• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Tekeri mi var atın, nasıl dolaşıyorlar?

Bir de millet başta Nisane olmak üzere size bir önerim var. Bebek eğitim kartları aldım ben, Ata'ya hergün br kelime öğretiyorum ve o kart ekleniyor. Önüne 5-6 kart açıyorum. Arııı vız vıııız diyorum, arı kartını alıp eliyle sallıyor. Bıız bıız diyor bana veriyor kartı. Böyle böyle epey şey öğrendi tospik.
Ben de bu kartlardan almıştım, daha doğrusu bir siteye üye oldum, her ay bir kitap ve malzeme geliyor,1 sene boyunca gelecek, içinden bu kartlar da çıkmıştı. Bizim oğlanlar kartları kemirmekle uğraşıyor sadece:1: Çok ilgilenemiyorum tabii ama birşey de öğretemiyorum. Zaten bu öğretme olayı bende hiç yok. Nasıl öğretilir, nasıl davranılır bilemiyorum. Saldım çayıra mevlam kayıra :52::52:

canım pilsan'a bak sitesinde var

Pilsan Sallanan At
bizimki bundan bunların daha cafcaflılarıda var tabi ama buda iş görüyor

ya asıl ben sana bu bıcı bıcıyı bulamadım hiçbiyerde ya deli oldum onu soracaktım sen nerden buldun???
bu kartlardan bende almayı düşündüm ama sıradan gidiyordum şu kitabı bulamadım bi türlü
nisa da da buara herşeyi sorma merakı başladı..parmak sürekli havada ehhh ehhh diye diye bişeyleri gösterip soruyor
ama yüzlerce kez belki..
kesinlikle bıkmadan usanmadan cevaplıyorum sonra da ben ona soruyorum ve hepsini gösteriyor
bizim evdeki eşyaları kart niyetine kullanıyor işte:)))
eminim bu kartları aldığımda da ilgisini çeker

ben her türlü eğitici oyuncağa bayılıyorum ve kesinlikle alınmasını destekliyorum
az daha büyüsün dev abaküsler var onlardan alıcam
onuda kesinlikle tavsiye ederim

Pilsan Yazı Tahtası Abaküs bunun gibi mesela ama tabi biraz daha büyümeliler
Ben de destekliyorum eğitici oyuncakların alınmasını ama bizim oğlanları eğitemiyorum sanırım :50:

Ben de bu kartlardan almıştım, daha doğrusu bir siteye üye oldum, her ay bir kitap ve malzeme geliyor,1 sene boyunca gelecek, içinden bu kartlar da çıkmıştı. Bizim oğlanlar kartları kemirmekle uğraşıyor sadece:1: Çok ilgilenemiyorum tabii ama birşey de öğretemiyorum. Zaten bu öğretme olayı bende hiç yok. Nasıl öğretilir, nasıl davranılır bilemiyorum. Saldım çayıra mevlam kayıra :52::52:

hangi site öğrenebilirmiyim. ve bu kartları hazırlayan arkadaş nasıl hazırladınız. kağıttan yapsak yırtar atar :D

hangi site öğrenebilirmiyim. ve bu kartları hazırlayan arkadaş nasıl hazırladınız. kağıttan yapsak yırtar atar :D
Adım Adım, Eğlenceli Eğitim, Planlı Gelişim Site bu. Çocuklar 9 aylık olunca aramışlardı telefonla (Daha önce bir yerlere abone olmuştum ordan bilgileri almışlar sanırım) ben de 1 yıllık üyelik sözleşmesi yaptım. İlk gelen kitaplarla beraber kartlar da gelmişti, her ay farklı bir kitap ve ona ilişkin 3-5 tane küp, kalem, kart gibi şeyler geliyor.

