• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

oncelikle gecmis olsun esada , canim vitamini olduren metal, yani bicakta kullanmamak gerekir blendrla ilgili bir durum degil aslinda o yuzden piyasada seramik ve ahsap bıcak setleri var onlardan almak lazim.. bildigim kadariyla haftada 3 gun kirmizi et tuketilmeli ama ben minik minik her yemegine koyuyorum neredeyse

evet bıçak öldürüyor o yüzden kullanmayın diyorlar blendrda bıçakta kullanmamak lazım ama kolayıma geliyor benim :31:
bende hergün muhakkak kırmızı et veya tavuk veya balık çorbasına ekliyorum
balık olduğunda balık yağı o gün içirmiyorum
bu arada balık yağı içince balık balık kokuyorlar :1:
memoş terleyince balık kokuyor
kedi olsa memoşu balık diye yer :1:

durasella demişti sanırım, sen ona çok iyi bir hayat yaşatmışsın. Allah'tan tek kuşun o değil. diğerleriyle teselli bulman daha kolay olur.

aslında o bize çok güzel 3 yıl yaşattı
yaramazlıklarıyla güldürdü aklıyla şaşşırttı sevgisiyle ısıttı bizi
onu almasaydık bunları yaşayamayacaktık
tek başına kuşçuda terkedilmiş hasta yürüyemeyen uçamayan sürünen bir kuştu o gün artık yemde yemiyormuş ölecekti biz aldık eve gelirken kutudan çıkarttım avucumda getirdim çok tatlıydı
bize çok berekette getirdi olmayacak işimiz o gün o kuşu alınca oldu maddi yönden çok rahat ettik o günden sonra
noldu nasıl oldu ihmalim varmıydı anlamadım bianlık bişeydi ses dahi duymadım kafamı çevirdim yoktu aradım yerde buldum hala inanamıyorum kabullenemiyorum dün bütün gün kalbim ağrıdı sırtıma vurdu ağrısı
diğerlerinin ilgisi sevgisi unutturuyo işte

evet bıçak öldürüyor o yüzden kullanmayın diyorlar blendrda bıçakta kullanmamak lazım ama kolayıma geliyor benim :31:
bende hergün muhakkak kırmızı et veya tavuk veya balık çorbasına ekliyorum
balık olduğunda balık yağı o gün içirmiyorum
bu arada balık yağı içince balık balık kokuyorlar :1:
memoş terleyince balık kokuyor
kedi olsa memoşu balık diye yer :1:

ben bir tek ıspanakta dikkat ediyorum. bıçakla kesmeyip, elimle koparıyorum. onun dışında gereken herşeye blendır :1::1:

yıkanınca da balık gibi oluyor keratalar. ben artık ömer'i çamaşır sepetine oturtup, duşakabinde yıkıyorum. ne kolaylıkmış.

ömer'e sesimi yükselttiğimde sağ eliyle yüzünü kapatıp, hııııııı diye ağlama sesi yapıyor. ay Allah'ım onu öyle görünce sinir mi kalır, bunlar nasıl şeker oldular böyle :nazar::nazar:

Son düzenleme:
benimolan
mehmet bu ara topla oynuyor topunu alıyor atıyor tekme vuruyor bayağı bilinçli oynuyor bildiğin büyük çocuk gibi top oynuyor
uyurkende minik topu var uyku arkadaşı o elinde onunla uyur
eğer top oynamayacaksa o minik topu muhakkak avucunda olur heryere onunla gider o hiç düşmez elinden
varsa yoksa top
başka oyuncaklarıyla oynarken bile o minik top muhakkak elinde olur
top oynamakla meşgul pek karıştırıp yaramazlık yaptığı yok

ooo maşallah memoya..yakında baba oğul maça çıkarlar dışarı,yaza.aman dikkat et evde baba oğul maç yapmaya alışmasınlar,kırılmadık köşe bucak kalmaz.)))

