- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #80.321
oncelikle gecmis olsun esada , canim vitamini olduren metal, yani bicakta kullanmamak gerekir blendrla ilgili bir durum degil aslinda o yuzden piyasada seramik ve ahsap bıcak setleri var onlardan almak lazim.. bildigim kadariyla haftada 3 gun kirmizi et tuketilmeli ama ben minik minik her yemegine koyuyorum neredeyse
durasella demişti sanırım, sen ona çok iyi bir hayat yaşatmışsın. Allah'tan tek kuşun o değil. diğerleriyle teselli bulman daha kolay olur.
evet bıçak öldürüyor o yüzden kullanmayın diyorlar blendrda bıçakta kullanmamak lazım ama kolayıma geliyor benim
bende hergün muhakkak kırmızı et veya tavuk veya balık çorbasına ekliyorum
balık olduğunda balık yağı o gün içirmiyorum
bu arada balık yağı içince balık balık kokuyorlar
memoş terleyince balık kokuyor
kedi olsa memoşu balık diye yer
benimolan
mehmet bu ara topla oynuyor topunu alıyor atıyor tekme vuruyor bayağı bilinçli oynuyor bildiğin büyük çocuk gibi top oynuyor
uyurkende minik topu var uyku arkadaşı o elinde onunla uyur
eğer top oynamayacaksa o minik topu muhakkak avucunda olur heryere onunla gider o hiç düşmez elinden
varsa yoksa top
başka oyuncaklarıyla oynarken bile o minik top muhakkak elinde olur
top oynamakla meşgul pek karıştırıp yaramazlık yaptığı yok
Günaydın arkadaşlar
giremedim kaç gündür koşturmaktan.
Çarşamba günü ayazı normal kontrole götürdük.yine hiç kilo almamış 9 kg hala.10 gün vitagil şurup kullandık,balıkyağına yeni geçtik.
Doktor dişleri için 15 ayı bulacak heralde dedi.
Ayrıca kuvvet tozu diye bişey yazdı.Yemeklerine takviyeymiş toz halinde günde 3 sefer mamalarına karıştır dedi.
( bu gidişle Ayaz bigün obez olacak)
perşembe sabah da ameliyat için testlerini yaptırmaya hastaneye gittik.
3 tüp kan aldılar oğlumdan, ben dayanamamdiye ablam götürdü kanını aldırmayaSesleri hala kulağımda
Doktor muayenesinden geçti aneztezi uzmanına gittik .O sırada da test sonuçları çıkmıştı.Anestezi dr. değerlerinden birinin yüksek çıktığını normal olmadığını bu şekilde ameliyat olamayacağını testin tekrar yapılmasını istedi.
O gün yetiştiremediğimiz için dün sabah tekrar gittik.Tekrar kan verdik 1 tüp .
Allahtan sonuç bu sefer normal çıktı .Anestezi onayladı sonrada cerraha gittik
Nitekim ptesi sabah ameliyata giricez.
Sünnetini yaptırmak istediğimi de söyledim biz yapmıyoruz 5 yaştan önce dedi.
sorgulamadım .Başka zaman yaptırıcam ama başka hastanede.
Şimdi şu ameliyatı atlatalım da hayırlısıyla oğlum iyileşsin,o da olur zamanı gelince elbet
günışığım ağlayıp da kendini bu kadar heba etme. ben kızımı 2 yaşında memeden kesmiştim. normal zamanı olmasına rağmen o kadar vicdan azabı duydum ki anlatamam. üzülme canım. hiç anne sütü alamayan bebekler var. onlar kocaman olsalar da memeye düşkün bebek, her zaman düşkün oluyor. geceleri daha zor oluyor gerçekten. kızımı iki saat ayağımda salladığımı hatırlıyorum. Allah yardım ediyor canım. üzme kendini.
