• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

ya off ayneen..ciğer miş beyinmi onları ellemek zor oluyor.kaygan kaygan,ııyyy..bizimkinde biraz kansızlık çıktıya ciğer kan yaparmış diye duydum.bugüne kadar hiç vermemiştim.hatta cumartesi aldık,ama eşim sağolsun kuş başı doğratmayı bile akıl edememiş.gözüm kapalı ben doğradım ,zarı falan da var.çok az pişirdim bugün,tarhana çorbasına kattım ama kokusunu duyduğu an kafasını çevirdi.dilini bile sürmed,tatmadı:((

arnavut ciğerini ben çok severim,ama hamileyken ciğer yenmezmiş,onuda dün öğrendim.:((

Daha önce de yazmıştım kansızlığın yiyeceklerle iyileşmeyeceğini söylemişti benim doktor (benim başımda da aynı sorun var da), bugün doktorum programında da konu kansızlıktı, orada da aynı şeyi söylediler, günde 2 kan hapı 5 litre pekmeze veya 20 porsiyon ete eşitmiş (ama yetişkinler için geçerli tabii ki, bebekler için durum nedir bilmiyorum). E o kadar yiyip içemeyeceğimize göre günışığım, kuzucuğuna ciğer beyin verip eziyet etme de :1: belki ilaçla filan dolar kan depoları, doktoruna danış bakalım hap konusunu.

memoş oğlanın balık yememesi beni hasta ediyor vallaha öf pöf :31:
balık yemezse yemesin balık yağı içer dedik onuda beyenmedi
tatlı yemediğinden cevizde yediremiyroum yeseydi içine ekler yedirirdim
son çarem kaldı netten baktım güzel lezzetli mezgit balığı çorbası buldum yarın onu yapıcam yedi yedi artık son çaree
kefiride zar zor burun kıvırarak içtii mama içecekmiş beyefendi
2 kase pancar çorbası içti üzerine kefir verdim mız mız yarım yamalak az bişey içti peşimi bırakmadı mız mız mız illa o mamayı yaptırttı içti rahatladı :31:
bu arada pancar çorbası hafif tatlı oluyor bebekler çok seviyor bizimkide çok seviyor mevsim geçmeden deneyin seveceklerdir

selam kızlar..mevzu bebeklerin uyuması sanırım
benim kızımda kendi başına uyuyabiliyor ama yanına benimde yatmam koşulu ile
bunu yaklaşık 2 ay önce de paylaşmıştım burda..
karyolaya yanına yattığımda döne döne uyuyakalıyor.ama bu bütün karyolayı tavaf ettiğinden en az yarım saat sürüyor..:((
eğer hemen uyumasını istiyorsam yine sallıyorum tabi
ama işim yoksa yatarım yanına yarım saat içinde beraber uyuyakalırız çoğunlukla:))
gündüzleri de atına bindiririm 5 dk falan dıgıdık dıgıdık diye diye sallarım.mayışır zaten sonrada göğsüme alırım 5 dk içinde emerek uyur.bakıcısı ise sallıyor tabi

gece ise sabit,kurulu saat gibi 2 saatte bi uyanır emmek ister.2dk emer sonra hemen uykuya dalar tekrar.
ne kadar zorlansamda bundan çokta şikayet etmiyorum emdiği için..

yürümede ise hiçbir gelişme yok.yerinde sayıyor daha tembel
kendi kendine ayağa falan kalkamıyor henüz:))3-5 adım atıp küt yere oturuyor..
azı dişimiz çıktı buarada
sanırım benim kız bütün enerjisini dişlerini veriyor:))

ciğer konusunda ise hemşire bana ciğer yedirmem gerektiğinden bahsetmişti..ama hiç uyguladım mı???hayır tabiki:)))

ama şu uyku arkadaşı olayına alıştıramadım gitti
uyku arkadaşı olarak beni kullanıyor
bu durumda da kendi kendine uyuyor sayılmaz sanırım:44:

Durasella, daha önce de yazdığını hatırlıyorum uykuyla ilgili, oldukça erken uyuduğundan bahsetmiştin oğlunun, maşallah Ata'ya, hem erken hem kendisi uyuyor. Gece de kalkmıyor anlaşılan, merak ettiğim acıkmıyor mudur sabaha kadar? Benimki gündüz 2 kez, toplamda 3-3,5 saat filan uyuyor, gece de 11'den önce uyumaz ama bazen 2. uykusunu uyumadıysa erkenden uyuyor, sabaha kadar da uyanmazsa bu sefer üzülüyorum acıktı mı acaba, yazık çocuğa filan diye. Babası çok erken gelmediği için erken yatırmam kolay değil, çocuk babasını görmeden büyür ama erken yatınca da bana rahat olur. Senin oğlun gündüz ne kadar uyuyor? Biz gece beslenmelerini keseli uzun zaman oldu ama süre uzayınca geceleri acıkma mevzusu kafama takılıyor yine de.