Günaydın arkadaşlar

giremedim kaç gündür koşturmaktan.

Çarşamba günü ayazı normal kontrole götürdük.yine hiç kilo almamış 9 kg hala.10 gün vitagil şurup kullandık,balıkyağına yeni geçtik.
Doktor dişleri için 15 ayı bulacak heralde dedi.
Ayrıca kuvvet tozu diye bişey yazdı.Yemeklerine takviyeymiş toz halinde günde 3 sefer mamalarına karıştır dedi.
( bu gidişle Ayaz bigün obez olacak :1::1: )
perşembe sabah da ameliyat için testlerini yaptırmaya hastaneye gittik.
3 tüp kan aldılar oğlumdan, ben dayanamamdiye ablam götürdü kanını aldırmaya :( Sesleri hala kulağımda
Doktor muayenesinden geçti aneztezi uzmanına gittik .O sırada da test sonuçları çıkmıştı.Anestezi dr. değerlerinden birinin yüksek çıktığını normal olmadığını bu şekilde ameliyat olamayacağını testin tekrar yapılmasını istedi.
O gün yetiştiremediğimiz için dün sabah tekrar gittik.Tekrar kan verdik 1 tüp .
Allahtan sonuç bu sefer normal çıktı .Anestezi onayladı sonrada cerraha gittik
Nitekim ptesi sabah ameliyata giricez.
Sünnetini yaptırmak istediğimi de söyledim biz yapmıyoruz 5 yaştan önce dedi.
sorgulamadım .Başka zaman yaptırıcam ama başka hastanede.
Şimdi şu ameliyatı atlatalım da hayırlısıyla oğlum iyileşsin,o da olur zamanı gelince elbet

inşallah en iyi şekilde atlatırsınız canım.şimdiden çok ama çook geçmişler olsun..
allah yardımcınız olsun..dualarım sizinle..

günışığım ağlayıp da kendini bu kadar heba etme. ben kızımı 2 yaşında memeden kesmiştim. normal zamanı olmasına rağmen o kadar vicdan azabı duydum ki anlatamam. üzülme canım. hiç anne sütü alamayan bebekler var. onlar kocaman olsalar da memeye düşkün bebek, her zaman düşkün oluyor. geceleri daha zor oluyor gerçekten. kızımı iki saat ayağımda salladığımı hatırlıyorum. Allah yardım ediyor canım. üzme kendini.

teselliniz için sağolun kızlar..
geceleri içinde dün sma mama aldım,henüz vermedim ama sadece geceleri verip,uyanmadan tok durmasını sağlamaya çalışıcam..
ne mutlu sana bebğini doya doya emzirmişsin..
dediğin gibi düşkün bebeği nazaman bıraktırırsan bıraktır hep zor olur.kısmeti bukadarmış oğlumun..

1 yaşına kadar olması yeterli
biz napalım 6 ay zor emzirdim hep mama istedi 6 aydan sonra bıraktı zaten koliği o kadar kötüydüki stres sıkıntı ağlamaktan çok çok gelmedi sütüm
6. aydan sonra sağdım 11 aylıktı hastalanınca üzüntüden iyice azalmış damla damla geliyodu sağmadım artık bende emzirmek isterdim ama olmadı
ben çok emermişimdi annem başedememiş göğsüne acıbibermi sürmüş napmış öyle acı tadı alınca bidaha asla emmemişim

topaç gibi oğlanın var :nazar:
daha nasıl bakacaksın üzülme artık çok kafaya takma takarsan diğer bebişinde üzülür iki bebeğin var adil olman lazım hep umuta hep umuta olmazkii :1:
bak biz buranın ünlü bir doktoruna gitmiştik söylemiştim o doktor mehmet için çok iyi bakılmış bir bebek demişti çok mu emiyor sütünmü çok dedi hayır dedim tam tersi 6 ay zor emzirdim sağarak veriyorum o da çok az geliyor dedim çok şaşırmıştı
sadece anne sütüyle en iyi bakım olmuyor açığı diğer yerlerdende kapatabiliyoruz demekki yoksa mehmet için öyle demezdi sormazdı
aynı doktor arkadaşıma yeterli beslenememiş dedi ki hala emiyor çocuk
evet anne sütü en iyisi ama imkansızlıklardan dolayıda elden gelen bişey olmuyor napalım
sen umuta iyi bakıyorsun o da sağlıklı besleniyor sorun yok rahat ol