1 yaşına kadar olması yeterli
biz napalım 6 ay zor emzirdim hep mama istedi 6 aydan sonra bıraktı zaten koliği o kadar kötüydüki stres sıkıntı ağlamaktan çok çok gelmedi sütüm
6. aydan sonra sağdım 11 aylıktı hastalanınca üzüntüden iyice azalmış damla damla geliyodu sağmadım artık bende emzirmek isterdim ama olmadı
ben çok emermişimdi annem başedememiş göğsüne acıbibermi sürmüş napmış öyle acı tadı alınca bidaha asla emmemişim
topaç gibi oğlanın var
daha nasıl bakacaksın üzülme artık çok kafaya takma takarsan diğer bebişinde üzülür iki bebeğin var adil olman lazım hep umuta hep umuta olmazkii
bak biz buranın ünlü bir doktoruna gitmiştik söylemiştim o doktor mehmet için çok iyi bakılmış bir bebek demişti çok mu emiyor sütünmü çok dedi hayır dedim tam tersi 6 ay zor emzirdim sağarak veriyorum o da çok az geliyor dedim çok şaşırmıştı
sadece anne sütüyle en iyi bakım olmuyor açığı diğer yerlerdende kapatabiliyoruz demekki yoksa mehmet için öyle demezdi sormazdı
aynı doktor arkadaşıma yeterli beslenememiş dedi ki hala emiyor çocuk
evet anne sütü en iyisi ama imkansızlıklardan dolayıda elden gelen bişey olmuyor napalım
sen umuta iyi bakıyorsun o da sağlıklı besleniyor sorun yok rahat ol
aslında o bize çok güzel 3 yıl yaşattı
yaramazlıklarıyla güldürdü aklıyla şaşşırttı sevgisiyle ısıttı bizi
onu almasaydık bunları yaşayamayacaktık
tek başına kuşçuda terkedilmiş hasta yürüyemeyen uçamayan sürünen bir kuştu o gün artık yemde yemiyormuş ölecekti biz aldık eve gelirken kutudan çıkarttım avucumda getirdim çok tatlıydı
bize çok berekette getirdi olmayacak işimiz o gün o kuşu alınca oldu maddi yönden çok rahat ettik o günden sonra
noldu nasıl oldu ihmalim varmıydı anlamadım bianlık bişeydi ses dahi duymadım kafamı çevirdim yoktu aradım yerde buldum hala inanamıyorum kabullenemiyorum dün bütün gün kalbim ağrıdı sırtıma vurdu ağrısı
diğerlerinin ilgisi sevgisi unutturuyo işte
o da Allah'ın yarattığı bir canlı. birisi ona bakamayıp, terk ediyor, siz gidip onu o hasta haliyle alıp, onunla yuvanızı paylaşıyorsunuz. Allah sizin işinizi denk getirmez mi!
üzülme hugocum, zaman herşeyin ilacı.
bizim petshopçu hayvanları seviyor ölmelerini istemiyor daha sonrada öyle bikaç terkedilmiş kuş gelmiş bana söyledi fakat işte apartmanda olmuyır kalabalık olduk iyice
aama ilerde olursa müstakil bahçeli dubleks filan bir ev istiyorum tavan arası filan olsun kocaman bir katı onlara ayırcam orda yardıma muhtaç terkedilmiş kuşlar beslicem
bahçede kedi köpekk
bu memişko yarın öbürgün bırakcak gitcek beni
bi kız buldumu tamamdırr
evlat sevgisine eşdeğer hayvan sevgisi
evet canım. çocuğu olmayan insanların yanında neden hep bir hayvan vardır. aynen dediğin nedenden dolayı. evlat sevgisini onunla gidermeye çalışırlar.
ama şöyle birşey de var. bizim kedilerimiz çoktu. annemle deliler gibi onları severdik (çok severdik anlamında). ama şimdi annemlerin 4 torunu var. ne kediye, ne kuşa vakit kalıyor onlardan
ooo maşallah memoya..yakında baba oğul maça çıkarlar dışarı,yaza.aman dikkat et evde baba oğul maç yapmaya alışmasınlar,kırılmadık köşe bucak kalmaz.)))
inşallah en iyi şekilde atlatırsınız canım.şimdiden çok ama çook geçmişler olsun..
allah yardımcınız olsun..dualarım sizinle..
teselliniz için sağolun kızlar..
geceleri içinde dün sma mama aldım,henüz vermedim ama sadece geceleri verip,uyanmadan tok durmasını sağlamaya çalışıcam..
ne mutlu sana bebğini doya doya emzirmişsin..
dediğin gibi düşkün bebeği nazaman bıraktırırsan bıraktır hep zor olur.kısmeti bukadarmış oğlumun..
sağol hugocum,çok güzel anlatmışsın,sizlerde olmasanız..
aslında bunu yazaraken acaba hiç emziremeyen anneler yanlış anlarmı beni diye düşünmedim değil.sonuçta hiç anne sütü alamaayan birsürü bebek var,onlar neyapsın!1 yaşına kadar emdi oğlum .
ben hep şey derdim:ben anne sütü alamamışım ama oğlumu io istediği yere kadar emziricem derdim.ama olmadı işte.darısı diğerinin başına artık:))
sen memoyu emzirmediğini bilmiyordum bu arada.ama nekadar sağlıklı yinede.hem herşeyide yiyor maşalah çok da iştahlı.aslında bi yandan bu aralar çok iştahsızdı,kendini memeye dayamıştı resmen,ama memeyi azaltınca mecbur yer belki,karnı aç olacak,mecbur yiyecek.gıdasınında alması lazım,artık 1 yaşında oldular.