Benim okuduğum kadarıyla akşam karnını güzel doyurup, 12 gibi de sütünü içerse bebek sabaha kadar acıkmazmış. Ata akşam yemeğini yer ama doysa da doymasa da mutlaka süt ister. Yoksa uyumaz. O, onun keyif sütüdür. Akşam en geç sekizde uyumuş olur. Gece biz bile acıkırız ama yemesek de ölmeyiz ki çoğumuz geceleri buzdolabından birşeyler atıştırmak yerine su içer yatar.
Ben bu mantıkla Ata'yı uyuttum başta gece 12 gibi süt veriyordum baktım uyanmamaya başladı. Gece iki gibi uyanır, gözü kapalı suyunu içer. Yeniden uyur.

Bazı akşamlar çok yemeden uyumuş oluyor, o zaman gece süt hazırlıyorum bakıyorum 50 cc ancak içmiş yani acıkmamış çok uzun zamandır böyle alıştırdım. Ama sabah 6:30 gibi uyanır ve kahvaltıdan önce mutlaka sütünü içer.
Seninki 11'de uyuyorsa, sütünü içir yatır canım. Sabaha kadar acıkmaz inan bana. Hem artık alışmalı. Kalkarsa su içirirsin.

Gece bakıyorum bazen uyanıyor, kafasını kaldırmadan eliyle emziğini arıyor bulup ağzına takıyor ve yeniden uyuyor. Gündüz uyku düzenimiz şöyle 9:30da uyur sonra öğlen 2 gibi uyur. Toplam 2-2,5 saat uyur. Seninki sabah kaçta kalkıyor? Baba erkenden gitmiyorsa sabahları görüşseler çünkü benim eşim de gece 1de eve geliyor.

Benim okuduğum kadarıyla akşam karnını güzel doyurup, 12 gibi de sütünü içerse bebek sabaha kadar acıkmazmış. Ata akşam yemeğini yer ama doysa da doymasa da mutlaka süt ister. Yoksa uyumaz. O, onun keyif sütüdür. Akşam en geç sekizde uyumuş olur. Gece biz bile acıkırız ama yemesek de ölmeyiz ki çoğumuz geceleri buzdolabından birşeyler atıştırmak yerine su içer yatar.
Ben bu mantıkla Ata'yı uyuttum başta gece 12 gibi süt veriyordum baktım uyanmamaya başladı. Gece iki gibi uyanır, gözü kapalı suyunu içer. Yeniden uyur.

Bazı akşamlar çok yemeden uyumuş oluyor, o zaman gece süt hazırlıyorum bakıyorum 50 cc ancak içmiş yani acıkmamış çok uzun zamandır böyle alıştırdım. Ama sabah 6:30 gibi uyanır ve kahvaltıdan önce mutlaka sütünü içer.
Seninki 11'de uyuyorsa, sütünü içir yatır canım. Sabaha kadar acıkmaz inan bana. Hem artık alışmalı. Kalkarsa su içirirsin.

Gece bakıyorum bazen uyanıyor, kafasını kaldırmadan eliyle emziğini arıyor bulup ağzına takıyor ve yeniden uyuyor. Gündüz uyku düzenimiz şöyle 9:30da uyur sonra öğlen 2 gibi uyur. Toplam 2-2,5 saat uyur. Seninki sabah kaçta kalkıyor? Baba erkenden gitmiyorsa sabahları görüşseler çünkü benim eşim de gece 1de eve geliyor.

nisa da dokuzbuçukta yatmış olur en geç ama gündüzleri 3 kez uyur 3-3,5 saat arası
en son uykusunu 16.30 da yatar saat 18-18:30 arası uyanır
sabah da biz okula giderken 07.30 da uyanır

ata saat 2den sonra nasıl dayanıyor akşam 8 e kadar maşallah canım
nisa olsa evi başıma yıkar mızmızlana mızmızlana:)))

Yavrum ben uyutmaya çalışıyorum da uyumaz ki. Hergün iki defa dışarıya çıkar, ona rağmen yorulmamış oluyor. Sallanan at mı? İşe yarıyorsa ben de alayım.