sağol hugocum,çok güzel anlatmışsın,sizlerde olmasanız..
aslında bunu yazaraken acaba hiç emziremeyen anneler yanlış anlarmı beni diye düşünmedim değil.sonuçta hiç anne sütü alamaayan birsürü bebek var,onlar neyapsın!1 yaşına kadar emdi oğlum .
ben hep şey derdim:ben anne sütü alamamışım ama oğlumu io istediği yere kadar emziricem derdim.ama olmadı işte.darısı diğerinin başına artık:))

sen memoyu emzirmediğini bilmiyordum bu arada.ama nekadar sağlıklı yinede.hem herşeyide yiyor maşalah çok da iştahlı.aslında bi yandan bu aralar çok iştahsızdı,kendini memeye dayamıştı resmen,ama memeyi azaltınca mecbur yer belki,karnı aç olacak,mecbur yiyecek.gıdasınında alması lazım,artık 1 yaşında oldular.

aslında o bize çok güzel 3 yıl yaşattı
yaramazlıklarıyla güldürdü aklıyla şaşşırttı sevgisiyle ısıttı bizi
onu almasaydık bunları yaşayamayacaktık
tek başına kuşçuda terkedilmiş hasta yürüyemeyen uçamayan sürünen bir kuştu o gün artık yemde yemiyormuş ölecekti biz aldık eve gelirken kutudan çıkarttım avucumda getirdim çok tatlıydı
bize çok berekette getirdi olmayacak işimiz o gün o kuşu alınca oldu maddi yönden çok rahat ettik o günden sonra
noldu nasıl oldu ihmalim varmıydı anlamadım bianlık bişeydi ses dahi duymadım kafamı çevirdim yoktu aradım yerde buldum hala inanamıyorum kabullenemiyorum dün bütün gün kalbim ağrıdı sırtıma vurdu ağrısı
diğerlerinin ilgisi sevgisi unutturuyo işte

o da Allah'ın yarattığı bir canlı. birisi ona bakamayıp, terk ediyor, siz gidip onu o hasta haliyle alıp, onunla yuvanızı paylaşıyorsunuz. Allah sizin işinizi denk getirmez mi!

üzülme hugocum, zaman herşeyin ilacı.

o da Allah'ın yarattığı bir canlı. birisi ona bakamayıp, terk ediyor, siz gidip onu o hasta haliyle alıp, onunla yuvanızı paylaşıyorsunuz. Allah sizin işinizi denk getirmez mi!

üzülme hugocum, zaman herşeyin ilacı.

bizim petshopçu hayvanları seviyor ölmelerini istemiyor daha sonrada öyle bikaç terkedilmiş kuş gelmiş bana söyledi fakat işte apartmanda olmuyır kalabalık olduk iyice
aama ilerde olursa müstakil bahçeli dubleks filan bir ev istiyorum tavan arası filan olsun kocaman bir katı onlara ayırcam orda yardıma muhtaç terkedilmiş kuşlar beslicem
bahçede kedi köpekk :1:
bu memişko yarın öbürgün bırakcak gitcek beni
bi kız buldumu tamamdırr :31:
evlat sevgisine eşdeğer hayvan sevgisi

bizim petshopçu hayvanları seviyor ölmelerini istemiyor daha sonrada öyle bikaç terkedilmiş kuş gelmiş bana söyledi fakat işte apartmanda olmuyır kalabalık olduk iyice
aama ilerde olursa müstakil bahçeli dubleks filan bir ev istiyorum tavan arası filan olsun kocaman bir katı onlara ayırcam orda yardıma muhtaç terkedilmiş kuşlar beslicem
bahçede kedi köpekk :1:
bu memişko yarın öbürgün bırakcak gitcek beni
bi kız buldumu tamamdırr :31:
evlat sevgisine eşdeğer hayvan sevgisi

evet canım. çocuğu olmayan insanların yanında neden hep bir hayvan vardır. aynen dediğin nedenden dolayı. evlat sevgisini onunla gidermeye çalışırlar.

