• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Adım Adım, Eğlenceli Eğitim, Planlı Gelişim Site bu. Çocuklar 9 aylık olunca aramışlardı telefonla (Daha önce bir yerlere abone olmuştum ordan bilgileri almışlar sanırım) ben de 1 yıllık üyelik sözleşmesi yaptım. İlk gelen kitaplarla beraber kartlar da gelmişti, her ay farklı bir kitap ve ona ilişkin 3-5 tane küp, kalem, kart gibi şeyler geliyor.

canım siteyi inceledim de güzel gibi bende anaokulu öğretmeniyim 3-6 yaşta eğitim setlerimiz çocuklara çok öğreticiydi.Bunlarda yatta kafa ma bende devam ederim eğitimeee:1:

at çok güzelmiş
demek çok seviyor bende aslında bakmıştım alıcaktım ama bisikleti var diye önemsemedim ama şimdi alsammı diye düşünüyorum
pilsanın fiyatı iyi bikaç marka daha var ama 200 tlye yakın fiyatı var
peki pilsanınki sertmi oturma yeri benim baktıklarım peluştu ama fiyatı çok geldi
pilsanınki serttir rahatsız edermi diye düşündüm siz memnunmusunuz
bizimki bu ara hep halkalarla oynuyor

canım aynısını bizde var bizimki sadece 2 dk duruyor sonra hemen sıkılıyor.Bebek için puzzle aldım hayvan resimleri bulanan onlar dikkatını çekmek başladı,şekilli bulup takıyor,halkayı çok önceden yapıyordu 10 aylıkken şimdi sıkıldı galiba.Bizimki bol bol yemek yapıp oyuncak ayısını yediriyor:)

uzun zamandır yazamadım canım sıkkın kafam karışıktı..çok şükür bugün rahatladım size yazayım dedim.
daha önce bahsetmiştim benim göğüslerimde kitleler var ,iyi huylu ama teyzemde göğüs kanseri vakası yaşandığı için risk grubunda olduğumuz için 6 ayda bir kontrole gidiyordum..annem gelmişken kontrole gideyim dedim bu sefer daha yakın bir hastaneye gittim esas doktorum daha uzak bir hastanede..yağmuru emzirdiğim için uzun süre bırakamıyorum diye yakın hastaneyi tercih ettim..
bu doktor daha muayene ettmeden emzirmeyi kesmen gerek ,şimdi baksak bile emzirdiğin için bir sorun varsa bile anlaşılmaz,emzirmeyi kestikten ancak 1 sene sonra sağlıklı sonuç alabiliriz,kitleleri aldırman lazım falan diye bir sürü şey söyledi canım sıkıldı..benim ilk doktorum kitleler büyümedikçe aldırmana gerek yok demişti ki bu doktoruma çok güveniyorum..
bu doktor böyle abuk sabuk konuştu ultrasonla baksak bile bişey anlam ifade etmez falan dedi iyice canımı sıktı..ben yine de cesaretimi toplayıp yine de bir ultrason çektirelim dedim geçen hafta..bugüne ultrason günü almıştık,ultrasonu çektirdim çok ilginçtir ki 2,5 cm olan en büyük kitlem 1,5 cm e gerilemiş..emzirmeyi kestirmeye çalışan doktor şimdi ağız değiştirdi..bir sorun yok 6 ay sonra kontrol dedi..emzirmek kitleyi küçültmüş çok sevindim..yazık annem de çok gerilmişti..ben kara kara nazıl emzirmeyi bırakacağım diye düşünmeye başlamıştım ki bu aralar resmen emzik niyetine kullanıyor beni:)
sizlerle paylaşayım istedim şükür rahatladım..6 ay sonraki kontrole uzak ama kendi doktoruma gideceğim..kafa karıştırıyorlar yoksa:)

geçmiş olsun canım çok şükür bişey yokmuş
emzirmek ne güzel değilmi bak mucize yaşatmış
artık yağmuru daha fazla emzir yok olur gider kistler

oh afiyet bal olsun:) bizimki de patates olan herşeyi yiyor .bende hala pancar yapıcağım,kefir mayası bulamadım bunları deneyemedik bir türlü