Bu arada aşağıdaki imza ekine baktım da canımla evleneli 4 yıl 4 ay 4 gün oldu yazıyor :) Hemen eşime mesaj attım, şimdi gün mü sayıyorsun der. Şu 444'ün hatrına eve çiçekle gel diyeyim hehe.

Yavrum ben uyutmaya çalışıyorum da uyumaz ki. Hergün iki defa dışarıya çıkar, ona rağmen yorulmamış oluyor. Sallanan at mı? İşe yarıyorsa ben de alayım.

Bu arada aşağıdaki imza ekine baktım da canımla evleneli 4 yıl 4 ay 4 gün oldu yazıyor :) Hemen eşime mesaj attım, şimdi gün mü sayıyorsun der. Şu 444'ün hatrına eve çiçekle gel diyeyim hehe.

bünyesi kendini ona alıştırmıştır o zaman..
ya bu sallanan at varya velinimet resmen:))
bi kere at diye deliriyor bayılıyor
sürekli binmek istiyor ve tabi sallanmak:))
babasıyla bütün evi at üstünde dolaşıyorlar.indirmek iste kıyameti koparıyor:))
uyku saatine yakın at atın üstüne 5 dk içinde de mayışıyor

buarada 444 ünüzü de tebrik ederimmm
;)))))))))))

Tekeri mi var atın, nasıl dolaşıyorlar?

Bir de millet başta Nisane olmak üzere size bir önerim var. Bebek eğitim kartları aldım ben, Ata'ya hergün br kelime öğretiyorum ve o kart ekleniyor. Önüne 5-6 kart açıyorum. Arııı vız vıııız diyorum, arı kartını alıp eliyle sallıyor. Bıız bıız diyor bana veriyor kartı. Böyle böyle epey şey öğrendi tospik.

son çarem kaldı netten baktım güzel lezzetli mezgit balığı çorbası buldum yarın onu yapıcam yedi yedi artık son çaree
2 kase pancar çorbası içti üzerine kefir verdim mız mız yarım yamalak az bişey içti peşimi bırakmadı mız mız mız illa o mamayı yaptırttı içti rahatladı :31:
bu arada pancar çorbası hafif tatlı oluyor bebekler çok seviyor bizimkide çok seviyor mevsim geçmeden deneyin seveceklerdir

canım benim oğlumda balığı sevmezdi bugün yağda biraz patates ve havucu kavurdum üzerine kırmızı merciğimeği diğer taraftan da balığı haşlamıştım onun suyunu da kattım piştikten sonra blendardn geçirdim biraz koyu kıvamlı yaptım çok güzel yedi dene istersen bende şaşırdım:)bende pancarı deneyeceğim

Tekeri mi var atın, nasıl dolaşıyorlar?

Bir de millet başta Nisane olmak üzere size bir önerim var. Bebek eğitim kartları aldım ben, Ata'ya hergün br kelime öğretiyorum ve o kart ekleniyor. Önüne 5-6 kart açıyorum. Arııı vız vıııız diyorum, arı kartını alıp eliyle sallıyor. Bıız bıız diyor bana veriyor kartı. Böyle böyle epey şey öğrendi tospik.

canım pilsan'a bak sitesinde var

Pilsan Sallanan At
bizimki bundan bunların daha cafcaflılarıda var tabi ama buda iş görüyor

ya asıl ben sana bu bıcı bıcıyı bulamadım hiçbiyerde ya deli oldum onu soracaktım sen nerden buldun???
bu kartlardan bende almayı düşündüm ama sıradan gidiyordum şu kitabı bulamadım bi türlü
nisa da da buara herşeyi sorma merakı başladı..parmak sürekli havada ehhh ehhh diye diye bişeyleri gösterip soruyor
ama yüzlerce kez belki..
kesinlikle bıkmadan usanmadan cevaplıyorum sonra da ben ona soruyorum ve hepsini gösteriyor
bizim evdeki eşyaları kart niyetine kullanıyor işte:)))
eminim bu kartları aldığımda da ilgisini çeker

ben her türlü eğitici oyuncağa bayılıyorum ve kesinlikle alınmasını destekliyorum
az daha büyüsün dev abaküsler var onlardan alıcam
onuda kesinlikle tavsiye ederim