ama şöyle birşey de var. bizim kedilerimiz çoktu. annemle deliler gibi onları severdik (çok severdik anlamında :1:). ama şimdi annemlerin 4 torunu var. ne kediye, ne kuşa vakit kalıyor onlardan :1::1:

evet canım. çocuğu olmayan insanların yanında neden hep bir hayvan vardır. aynen dediğin nedenden dolayı. evlat sevgisini onunla gidermeye çalışırlar.

ama şöyle birşey de var. bizim kedilerimiz çoktu. annemle deliler gibi onları severdik (çok severdik anlamında :1:). ama şimdi annemlerin 4 torunu var. ne kediye, ne kuşa vakit kalıyor onlardan :1::1:

canım kova burcu olupta hayvan beslemeyen ev yoktur :1:
yani sizinde ömercik sayesinde yeniden hayvanlarınız olacak :1:
başka türlü mutlu olmaları çok zordur :1:
eşim kaç yaşında hala hayvanlarla oynuyor düşün
yumağı camın dibine gömmüş bugün dedi gidip gidip bakıyor napim özlüyorum diyor
mutlu yaşadı tek tesellim diyor

ooo maşallah memoya..yakında baba oğul maça çıkarlar dışarı,yaza.aman dikkat et evde baba oğul maç yapmaya alışmasınlar,kırılmadık köşe bucak kalmaz.)))

inşallah en iyi şekilde atlatırsınız canım.şimdiden çok ama çook geçmişler olsun..
allah yardımcınız olsun..dualarım sizinle..

teselliniz için sağolun kızlar..
geceleri içinde dün sma mama aldım,henüz vermedim ama sadece geceleri verip,uyanmadan tok durmasını sağlamaya çalışıcam..
ne mutlu sana bebğini doya doya emzirmişsin..
dediğin gibi düşkün bebeği nazaman bıraktırırsan bıraktır hep zor olur.kısmeti bukadarmış oğlumun..

sağol hugocum,çok güzel anlatmışsın,sizlerde olmasanız..
aslında bunu yazaraken acaba hiç emziremeyen anneler yanlış anlarmı beni diye düşünmedim değil.sonuçta hiç anne sütü alamaayan birsürü bebek var,onlar neyapsın!1 yaşına kadar emdi oğlum .
ben hep şey derdim:ben anne sütü alamamışım ama oğlumu io istediği yere kadar emziricem derdim.ama olmadı işte.darısı diğerinin başına artık:))

sen memoyu emzirmediğini bilmiyordum bu arada.ama nekadar sağlıklı yinede.hem herşeyide yiyor maşalah çok da iştahlı.aslında bi yandan bu aralar çok iştahsızdı,kendini memeye dayamıştı resmen,ama memeyi azaltınca mecbur yer belki,karnı aç olacak,mecbur yiyecek.gıdasınında alması lazım,artık 1 yaşında oldular.