canım kova burcu olupta hayvan beslemeyen ev yoktur
yani sizinde ömercik sayesinde yeniden hayvanlarınız olacak
başka türlü mutlu olmaları çok zordur
eşim kaç yaşında hala hayvanlarla oynuyor düşün
yumağı camın dibine gömmüş bugün dedi gidip gidip bakıyor napim özlüyorum diyor
mutlu yaşadı tek tesellim diyor
günaydınn
kimseler gelmemiş daha
Catlovercım cnm melittacım küsmeyin kimse gelemiyor diye..buranın müdavimlerinin çoğu çalışıyor zaten bide ev koca yemek derken unutuyorlar belki ben evde olduğum halde şuan telefon sıkıntısındn yazamıyorm bide esad bu ara ooo kadarrr yaramzlık yapıyorki anlatamam..akşama kadar arkasını topluyorm...bi misafir gelse sanırki ben hiç toplamamışım odayı..olduğu oda dağılıyor valla napacağım bilmiyorm kocama dedm salıgünü değşik oyuncaklar alalım şuna dedm çocuk bidonlarla tencerelerle oynamaktan sıkıldı..bugün bi ara şemsiyeyle geziyodu koridorda..oyuncaklarının yüzüne bakmıyoo artılk bıkmış zaten..
çekmeceleri döküyoo bulaşık makinesinin kapağının üstüne çıkyoo..koltuktan uzanıp ışığı açıp kapatıyoo.tvnin uydusunu kablosunu çekip aşşağı atabiliyoo ama kızdm en son baktm bozacak uyduyu..oyun yapıyorm sanıyoo...çamaşır makinesn deterjan gözünü açıp kapatıyo çamaşırları içinden boşaltıyoo çöp kovalarını kolunda gezdirir..tabi içi boşken alıyoo akıllı...ayakkabılıktaki bağcıklı ayakkabılarla evde gezer ben almasam...bağcıklarına hasta..stor perdemin boncuklarını yukarı çekmesem zaten koparacak kadar sert çekiştiriyodu zor unutturdum...ahh ahhh afacanımm benm...
Memoda böylemi hugooooo....bilmiyorm ama benm hergün muntazam yaşadıklarımın bi kaçı bunlar...nasıl baş edeceğmi kestiremiyorm bazen ama...napalım sabırla büyütmeye çalışıyoruz işte...
canım bu yaşlarda fazlaca düşmesi iyi değil memeye
aynısını ben yaşamışım annem 8 ay sadece anne sütü vermiş ilk aylar topaç gibiymişim çünkü sütü çok muştu annemin sonradan 7. ayda sütü çokta olsa ben çok emsemde zayıflamışım çünkü yetersiz kalmış aşırı düşkünlüğümden yemek yemek istemezmişim varsa yoksa emermişim 1 buçuk yaşında bu yüzden ayırmış annem çok çekti benden hiçbişey yemezmişim sadece süt içer ve yumurta yermişim aşırı zayıfmışım hep vitaminler filan verirdim doktorlar şişe şişe
sonra çok hasta olurdum bronşitte vardı devamlı hasta olurdum yemek yemem sadece süt yumurta ne kadar beslerki
çocukluğum hastalıklarla geçti sonradan o vitaminlerle çok kilo aldım iştahım çok açıldı pekte sağlıklı olmadı benim için
herşeyin kararı var anne sütü evet lazım ama kararında ilerde böyle sorunlar olabiliyor
çocuk ufaklıktan her besine alıştırılmalı sağlıklı şeylere
yemek yemeyi bilmeli acıkınca yemek yemeli
yaşında artık umut bu zamana kadar iyi emdi enndişe edecek bişey yok gayet iyi herşeyi
sabah uyandı,emzirmedim.normalde hemen emzirirm kahvaltıya kadar.normal sütte vermedim.iyice açıktı.ben kahvaltıyı hazırlarken baktım mama mama demeye bşladı.bizimle bayağı bi yedi kahvaltıda.çok sevindim.üzerinede 3 portakal suyunuda içti.bayağı bi sonrada az bişey süt yaptım.sonrada oynaya oynaya uykusu geldi.:))
çook mutluyum...
napıyım sıkılıyorum benim olanbak işte gene kimse yok :):):)
büyükler derler ki çaydanlık tencere ile oynayan çocuklar çok zeki oluyormuş.
benim oğlum özellikle pc meraklısı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?