2012 Şubat Anneleri

günışığımm haklısın herşeyi anlıyorlar..
benim cadı da nerde fiş görse prize takmaya çalışıyor..müzik setini kendi açıyor kendi oynuyor..söylediğim kelimeleri tekrarlamaya çalışıyor..eşime aşkım diye seslendim geçen gün bir baktım benim sıpa adkimmm :) diyo..gel de yeme şimdi bunları..kelimeler çok net değil kendince bir dili var:) habire konuşuyor ama öyle böyle değil ..hiç durmuyo çene..dil ağzında dönüyo konuşuyoda konuşuyo..
koltuğun üstüne çıkıp pencereden dışardaki kuşlara,kedilere,köpeklere,insanlara konuşuyor..5. kattan hepsini de görüyor maşallah..hayvan delisi nerde görse kuduruyor..
ha bir de bütün meyvelere elma diyor..muzu portakalı gösteriyorum onlara da elma diyor..çok hareketli bir çocuk hiç öyle çıt kırıldım nazlı kız çocuğu gibi değil..bildiğin oğlan bebesi diyor eşim:) evde tırmanmadık yer bırakmıyor nerdeyse düz duvara tırmanacak sıpa

büyüyorlar artık annesi..:))

maaşallah kızına..erkek fatma desem?:)))
işte benim oğlanda öyle bütüngün öyle konuşup durmaz.ara ara bişeyler söylüyor kendince.
eline kumandayı alıp kulağına götürür,aoooo der önce sonra,başlar bişeyler anlatmaya vs..
ama aşırı konuşmuyor ..konuşsun isitiyorum bende.
dışarıda hayvan görünce konuşur,peşinden koşarken..
yada değişik bişeyler gördüğünde..
kız çocuğu işte daha şimdiden başlıyorlar :)))

ya sorma günışığım deminde pc takılı prizin düpğmesini kapamış.herşey kapandı.bide beyefendi pc masasına çıkıyor :) kızım iyi de oğlum hiç laftan anlamıyor :):):)

eline ne alırasa öyle kibar kibar alıyor tutuyor yiyor :) video ya daçektim ekleyebilsem de görseniz

kızlar merhaba herkes iyidir inşallah
ben dahil herkes pek sık giremiyor artık foruma,herkesin farklı koşturmaları var sanırım

Ohh afiyet olsun size, ikinizin de ihtiyacı var balığa, iyi yapmışsınız:)

Allahtan çocuk elini prize değdirememiş, geçmiş olsun.
Bu sıpalar her gün büyüyor, değişik gösterileriyle bizi bizden alıyorlar. Her yaptıkları bende de hayranlık uyandırıyor.
Çok iyi gözlemliyorlar, taklit yetenekleri çok iyi. Öğrenme şekilleri bu. Sanırım sen hergün evi süpürüyorsun ki çocuk ezberlemiş, önce fiş yuvasından çıkarılacak, sonra prize takılacak Bir de prize takıp evi süpürmeyi taklit ederlerse yeme de yanında yat
Konuşma için de kelime biriktiriyorlar bence, benimkiler de öyle şu ara, ben dert etmiyorum. Bir dönem biri çok konuşuyordu bıraktı sonra, şimdi diğeri geveze. Herhalde başka şeylere yönelip diğer özelliği geliştirmiyorlar, sonra toplu olacak hepsi Bir de erkekler genel olarak geç konuşuyor. Geç ya da erken konuşma herhangi bir şeyin belirtisi de değil bildiğim kadarıyla. Değilse dert edeyim ben kendime

Oyyy yerim ben seni dillerinii! Hergünleri ayrı güzel bu veletlerin. Yeni bir kelime, öğrendikleri her yeni şey çok büyük başarı, nasıl mutlu oluyorum ben de anlatamam.
Senin kız oğlanlara taş çıkartacak desene Şimdiden çokk kolay gelsin sana.

