• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

hayvanlarla ilgliydi.hugocuğu teselli amaçlı sonradan başlığa girip okudum pek bi komik durmuş.o yüzden vazgeçtim.

bugün de kimsecikler yok

dün bütün gün sık sık uğradım, dün de böyle tehnaydı buralar.

ömer'i uyuttum, nasıl uykum var benim de. kahve yaptım, bir yandan içip, bir yandan da boş boş nette oyalanıyorum :31:

dün bütün gün sık sık uğradım, dün de böyle tehnaydı buralar.

ömer'i uyuttum, nasıl uykum var benim de. kahve yaptım, bir yandan içip, bir yandan da boş boş nette oyalanıyorum :31:

bende ne zaman uğrasam ziyaretçisi bile olmuyor.sıkılıyorum.benimkileerde uyandı.oğlan kucağımda kız dolanıyor.çok sıkıcı bi hava var buralar da.

selam kılzar catlover canım geçmişte hugonun kereviz çorbası tarifine bakarken yeni çorba teriflerine ihtiyacım var demişssin bende nile sütlü brokoli çorbası yapıyorum çok seviyor onu
kuru soğan ve küp küp doğradığım patatesi zeytin yağında azıcık kavuruyorum sonra sütü ekleyip brokolileri içine atıyorum beraber haşlıyorum yumuşayınca altını kapatıp dere otu atıyorum içine blendırdan geçirdinmi tamam

Atoş son günlerde çok iştahsızlaştı. Önceden löp löp yerdi ama pek tosun değildir. 9.900 kilosu. Kahvaltı yapmak istemiyor, sadece peynir ve pekmez yiyor. Yumurtayı iyice bıraktı. Yaşına girmeden deli olurdu yumurtaya şimdi ne sarısı, ne beyazı ağzına sürmüyor. Ispanaklı yumurta yapıyorum ıspanakları seçip yumurtayı tükürüyor.
Bin takla atıyorum ne yapsam yemiyor yav. Yalnızca muhallebiye hayır demiyor. Diş mi acaba ama keyfi de çok yerinde bilemiyorum.

Az önce çubuk kraker yiyordum geldi yanıma, tek tek paketten alıp bana yedirdi. Bir de minik parçalar ağzımdan düşmesin diye bir eliyle de ağzımı kapatıyor, şaşkınım :)

Bugünden beri deli oldum yazamadım inanın şuan eşim oğlum deriinnnnn bi uykuda ben buraya hazır telimi almışken kocadan şuan,yazayım dedm geçmişe bakındm bi ara güzelce sohbetler edilmiş son yazılarda keyifler bozulmuş..valla ben hergün yazıcm sizede eşimin telefonundan buraya girilmiyorrrrr deli oluyorum yaa...her yere bağlanıyor ama kk yı kabul etmiyo sinir oldm sanki bana inad yapıyoo telefonn:9:

hugocum başın sağolsun diyorum çünkü bi kuşun evden sanki cenaze çıkmış gibi nasıl etki yaptığını çoook iyi bilenlerdenm zira yıllarca muhabbet kuşu baktık bi yeşimimiz vardı rengi yeşildi diye adı öyleydi ölünce o akşam babamla hüngür hüngür ağlamıştık.öyleki dudaklarımızı gagalardı kumandalarda dolaşırdı tabağımızdan yemek yerdi bambaşka onların sevgisi..hala resimleri var ve hala unutulmadı...sende unutmayacaksın hep hatıra kalacak sana..en azından kalanlarla avunacaksın şuan onu düşün cnm üzülme..hayat bu kimler ölmüyorki..sıra bigün bizlerede gelecek...napalım..dayanacağız bu acılara...hayatın kanunu kuralı bu..ama çok acı o başka...

Catlovercım cnm melittacım küsmeyin kimse gelemiyor diye..buranın müdavimlerinin çoğu çalışıyor zaten bide ev koca yemek derken unutuyorlar belki ben evde olduğum halde şuan telefon sıkıntısındn yazamıyorm bide esad bu ara ooo kadarrr yaramzlık yapıyorki anlatamam..akşama kadar arkasını topluyorm...bi misafir gelse sanırki ben hiç toplamamışım odayı..olduğu oda dağılıyor valla napacağım bilmiyorm kocama dedm salıgünü değşik oyuncaklar alalım şuna dedm çocuk bidonlarla tencerelerle oynamaktan sıkıldı..bugün bi ara şemsiyeyle geziyodu koridorda..oyuncaklarının yüzüne bakmıyoo artılk bıkmış zaten..:9:

çekmeceleri döküyoo bulaşık makinesinin kapağının üstüne çıkyoo..koltuktan uzanıp ışığı açıp kapatıyoo.tvnin uydusunu kablosunu çekip aşşağı atabiliyoo ama kızdm en son baktm bozacak uyduyu..oyun yapıyorm sanıyoo...çamaşır makinesn deterjan gözünü açıp kapatıyo çamaşırları içinden boşaltıyoo çöp kovalarını kolunda gezdirir..tabi içi boşken alıyoo akıllı...ayakkabılıktaki bağcıklı ayakkabılarla evde gezer ben almasam...:9:bağcıklarına hasta..stor perdemin boncuklarını yukarı çekmesem zaten koparacak kadar sert çekiştiriyodu zor unutturdum...ahh ahhh afacanımm benm...
Memoda böylemi hugooooo....bilmiyorm ama benm hergün muntazam yaşadıklarımın bi kaçı bunlar...nasıl baş edeceğmi kestiremiyorm bazen ama...napalım sabırla büyütmeye çalışıyoruz işte...

Esad 3 gündür 2 şurup kullanıyoo salıgünü geniz akıntısı başladı öksürükle hemen anladm çünkü 3 aylıkkende aynı şekilde öksürüyodu boğazına balgam geldiği belli...hala ara ara öksürük geliyo kullanıyorum katarin şurupla zatidenin şurubu...tadları iğrenç ama hamd olsun tiksinmiyoo içiyor yavrum..inş tam anlamıyla geçer..balgam ciğerlerine dolar sonra diye endişe ediyorum..burnu akmıyoo genizdn geliyoo doktor ya ırsidir dedi ki benmde kardeşiminde olur üşütünce yada grip sonrasıdır dedi 1 ayca önce grip oldu zaten..anladımki ondn...ama daha iyi..

Hasta olan ve ameliyat olacak oan tüm yavrularımıza allahtan şifa diliyorumm

tontinik iyi etmişin sünnet yaptırmakla cnm ameliyttan sonra hemen bezleyebildinmi peki pasumanı kim yaptı dikişleri oldumu düştümü sonra..biraz daha açarsan bizlere cesaret olsn..bende istiyorum bezdn çıkmadan olmasınıda bi faydası varmı bezn onu bilmiyorm..

Lalus kayınpederm o operasyondan sonra tekrar 3 cüsünü geçirdi ama hepside dışardan kapalı operasyonlardı daha rahat ama wcye tabi daha sık gitmek zorunda artık..yaşıda var..sağol sormuşun düşünüp ama hamd olsn sağlığı iyi..ağrısı az en azndan..eskiye göre..allah kimseye dermansız dert vermesn cnm çok sağolasın...

Bende bebek püre kitabımdan kolay bi tarif yaptım esada paylaşayım sizle...ilk denememiz olmasına rağmen sevdi esad paşam:34:

1 orta boy soğanı rendeledm
1 orta boy patatesi kare kare doğradım soyup
1 orta boy havucu soyup ince yuvarlak yuvarlak doğradım sonra rendelenmiş soğanı azcık kavurdum az sıvıyağda içine 1 çay kaşığı salça kattım..ilk defa...

1 ceviz büyüklüğünde dana kıyma yağsız ama 2 defa çekilmiş olck kattım kavurdum iyice soğanla beraber..sonra patatesi ve havucu kattım.üstüne kaynamış sıcak su koydum ben ne çorba nede çok katı olmaması için göz kararı koydum suyu..ama patates suyu çektiği için 3 su bardağı diyebilirim başlangıç için..sonra hepsi iyice pişince patates ezeceğiyle ezip hepsini oğluma yedirdm.istenirse mercimek prinçte katılır...ben blendır kullanmıyorm hemde vitaminlerini öldüreceğini düşünüyorm o bıçaklarının nedense..ama tabi siz onlada yapabilrsnz..bi yerde okudum ve içime yer etti blendır ondan yazdm..bide ette protein demir varmış artık her hafta yapacağım ona bi kıymalı çorba..yapmıyordum ama artık ona özel kıymalar hazırladm sevmeside cesaret verdi bana...
Neyse yatayım artıkk çok geç oldu buda benm tariften...yaptıkça kitaptan sizede yazarm

iyi geceler hayırlı günler cümleten...görüşmek üzere.