pancarı mevsiminde bol bol vermek lazım sütlü yaptım ben kremalıda güzel olur çok severek yedi
yanlız bizim tek sorunumuz yani sorun değilde zorluk benim için
mehmet öğlen yediği yemeği akşam yemek istemiyor veya yanına muhakkak farklı şeyler istiyor
bu akşam öğlenden kalan çorbasını masaya önüne koyunca çıldırdı çok kızdı bağırdı sonra etli patates yapmıştım bize onuda koyunca sustu merakla beklemeye başladı bir patatesli yemekten verdim bir çorbadan öylelikle balıklı çorbasınıda içti
zor oluyor eskiden akşam meyve püresi yapardım öğlende çorba kolay olurdu şimdi meyve püresi yemiyor öyle süte cicibebe ez ver yemiyor yemek istiyor makarna filan yemiyor
yemeğini yedikten sonra 150 ml mamasını içiyor üzerinede 1 portakal yiyor sonra tekrar yatmadan önce mama içer ve 10 gibi yatar sabah 8 e kadar bişey istemez
bazen tıkanıyorum ne yapsam diye
makarna patates kızartma vs.. yemiyor bulgur pilavı yiyor ama boğazına kaçarmı diyede korkuyorum veremiyorum
yediği tek çerez susamlı çubuk kraker onuda dişini kaşıyarak yiyor bisküvi vs.. asla yemiyor tatlı muhallebi ağzına sürmüyor aslında muhallebi yese yapardım çabucak kurtarıcı olurdu
buzluğa köfte attım çok seviyor köfteyi
ekmekte yemiyor :31:

canım aynısını bizde var bizimki sadece 2 dk duruyor sonra hemen sıkılıyor.Bebek için puzzle aldım hayvan resimleri bulanan onlar dikkatını çekmek başladı,şekilli bulup takıyor,halkayı çok önceden yapıyordu 10 aylıkken şimdi sıkıldı galiba.Bizimki bol bol yemek yapıp oyuncak ayısını yediriyor:)

aslında bende düşündüm bizimkide durmaz
bisikletinde bile iki dakika durmuyor sıkıntılı
bu sabah uyanınca benim uykum vardı yanıma aldım belki iki dakika daha uyuruz diye ama ne mümkün duvara vurmayı keşfetti duvara vuruyor gözlerime parmaklarını sokmaya çalışıyor burnumu sıkıyorrr devamlı kıpır kıpır durmuyor sıkıntılı çocuk valla karnımda naqsıl onca zaman durdu bilmiyorum çocuk duramıyor hayret bişey çok sıkıntılı
bak ne güzel bebeğine yemek yediriyormuş kendince oyun kuruyor
bizimkide anca minderlerle küreşsin bilgisayarı kurcalasın hoplasın zıplasın kudursun
belkide kendini durdurabilse oynar ama düşünmeye fırsatı olmayacak kadar çok hareket ettiği için belkide bunları yapamıyor

sanırım bende öyleyim çok oyun oynuyorum beraber kuduruyoruz oyuncaklarla oynuyoruz ama bişeyler öğretmek istesem oralı olmuyor veya ben öğretemiyorum
bir kez bakıyor bana ben naparsam aynısını yapıyor kolayca ama şöyle yap böyle yap el çırp filan hiç oralı değil

:1: aynen valla hugocuk, bağıra çağıra oyun oynuyoruz ama asla birşey öğrenmiyorlar benden, annemi otorite olarak kabul ediyorlar,köpek yavruları gibiler, annem ee yap diyor gidip kafayı koyuyorlar yere mesela, el çırp diyor çırpıyorlar. Ben oyun arkadaşlarıyım sanırım :1:

iyi geceler minik kuşlar :1:

ömercik bayağı bayağı yürümeye başladı. 10 adım falan atar oldu. önceden koltuk masa vs arası mesafelerde pat atardı kendini yere emekleyerek giderdi. şimdi yürüyor maşallah. mutfakta da beni rahat bırakmadğı için ona çekmecelerden birini tahsis ettim :1: plastik mutfak gereçleriyle dolu.

ayrıca eline "burada bir deniz varmış, içinde balıklar yaşarmış..." diye giden birşey var ya, ömer' e ondan yapıyordum. şimdi ben elini daha ellemeden burada bir deniz varmış diyorum, elini açıp, öbür eliyle benim ona yaptıklarımı yapmaya çalışıyor.

bu arada yeni bir aşı gelmiş Türkiye'ye, haberiniz ola. Meningokok Aşısı (Menactra).