canım bu yaşlarda fazlaca düşmesi iyi değil memeye
aynısını ben yaşamışım annem 8 ay sadece anne sütü vermiş ilk aylar topaç gibiymişim çünkü sütü çok muştu annemin sonradan 7. ayda sütü çokta olsa ben çok emsemde zayıflamışım çünkü yetersiz kalmış aşırı düşkünlüğümden yemek yemek istemezmişim varsa yoksa emermişim 1 buçuk yaşında bu yüzden ayırmış annem çok çekti benden hiçbişey yemezmişim sadece süt içer ve yumurta yermişim aşırı zayıfmışım hep vitaminler filan verirdim doktorlar şişe şişe
sonra çok hasta olurdum bronşitte vardı devamlı hasta olurdum yemek yemem sadece süt yumurta ne kadar beslerki
çocukluğum hastalıklarla geçti sonradan o vitaminlerle çok kilo aldım iştahım çok açıldı pekte sağlıklı olmadı benim için
herşeyin kararı var anne sütü evet lazım ama kararında ilerde böyle sorunlar olabiliyor
çocuk ufaklıktan her besine alıştırılmalı sağlıklı şeylere
yemek yemeyi bilmeli acıkınca yemek yemeli
yaşında artık umut bu zamana kadar iyi emdi enndişe edecek bişey yok gayet iyi herşeyi

Son düzenleme:
canım kova burcu olupta hayvan beslemeyen ev yoktur :1:
yani sizinde ömercik sayesinde yeniden hayvanlarınız olacak :1:
başka türlü mutlu olmaları çok zordur :1:
eşim kaç yaşında hala hayvanlarla oynuyor düşün
yumağı camın dibine gömmüş bugün dedi gidip gidip bakıyor napim özlüyorum diyor
mutlu yaşadı tek tesellim diyor

bu söylediklerini kanıtlayan bir arkadaşımın oğlu var. kova burcu. ilkokul çocuğu. annesine tutturmuş kedi alalım diye. annesi de çalışıyor, oğlum bari balık alalım demiş, kucağına alıp seveceği bir hayvan istiyormuş illaki.

günaydınn güzel pazarlar diliyorum..
buaralar ancak okuyabiliyorum forumu..1.sınavları yapma zamanı geldi o yüzden soru hazırlama temposu içerisindeyim
birde 23 nisan kutlamaları için uğraşıyorum
malum kareografi çalışmaları
veee kızım.....

öncelikle hugocum kuşun için inan çok üzüldüm:((lisedeyken benimde vardı muhabbet kuşum tam 4 sene bizimleydi
ama annem astımı yüzünden bizden habersiz başkasına vermişti
bende çok ağlamış anneme tavır almıştım hatta
kesinlikle hayvan sevgisi tadılması gereken bi duygu ve bambaşka
diğer kuşların teseellin olur inş..

günışığım canım üzülme karnındakininde sana ihtiyacı var
şuan çok algılayamayabilirsin ama doğduğunda ikisini de gözünden sakınacaksın
vee onlar çok tatlı iki kardeş olup seni delirtecekler:34:

ginger canım çok geçmiş olsun..ameliyat çözümse ne güzel işte
Allah dermansız dert vermesin
Ayaz bebik bi an önce iyileşecek ve herşey çok daha güzel olacak eminim

cat geçmiş olsun..baş ağrısı gerçekten çekilmez bi ağrı
benim eşimde ve kardeşimde sinizüt var
sabah akşam ağrı kesici içerler malesef
yoksa dayanılmaz derler

Catlovercım cnm melittacım küsmeyin kimse gelemiyor diye..buranın müdavimlerinin çoğu çalışıyor zaten bide ev koca yemek derken unutuyorlar belki ben evde olduğum halde şuan telefon sıkıntısındn yazamıyorm bide esad bu ara ooo kadarrr yaramzlık yapıyorki anlatamam..akşama kadar arkasını topluyorm...bi misafir gelse sanırki ben hiç toplamamışım odayı..olduğu oda dağılıyor valla napacağım bilmiyorm kocama dedm salıgünü değşik oyuncaklar alalım şuna dedm çocuk bidonlarla tencerelerle oynamaktan sıkıldı..bugün bi ara şemsiyeyle geziyodu koridorda..oyuncaklarının yüzüne bakmıyoo artılk bıkmış zaten..:9:

çekmeceleri döküyoo bulaşık makinesinin kapağının üstüne çıkyoo..koltuktan uzanıp ışığı açıp kapatıyoo.tvnin uydusunu kablosunu çekip aşşağı atabiliyoo ama kızdm en son baktm bozacak uyduyu..oyun yapıyorm sanıyoo...çamaşır makinesn deterjan gözünü açıp kapatıyo çamaşırları içinden boşaltıyoo çöp kovalarını kolunda gezdirir..tabi içi boşken alıyoo akıllı...ayakkabılıktaki bağcıklı ayakkabılarla evde gezer ben almasam...:9:bağcıklarına hasta..stor perdemin boncuklarını yukarı çekmesem zaten koparacak kadar sert çekiştiriyodu zor unutturdum...ahh ahhh afacanımm benm...
Memoda böylemi hugooooo....bilmiyorm ama benm hergün muntazam yaşadıklarımın bi kaçı bunlar...nasıl baş edeceğmi kestiremiyorm bazen ama...napalım sabırla büyütmeye çalışıyoruz işte...

napıyım sıkılıyorum benim olan :( bak işte gene kimse yok :):):)

büyükler derler ki çaydanlık tencere ile oynayan çocuklar çok zeki oluyormuş.

benim oğlum özellikle pc meraklısı

pek kimsecikler girmemiş dünden beri..
bugün pazar herkesin kocası evde,yada biyerlerdesiniz dimi?!:))
biz evdeyiz.hava kapalı.eşim salı iş başı yapıcak.10 gün aradan sonra.
bende bugün fırsattan yaralanıp mutfağımı temziledim.tüllerini yıkadım,camlarını sildim,buzdolabımı ,mutfak dolaplarımı temizledim.umuta ayrı ,bize ayrı yemek yaptım.umuta baktı eşim.ama burnuna her defasında darbe alıyor umuttan,ve kanıyor:((
umut boğuşmayı çok seviyor yerde görmesin bizi hemen üzerimize atlar,ısırır,saçımızı çeker,birde eli çok ağır,vurma huyu çok var malesef.
bende biraz dinleniyim dedim,internete geldim.umutta bayadır uyuyor.
içeriden mızmızlanma sesi geliyordu,uykusu geldi anladım,bende mutfaktaydım,hiç gelmedim yanına.eşimde müzik açmış,oynarken,yere oturmuş,yerde sallana sallana uyuya kalmış.çok tuhaf!hiç yapmadığı şey.çok sevindim.inşallah hep böyle devam eder.normalde memeden başaka bi yerde asla uyumaz.

memede uyurken bi yandanda saçlarımı çeker ensemdeki öyle uyuya kalır.
hatta annmelerdeyken bi ara kardeşimle dışarı çıkmıştık.uyku saati gelince annem kucağına yatırmuş,tabi alışık ya hemen saç aramış çekecek..anneminde saçları kısa,eşarbı var,yandan onu uzatmış saç niyetiine ama bizimki anlamış,beyenmemiş.)))

nisane:
hakılısın ,karnımdakine karşı bencillik yapamam,oda can.oda bişekilde tutunmaya çalışıyor annesine. ama dediğim gibi ay sonuna kadar kesicem umutu sütten..birden olmuyor.:((

canım bu yaşlarda fazlaca düşmesi iyi değil memeye
aynısını ben yaşamışım annem 8 ay sadece anne sütü vermiş ilk aylar topaç gibiymişim çünkü sütü çok muştu annemin sonradan 7. ayda sütü çokta olsa ben çok emsemde zayıflamışım çünkü yetersiz kalmış aşırı düşkünlüğümden yemek yemek istemezmişim varsa yoksa emermişim 1 buçuk yaşında bu yüzden ayırmış annem çok çekti benden hiçbişey yemezmişim sadece süt içer ve yumurta yermişim aşırı zayıfmışım hep vitaminler filan verirdim doktorlar şişe şişe
sonra çok hasta olurdum bronşitte vardı devamlı hasta olurdum yemek yemem sadece süt yumurta ne kadar beslerki
çocukluğum hastalıklarla geçti sonradan o vitaminlerle çok kilo aldım iştahım çok açıldı pekte sağlıklı olmadı benim için
herşeyin kararı var anne sütü evet lazım ama kararında ilerde böyle sorunlar olabiliyor
çocuk ufaklıktan her besine alıştırılmalı sağlıklı şeylere
yemek yemeyi bilmeli acıkınca yemek yemeli
yaşında artık umut bu zamana kadar iyi emdi enndişe edecek bişey yok gayet iyi herşeyi

