2012 Şubat Anneleri

evet hiç dişimiz yok hala :)
Ben de her sıkıntısını dişe yoruyorum belki utanır da çıkar diye

aynen bende öyleyim hep diyorum 2 dişle kaldık diye
bugün çocuk doktoru bir müşterim geldi ona sordum ne olacak bu diş olayı diye
16 ayına kadar hiç dişi çıkmasa bile problem olduğu söylenilemez, çocuğun yapısı öyledir dedi
ayrıca d vitaminini hemen kesme dedi, biz minadex multi vitamin kullanıyoruz dedim onun içeriğindede var sıkıntı yapma dedi
bekliyecez yani daha zamanımız var

melittacım çok geçmiş olsun canım
öyle durumlarda sakin olmak esas olan
ama ne mümkün
insanın çocuğu söz konusu olunca eli ayağına dolaşıyor malesef

teşekkür ederim malesef insanın o an aklından türlü türlü şeyler geçiyor olumlu olumsuz herşey çok şükür ki geçti dikkatli olmak lazım ömrümden ömür gitti.

anaaaaaaaaaa sen o sitedem, yazışıyosun yoksa f...k tamı

hugocuk ne sitesi o merak ettim.

çok teşekkür ederim arkadaşım benim evin kendisi küçük ve karanlık odalar ışık alıyor güneş almıyor.mecbur olunca dayandım ama üç ay sonra yolcuyuz hayırlısıyla :)

inşallah bende merak ediyorum açıkcası nereye gidicez diye umarım komşular ve ortam iyi olur.teşekkür ederim.sadece tabak çanak giysilerimi toplicam mobilyalar buraya ait.

melittacım hayırlı olsun canım tayininiz, kaç gündür pek giremedim ancak yazabiliyorum kusura bakma
nereye geleceğiniz tam belli değildi dimi?

çok teşekkür ederim mozpcum katimiz geldi kesin gidiyoruz ama yer belli değil ama oğuya gideceğimiz kesin.bende bekliyorum neresi çıkacak acaba diye çok heyecanlı oluyor o dönemler mayıs ta belli olur :):):)

her tayin dönemi heyecanlı geçiyor aynı karnesini bekleyen öğrenciler gibi :):)):

hazelim ordamı selasm söyle üyeliği iptal olmuş galiba

hazelim niye gitti bende göremiyordum hayli zamandır.

izmirde iken doktorumuz dvit i vermene gerek yok multivitamin veriyorum dedi.demir ilacına devam etti.ama hasta olunca kızım iki bebeğime de vermedim.tamamen iyileşince vereceğim.balıkyağı hapı da vermeyi düşünüyorum.aslında bebeklerim balık yiyor ve ceviz de tüketiyorlar ama eşim balık yedirmediğimiz günlerde balıkyağı verelim zeki olsunlar diyor.

daha ne kadar zeki olacaklar bilemem ama şimdiden zehir gibiler maşallah.

çok teşekkür ederim mozpcum katimiz geldi kesin gidiyoruz ama yer belli değil ama oğuya gideceğimiz kesin.bende bekliyorum neresi çıkacak acaba diye çok heyecanlı oluyor o dönemler mayıs ta belli olur :):):)

hayırlısı olsun canım, inşallah ferah ve rahat bir yere tayininiz çıkar

evet hiç dişimiz yok hala :)
Ben de her sıkıntısını dişe yoruyorum belki utanır da çıkar diye

gingerus ben de aynı senin gibiyim.

ömer'in burnu akıyor, dişten herhalde diyorum. geceleri sık sık uyanır, galiba diş geliyor. dişlerle kafayı bozdum.

bizim 6 dişimiz var ama onları çıkaralı o kadar çok oldu ki, yeni diş çıkarmayacak artık, onlar ömer'e yetiyor diye düşünmeye başladım

teşekkür ederim canım.bence de genetik çünkü benim eşimde eşimin abisi ve babasında da geniz eti varmış doğal olarak kızında da var:))ben ameliyattan çekiniyorum tabi ki ama bu benim sorunumu çözmüyor.ameliyat deselerdi hiç düşünmeden yaptırırdım.sorunun üzerine gitmek gerek kaçtıkça çözüme ulaşmak imkansız çünkü

:)))ben de artık kızım her şeyi bıraktı sürekli diş çıkaracak heralde diye düşünmeye başladım catcim:))
10 tane dişimiz var ama bu 10 diş canımıza okudu okumaya da devam ediyor artık bi bitsede şu diş olayı rahat bi nefes alsak
ne zaman geceleri çığlıkla ağlayarak uyansa biliyorum ki diş geliyor
tecrübeliyim artık:))

bugün kızıma şehriyeli sarımsaklı yoğurt çorbası gibi bişey yaptım çok sevdi ki benim kızım hiç bişey sevmeyen bi çocuk sizinle de paylaşmak istedim belki yapan olur diye