Günaydın arkadaşlar

giremedim kaç gündür koşturmaktan.

Çarşamba günü ayazı normal kontrole götürdük.yine hiç kilo almamış 9 kg hala.10 gün vitagil şurup kullandık,balıkyağına yeni geçtik.
Doktor dişleri için 15 ayı bulacak heralde dedi.
Ayrıca kuvvet tozu diye bişey yazdı.Yemeklerine takviyeymiş toz halinde günde 3 sefer mamalarına karıştır dedi.
( bu gidişle Ayaz bigün obez olacak :1::1: )
perşembe sabah da ameliyat için testlerini yaptırmaya hastaneye gittik.
3 tüp kan aldılar oğlumdan, ben dayanamamdiye ablam götürdü kanını aldırmaya :( Sesleri hala kulağımda
Doktor muayenesinden geçti aneztezi uzmanına gittik .O sırada da test sonuçları çıkmıştı.Anestezi dr. değerlerinden birinin yüksek çıktığını normal olmadığını bu şekilde ameliyat olamayacağını testin tekrar yapılmasını istedi.
O gün yetiştiremediğimiz için dün sabah tekrar gittik.Tekrar kan verdik 1 tüp .
Allahtan sonuç bu sefer normal çıktı .Anestezi onayladı sonrada cerraha gittik
Nitekim ptesi sabah ameliyata giricez.
Sünnetini yaptırmak istediğimi de söyledim biz yapmıyoruz 5 yaştan önce dedi.
sorgulamadım .Başka zaman yaptırıcam ama başka hastanede.
Şimdi şu ameliyatı atlatalım da hayırlısıyla oğlum iyileşsin,o da olur zamanı gelince elbet

Bende bebek püre kitabımdan kolay bi tarif yaptım esada paylaşayım sizle...ilk denememiz olmasına rağmen sevdi esad paşam:34:

1 orta boy soğanı rendeledm
1 orta boy patatesi kare kare doğradım soyup
1 orta boy havucu soyup ince yuvarlak yuvarlak doğradım sonra rendelenmiş soğanı azcık kavurdum az sıvıyağda içine 1 çay kaşığı salça kattım..ilk defa...

1 ceviz büyüklüğünde dana kıyma yağsız ama 2 defa çekilmiş olck kattım kavurdum iyice soğanla beraber..sonra patatesi ve havucu kattım.üstüne kaynamış sıcak su koydum ben ne çorba nede çok katı olmaması için göz kararı koydum suyu..ama patates suyu çektiği için 3 su bardağı diyebilirim başlangıç için..sonra hepsi iyice pişince patates ezeceğiyle ezip hepsini oğluma yedirdm.istenirse mercimek prinçte katılır...ben blendır kullanmıyorm hemde vitaminlerini öldüreceğini düşünüyorm o bıçaklarının nedense..ama tabi siz onlada yapabilrsnz..bi yerde okudum ve içime yer etti blendır ondan yazdm..bide ette protein demir varmış artık her hafta yapacağım ona bi kıymalı çorba..yapmıyordum ama artık ona özel kıymalar hazırladm sevmeside cesaret verdi bana...
Neyse yatayım artıkk çok geç oldu buda benm tariften...yaptıkça kitaptan sizede yazarm

iyi geceler hayırlı günler cümleten...görüşmek üzere.

oncelikle gecmis olsun esada , canim vitamini olduren metal, yani bicakta kullanmamak gerekir blendrla ilgili bir durum degil aslinda o yuzden piyasada seramik ve ahsap bıcak setleri var onlardan almak lazim.. bildigim kadariyla haftada 3 gun kirmizi et tuketilmeli ama ben minik minik her yemegine koyuyorum neredeyse

günaydın kızlar...