Son düzenleme:
iyi geceler minik kuşlar :1:

ömercik bayağı bayağı yürümeye başladı. 10 adım falan atar oldu. önceden koltuk masa vs arası mesafelerde pat atardı kendini yere emekleyerek giderdi. şimdi yürüyor maşallah. mutfakta da beni rahat bırakmadğı için ona çekmecelerden birini tahsis ettim :1: plastik mutfak gereçleriyle dolu.

ayrıca eline "burada bir deniz varmış, içinde balıklar yaşarmış..." diye giden birşey var ya, ömer' e ondan yapıyordum. şimdi ben elini daha ellemeden burada bir deniz varmış diyorum, elini açıp, öbür eliyle benim ona yaptıklarımı yapmaya çalışıyor.

bu arada yeni bir aşı gelmiş Türkiye'ye, haberiniz ola. Meningokok Aşısı (Menactra).

maşallah ömere
kedicim eskiden sık uğrardın artıkseyrek geliyosun
en azından geceleri gelirdin yazardın
yoksam bizden bıktınmı muhabbetimizdenmi sıkıldın

selam kizlar gecmisi az cok okudum herkes iyidir insallah bebislere balik yedirme mucadelesi var sanirim:) bende tarhanaya didikleyip oyle yediriyorum
bu aksam gorumceme gittik nile oyunla falan yogurt yedirelim dedik pisman etti bizi zorla birkac kasik tikistirdik agzina ama o kadar sinirlendiki anlatamam 1 saat sakinlestirmeye calistik tovbe ettim kesinlikle zorlamicam sacini basini yoldu sinirden cadi,
hugo nilde oyle hic tatli yemiyor sevmiyor hem iyi hemde bazen kotu oluyor meyve, pekmez vs.. hic yemedi halada yemez bende biraktim pesini artik, limonu ver yuzu eksimeden yalayip duruyor hamileyken mide bulantilarindan dolayi surekli limon yerdim oradan yadigar eksi tutkusu sanirim:)
birde nil artik birini cagirdigi zaman eliyle gel yapip arkasindan sesleniyor :) del del diyor kuzeni seha ablasina bayiliyor del del diye cagirip durdu:))

maşallah ömere
kedicim eskiden sık uğrardın artıkseyrek geliyosun
en azından geceleri gelirdin yazardın
yoksam bizden bıktınmı muhabbetimizdenmi sıkıldın

hayııııııııııırrrrrrrrrrr, olaaammaaaaaazz.:52: sizden asla sıkılmam hugocum.

bazen eşim bsayarda çalışıyor diye gelemiyorum, bazen geliyorum, sizler yoksunuz okuyup çıkıyorum. gündüzleri ömer'den asla giremiyorum çünkü hemen fişini çekiyor notebookun. o da hoop kapanıyor hemen.

selam kizlar gecmisi az cok okudum herkes iyidir insallah bebislere balik yedirme mucadelesi var sanirim:) bende tarhanaya didikleyip oyle yediriyorum
bu aksam gorumceme gittik nile oyunla falan yogurt yedirelim dedik pisman etti bizi zorla birkac kasik tikistirdik agzina ama o kadar sinirlendiki anlatamam 1 saat sakinlestirmeye calistik tovbe ettim kesinlikle zorlamicam sacini basini yoldu sinirden cadi,
hugo nilde oyle hic tatli yemiyor sevmiyor hem iyi hemde bazen kotu oluyor meyve, pekmez vs.. hic yemedi halada yemez bende biraktim pesini artik, limonu ver yuzu eksimeden yalayip duruyor hamileyken mide bulantilarindan dolayi surekli limon yerdim oradan yadigar eksi tutkusu sanirim:)
birde nil artik birini cagirdigi zaman eliyle gel yapip arkasindan sesleniyor :) del del diyor kuzeni seha ablasina bayiliyor del del diye cagirip durdu:))

ömercik tatlıcı bizim. peynir veriyorum, görüyor ki uzaktan beyaz birşey geliyor eliyle ittiriyor :1: ama bakıyor ki reçel ya da tahin-pekmez kasesinden geliyor elim, hemen ağzını açıyor, bir de şapırdatarak yiyor.

ama limonu da seviyor. dün salata için limon sıkıyorum. gördü delirdi vereyim diye. ben de verdim eline, hem gözleri yaşarıyor, hem de yalamaya devam ediyor. hatta bazen abartıp kabuğunu da yemeğe çalışıyor.

en son kitap okumam ömer'e hamileykendi. geçen gün kitap okuyayım dedim ömer'i sallarken en azından. Allah'ım kokusunu bile özlemişim. açtım yapraklarını kokladım. öyle çok okuyan biri değilim ama severim kitap okumayı.
ortaokul-lise yıllarımda, evimiz müstakildi ve bahçemiz vardı. içinde ortancalar, güller, daha adını bilmediğim çeşit çeşit çiçekler. bahçede bir de divanımız vardı. yaz tatillerinde, uyandığımda kitabımı alır, bahçedeki divana oturur, anneciğim kahvaltı hazırlayana kadar kitap okurdum. birden o günlere özlem mi duydum ne :50:

Son düzenleme:
İyi geceler ben anca bu saatte bakabildim bugün size...bu ara fırsat bulupta alamıyorm telefonu elime...ama keyifler yernde...aman iyi olsn kuzular zaten..