önce 1 kaşık unu az yağ ile kavurdum içine salça ve rendelenmiş havuç patates koydum biraz da onlarla kavurdum ocağı kapattım
bi kase sarımsaklı yoğurt hazırladım içine nane ve doğradığım maydonozu da koydum
tencerenin içine ilave ettim..ocağın altını açtım biraz karıştırarak pişirdim belki 2 dk falan
sonra içine sıcak su ve daha önceden yaptığım et suyunu ekledim en son da epeyce şehriye ekledim
ilginçtir ki bayıla bayıla yedi:)))
isterseniz şehriyeyi koymadan önce blendırdan geçirebilirsiniz öyle daha güzel oluyor
ben de öyle yaptım

nisanecim kızımdan biliyorum, 2 yaşına kadar sabretmemiz gerekiyor. kızımı 2 yaşına kadar emzirmiştim. memeden kesince, e o zamana kadar dişler de bitiyor. çok rahatlamıştım. şimdi yarısı geçti, yarısı kaldı diye kendimi avutuyorum. inşallah öyle olur.

çorba tarifi için de sağol. yeni şeylere öyle ihtiyacım var ki. yalnız tarifinde bir şeyi anlamadım canım. tencereye yoğurdu da ekleyip, öyle susuz bir şekilde mi biraz çeviriyoruz?

evet canım orda amaç yoğurdu biraz o sıcaklığa alıştırmak
üstünede sıcak su döktüğüm için kesilmesin diye
havuç ve patatesi ekledikten sonrada az bişey su ekleyebilirsin tencereye yapışmasın diye

Naber millet?

Bugün yetiştirmem gereken montaj vardı, eşim de ben Ata'ya bakarım dedi. Evde oynadılar biraz sonra dışarıya çıkardı. Aradı beni, biz çarşıya gidiyoruz dedi. Olmaz dedim, suyu bile yok yanında, buralarda gezin dedim. Sitede süs havuzu var, oraya götürmüş ellerini suya sokturmuş yarım saat suyla oynamış. Havuz, fıskiyeli. Akşamları renkli renkli ışıklar yanıyor içinden. Düşünün ya elektrik var içerisinde yavrum çarpılabilirdi de.

Eve geldiler baktım atletine kadar ıslanmış. Çok kızdım eşime, beyimizin açıklaması da hava çok güzel ıslanmaktan bir şey olmazmış. Elektrik meselesine de binde bir olur öyle çarpılmalar diyor. Yav bizim ne özelliğimiz var, ya bizim başımıza gelse. Kaçak olsa. Allahım bir de "Ben Ata'ya eve gidelim dedim, o gitmek istemedi." diyor.

Sonra da gitmiş dünyanın abur cuburunu almış, ikinizden de özür dilerim eşeklik ettim düşünemedim diyor. Atoş hemen saldırdı mamilere de ben yüzüne bakmadım. Küs kaldım biraz. Neyse birazdan Kuzey Güney var orada gömerim mamileri, nasıl olsa eşim işte hıh.

ben sana tarif yazarım memoş sayesinde çorba uzmnı oldum
değşiik bir kereviz çorbası tarifim var
patates kereviz bunları doğrayıp et veya et suyuyla haşla
pişince kapat ılımasını bekle ayrı yerde 1 yumurta ve limon suyunu karıştır ılık çorbaya ekle karıştır
ayrı yerde un tereyağı ve sarımsğı kavur ve onuda ekle çorbaya en son doğranmış yeşilsoğan maydonozud ekle karıştır biraz daha kaynat blendrdan geçir tamamdır çok güzel oluyo hiç kereviz tadı bile olmuyor
mesela yarında nohutu buğdayla haşlayıp pişince içine minik köfteler koyup yumurtaylada terbiye edip vereceğim tamamen uydurmasyon olup oldukça besleyici çorbalardır
nettede dolu böyle uyduruk çorbalar
hangi sebzeyi yazarsan yaz muhakkak vardır çorbası

slm anneler..

bugün yorucu bi gündü benim için..
sabah 06.30 da kalktım,daha doğrusu kaldırıldım(umut)birdahada uyuamadım.sabah 9 da evden çıktık.
eşimin ameliyat sonrası kontrolü vardı.
benim aylık gebelik kontrolüm:
içerdekide iyi görünüyor maşallah.kıpır kıpırdı kolu bacağı.
ikili test zamanımız gelmiş.11+3 dük sat a göre,ultrasonda 12+4 çıktı.ense kalınlığına falan baktı,kan verdim down sendromu için falan..1 ay sonra görüşürüz dedi.cinsiyeti ni belli etmedi ama.umut tam 11+4 de göstermişti pipiyi!:)))
sağlıklı olsunda 1 ay sonra öğreniriz sorun değil.

umutuda 2.bir genel cerraha ve kontrol için çocuk doktoruna götürdük.