çok kötüyümm....((
oğlumu memeden kesme kararını kesin olarak verdim ve uygulamaya başladım..
bu ay sonunsa kadar kesmiş olmama gerekiyor diye şartlandırdım kendimi..
gündüz öğüünlerini azaltmakla başladım önce,gece öğünerini kesmemk daha zor olur..gündüz aklına geldikçe meme meme diye yakalarıma yapışıyor,bişekilde oyalıyorum.babasınını da evde olması iyi oldu bi yandan,ben odadan çıkıyorum ,görmeyince unutuuyor belli bir süre.:((
sonrada biberonla sütle geçiştiriyorum.ama uykusu gelince memede uyumaya alışkın mecbur 2 dk lık veriyorum,sonra kuçağıma yatırıp uyutuyorum,yada bieron dayıyorum.ama anlıyor,kabul etmiyor,ağlıyor,dahada çok huysuzlanıyor bu defa.allah yardımcım olsun.bukadar düşkün bi bebeği memeden uzaklaştırmak çok ama çok zormuş.ona bunun yapamya hiç hakkım yoktu:43:
bunları yazarken bile ağlıyorum.
keşke bukadar üşkün olmasaydı,ozaman bukadar vicdan azabı çekmezdim.
daha 13.5 aylık 1.5 yaşına kadar emzirmek isterdim:((

Günaydın arkadaşlar

giremedim kaç gündür koşturmaktan.

Çarşamba günü ayazı normal kontrole götürdük.yine hiç kilo almamış 9 kg hala.10 gün vitagil şurup kullandık,balıkyağına yeni geçtik.
Doktor dişleri için 15 ayı bulacak heralde dedi.
Ayrıca kuvvet tozu diye bişey yazdı.Yemeklerine takviyeymiş toz halinde günde 3 sefer mamalarına karıştır dedi.
( bu gidişle Ayaz bigün obez olacak :1::1: )
perşembe sabah da ameliyat için testlerini yaptırmaya hastaneye gittik.
3 tüp kan aldılar oğlumdan, ben dayanamamdiye ablam götürdü kanını aldırmaya :( Sesleri hala kulağımda
Doktor muayenesinden geçti aneztezi uzmanına gittik .O sırada da test sonuçları çıkmıştı.Anestezi dr. değerlerinden birinin yüksek çıktığını normal olmadığını bu şekilde ameliyat olamayacağını testin tekrar yapılmasını istedi.
O gün yetiştiremediğimiz için dün sabah tekrar gittik.Tekrar kan verdik 1 tüp .
Allahtan sonuç bu sefer normal çıktı .Anestezi onayladı sonrada cerraha gittik
Nitekim ptesi sabah ameliyata giricez.
Sünnetini yaptırmak istediğimi de söyledim biz yapmıyoruz 5 yaştan önce dedi.
sorgulamadım .Başka zaman yaptırıcam ama başka hastanede.
Şimdi şu ameliyatı atlatalım da hayırlısıyla oğlum iyileşsin,o da olur zamanı gelince elbet

canım çok çok geçmiş olsun. dualarımız Ayaz'la olacak, bir an evvel sağlığına kavuşması için.

oncelikle gecmis olsun esada , canim vitamini olduren metal, yani bicakta kullanmamak gerekir blendrla ilgili bir durum degil aslinda o yuzden piyasada seramik ve ahsap bıcak setleri var onlardan almak lazim.. bildigim kadariyla haftada 3 gun kirmizi et tuketilmeli ama ben minik minik her yemegine koyuyorum neredeyse

bana da aile hek.ndeki hemşire hergün kırmızı et yedir dedi.

günaydın kızlar...

çok kötüyümm....((
gündüz öğüünlerini azaltmakla başladım önce,gece öğünerini kesmemk daha zor olur..gündüz aklına geldikçe meme meme diye yakalarıma yapışıyor,bişekilde oyalıyorum.babasınını da evde olması iyi oldu bi yandan,ben odadan çıkıyorum ,görmeyince unutuuyor belli bir süre.:((
sonrada biberonla sütle geçiştiriyorum.ama uykusu gelince memede uyumaya alışkın mecbur 2 dk lık veriyorum,sonra kuçağıma yatırıp uyutuyorum,yada bieron dayıyorum.ama anlıyor,kabul etmiyor,ağlıyor,dahada çok huysuzlanıyor bu defa.allah yardımcım olsun.bukadar düşkün bi bebeği memeden uzaklaştırmak çok ama çok zormuş.ona bunun yapamya hiç hakkım yoktu:43:

günışığım ağlayıp da kendini bu kadar heba etme. ben kızımı 2 yaşında memeden kesmiştim. normal zamanı olmasına rağmen o kadar vicdan azabı duydum ki anlatamam. üzülme canım. hiç anne sütü alamayan bebekler var. onlar kocaman olsalar da memeye düşkün bebek, her zaman düşkün oluyor. geceleri daha zor oluyor gerçekten. kızımı iki saat ayağımda salladığımı hatırlıyorum. Allah yardım ediyor canım. üzme kendini.

günaydın kızlar...

