• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Naber millet?

Bugün yetiştirmem gereken montaj vardı, eşim de ben Ata'ya bakarım dedi. Evde oynadılar biraz sonra dışarıya çıkardı. Aradı beni, biz çarşıya gidiyoruz dedi. Olmaz dedim, suyu bile yok yanında, buralarda gezin dedim. Sitede süs havuzu var, oraya götürmüş ellerini suya sokturmuş yarım saat suyla oynamış. Havuz, fıskiyeli. Akşamları renkli renkli ışıklar yanıyor içinden. Düşünün ya elektrik var içerisinde yavrum çarpılabilirdi de.

Eve geldiler baktım atletine kadar ıslanmış. Çok kızdım eşime, beyimizin açıklaması da hava çok güzel ıslanmaktan bir şey olmazmış. Elektrik meselesine de binde bir olur öyle çarpılmalar diyor. Yav bizim ne özelliğimiz var, ya bizim başımıza gelse. Kaçak olsa. Allahım bir de "Ben Ata'ya eve gidelim dedim, o gitmek istemedi." diyor.

Sonra da gitmiş dünyanın abur cuburunu almış, ikinizden de özür dilerim eşeklik ettim düşünemedim diyor. Atoş hemen saldırdı mamilere de ben yüzüne bakmadım. Küs kaldım biraz. Neyse birazdan Kuzey Güney var orada gömerim mamileri, nasıl olsa eşim işte hıh.

Canım erkekler böyle malesef bizler kadar ince düşünemiyorlar , çok şükür birşey olmamış Atoş' a
Ins

Son düzenleme:
önce mehmeti uyuttum kuşlarımızı saldım bir zaman sonra teki yoktu epey aradım duvara çarpıp yere düşmüş
ölüsünü buldum elim ayağım tutmadı
içim yandı neler hissediyorum nasılım tahmin edersiniz evladının tekini kaybeden anne gibiyim
hayvandan evlat olurmu
oluyormuş
yandı içim
üç yılduır bizleydi petshopa yem almaya gidince orda sakat bir kuş vardı uçamıyormuş ayakları üzerine basamıyormuş sah,b, get,r,p geri vermiş hiç bakmamış
kuşçu ölecek isali var bende ilgilenemiyorum deyince eşime alalım dedim eve getirdik uçamıyor yürüyemiyordu sürünüyordu yerde
tğm gün avucumda gezdirdim yem yedirdim bizim diğer kuşları görünce sevinmişti bizde çok sevdik ilgilendik
önce yürümeye sonrada uçmaya başladı 1 haftada sapasağlam oldu bizle 3 yıl yaşadı
eşime aşıktı herkesten benden bile kıskanırdı
durmadan kuluçkaya yatardı 4 kuş verdi bize
şimdi yok eşide yavrularıda kaldı
yuvalığı yemliği sevdiği oyuncakları hepsi kaldı
geride 7 kuşumuz kaldı
onlarda birgün bizi bırakıp gidecekler nasıl dayanacağım bilmiyorum
birdaha asla hayvan almayacağım tükendim

Hugocum çok üzüldüm canım ne diyeceğimide bilemedim, Allah sabır versin bu üzüntüne

önce mehmeti uyuttum kuşlarımızı saldım bir zaman sonra teki yoktu epey aradım duvara çarpıp yere düşmüş
ölüsünü buldum elim ayağım tutmadı
içim yandı neler hissediyorum nasılım tahmin edersiniz evladının tekini kaybeden anne gibiyim
hayvandan evlat olurmu
oluyormuş
yandı içim
üç yılduır bizleydi petshopa yem almaya gidince orda sakat bir kuş vardı uçamıyormuş ayakları üzerine basamıyormuş sah,b, get,r,p geri vermiş hiç bakmamış
kuşçu ölecek isali var bende ilgilenemiyorum deyince eşime alalım dedim eve getirdik uçamıyor yürüyemiyordu sürünüyordu yerde
tğm gün avucumda gezdirdim yem yedirdim bizim diğer kuşları görünce sevinmişti bizde çok sevdik ilgilendik
önce yürümeye sonrada uçmaya başladı 1 haftada sapasağlam oldu bizle 3 yıl yaşadı
eşime aşıktı herkesten benden bile kıskanırdı
durmadan kuluçkaya yatardı 4 kuş verdi bize
şimdi yok eşide yavrularıda kaldı
yuvalığı yemliği sevdiği oyuncakları hepsi kaldı
geride 7 kuşumuz kaldı
onlarda birgün bizi bırakıp gidecekler nasıl dayanacağım bilmiyorum
birdaha asla hayvan almayacağım tükendim

offf canım ya çok üzüldüm...acını gerçekten hissediyorum..hayvan sevgisi güzel de insan çok bağlanıyor ve maalesef yokluklarına zor alışıyorsun...

