ama azılar falan geliyor sanırım. arada ağrı kesici şurup veriyorum, diş jelini de sürüyorum. faydası oluyor mu anlamadım ama. ben de o uyurken bugün kahvemi içtim, bulmaca çözdüm. ütülük giysiler de beni bekliyor
eşim bu sabah bir gömleğini arıyor, ben de ütüsüz dedim. kalktım ütüledim. o kadar uzun süre olmuş ki ütülenmeyi bekleyeli, giydi gömleği "e bu tozlu" dedibekleye bekleye gömlek tozlanmış.
ömer de anne demeye başladı nihayet. dede, yenge, goool, mama dediği diğer şeyler. priz-fiş hastalığı bizde de var.
Bu ara kimseler gelmiyor, asıl Hugocuk yok, merak etmeye başladım onu da. 2 gündür hiç görmedim. Ben de iş yerinde rahatım, hep burda takılıyorum arada online görürüm Hugocuk'u ama, yok şimdi. Umarım kötü birşeyler yoktur.selam canım, nasılsın neler yapıyorsun? bende uzun zamandır yazmıyorum, aslında imkanım var, iş yerindeyim hergün, ama yazıyorum yazıyorum kimse tek kelime yazmıyor, saatlerce bekliyorum sohbet yok derken sıkıldım doğrusu, arada yazılanları okuyorum o kadar
selam canım, nasılsın neler yapıyorsun? bende uzun zamandır yazmıyorum, aslında imkanım var, iş yerindeyim hergün, ama yazıyorum yazıyorum kimse tek kelime yazmıyor, saatlerce bekliyorum sohbet yok derken sıkıldım doğrusu, arada yazılanları okuyorum o kadar
selam arkadaşlar, selam olsun benden size
dün gece kendini şaşıran ömer efendi 1,30 da uyandı vee taa 4,30 a kadar uyumadısalla babam salla ayağımda baktım uyumuyor, gel bari oyun oynayalım dedim. geçtik salona. sanki sabah olmuş da bir mutlu bir mutlu. neyse sonra salladım tekrar uyudu. bugün de kafasını kaldıramıyor uykudan 1'den beri uyanıyor sallıyorum uyuyor tekrar.
bazen resmen ağlama krizine giriyor. dişe yoruyorum ben de. altta iki tane verdı. iki tane daha patlattı ama azılar falan geliyor sanırım. arada ağrı kesici şurup veriyorum, diş jelini de sürüyorum. faydası oluyor mu anlamadım ama. ben de o uyurken bugün kahvemi içtim, bulmaca çözdüm. ütülük giysiler de beni bekliyor
eşim bu sabah bir gömleğini arıyor, ben de ütüsüz dedim. kalktım ütüledim. o kadar uzun süre olmuş ki ütülenmeyi bekleyeli, giydi gömleği "e bu tozlu" dedibekleye bekleye gömlek tozlanmış.
ömer de anne demeye başladı nihayet. dede, yenge, goool, mama dediği diğer şeyler. priz-fiş hastalığı bizde de var.
Aynen benimkiler de öyle canım. Demek ki bu aylardaki bebeklerin genel davranışı. Dediğin de çok mantıklı, ayaklandılar, yatay pozisyondan dikey pozisyona geçtiler herşey kapsama alanlarına girdi. Yerdeki oyuncakları ne yapsınlar, şimdiye kadar göremediklerini dokunamadıklarını keşfediyorlar
Umut kendini aşmış ama, sebili devirme çalışması çok güldürdü beniUmarım dediğin gibi bu keşif macerası biter bir süre sonra.
Benim oğlanlar da mutfaktaki tencere tavalarla oynamayı seviyor. Bir tane dolap ayırdım onlara ama sanırım yanlış dolap, hiç gitmiyorlar oraya. Ben açınca çığlık çığlığa geldikleri bir dolap var, onu onlara uygun hale getireceğim bugün. Neden şimdiye kadar düşünmedim ki. Oğlanları yönlendirebilirim sandım ayarladığım dolaba ama, en az kullanılan dolabı ayırmıştım onlara, yolları pek düşmüyor o tarafa
Evimiz çocuklar için her zaman tehlikesiz bir yerdi. Mobilyalarımız yuvarlak hatlı zaten, köşe çıkıntı yok. Bilmeden çok uygun şeyler almışız yıllardır. Bir de çok fazla süs eşyası sevmiyorum, vitrin olayından nefret ederim. O yüzden çok fazla kaldıracak şeyim olmadı. Sadece bir çekmeceyi kapadım salonda.
Reklamlara, bazı çizgi filmlere (Pepee ve Pijamalı Muzlar ) ve dediğin gibi Selçuk Yöntem'in sunduğu yarışma programına bayılıyorlar.
Ben en çok bu yarışma programı işine şaşıyorum. Seninki de öyleymiş baksana. Mesela 'Ben bilmem eşim bilir' programını da seviyorlar, hadi onu anlarım hareket var, sahne durmadan değişiyor, sesler alçalıp yükseliyor falan da bilgi yarışmasında ne buluyorlar dikkatlerini çekecek
Bu ara kimseler gelmiyor, asıl Hugocuk yok, merak etmeye başladım onu da. 2 gündür hiç görmedim. Ben de iş yerinde rahatım, hep burda takılıyorum arada online görürüm Hugocuk'u ama, yok şimdi. Umarım kötü birşeyler yoktur.
Günlerdir yazacağım, bir türlü olmadı. Oğlanları kendi yatak odalarına geçirdim nihayet. Kafamdaki bir sorunu daha halletmiş oldum, bana göre büyük başarı
Doğduklarından beri bizimle yatak odasında yatıyorlardı. İlk önce ikisini de aynı park yatakta yatırmaya başladım, oyyy ufacıklardı yaaaaHareket etmeden kalıp gibi yatıyorlardı... Ağlayınca yatağa alıyordum, baktım sığmıyoruz, babayı aşka odaya gönderip üçümüz bizim yatakta yatmaya başladık. Kıyamadım park yatağa koymaya. Bana dik olarak ikisini yatırıyordum, o gece hangisi sorunluysa onu yakınıma alıyordum ki ağladığında kapıp memeyi vereyim ağzına. Zaman nasıl geçmiş...
Sonra tekrar park yatağa döndük, babamız koltukta yatmaktan sıkılmaya başladı çünküHiç hareketsiz yatıyorlarken iyiydi tabii, hareketlenmeye başlayıp birbirlerini tekmeleyince bir tane sallanan yataklardan aldık, biri park yatakta kendi kendine, diğeri sallanan beşikte habire sallayarak uyuyordu.
Geçen cuma günü birden bire akşam dedim yatak odalarında yatıracağım. O gece birini beşikte, diğerini salıncakta uyutup yatak odalarındaki yataklarına yatırdım. Gece bir kere uyandı oğullarımdan biri, diğeri sabaha kadar uyanmadı. Sabah ilk kalktıklarında halleri çok güzeldi. Önce oturup yatağa baktı oğullarımdan biri neredeyim der gibi, sonra ayağa kalktı, kardeşi de kalkıp yatağa tutunmuştu, onu görünce nasıl sevindiDoğduklarından beri ilk defa o gün uzun süre uyanmadan uyudum.
Sonraki 2 gün de gayet iyiydi. Ne kolay alıştılar derken son 3 gündür canım çıkıyorArtık diş ağrısı mı, oda ağrısı mı bilemiyorum.
Alışmışlardır herhalde odaya, başka sancıları var sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?