Ay evet lütfen ekle videosunu, görelim kibar bebişi :)

slm günışıgımm, erkekler biraz geç konuşur derler 2 tane kız yiğenim elimde büyüdü 9 aylıkken konuşmaya başladılar ama oğlum sadece birkaç kelime konuşabiliyor yanlız oda 9 aylık yürüdü ve çok harelketli,birkaç kelime konuşuyor anne,atta,hadi,anneanne,mama,meme,dede gibi üzülme aynı durumdayız...

ayy videosunu koyabilsen keşke..eminim çok tatlı yiyordur..:))

ben dahil herkes pek sık giremiyor artık foruma,herkesin farklı koşturmaları var sanırım

sanırım artık yetişemiyoruz canım..e birde havalar düzelmeye başlayınca,dışarı çıkmalarda başlıyor haliyle..
.))

yok canım,elini değdiremiyor,eli ywtişmiyor henüz prize.öyle uzattığıyla kalıyor elini:))
hergün oolmasada,eline bişey verip yediği zaman gze geze yediği için,dökülen yerleri hemencik süpürgeyle alıyorum.yoksa heryer kırıntı olur.ama her gün silmiyorum.mutfağı daha sık siliyorum genelde.
geç konuşma kötü birşeyin belirtisi olduğunu sanmıyorum bende canım.yoksa bende dert ederim şimdi.))

slm canım..benimkide aynı kelimeeleri tekrarlayıp duruyor canım:
anne,baba,mama,meme,aç,hadi,alo ya aooo,dede,dada,ada,..vs...ama hareket etmesine ona diyecek bişeyim yok ..maşallah o konuda iyi.azcık da konuşmayı ilerletse..

kızlar ben bugün hiç giremedim.
sabah bi açtım laptopu,sonra umut 5 dk içinde ymasasından yere düşürdü,hem ayağınının üstüne heldi.bi çığlıla odaya koştum,laptop yerlerde.kapanmış haliyle.açılmadı birdaha.açılıyorduu ama ekran karanlıktı.eşimi bekledim,gelsinde yapsın diye.çok şükür oldu.
bebek görmeye gittik bugün umutla.2 aylık arkadaşımın bebişi.umutun tepkisini merak ettim neyapacak diye.kucağıma aldım..baktım bi bana bi bebeğe baktı önce,ama farklı ortamda olduğu için sanırım,ilgisini çeken birsürü yeni şey varken,pek oralı olmadı bizimle.kıskanma gibi bi belirti göstermedi yani.:))
yaa başkasının bebeği diyemi nedir,ben bebek tutmayı unutmuşum!!!!

Kızlar benim bal köpüğüm oyuncaklarla oynamıyor,işi gücü,reklam veya çekmece,dolap,tencere tava,çamaşır bulaşık makinesi vs acaba normalmi onun yaşına uygun tüm eğitici oyuncakları alıyorum hiçbirşeyi esirgemiyorum nerde müzikli ışıklı dikkat çekici şey var alıyorum 3/4 tane hayvan figürlü masal ve nini söyleyen oyuncağıda var yani ne bulursam aldım 2 büyük kutu oyuncak dolu ev yep yeni duruyor hiçbirinin yüzüne bakmıyor akşam işten gelince yere oturuyorum koltukta oturtmuyor.Bacaklarıma sarılıp ağlıyor anni anni diye koltuğa alınca henüz anlamadığı için kendini boşluğa bırakıyor .)) anneside tutmaya çalışıyor,adeta kaleci gibi bi otarafa bi butarafa atlıyorum,sayesinde fizik tedavi gördüm bi gece tutuldum sabah kalkamadım maşallah kendisi 12 kilo 10 gün rapor,yatış bardak bile kaldırmadım çok zor günlerdi bakıcı var ama ben evdeyim diye onu istemiyordu ağlayıp duruyordu,bir an önce iğleşipte işe gitsem diye dua ettiğimi hatırlıyorum.

Yerde sürekli göz hizamda olmasını sağlıyorum oyuncaklarını alıp şarkılar söylüyorum ama o bacaklarımdan atlamaya veya boynumdan tutp bacaklarını kaldırıp sallanmaya çalışıyor.Ne yapacağımı bilemiyorum hepinizin bebeği olduğu gibi benimkide 13 aylık ,9 aylık yürüdü. Biz biraz iri bi bebek olduğu için büyük muamelesi yaptık ondanmı bilmiyorum bebek gibi davranmıyor.Ben yarışma programları ve belgesel seyretmeyi çok severim eşimle seyrettiğimiz tek dizi 80'ler oda bizimle oturup yarışma programı izliyor çok sabitlenmesede yarışma programları ilgisini çekiyor.Tv izlememesi konusunda çok hassasım bakıcıya da tembihliyorum ama akşam gelince mecbur açıyoruz,ne yapsam bilemiyorum sizinkiler nasıl??