Selam Şubat Anneleri;

Gece beslenmesinden bahsetmişsiniz. çocuğun kesintisiz uykusu için dr'lar 6. aydan itibaren gece beslenmesini önermiyorlar. ben 11. aydan itibaren gece beslenmesini kestim. gece kalktığında su veriyorum. akşam çorba yatmadan 1 saat önce de yoğurt yediriyorum. süt uykusuzluğa neden oluyor dediği için dr'umuz sütü gündüzleri veriyorum. inek sütü içtiği için mama vs... vermiyorum.

Yalnız hala tam olarak kendi başına uyumayı öğrenmedi. pışpışlamak veya oyuncaklarla oynayarak; ben de yanında oluyorum uyumaya çalışıyor. uyku eğitimi için çok geç kaldığımı düşünüyorum. en çok kafama takılan şey şu uyku eğitimi. a,5 yaşından itibaren masal okuyarak uyuyacağına inanmak istiyorum ve kendimi bu şekilde teselli ediyorum.

Bazı 2-3 yaşına gelip ayakta sallanarak uyuyan çocukları duyunca uyku eğitimi için giderek panik oluyorum.

İse baslayinca takip edeedim burayi, iyisiniz insallah...
Uyku eğitimi bizim için hep planda kaldı , ya hasta oldu ya taşındık yada yuvaya başladı vs aglatip da onu üzmek istemedik. 3 gündür falan sabaha karşı bir kez kalkıyordu dün gece yine bozdu düzeni . Hala emiyor ve memeye cok düşkün . Sütum azaldı bu ara az emip cok yemek yiyince, iyi de oldu büyüdü artık biraz kopsun benden . Ben inanıyorum kendisi zamanı geldiginde kesintisiz uyuyacak benim istememle olmuyor maalesef .
Bu arada bıldırcın yumurtası verdim yerinde duramıyor koş da koş :) haftada 3 kez vericem fazlası böbreklerine zararlıymis ve erken ergenlik gibi sonucları olabilirmiş ...

Yuvaya alıştı sabahları gözyaşı var ama sonra unutuyor, büyüdü de kendi kendini oyalıyor artık :)
Bir yaş fotograf çekimi için stüdyoya gittik şahane resimler çekildi, seçerken zorlanicaz galiba :)

Bizden bu kadar, sevgiler ...

Selam Şubat Anneleri;

Gece beslenmesinden bahsetmişsiniz. çocuğun kesintisiz uykusu için dr'lar 6. aydan itibaren gece beslenmesini önermiyorlar. ben 11. aydan itibaren gece beslenmesini kestim. gece kalktığında su veriyorum. akşam çorba yatmadan 1 saat önce de yoğurt yediriyorum. süt uykusuzluğa neden oluyor dediği için dr'umuz sütü gündüzleri veriyorum. inek sütü içtiği için mama vs... vermiyorum.

Yalnız hala tam olarak kendi başına uyumayı öğrenmedi. pışpışlamak veya oyuncaklarla oynayarak; ben de yanında oluyorum uyumaya çalışıyor. uyku eğitimi için çok geç kaldığımı düşünüyorum. en çok kafama takılan şey şu uyku eğitimi. a,5 yaşından itibaren masal okuyarak uyuyacağına inanmak istiyorum ve kendimi bu şekilde teselli ediyorum.

Bazı 2-3 yaşına gelip ayakta sallanarak uyuyan çocukları duyunca uyku eğitimi için giderek panik oluyorum.

Bi arkadaşımın kızı var 4 yaşına .Hala sallıyo annesi onu gördükçe ben de korkuyorum :53:

Gece uyandığında eğer ki çok mızmızlanıp ağlamassa ben de mama vermiyorum,bazen uyumuyo huysuzlanıyo o zaman içiyo mamasını sonra uyuyo o da en fazla 40 -50 cc.Bu durum çok nadir görülüyor ama :)

Bu çocuğa bi anne dedirtemiyorum yaa sürekli babababa diye geziyo ortalıkta eşek sıpası .
Eminim bilinçli olarak baba demiyo amaa gel görki eşim bundan pek memnun.
Anne diye öğretmeye çalışıyorum demiyo, kıskanıyosun oğlumun bana olan sevgisini diyo bide bana :1:

İse baslayinca takip edeedim burayi, iyisiniz insallah...
Uyku eğitimi bizim için hep planda kaldı , ya hasta oldu ya taşındık yada yuvaya başladı vs aglatip da onu üzmek istemedik. 3 gündür falan sabaha karşı bir kez kalkıyordu dün gece yine bozdu düzeni . Hala emiyor ve memeye cok düşkün . Sütum azaldı bu ara az emip cok yemek yiyince, iyi de oldu büyüdü artık biraz kopsun benden . Ben inanıyorum kendisi zamanı geldiginde kesintisiz uyuyacak benim istememle olmuyor maalesef .
Bu arada bıldırcın yumurtası verdim yerinde duramıyor koş da koş :) haftada 3 kez vericem fazlası böbreklerine zararlıymis ve erken ergenlik gibi sonucları olabilirmiş ...

Yuvaya alıştı sabahları gözyaşı var ama sonra unutuyor, büyüdü de kendi kendini oyalıyor artık :)
Bir yaş fotograf çekimi için stüdyoya gittik şahane resimler çekildi, seçerken zorlanicaz galiba :)

Bizden bu kadar, sevgiler ...
Oy canım yaa, yuva olayını duydukça ben üzülüyorum, sana sabır diliyorum annesi, o ağladıkça sen de kahroluyorsundur herhalde ama herşeye alışıyor işte insanoğlu

Bu çocuğa bi anne dedirtemiyorum yaa sürekli babababa diye geziyo ortalıkta eşek sıpası .
Anne diye öğretmeye çalışıyorum demiyo, kıskanıyosun oğlumun bana olan sevgisini diyo bide bana :1:
:1: Oğlanlar anaların, sen hiç dert etme, baba kelimesi de en kolay kelime de, ondan söylüyorlar:1:
Benimkilerden bir tanesi de aaannnee aaaannee diye dolanıyor ortalıkta ama kesinlikle bana demiyor :) Anne kelimesi değil o yani, başka bişey için kullanıyor ama ne bilmiyorum.

benim kızımda çok nadir anne diyor. ama baba dede kelimelerini sıkça ve rahatlıkla söylüyor:) yalnız değilsin bu konuda üzülme:)

Ben de destekliyorum eğitici oyuncakların alınmasını ama bizim oğlanları eğitemiyorum sanırım :50:

sanırım bende öyleyim çok oyun oynuyorum beraber kuduruyoruz oyuncaklarla oynuyoruz ama bişeyler öğretmek istesem oralı olmuyor veya ben öğretemiyorum
bir kez bakıyor bana ben naparsam aynısını yapıyor kolayca ama şöyle yap böyle yap el çırp filan hiç oralı değil

sanırım bende öyleyim çok oyun oynuyorum beraber kuduruyoruz oyuncaklarla oynuyoruz ama bişeyler öğretmek istesem oralı olmuyor veya ben öğretemiyorum
bir kez bakıyor bana ben naparsam aynısını yapıyor kolayca ama şöyle yap böyle yap el çırp filan hiç oralı değil

bizde aynı haldeyiz canım, kendi bildiğini yapıyor benim oğlum, ama ben öğretememek olarak görmüyorum bunu, çocuğun yapısı bu yada diğer şeyler daha çok ilgisini çekiyor diye düşünüyorum

mehmetin isteği oldumu veya uykusu geldimi anne anne diye peşimi bırakmaz babada diyor
vee diyor
dün elimde biberon vardı içindeki sütü görünce vee veee diye bağırarak bana koştu
mama da der ver demek istiyor ama r harfi henüz çıkmıyor :1:

bugün eşim izinliydi sabah bir kalktık sular yok belediyeyi aradım gece 12 de gelecek dediler :53:
hala yok
tontik balık çorbasını yaptım biraz fazla doyurucu olmuş sanırım çocuk hala bişey yiyip içmedi :44: karnıda hala şiş dolu :1:
ben mezgiti fazla kaçırmışım patatesi bezelyesi az gelmiş mezgit tadı baskındı ama oyunla filan yedirdim ama akşam yemez :1:

uzun zamandır yazamadım canım sıkkın kafam karışıktı..çok şükür bugün rahatladım size yazayım dedim.
daha önce bahsetmiştim benim göğüslerimde kitleler var ,iyi huylu ama teyzemde göğüs kanseri vakası yaşandığı için risk grubunda olduğumuz için 6 ayda bir kontrole gidiyordum..annem gelmişken kontrole gideyim dedim bu sefer daha yakın bir hastaneye gittim esas doktorum daha uzak bir hastanede..yağmuru emzirdiğim için uzun süre bırakamıyorum diye yakın hastaneyi tercih ettim..
bu doktor daha muayene ettmeden emzirmeyi kesmen gerek ,şimdi baksak bile emzirdiğin için bir sorun varsa bile anlaşılmaz,emzirmeyi kestikten ancak 1 sene sonra sağlıklı sonuç alabiliriz,kitleleri aldırman lazım falan diye bir sürü şey söyledi canım sıkıldı..benim ilk doktorum kitleler büyümedikçe aldırmana gerek yok demişti ki bu doktoruma çok güveniyorum..
bu doktor böyle abuk sabuk konuştu ultrasonla baksak bile bişey anlam ifade etmez falan dedi iyice canımı sıktı..ben yine de cesaretimi toplayıp yine de bir ultrason çektirelim dedim geçen hafta..bugüne ultrason günü almıştık,ultrasonu çektirdim çok ilginçtir ki 2,5 cm olan en büyük kitlem 1,5 cm e gerilemiş..emzirmeyi kestirmeye çalışan doktor şimdi ağız değiştirdi..bir sorun yok 6 ay sonra kontrol dedi..emzirmek kitleyi küçültmüş çok sevindim..yazık annem de çok gerilmişti..ben kara kara nazıl emzirmeyi bırakacağım diye düşünmeye başlamıştım ki bu aralar resmen emzik niyetine kullanıyor beni:)
sizlerle paylaşayım istedim şükür rahatladım..6 ay sonraki kontrole uzak ama kendi doktoruma gideceğim..kafa karıştırıyorlar yoksa:)

hastaneye gitmişken yağmurun 1 yaş kontrollerini de yaptırdık..
göz kontrolleri iyi çıktı..3,5-4 yaşına kadar bir sorun olmadıkça getirmenize gerek yok dediler
demirimiz çok az düşük çıktı..zaten tahlil sonucu çıkmadan önce doktor emzirdiğin için demir düşük çıkar demişti.
ben yağmura kan ilacı kullanmıyorum...kullanmana gerek yok besinlerle kontrol altına alırsın dedi.
1 hafta önce yağmurun 7. dişi çıktı..alttaki dişler 3 oldu..alt köpek dişleri de epey kabarmış
kulaklarıyla çok oynuyordu şükür sorun yok diştenmiş..ağrı kesici olarak pedifen verdi
gece uykumuz dişlerden sıkıntılıydı..şimdi ilaç veriyorum gece 1 kez kalkıyor
şimdilik bize uyku eğitimi yok dişler hala epey zorluyor:1:

bugün eşim izinliydi sabah bir kalktık sular yok belediyeyi aradım gece 12 de gelecek dediler :53:
hala yok
tontik balık çorbasını yaptım biraz fazla doyurucu olmuş sanırım çocuk hala bişey yiyip içmedi :44: karnıda hala şiş dolu :1:
ben mezgiti fazla kaçırmışım patatesi bezelyesi az gelmiş mezgit tadı baskındı ama oyunla filan yedirdim ama akşam yemez :1:

oh afiyet bal olsun:) bizimki de patates olan herşeyi yiyor .bende hala pancar yapıcağım,kefir mayası bulamadım bunları deneyemedik bir türlü

Back
X