sabah uyandı,emzirmedim.normalde hemen emzirirm kahvaltıya kadar.normal sütte vermedim.iyice açıktı.ben kahvaltıyı hazırlarken baktım mama mama demeye bşladı.bizimle bayağı bi yedi kahvaltıda.çok sevindim.üzerinede 3 portakal suyunuda içti.bayağı bi sonrada az bişey süt yaptım.sonrada oynaya oynaya uykusu geldi.:))
çook mutluyum...

sabah uyandı,emzirmedim.normalde hemen emzirirm kahvaltıya kadar.normal sütte vermedim.iyice açıktı.ben kahvaltıyı hazırlarken baktım mama mama demeye bşladı.bizimle bayağı bi yedi kahvaltıda.çok sevindim.üzerinede 3 portakal suyunuda içti.bayağı bi sonrada az bişey süt yaptım.sonrada oynaya oynaya uykusu geldi.:))
çook mutluyum...

inşaallah böyle devam eder canım. eder de Allah'ın izniyle. dayamışlar kendilerini memeye, yemek gördükleri yok gözlerinin.

İyi geceler kızlar 2 gecedir yazmadım ama sadece 5 sayfacık konuşulmuş..sanırım hafta sonu diye kimse pek girmemiş...

Önce kendimi yazayım
esadı geçen salı sağlık ocağına götürmüştüm geniz akıntısı vardı öksürüyodu balgamı atamadığı için ama şuruplar hiç işe yaramadığı gibi sanki ilerledi..bugün birde burnu akmaya başladı..salı günü eşim evde 13 30 a doktora randevu aldım annem bronşit falan olur hala neden düzelmedi deyince başk bi doktorda baksın istedm..kendime fizik tedaviye aldım bacaklarım azda olsa ağrıyo ve sık tutuluyo daha önce bi dizimde kireçlenme vardı yeni evliyken baktırmıştm sanırım 2 sindede var artık ve kıtır kıtır ses geliyo rhatlıyorm..daha 27 yaşımda kireçlendysem yandım bakalım ne diyecek doktor...ve dikkat ettim gün boyu çok katlıyorm bacaklarımı birazda ondan oldu ee birazda ev işi namaz kılma derken sanırım bahvettim..inş kötü bişey çıkmazz..

Güneşışğım sanırım 3 ayına gireceksin yakında yada girdin internetten baktım 20 haftana kadar emzirebiliyormuşsun hatta son 3 ay kala süt zaten kendiliğinden kesilirmiş..erken oldu seninki biraz keşke biraz daha emseydi sonuçta daha bebişin büyümedi karnında...son aylarda sakatmış erken doğum riski varmış ama zaten Allah tarafından süt ozaman kesilirmiş..şimdi emmezse göğüslerin süt dolacak..nasıl olck bende bilemedim arkadaşım zor bi durum buda..yinede sen bilirsn tabi..