Son düzenleme:

slm..
sanırım yenisin şubat annelerinde,yada ben yeni farkettim seni!daha önce rastlamamıştım sana,yada bana denk gelmedi..herneyse.))
öyleyse hoşegeldin..:))

burada genelde hemen hemen herkesin bebeği ,benimki dahil pek oyuncaklarla oynamayı sevmiyor sanırım.
belki içinde bulundukları ayın bir özelliğidir bilemiyorum ,benimkide öyle çünkü!tamamen senin aanlattığın gibi yani.
yürüümeye başladılar,haliyle merak ettikleri,ve ulaşmak istedikleri yerlere daha çabuk gidebiliyorken oturup oyuncakla oynamak sıkıcı geliyordur belki.benim düşüncem bu!sürekli farklı şeyler peşinde olmak daha cazip şimdi onlar için.ben 2-3 ay içinde düzeliceklerini umuyorum.nereye kadar çekmece dağıt,dolap dağıt,dök saç..vs dimi ama!böyle teselli ediyorum kendimi!:))

ben evde alabildiğim her önlemi aldım artık.baktım sonu yok,hergün dolap,çekmec topla,yetişemiyorum.çekmece kiliti aldım,uyan dolaplara taktım,uymayanlarını ben bağladım birbirine,hatta bazı çekmecelerin tutma yerlerini bile söktürdüm!kendimiz açabiliyoruz ama o açamayacak hale getirdim.

dün buz dolabı tam kapanmamış,bi bakktım açtı,normalde kolay açılmıyor!şimdi orayı keşfetti ya,gidip gelip yokluyor yine açılacakmı diye!açılmayınca da sinirlenip dolabı ısırmaya çalışıyor yada gelip beni ısırıyor:))
mutfaktafi su sebilini itiritiyor tüm gücüyle,o damacana üzerinde bi ileri bi geri nasıl sallanıyor,allah korusun üzerine devirilecek.dün akşam onunda yerini değiştirdik.şimdi kendini parçalasada yapaamaz.demek istediğim bişekilde çocuğa göre ayarlama yapıyoruz.
mutfak ta daha önceleri dağıtmasına müsade ediyordum ,bir nevi iyi oluyordu,o onlarla oyalanırken ben yemeğimi yağpıyordım vs..ama baktım ki kendini iyice aştı,işi abarttı,dediğim gibi dolapları kiitlemekte bldum son çareyi.sadece 1-2 çekmeceyi ona ayırdım onlarda çok dolu değil.dağıtsın dursun onları.onları toplamak kolay.

mutfak çöpüne dadanmıştı bi ara,açıp,yerlere atıyordu herşeyi,onuda balkona taşıdım.böyle işte canım..

bu arada starda bi yrışma var,ne adı aklımda,ne de sunucusu.aşkı memnu bihterin kocası sunuyor desem.selçuk yöntem miydi ismi !:)) ona bayılıyor benimki.tavsiye ederim.seninkide yarışma izliyormuş madem,onu sever büyük ihtimalle..))

onun dışında,reklam delisi.ve buaralar nasıl olduysa sevdiği bi kaç çizgi filim var artık.elimden geldiğince açmamya çalışıyorum desemde tv genelde açık((

selam canım, nasılsın neler yapıyorsun? bende uzun zamandır yazmıyorum, aslında imkanım var, iş yerindeyim hergün, ama yazıyorum yazıyorum kimse tek kelime yazmıyor, saatlerce bekliyorum sohbet yok derken sıkıldım doğrusu, arada yazılanları okuyorum o kadar

selam arkadaşlar, selam olsun benden size

dün gece kendini şaşıran ömer efendi 1,30 da uyandı vee taa 4,30 a kadar uyumadı salla babam salla ayağımda baktım uyumuyor, gel bari oyun oynayalım dedim. geçtik salona. sanki sabah olmuş da bir mutlu bir mutlu. neyse sonra salladım tekrar uyudu. bugün de kafasını kaldıramıyor uykudan 1'den beri uyanıyor sallıyorum uyuyor tekrar.

bazen resmen ağlama krizine giriyor. dişe yoruyorum ben de. altta iki tane verdı. iki tane daha patlattı ama azılar falan geliyor sanırım. arada ağrı kesici şurup veriyorum, diş jelini de sürüyorum. faydası oluyor mu anlamadım ama. ben de o uyurken bugün kahvemi içtim, bulmaca çözdüm. ütülük giysiler de beni bekliyor

eşim bu sabah bir gömleğini arıyor, ben de ütüsüz dedim. kalktım ütüledim. o kadar uzun süre olmuş ki ütülenmeyi bekleyeli, giydi gömleği "e bu tozlu" dedi bekleye bekleye gömlek tozlanmış.