Catlovercım maşallah ömere yürümeye başladı demek bundan sonra başlıyoo sizin evde maraton aman fırına falanda dikkat et benm oğlan uzanabiliyo fırın üstünde tava sapına falan çok dikkat istiyolar artık...

Tontinik esadda öyle anne annanne diyo dede teyze diyo bu ara eda diyo babayı unuttu bu az söylüyo:9: nerde diyo suya du diyo genelde göstererek ister ama nerdeyede nende diyo..homur homur konuşuyo bişeyler anlatıyo ama bebek dili olunca anlamıyoruz şu sıra...ama sesi tam erkek sesi...kalın kalın böyle..sesine kurban olduğum...onların sesinide duydukya ne mutlu bize..hamd olsun rabbime...

Hugo senin bu memo nolck böyle..neden böyle hareketli acaba...kefir meğer nelere kadirmiş hiperaktiviteye bile mucizevi bi ilaçmış beyine cilt hastalıklarına kabızlığa falan..bende yapıcm evde en kısa zamanda....sayende bi şifa kaynağı öğrendik çok sağol valla cnm...ama memo zor bi çocuk anlattığına göre herşeyi beğenipte yemiyor valla ne kadar sana baksa ilerde hakkını ödeyemez öyle gözüküyor zor bi bebek...inş zamanla uslanır..sürekli hareket etmeside onu yorduğu kadar senide yorar zor yani...

Benm erkek kardeşim şuan 9 yaşında hala öyle..durmaz bi dakika hçperaktifte değl ama çok hareketli ders yaparken bile 10 kez şekkil değiştiriyoo annem hala çekiyorum diyo valla dua ediyorum oğlum dayısına çekmesin diye...hareketi ona olduğu kadar bizide yoruyo dur diyoruz duramuyoo çocuk...ama etrafı karıştırıp dağıtmaz sadece oturamıyo yarım saat..memoda öyle galiba..inş ilerlemez..bide kardeşim ondanmıdır nedir kiloda alamıyoo zayıf..uzun boylu ama zayıf..annem durmuyoki nasıl kilo alsın diyo..inş oğlum dayısına benzemez..esadda hareketli ama çok aşırı değl sadece bazen arsızlaşıyo ama sonra durulur oda normal sanırım...şımarıyo arada ama okadarı normaldir herhalde..bu ara benle oynamayı çok seviyo..kendimi saklıyorum falan..sonra oyuncaklarıyla oynasam elimdn alıyoo...başladı benm deyip sahiplenmelere..1 yaşında normalmiş bu zaten...sinirleniyo küsüyo falan ama bu tepkileri hoşuma gidiyoo..bazen inatlaşıyo bi tek buna gıcık oluyorm inatçı biri olarak ama ufak diye ısrarcı olmuyorm şuan.bizdn haberler böyle...

Neyse bende yatayım..esad uyumuşken döktüm içimi ohhh:9:

görüşürüz inş hugo tontinik dicle playdoh catlover lalus melitta....

İyi gecelr...yarında bi market yapıcm sonra kahvaltı yapıcaz gün ola harman ola:51:

Benim okuduğum kadarıyla akşam karnını güzel doyurup, 12 gibi de sütünü içerse bebek sabaha kadar acıkmazmış. Ata akşam yemeğini yer ama doysa da doymasa da mutlaka süt ister. Yoksa uyumaz. O, onun keyif sütüdür. Akşam en geç sekizde uyumuş olur. Gece biz bile acıkırız ama yemesek de ölmeyiz ki çoğumuz geceleri buzdolabından birşeyler atıştırmak yerine su içer yatar.
Ben bu mantıkla Ata'yı uyuttum başta gece 12 gibi süt veriyordum baktım uyanmamaya başladı. Gece iki gibi uyanır, gözü kapalı suyunu içer. Yeniden uyur.