durasella yazdıklarını okuyunca işte anne baba arasındaki bariz fark dedim :) ben de senin gibi tepki verirdim ve eminim ki eşim de aynı eşin gibi davranırdı..onlar düz mantıkla bakıyorlar herşeye..bazen diyorum acaba biz mi çok abartıyoruz:1:

daha önceleri Yağmura nohut,kuru fasulye ve barbunya yedirmeye çalışmıştım..barbunyayı sevdi yedi ama diğerlerini pek iştahlı yememişti..dediğiniz gibi sebze yemeklerine koymak en iyisi galiba..Yağmura nohutu birşekilde yedirmeliyim dedim
dün gurmebebek sitesinde bulduğum nohut mücveri yaptım bayıla bayıla yedi..eşim de çok beğendi:1:

Nohut mcver | Gurme Bebek

ben nohutu ezmedim ..rondodo iyice çektim humus kıvamına getirip öyle yaptım mücveri

hugocuk benim cadı terbiyeli çorbaları pek sevmiyor ama kereviz çorbanı deneyeceğim mutlaka..

yeşil mercimek ve ezo gelin çorbası favorisi benim kuzunun
bir de et haşlamaya bayılıyor..ilk önce etleri düdüklüde iyice yumuşayana kadar haşlıyorum sonra havuç ve patates ekleyip tekrar 10-15 dakika daha düdüklüde haşlıyorum..blendeden geçirmiyorum,hafif çatalla ezip sulu olarak ediyorum ağzını şapırdata şapırdata yiyor..ama ilginçtir ete bayılan cadı köfteyi sevmiyor

Son düzenleme:
hugocuk malesef boyle olunca insan keske hic hayvan beslemeseydim diyor arkadasimin emanet verdigi bi japon baligi vardi uzunn sure bende kaldi bekarken zamanimin cogunu odamda gecirdigim icin oda arkadasi gibi olmustuk oldugunde o kadar buyuk bi bosluk hissi olduki anlatamam sanki odam bombos kalmisti kucucuk fanusunda dolanip duran bir balik bu hissi veriyorsa birebir iletisime gectigin hayvan cok farkli oluyodur eminim

kizlar birde birsey soracagim istanbulda oturan bir arkadasim var gecenlerde bursaya annesinin yanina geldi 8 aylikta bir bebegi var geldigi aksam cocugun atesi 39,5 kadar cikmis disten dir bence dedi.. bende bu kadar yuksek atesin disten olmayacagini soyledim ertesi gun oldu aradi cocugun atesinin 38 civari oldugunu falan soyledi bende doktora gotur artik atesi yuksek vucutta enfeksyon olmasa atesinin bu kadar yuksek olmayacagini soyledim nihayet ikna oldu goturdu bizim doktoru soyledim ona goturdu
neyse doktorun teshisi akut bronsit demis bogazi iltihapliymis aralarinda ne fark var hic bilmiyorum ama faranjitte dedi surekli kesik kesik oksuruyormus falan ..daha once olmus farketmemissiniz demis antibiyotik ve birkactane ates dusurucu vermis antibiyotigi kullanmak istemiyorum dedi bende bizim doktorun kolay kolay ilac vermedigini bence kullanmasi gerektigini soyledim dunde aradi ve kendi doktoruna sordugunu doktorunun antibiyotigi kullanmamasi gerektigini peditus surup ver onunla gecer demis bu takildi aklima bu tarz bir hastalik basit soguk alginliklari icin kullandigimiz bir surupla gecermi ?? benim hic aklima yatmadi simdi bizim doktormu antibiyotikci yoksa arkadasimin doktorumu dogru ilac kullanan bu konuda fikrinizi merak ettim