ömer de anne demeye başladı nihayet. dede, yenge, goool, mama dediği diğer şeyler. priz-fiş hastalığı bizde de var.

Aynen benimkiler de öyle canım. Demek ki bu aylardaki bebeklerin genel davranışı. Dediğin de çok mantıklı, ayaklandılar, yatay pozisyondan dikey pozisyona geçtiler herşey kapsama alanlarına girdi. Yerdeki oyuncakları ne yapsınlar, şimdiye kadar göremediklerini dokunamadıklarını keşfediyorlar
Umut kendini aşmış ama, sebili devirme çalışması çok güldürdü beniUmarım dediğin gibi bu keşif macerası biter bir süre sonra.
Benim oğlanlar da mutfaktaki tencere tavalarla oynamayı seviyor. Bir tane dolap ayırdım onlara ama sanırım yanlış dolap, hiç gitmiyorlar oraya. Ben açınca çığlık çığlığa geldikleri bir dolap var, onu onlara uygun hale getireceğim bugün. Neden şimdiye kadar düşünmedim ki. Oğlanları yönlendirebilirim sandım ayarladığım dolaba ama, en az kullanılan dolabı ayırmıştım onlara, yolları pek düşmüyor o tarafa
Evimiz çocuklar için her zaman tehlikesiz bir yerdi. Mobilyalarımız yuvarlak hatlı zaten, köşe çıkıntı yok. Bilmeden çok uygun şeyler almışız yıllardır. Bir de çok fazla süs eşyası sevmiyorum, vitrin olayından nefret ederim. O yüzden çok fazla kaldıracak şeyim olmadı. Sadece bir çekmeceyi kapadım salonda.
Reklamlara, bazı çizgi filmlere (Pepee ve Pijamalı Muzlar ) ve dediğin gibi Selçuk Yöntem'in sunduğu yarışma programına bayılıyorlar.
Ben en çok bu yarışma programı işine şaşıyorum. Seninki de öyleymiş baksana. Mesela 'Ben bilmem eşim bilir' programını da seviyorlar, hadi onu anlarım hareket var, sahne durmadan değişiyor, sesler alçalıp yükseliyor falan da bilgi yarışmasında ne buluyorlar dikkatlerini çekecek

Oy kuzum benim, çok geçmiş olsun, bu diş sancıları bir bitse de çocuklarımız rahat etse.
Senin şeker saatleri şaşırmış uykusunu alamadığı için de şimdi kafayı kaldıramıyor tabii. Yalnız sana çok zor olmuştur, uykusuz bir gece...
Benim ikizlerden biri de bir gece aynı şeyi yapmıştı. Uyandı, nasıl enerjik,2-3 saat uyumamıştı, ben de mecburen yatak odalarına geçmiştim, diğerini uyandırmasın diye, oynamıştık. Bir kere oldu, bir daha olmadı.
Bu ütü olayı nasıl bir nankör bir iştir arkadaş yaa 1: Geçen hafta saat 11'den sonra başladım, yarım gibi ancak bitti, yerleştir falan derken, dağ gibi çamaşır. Tüm çamaşır yıkama işi de bitmişti. Hah dedim bir hafta en azından sepet ortada olmayacak.
Bu hafta koca bir sepet gene ütü masasını üstünde. Daha en az 2-3 makine de yıkanacak.
Bizim oğlanlardan umudu kestim. Geçen hafta ben dede diyorum o ayı diyor, çok güldüm (Dedemize babaannemize biraz kızıyorum, hiç ilgilenmiyorlar diye ). Anne falan hak getire zaten. Babaya zaten adıyla, Ödeenn diyor bir tanesi, diğeri çok geveze ama kelimeleri anlamak mümkün değil, iki heceli birşeyler söylüyor ama keşfedilmemiş bir dilde:)

Bu ara kimseler gelmiyor, asıl Hugocuk yok, merak etmeye başladım onu da. 2 gündür hiç görmedim. Ben de iş yerinde rahatım, hep burda takılıyorum arada online görürüm Hugocuk'u ama, yok şimdi. Umarım kötü birşeyler yoktur.