çok kötüyümm....((

1 yaşına kadar olması yeterli
biz napalım 6 ay zor emzirdim hep mama istedi 6 aydan sonra bıraktı zaten koliği o kadar kötüydüki stres sıkıntı ağlamaktan çok çok gelmedi sütüm
6. aydan sonra sağdım 11 aylıktı hastalanınca üzüntüden iyice azalmış damla damla geliyodu sağmadım artık bende emzirmek isterdim ama olmadı
ben çok emermişimdi annem başedememiş göğsüne acıbibermi sürmüş napmış öyle acı tadı alınca bidaha asla emmemişim

günaydın kızlar...

çok kötüyümm....((

topaç gibi oğlanın var :nazar:
daha nasıl bakacaksın üzülme artık çok kafaya takma takarsan diğer bebişinde üzülür iki bebeğin var adil olman lazım hep umuta hep umuta olmazkii :1:
bak biz buranın ünlü bir doktoruna gitmiştik söylemiştim o doktor mehmet için çok iyi bakılmış bir bebek demişti çok mu emiyor sütünmü çok dedi hayır dedim tam tersi 6 ay zor emzirdim sağarak veriyorum o da çok az geliyor dedim çok şaşırmıştı
sadece anne sütüyle en iyi bakım olmuyor açığı diğer yerlerdende kapatabiliyoruz demekki yoksa mehmet için öyle demezdi sormazdı
aynı doktor arkadaşıma yeterli beslenememiş dedi ki hala emiyor çocuk
evet anne sütü en iyisi ama imkansızlıklardan dolayıda elden gelen bişey olmuyor napalım
sen umuta iyi bakıyorsun o da sağlıklı besleniyor sorun yok rahat ol

hugocuk sen nasıl oldun canım?

iyiyim canım aklıma getirmemeye çalışıyorum napim
yumaktı ismi
yumak çok yaramazdı evi o kontrol ederdi bana bile kafa tutardı eşime aşıktı çok kıskanırdı benden
o varken çok yaramazlık kavga oluyordu erkekler onuun peşinden koşardı kavga ederdi birbiriyle
zatende kıza hiç rahat vermediler onlardan kaçarken çarpıp öldü
şimdi ortalık biraz daha süt liman
yeni düzen kurulmadı daha bakalım kim lider olacak herkes sakin iki kız var teki ufak yaramazlıktan gmzü gördüğü yok bişeyi liderlikten filan haberi yok diğeride sakin bakalım ne olacak
iki gündür gündüzde salıyorum mehmetin çok hoşuna gidiyor emme emme diye peşlerinden gidiyor oyuncaklarını götürüyor veriyor onlara
onlarda mutlu saldığım için bakalım neler olacak

benimolan
mehmet bu ara topla oynuyor topunu alıyor atıyor tekme vuruyor bayağı bilinçli oynuyor bildiğin büyük çocuk gibi top oynuyor
uyurkende minik topu var uyku arkadaşı o elinde onunla uyur
eğer top oynamayacaksa o minik topu muhakkak avucunda olur heryere onunla gider o hiç düşmez elinden
varsa yoksa top
başka oyuncaklarıyla oynarken bile o minik top muhakkak elinde olur
top oynamakla meşgul pek karıştırıp yaramazlık yaptığı yok

iyiyim canım aklıma getirmemeye çalışıyorum napim
yumaktı ismi
yumak çok yaramazdı evi o kontrol ederdi bana bile kafa tutardı eşime aşıktı çok kıskanırdı benden
o varken çok yaramazlık kavga oluyordu erkekler onuun peşinden koşardı kavga ederdi birbiriyle
zatende kıza hiç rahat vermediler onlardan kaçarken çarpıp öldü
şimdi ortalık biraz daha süt liman
yeni düzen kurulmadı daha bakalım kim lider olacak herkes sakin iki kız var teki ufak yaramazlıktan gmzü gördüğü yok bişeyi liderlikten filan haberi yok diğeride sakin bakalım ne olacak
iki gündür gündüzde salıyorum mehmetin çok hoşuna gidiyor emme emme diye peşlerinden gidiyor oyuncaklarını götürüyor veriyor onlara
onlarda mutlu saldığım için bakalım neler olacak

durasella demişti sanırım, sen ona çok iyi bir hayat yaşatmışsın. Allah'tan tek kuşun o değil. diğerleriyle teselli bulman daha kolay olur.

Back
X