yeşil mercimek ve ezo gelin çorbası favorisi benim kuzunun
bir de et haşlamaya bayılıyor..ilk önce etleri düdüklüde iyice yumuşayana kadar haşlıyorum sonra havuç ve patates ekleyip tekrar 10-15 dakika daha düdüklüde haşlıyorum..blendeden geçirmiyorum,hafif çatalla ezip sulu olarak ediyorum ağzını şapırdata şapırdata yiyor..ama ilginçtir ete bayılan cadı köfteyi sevmiyor

ben de oğluma yeşil mercimek yediremiyorum. sevmiyor. gerçi kırmızı mercimeği de sevmiyor. yiyor ama doyacak kadar değil. ben de nohut yemeği yaptığım zaman kabuğunu ayırıp, ezip yediriyorum.

Naber millet?

Bugün yetiştirmem gereken montaj vardı, eşim de ben Ata'ya bakarım dedi. Evde oynadılar biraz sonra dışarıya çıkardı. Aradı beni, biz çarşıya gidiyoruz dedi. Olmaz dedim, suyu bile yok yanında, buralarda gezin dedim. Sitede süs havuzu var, oraya götürmüş ellerini suya sokturmuş yarım saat suyla oynamış. Havuz, fıskiyeli. Akşamları renkli renkli ışıklar yanıyor içinden. Düşünün ya elektrik var içerisinde yavrum çarpılabilirdi de.

Eve geldiler baktım atletine kadar ıslanmış. Çok kızdım eşime, beyimizin açıklaması da hava çok güzel ıslanmaktan bir şey olmazmış. Elektrik meselesine de binde bir olur öyle çarpılmalar diyor. Yav bizim ne özelliğimiz var, ya bizim başımıza gelse. Kaçak olsa. Allahım bir de "Ben Ata'ya eve gidelim dedim, o gitmek istemedi." diyor.

Sonra da gitmiş dünyanın abur cuburunu almış, ikinizden de özür dilerim eşeklik ettim düşünemedim diyor. Atoş hemen saldırdı mamilere de ben yüzüne bakmadım. Küs kaldım biraz. Neyse birazdan Kuzey Güney var orada gömerim mamileri, nasıl olsa eşim işte hıh.

durasella benm eşim de en basitinden, evden çıkıyoruz mesela. oğlumu kucağına aldığında, dakika 1, hemen o belini açar. artık nasıl tutuyorsa, o mont, içindeki kazak vs mutlaka yukarı çıkar, beli açılır çocuğun :1: yani babalara güvenerek iş yapılmaz :1:

canım balık yağı surubunu kullanıyor musunz bugün eczanede gördüm sanırım vitamin surubu gibi mi?

tontinik ben de çocuklarıma balık yağı şurubu vermek istiyorum. balık alıyoruz ama haftada bir gün. pazara gidince. kullanan arkadaşlardan kullandıkları şurubun isimini istiyorum ben de.

Hugocuk canım benim çok çok üzüldüm.
Okuyunca nasıl kötü oldum anlatamam. Sanıyorum sana tek teselli kuşunun seninle güzel bir yaşam sürmüş olmasıdır. Bak onu ne şartlarda alıp, hayata tutunmasını sağlamışsın. Ne kadar şanslıymış, seninle karşılaştığı için. En azından toruncukların varmış bak ne güzel. Yıpratma kendini lütfen, Allah sabırlar versin canım.

Balık yağını dün kullanmaya başladım. Annem octamar almış, okulda çocuğu olan öğretmen arkadaşları tavsiye etmişler. Portakallıydı Atoş sevdi, kaşığı yaladı hatta.

hugo...

canım nekdar üzüldüm bilemezsin:((
insan nekadar çok alışıyor değilmi ,yokluğu uzun süre belli olacak ama hayat neyapacaksın:((

kızlar,kullandığınız balık yağlarının isimlerini yazabilirmisiniz?

bizim doktor neomega balık yağını önerdi,portakal yada limon aromalı,tadı güzel,rahatlıkla içirebilirsin dedi.
sizinkileride merak ettim.

desteğiniz için çok teşekkürler kızlar
hiç iyi değilim
zamanla geçecek acısı azalacak ama şuan çok kötüyüm
toparlanınca gelir yazarım yine

Back
X