Günlerdir yazacağım, bir türlü olmadı. Oğlanları kendi yatak odalarına geçirdim nihayet. Kafamdaki bir sorunu daha halletmiş oldum, bana göre büyük başarı
Doğduklarından beri bizimle yatak odasında yatıyorlardı. İlk önce ikisini de aynı park yatakta yatırmaya başladım, oyyy ufacıklardı yaaaa Hareket etmeden kalıp gibi yatıyorlardı... Ağlayınca yatağa alıyordum, baktım sığmıyoruz, babayı aşka odaya gönderip üçümüz bizim yatakta yatmaya başladık. Kıyamadım park yatağa koymaya. Bana dik olarak ikisini yatırıyordum, o gece hangisi sorunluysa onu yakınıma alıyordum ki ağladığında kapıp memeyi vereyim ağzına. Zaman nasıl geçmiş...
Sonra tekrar park yatağa döndük, babamız koltukta yatmaktan sıkılmaya başladı çünkü Hiç hareketsiz yatıyorlarken iyiydi tabii, hareketlenmeye başlayıp birbirlerini tekmeleyince bir tane sallanan yataklardan aldık, biri park yatakta kendi kendine, diğeri sallanan beşikte habire sallayarak uyuyordu.
Geçen cuma günü birden bire akşam dedim yatak odalarında yatıracağım. O gece birini beşikte, diğerini salıncakta uyutup yatak odalarındaki yataklarına yatırdım. Gece bir kere uyandı oğullarımdan biri, diğeri sabaha kadar uyanmadı. Sabah ilk kalktıklarında halleri çok güzeldi. Önce oturup yatağa baktı oğullarımdan biri neredeyim der gibi, sonra ayağa kalktı, kardeşi de kalkıp yatağa tutunmuştu, onu görünce nasıl sevindi Doğduklarından beri ilk defa o gün uzun süre uyanmadan uyudum.
Sonraki 2 gün de gayet iyiydi. Ne kolay alıştılar derken son 3 gündür canım çıkıyor Artık diş ağrısı mı, oda ağrısı mı bilemiyorum.
Alışmışlardır herhalde odaya, başka sancıları var sanırım.

yaa niye kimse gelmiyor gerçekten yaaa.(((
hugo nerde hugo?merak ettim kaç gündür yok.memomu rahatsız acaba?

ayyy inşallah tekrarlamaz dün geceki ni alı8şkanlık haline getirmesinde!bi sıkıntısı vardı kesin!neyseki bugün telafi etmiş,bol bol uyumuş.sende dinlenmişsindir.diş jeli bende sürüyorum genelde.galiba faydası oluyor gibi!
hadi gözün aydın anne de diyormuş.maşallah..
benimkide bilinçli olarak da demeye başladı artık..

ben bilmem eşim bilir vardı birdesen yazınca aklıma geldi.birde onu izliyor benimkide.
sen dediğini bir an önce yap,o dediğin dikkat çekici dolabı onlara uygun hale getir ,rahat edersin:))
ne güzel evinde vitrin vs yokmuş.bende hiç sevmeme ama nasıl olduysa almışım..o vitrin şimdi büyük bela!camını indirecek diye ödüm patlıyor.allahtan önüne set koyduk da geçemiyor şimdilik!
süs eşyalarım desen zaten yerini ben ible unuttum,nerelere kaldırdım kimbilir!sadelik daha iyi zaten..çıkartmayıda düşünmüyorum.göz yoruyor.ve durduk yerde tozlanıyor.umut pepeyi sevmedi sanırım.arada o pijamalı muzlara bakıyor.

bende merak ettim..

güzel bi haber..hadi gözün aydın canım..bundan sonra onlarda rahat,sende..

Günaydın kızlarr,

Bizim hala dişimiz yok.
Artık endişelenmeye başladım yaaa 14 aylık olacak haftaya .
Doktoru 15 ayı bulucak heralde dedi ama bana kalırsa o zaman bile çıkmıycak napsam kiiii :44:
Bi de hiç bişey söylemiyor bababab diyo kendi çapında sesler çıkarıyor ama anlamlı hiçbişey yok henüz.
Yemek sorunumuz devam ediyor yiyor ama zorla işte.
Tv sehpasında dvd falan koymak için yer var bi tarafı boş ( tabi onun yüzünden boşaltmak zorunda kaldık :)) oraya girip o daracık yerde arabasını sürüyo oyun oynuyo, mutfakta damacanaya ağzını tutup su içmeye çalışıyo ,tartının üstüne çıkıp oturuyo ,masaların altında falan sürekli.Yerinde durmayan zıpır bişey işte :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…