Bazı akşamlar çok yemeden uyumuş oluyor, o zaman gece süt hazırlıyorum bakıyorum 50 cc ancak içmiş yani acıkmamış çok uzun zamandır böyle alıştırdım. Ama sabah 6:30 gibi uyanır ve kahvaltıdan önce mutlaka sütünü içer.
Seninki 11'de uyuyorsa, sütünü içir yatır canım. Sabaha kadar acıkmaz inan bana. Hem artık alışmalı. Kalkarsa su içirirsin.

Gece bakıyorum bazen uyanıyor, kafasını kaldırmadan eliyle emziğini arıyor bulup ağzına takıyor ve yeniden uyuyor. Gündüz uyku düzenimiz şöyle 9:30da uyur sonra öğlen 2 gibi uyur. Toplam 2-2,5 saat uyur. Seninki sabah kaçta kalkıyor? Baba erkenden gitmiyorsa sabahları görüşseler çünkü benim eşim de gece 1de eve geliyor.

Ayrıntılı cevabın için teşekkür ederim durasella. Kızım 11de yatıp 9 gibi kalkar, bazen daha da geç kalkar. Yani uykuda geçirdikleri süre hemen hemen aynıymış Ata'yla. Normalde endişelenmiyorum gece aç kaldı diye, ama sen 8de yatıyor deyince oğlunun sabah o kadar erken kalktığını düşünmemiştim, 8-9 gibi kalksa 12 saat uyusa acıkmıyor mu acaba diye aklıma geldi. Çünkü geçen gün kızım ikinci uykusunu uyumadığı için 9buçukta uyuya kaldı, sabah da 9da kalktı, diğer uykularından uzun uyudu ve gece hiç uyanmadı, böyle yapıyor bazen de o yüzden endişelendim, zorla uyandırsam mı diye. Gece beslenmelerini de uzun zamandır yapmıyoruz, çok uğraş vermeme gerek kalmadan bıraktı, kızım doğduğu günden beri gece uykularını uzun uyurdu zaten, hatta emmesi için bile zoraki uyandırırdık geceleri. Eşim de seninkini duyunca o kadar geç gelmiyormuş meğerse, 8buçuk 9 arası gelir eve ama akşamları oynarlar bol bol, onların ilişkilerini bozmak istemem. Hem de ben işe gittiğim günlerde de 8de gelebiliyorum ancak, yani benimkini erken uyutmam zor. Neyseki geç yatınca geç de kalkıyor bu daha çok işime geliyor :1:

canım pilsan'a bak sitesinde var

Pilsan Sallanan At
bizimki bundan bunların daha cafcaflılarıda var tabi ama buda iş görüyor

ya asıl ben sana bu bıcı bıcıyı bulamadım hiçbiyerde ya deli oldum onu soracaktım sen nerden buldun???
bu kartlardan bende almayı düşündüm ama sıradan gidiyordum şu kitabı bulamadım bi türlü
nisa da da buara herşeyi sorma merakı başladı..parmak sürekli havada ehhh ehhh diye diye bişeyleri gösterip soruyor
ama yüzlerce kez belki..
kesinlikle bıkmadan usanmadan cevaplıyorum sonra da ben ona soruyorum ve hepsini gösteriyor
bizim evdeki eşyaları kart niyetine kullanıyor işte:)))
eminim bu kartları aldığımda da ilgisini çeker

ben her türlü eğitici oyuncağa bayılıyorum ve kesinlikle alınmasını destekliyorum
az daha büyüsün dev abaküsler var onlardan alıcam
onuda kesinlikle tavsiye ederim

Pilsan Yazı Tahtası Abaküs bunun gibi mesela ama tabi biraz daha büyümeliler

Gittiğimiz bir mağazada çocuklar eğlensin diye büyük boncuklu ahşap abaküslerden vardı, onunla oynamayı çok sevmişti bizim ufaklık. Ben de erken olduğunu düşünüyordum ama kontrol altında tutulup, kırıp koparıp ağzına atmamasına dikkat ederek oynayacağını hatta zevk aldığını gördüm. Sonra bir oyuncakçıda hem boncukları olan hem de harflerle objelerin olduğu yine ahşap bir oyuncak gördüm, onu aldım. Hem boncukları sağa sola kaydırıp oynuyor hem de objeleri öğretip onları soruyorum yerlerini gösteriyor. Senin verdiğin linkteki gibi büyük bişey değil ama masa üstünde durabilen küçük bişey, şimdilik iş görüyor.