Hugocum demek memo top oynuyo maşallah ona..benmki hemen sıkılıyo herşeyden..oyuncak alsan 1 saat sonra bırakır balon şişirsen top gibi oynar bırakır aldığı herşeyi çok çabuk unutuyo buda beni zorluyo azcık oynasa bende rahat edicm ama yok bırakıyo...memo yine oyalancak bişey buluyo ne güzel...

napıyım sıkılıyorum benim olan :( bak işte gene kimse yok :):):)

büyükler derler ki çaydanlık tencere ile oynayan çocuklar çok zeki oluyormuş.

benim oğlum özellikle pc meraklısı

inş öyledir cnm gerçi çok akıllı hreketleri var şaşırtıyoo bizi yaşına göre çok akıllı ve afacan sanki 2 yaşında gibi..zaten miniş tencerelerimde olmasa zor oyalancak bi onlarla haşır neşir..anneme gidincede çaydanlıkla oynuyoo:52:hatta bi ara dedm aşcı falanmı olck diye kepçeler çırpıcılar hep yerlerdeydi evde.. babamız garson amcamızın biri aşcı biri tavukcu yeri var yabancı değliz mutfağa..ama memur olmasını daha çok isterm tabi...fazla baktırma ama pcye gözlerini bozar..onların oyuncakları var istersen al oynasın cnm müzikte çalıyorr...bende sesli bişeyler arıyorm ilgileneceği bakalım bulursam alcam değişik bişey...

Herkese merhaba,
Oğullarım salıdan beri çok hastaydı, çarşamba tavan yaptı, oğlanlardan biri öksürmekten, diğeri nefes alamamaktan uyuyamıyordu, gece 4'e kadar eşimle uyumadık. Ben de çok hastaydım, çocukların birini bırakıp diğerini alıyordum kucağıma ama, düşecek gibi oluyorduk, hiç halim yoktu, kabus gibiydi resmen. Doğduklarından beri ilk defa bu kadar kötü bir gece geçirdik. Sonraki günlerde de çok rahat değillerdi, 3-4 gün sürdü rahatsızlıkları. İkizlerimden biri tam olarak iyileşmedi hala.
Herkes iyidir umarım.
Günışığım, sütten kesmeye karar vermişsin oğlunu, hayırlısı olsun. Belli bir aydan sonra anne sütü ek gıdası olmalı, harcadıkları enerji arttığı için anne sütü ihtiyaçlarını zaten karşılamıyor, ki sen 1 sene emzirebilmişsin ne mutlu sana. Hamileliğin sorunsuz geçiyordur inşallah. İnan ikizlerim var ama, bana evde bir bebek varken hamile olmak daha zor geliyor. Çok güçlü birisin demek ki, kolaylıklar dilerim sana.(Diğer mesajını sonra gördüm, çok sevindim oğlunun çabuk uyum sağlamasına)
cat_lover, çok geçmiş olsun, umarım bugün daha iyisindir.
Hugocuk, kuşun için çok üzüldüm :50: Alıştığı birini kaybetmek çok zor gelir insana.
Gingerus, ameliyat oldu mu oğlun? Kaçırdım eğer yazdıysan kusuruma bakma.
Benimolan, Sana ve Esad'a çok geçmiş olsun, inşallah bronşite çevirmemiştir, sonucu aldın mı? Problem yoktur umarım.
Esad da aynen benim oğlanlar gibi olmuş. Öksürük, akıntı, balgam. İlaç da kullanmadım,çok uzun sürdü hastalıkları ama, sevmiyorum ilaç kullanmayı, annemle, eşimle ayrı ayrı tartışıyoruz bu konuda. Eve temizliğe gelen kadın bile, inat etme, öksürük şurubu ver dedi, çok sinirlendim. Ben anneleriyim, bana kolay mı sanıyorsun dedim, eşimi, annemi bile konuşturmam bu konuda, sen hiç konuşma demeye getirdim, akıllı kadın, mesajı aldı. Ufacık bebeklere ilaç dayamak hoşuma gitmiyor. Mücadele etmeleri gerekiyor oğullarımın hastalıkla savaşmayı öğrenmek için. Hele ki öksürük şurubunu bazı doktorlar bile önermiyor içindeki maddelerden dolayı. Ben de çekiyorum 1 haftadır, ilaç almıyorum.

Back
X