Pilsan Yazı Tahtası Abaküs bunun gibi mesela ama tabi biraz daha büyümeliler

canım benim oğlumda balığı sevmezdi bugün yağda biraz patates ve havucu kavurdum üzerine kırmızı merciğimeği diğer taraftan da balığı haşlamıştım onun suyunu da kattım piştikten sonra blendardn geçirdim biraz koyu kıvamlı yaptım çok güzel yedi dene istersen bende şaşırdım:)bende pancarı deneyeceğim

önceleri bende böyle yapıyordum sonra hazır mrzgit sevmişti yiyordu sevinmiştim bende
netten bir tarif buldum hazır mezgit balığı için kesinlikle balık tadı yok çok lezzetli diyor bakalım yarın yapıcam tarif şöyle
iki tane mezgit patates bezelye 10 dk haşlanır içinden sebzeler alınır suyu ılıması beklenir
ayrı yerde 1 yumurta 1 diş sarımsak biraz un çırpılıp ılımış suya eklenir
sebzelerde eklenip tekrar pişirilir limonsıkılıp hazır edilir
bakalım yarın bunu yapıcam inşallah beyenir
pancar çok sevdi zaten nettede bebekler çok sever yazıyordu
öğlen 1 buçuk kase içti akşamda 1 kase içti daha olsa içerdi çok seviyor
yanında 1 tanede köfte yedirdim birazdanda portakalını yer
hurma yediremiyorum işte tatlı geliyor yemiyor muhallebi vs.. hiç sevmiyor
bu arada pancar yedikten sonra kakası kırmızı oluyor sakın endişelenme normal bir durum :1:
arkadaşım karidesi haşlayıp yediriyormuş zeytinyağlı epey yiyor diyorda
bende karides çok severim hep çok kaçırırım sonra midem bulanır çok kötü olurum memoya bu yüzden cesaret edip veremiyorum bikez yedirdim o kadar memoş buldumu götürür affetmezz :1:

canım pilsan'a bak sitesinde var

Pilsan Sallanan At
bizimki bundan bunların daha cafcaflılarıda var tabi ama buda iş görüyor

ya asıl ben sana bu bıcı bıcıyı bulamadım hiçbiyerde ya deli oldum onu soracaktım sen nerden buldun???
bu kartlardan bende almayı düşündüm ama sıradan gidiyordum şu kitabı bulamadım bi türlü
nisa da da buara herşeyi sorma merakı başladı..parmak sürekli havada ehhh ehhh diye diye bişeyleri gösterip soruyor
ama yüzlerce kez belki..
kesinlikle bıkmadan usanmadan cevaplıyorum sonra da ben ona soruyorum ve hepsini gösteriyor
bizim evdeki eşyaları kart niyetine kullanıyor işte:)))
eminim bu kartları aldığımda da ilgisini çeker

ben her türlü eğitici oyuncağa bayılıyorum ve kesinlikle alınmasını destekliyorum
az daha büyüsün dev abaküsler var onlardan alıcam
onuda kesinlikle tavsiye ederim

Pilsan Yazı Tahtası Abaküs bunun gibi mesela ama tabi biraz daha büyümeliler

at çok güzelmiş
demek çok seviyor bende aslında bakmıştım alıcaktım ama bisikleti var diye önemsemedim ama şimdi alsammı diye düşünüyorum
pilsanın fiyatı iyi bikaç marka daha var ama 200 tlye yakın fiyatı var
peki pilsanınki sertmi oturma yeri benim baktıklarım peluştu ama fiyatı çok geldi
pilsanınki serttir rahatsız edermi diye düşündüm siz memnunmusunuz
bizimki bu ara hep halkalarla oynuyor

at çok güzelmiş
demek çok seviyor bende aslında bakmıştım alıcaktım ama bisikleti var diye önemsemedim ama şimdi alsammı diye düşünüyorum
pilsanın fiyatı iyi bikaç marka daha var ama 200 tlye yakın fiyatı var
peki pilsanınki sertmi oturma yeri benim baktıklarım peluştu ama fiyatı çok geldi
pilsanınki serttir rahatsız edermi diye düşündüm siz memnunmusunuz
bizimki bu ara hep halkalarla oynuyor

yok hugocum peluş değil ama çok seviyor atını
rahatsız etse oturmak istemezdi zaten
biz çok memnunuz bakıcı bile çok memnun
işi kolaylaştı tabi:))
o halkalar bizdede var..onunla oynamaktanda zevk alıyor
sürekli tak çıkar:))
birde küçüük yazı tahtamız var
şu içinde mıknatız tozu olanlar var ya
heryerde satılıyo milyoncularda bile vardır
onada bayılıyor mesela
sürekli karalıyor kalemiyle,kalemini yerine takıyor çıkarıyor falan
bunlar parmak gelişimleri için önemli oyuncaklar