uzun zamandır yazamadım canım sıkkın kafam karışıktı..çok şükür bugün rahatladım size yazayım dedim.
daha önce bahsetmiştim benim göğüslerimde kitleler var ,iyi huylu ama teyzemde göğüs kanseri vakası yaşandığı için risk grubunda olduğumuz için 6 ayda bir kontrole gidiyordum..annem gelmişken kontrole gideyim dedim bu sefer daha yakın bir hastaneye gittim esas doktorum daha uzak bir hastanede..yağmuru emzirdiğim için uzun süre bırakamıyorum diye yakın hastaneyi tercih ettim..
bu doktor daha muayene ettmeden emzirmeyi kesmen gerek ,şimdi baksak bile emzirdiğin için bir sorun varsa bile anlaşılmaz,emzirmeyi kestikten ancak 1 sene sonra sağlıklı sonuç alabiliriz,kitleleri aldırman lazım falan diye bir sürü şey söyledi canım sıkıldı..benim ilk doktorum kitleler büyümedikçe aldırmana gerek yok demişti ki bu doktoruma çok güveniyorum..
bu doktor böyle abuk sabuk konuştu ultrasonla baksak bile bişey anlam ifade etmez falan dedi iyice canımı sıktı..ben yine de cesaretimi toplayıp yine de bir ultrason çektirelim dedim geçen hafta..bugüne ultrason günü almıştık,ultrasonu çektirdim çok ilginçtir ki 2,5 cm olan en büyük kitlem 1,5 cm e gerilemiş..emzirmeyi kestirmeye çalışan doktor şimdi ağız değiştirdi..bir sorun yok 6 ay sonra kontrol dedi..emzirmek kitleyi küçültmüş çok sevindim..yazık annem de çok gerilmişti..ben kara kara nazıl emzirmeyi bırakacağım diye düşünmeye başlamıştım ki bu aralar resmen emzik niyetine kullanıyor beni:)
sizlerle paylaşayım istedim şükür rahatladım..6 ay sonraki kontrole uzak ama kendi doktoruma gideceğim..kafa karıştırıyorlar yoksa:)

Çok geçmiş olsun canım. Umarım küçülen kitle zamanla da kaybolur. Ailede olduğu için aman kontrollerini ihmal etme ama böyle ciddi durumlarda, ameliyat denildiğinde filan en az 2 doktora gitmek lazım diye düşünüyorum. Bu topikte de yaklaşık 2 yıldır konuşulan şeyleri de düşününce her doktorun ne kadar farklı olduğunu görüyoruz.

Bizimki de halkaları takma işine erken başladığı için artık halkaları o amaçla kullanmıyor, koluna takıp bilezik yapıyor süslü cadım :10: Kız çocuğu işte, bazı şeyler içgüdüsel, halbuki ben öyle çok süslü de değilimdir, hele doğumdan sonra hiçbirşey takıp takıştırmaz oldum. Ayrıca bebeklerini besleme çabası benimkinde de var, kendi biberonunu bebeklerine veriyor, dergilerdeki yemek resimlerinden parmaklarıyla alıp ağzını şapırdatıp yiyormuş gibi taklit edip etrafındaki ayı, bebek ne varsa besliyor. Dediğim gibi içgüdüsel işte, sürekli hareketlerden şikayetleri hep erkek anneleri yapıyor, benimki de çok hareketli olmasına rağmen oturup böyle oyunlarla oynatabiliyorsun yine de. Erkek çocukları muhtemelen bu halkaları araba yapıp oynar, yine gürültü yapar yani, hem güreşme işi filan da yok bizimkinde, o açıdan rahatız :1: Kızım kendi kitapları hariç gazete ve dergileri okumaya da bayılıyor :1: Size de tavsiye ederim, kendi kitaplarından bir süre sonra sıkılmaya başlıyor haklı olarak ama aylık dergiler (dekorasyon dergisi, yemek dergisi, gezi dergileri hiç ayırt etmez) sık sık değişik şeyler gördüğü için ilgisini çekiyor. İçindeki resimleri anlatıyorum, bak amca var, bak deniz var gibi onları da kendimce eğitici amaçlarıma alet ediyorum :1:

Günaydınlar

Bizim deli oğlana şurup içirmek işkence oldu artık.Eskiden severdi açardı ağzını ama artık bağırıyo ağlıyo ağzını kapatıyo.Bide gün de 2 sefer.Daha ptesiye kadar bu şurubu içmesi lazım.
Sonra balık yağına başlıcam 10 gün, o da bitince başka vitamin şurubu var yine 10 gün.
Yandık biizz :52:

Back
X