bugünkü cerrah baktı ,muayene etti,iki testiste orda ama biri oynakmış,aşağı yukarı kaçan cinstenmiş,takip edelim 3 er ay arayla hep yukarıdaysa ilaç tedavisine başlarız dedi.yani hormon tedavisi.
yan etkileri ne dedim:cinsel organı büyütüp,o bölgede kıllanma yapabiliyormuş.bama şuan ilaçlık bir durumuuzu yok.eğer ilaç tedavisini bıraktıktan sonra,belli müddeet sonra tekrar yukarı kaçarsa ameliyat yapıyorlarmış.şuan takipteyiz yani.
soğukta,strestliyken,ağlarken falan kaçabiliyorlarmış.birde erkek çocuklarını alttan çok giydirmeyin,sıcak yumurtalıklara hiç iyi gelmez dedi.

ordan çıktık çocuk doktoruna gittik.gitmişken oda baktı,gayet yerinde dedi.kafam iyice karıştı.

doktora bir çok sorum vardı.en önemlisi sütten keseceğim için malesef mamaı vereyim,inek sütümü sorusuydu.yani aptamil falanmı,inek sütümü!
1 yaşını geçtiği için biberon maması vermene gerek yok.günlük inek sütü ver.günde 500 ml yi geçmesin.fazlası demir emilimini azaltıp,kansızlık yapar dedi.

balık yağı yazdırdım.ama yazın pek önermiyorum dedi.
d vitaminin kes dedi.bıngıldağı kapanmış,dişleri fazlasıyla çıkmış vermene gerek yok dedi.
boyumuz.82
kilo 12
genel durumu iyi çok şükür.
umut doktoru biraz delirrti okadar:))
hiç durmadı ,duvarlardaki resimleri falan yırrtı hep.
anne gel deyip eliyle çağırıyormu diye falan bişeyler sordu.yok yapmıyor daha dedim.anne,mama,meme,dada,dede,baba,buu,gibi şeyleri söylüyor ama cümle kurmadı hiç dedim.telefonu,mausu,kumandayı götürüp kulağına aloooo diyor dedim bu aralar.
tv den uzak tutmaya çalışın dedi.

umut köpeklerin peşinden ellerini uzatıp gel gel yaparak hızlı adımlarla yürüyor.elinide asla tuturtmak istemiyor.tutmaya kalkarsam ,yada gittiği yönden onu çevirirsem çığlık atarak kendini geri atıyor,yere oturuyor,bağırıyor:)))

bizden haberler böyle kızlar....
umudum uyandı...görüşürüz..geçmişe bakamadım yine...((

hugocum sağol canım. ben de artık mutfakta deneyim kazanmaya başladığımdan dolayı atmasyon birşeyler yapmaya çalışıyorum ama çeşit gelmiyor aklıma. bugün sebze çorbası yaptım, çok az da mercimek kattım, beğenmedi beyefendi. ben onun için uğraşıyorum, o beğenmiyor tarhanacı kerata. bayılıyor tarhanaya. bir de ekşili köfteyi çok seviyor. nohutlu, buğdaylıyı ömer de sever kesin. köfteli ya

önce mehmeti uyuttum kuşlarımızı saldım bir zaman sonra teki yoktu epey aradım duvara çarpıp yere düşmüş
ölüsünü buldum elim ayağım tutmadı
içim yandı neler hissediyorum nasılım tahmin edersiniz evladının tekini kaybeden anne gibiyim
hayvandan evlat olurmu
oluyormuş
yandı içim
üç yılduır bizleydi petshopa yem almaya gidince orda sakat bir kuş vardı uçamıyormuş ayakları üzerine basamıyormuş sah,b, get,r,p geri vermiş hiç bakmamış
kuşçu ölecek isali var bende ilgilenemiyorum deyince eşime alalım dedim eve getirdik uçamıyor yürüyemiyordu sürünüyordu yerde
tğm gün avucumda gezdirdim yem yedirdim bizim diğer kuşları görünce sevinmişti bizde çok sevdik ilgilendik
önce yürümeye sonrada uçmaya başladı 1 haftada sapasağlam oldu bizle 3 yıl yaşadı
eşime aşıktı herkesten benden bile kıskanırdı
durmadan kuluçkaya yatardı 4 kuş verdi bize
şimdi yok eşide yavrularıda kaldı
yuvalığı yemliği sevdiği oyuncakları hepsi kaldı
geride 7 kuşumuz kaldı
onlarda birgün bizi bırakıp gidecekler nasıl dayanacağım bilmiyorum
birdaha asla hayvan almayacağım tükendim

çok üzüldüm valla hugocuk. hayvan sevgisi bambaşka ama öldükleri zaman insan çok üzülüyor. bunu yaşamayan bilemez. hikayesi de pek üzücüymüş miniğin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…