Bugün toplantımız vardı eve gelmem 19:30'du. Sonra Yusuf'a aldım annanesinden meyvesini yedirdim, biz yemeğimizi yedik, yarın akşamın yemeğini yaptım. yine yoğurt mayaladım, sonra Yusuf'la oynadık biraz. Şimdi ayağımda saIlıyorum. Çok yorucuydu bu akşam
Bu arada mayaladığım kefir hala süt gibi ne yapsam bilemedim öylece duruyor mutfakta :44:

günaydın herkese, dün gece kimse gelmemiş buralara en son benim yazdığım mesajla kalmış.

Sabah büyük bir umutsuzlukla kefir mayaladığım kabın kapağını açtımki, baya koyu bir kıvam olmuş :32: hemen süzdürdüm kefir mayam büyümüş, 1 tane fındık kadar maya vardı ben mayalarken süzünce yanında küçük bir parça daha olduğunu gördüm :8:
Gerçi ben tadına bakmadım ama anneme götürdüm oğlumla beraber içerler artık :52:

çok güzel yazmışsın arkadaşım. katılıyorum sana. zaten artık gece uyanıp acıktığını belli edecek şekilde ağlamadıkça süt verilmemeli. düşünsene uyuyan çocuğa acıkmıştır diye süt verilir mi. dün gece 11 de uyudu oğlum sabah 6 da uyandı, baktım uyuyamıyor tekrar, hemen devam sütü yaptım hepsini içti tekrar uyudu(gerçekten acıkmış ki zaten çok acıkan bebek tekrar uyumuyor belli ediyor ne istediğini) zaten gece fazla beslemek midesini çok rahatsız edermiş, reflüye yol açarmış.

Çok şanslısın Laluş, biz az su içtin sütün olmadı, yağlı değil sütün yaramıyor, et vermezsen böyle olur vs. vs. bir sürü şeyle karşılaşıyoruz, hele bir de yakın zamanda doğum yapan başka akrabalar varsa. Ama seninkiler aynı anne, aynı mama, aynı bakım ne kadar farklılar diyorsun, dolayısıyla kimse sana bişey söyleyemez. keşke biz de anlatabilsek çevremizdekilere, her çocuğun farklı gelişimi olduğunu.
Bizim oğlanların gelişimi çevredekilerin ezberini bozdu resmen, herkes de herşeyi çok iyi biliyor biliyorsun çevrede, karışmadıkları şey yok. Ama hemen ağızlarını kapatıyorum, normalde de kendi başına buyruk biriyim zaten, dinlerim ama herkesin fikrini kabul etmem aklıma yatmıyorsa, isterse 100 kişi bu doğru desin :1:

Benim oğlanlar maalesef tatlı çorbaları sevmiyor, ilk başlarda havuç patates karıştırıp yapmıştım, tatlımsı bir tat idi, ağızlarına sürmediler, hala patates yemezler. Tarhana çorbasına bayılıyorlar, geçen gün masada biz mantar çorbası içerken onlara da verdim, onu da çok sevdiler. Mantar çorbasını yaparken sütü çok kullandığım için gönül rahatlığıyla verdim.

çok güzel yazmışsın arkadaşım. katılıyorum sana. zaten artık gece uyanıp acıktığını belli edecek şekilde ağlamadıkça süt verilmemeli. düşünsene uyuyan çocuğa acıkmıştır diye süt verilir mi. dün gece 11 de uyudu oğlum sabah 6 da uyandı, baktım uyuyamıyor tekrar, hemen devam sütü yaptım hepsini içti tekrar uyudu(gerçekten acıkmış ki zaten çok acıkan bebek tekrar uyumuyor belli ediyor ne istediğini) zaten gece fazla beslemek midesini çok rahatsız edermiş, reflüye yol açarmış.
Ben de sana katılıyorum, dolayısıyla durasella'ya da:1: Çocuklar uyanmadıkça süt mama vermek gereksiz. Ki doktorlar artık 7-8 saat aç kalabileceklerini söylüyor. Benim ikizlerden biri dün akşam 9'da mama içti sabah 7'ye kadar kalkmadı mesela mama için. 10 saat aç kalıyor yani artık. Kısa, kesik kesik ağlamaları oluyor, ama uzun süre ağlamadıkça mama vermiyorum artık. Biliyorum ki daha dayanıklılar açlığa.

Back
X