• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

slmlarr..

bizde şurup içmeyenlerdeniz malesef.doğum gününden bu yana sadece 15 günlük bi ara şimdi ynie şurupa başladık.umutta kaşığa karşı bi trpki oluştu artık.kaşık görünce deliriyor.o yüxzden artık normal yemekte yememeye başladı.pekmez vermeye çalışıyorum sabahları daha kaşığı görünce kaçıyor.

geçengün acilde dedim şurup içiremiyorum diye kaşıkla,enjektörle verdiler onuda püskürrtü,heryeri montu,sedeye battı .
burnunu sıkıyorum,eşim kollarını tıtıyor,bende bi yandan bacaklarımın arasına sıkıştırıyorum onu,bi yandanda eşim kafasını sabitliyor
o şekilde bi şurup içme maceremaız oluyor.çok kötü bi görüntü dimi ,ama mecburuz bu şekilde yapmaya.iyiliği için içmesi lazım.

önceki akşam acile gittik.vücüdünda parça parça kızarıklıllar oluştu aniden.böyle büyüklü küçüklü,yama yama..alerjik reaksiyon dedi.iğne yaptı,birde alerji şurubu verdi.daha eve gelmeden geçti hemen,bugünde yüzünde çıktı.
nezamana kadar sürer bilmiyorum:((
ne dokundu onuda bilmiyorum.farklı bişeyde yemedi,daha doğrusu bişey yemiyor zaten bu aralar.doktor içtiği bi ilaçtan şüphelendi.vermidon vermişlerdi ,hiç önermedikleri bi ilaçmış,büyük ihtimalle o dedi.
internetten baktım dediği gibi etkileri varmış gerçekten.

bu arada eşim bugün ameliyat oldu.burundan,annesi ve babası geldi.babası bu gece yanında kalacak.ben ameliyattan çıkana kadar yanındaydım.umuta babbannesi baktı.çok şükür iyi geçti ameliiyatı.çok stres yapmıştım.

bizden haberler böyle kzlar..görüşürüz..

slmlarr..

bizde şurup içmeyenlerdeniz malesef.doğum gününden bu yana sadece 15 günlük bi ara şimdi ynie şurupa başladık.umutta kaşığa karşı bi trpki oluştu artık.kaşık görünce deliriyor.o yüxzden artık normal yemekte yememeye başladı.pekmez vermeye çalışıyorum sabahları daha kaşığı görünce kaçıyor.

geçengün acilde dedim şurup içiremiyorum diye kaşıkla,enjektörle verdiler onuda püskürrtü,heryeri montu,sedeye battı .
burnunu sıkıyorum,eşim kollarını tıtıyor,bende bi yandan bacaklarımın arasına sıkıştırıyorum onu,bi yandanda eşim kafasını sabitliyor
o şekilde bi şurup içme maceremaız oluyor.çok kötü bi görüntü dimi ,ama mecburuz bu şekilde yapmaya.iyiliği için içmesi lazım.

önceki akşam acile gittik.vücüdünda parça parça kızarıklıllar oluştu aniden.böyle büyüklü küçüklü,yama yama..alerjik reaksiyon dedi.iğne yaptı,birde alerji şurubu verdi.daha eve gelmeden geçti hemen,bugünde yüzünde çıktı.
ne dokundu onuda bilmiyorum.farklı bişeyde yemedi,daha doğrusu bişey yemiyor zaten bu aralar.doktor içtiği bi ilaçtan şüphelendi.vermidon vermişlerdi ,hiç önermedikleri bi ilaçmış,büyük ihtimalle o dedi.

bu arada eşim bugün ameliyat oldu.burundan,annesi ve babası geldi.babası bu gece yanında kalacak.ben ameliyattan çıkana kadar yanındaydım.umuta babbannesi baktı.çok şükür iyi geçti ameliiyatı.çok stres yapmıştım.

günışığımm eşine çok geçmiş olsun şükür atlatmışsınız..umutun içtiği ilaç alerji yaptı demek ki ona da geçmiş olsun..iştahsızlığı dişten olabilir kendini üzme

Canım ya Allah kolaylık versin, bazen bizimkininde tutuyo uykusuzluğu ama maşallah diyim 2 gecedir iyi uyuyor :nazar:
acaba tam olarak ne zaman düzelecekler, bizimki süt filanda içmiyor geceleri :44:

bilmemki canım yaa çok yorucu oluyo geceleri üstelik tosun gibi zaten salla salla kollarım kopuyo
inanırmısın sallarken içim geçiyor onun tekmesiyle uyanıyorum tekrar sallamaya devam ediyorum tekrar içim geçiyo böyle böyle dün gece 5 e kadar 2 saat sallattı kendini
diş desem değil huysuz değil
duvardaki stickherlere bakıyo gülüyo filan üstelik ışıkta yakmıyorum koridorun ışığı yanık oluyo odanın kapısı çok az aralık o kadar eey karanlık yani banamısın demiyor gece karanlığında çaki gibi bakıyor

Hugocum sayende kefir yapımını öğrendim, dünde annem 1 büyük çaybardağıyla içirmiş oğluma çok şükür sevmiş tadını(zaten nerde farklı bi tat var onu sever), kefir tanemde 2 tane oldu bi tanesi küçük ama olsun eminin yaptıkça o da büyüyecek :34:

afiyet olsun yarasın dobişe
sevmiş olmasıda çok avantaj olmuş zorlanmazsın hiç
bak şimdi kısa zamanda düzenli içtiği taktirde gelişiminde fark göreceksin
bizde öyle olmuştu çocuk kefirle bianda kocaman oldu
hele bu ara yine uzadı aygazın üzerine rahatça uzanıyor tencere tava elliyor masanın üzerindeki bişeyi alıyor
sonra midesinede en güzel doğal ilaç kesinlikle reflü vs.. olmaz kabız olmaz sindirim sorunu yaşamaz
radyasyonun etkilerini bile azaltıp ciğerleri bile temizliyormuş
içsinler ufaktan sağlıklı büyüsünler

slmlarr..

geçmiş olsun canım eşinin iyi olmasına sevindim
canım 1 yaş aşılarında hemşire bize 1 hafta sonra filan kırmızı şekilde dökük kızarıklık olabilir merak etme endişelenme aşının etkisi demişti kendiliğinden geçer demişti sizinde büyük ihtimalle aşıdandır bence

arkadaşımla beraber bugün bebişleri gezidrdik
evimize yakın yerde kaydırak var epey büyük ama küçükler içinde kayma yeri var
arkadaşımın kızı kaymaya başlayınca bizimkide istedi bende tutarak tabiki kaydırdım memoşuda
çok sevdi kahkahalar atıyor ama devamlıda kaymak istiyor
sonra geri geldik markete filan gittik yazık dönüp dönüp arkasına kaydırağa bakıyor aklı kaldı

günışığımm eşine çok geçmiş olsun şükür atlatmışsınız..umutun içtiği ilaç alerji yaptı demek ki ona da geçmiş olsun..iştahsızlığı dişten olabilir kendini üzme

teşekkürler canım,sağol..
iştahsızlığında dişlerinin etkisi çok büyük,7 diş birden çıkartıyormuş.3 ü çıktı,4 ü patlamak üzere..((

afiyet olsun yarasın dobişe
sevmiş olmasıda çok avantaj olmuş zorlanmazsın hiç
bak şimdi kısa zamanda düzenli içtiği taktirde gelişiminde fark göreceksin
bizde öyle olmuştu çocuk kefirle bianda kocaman oldu
hele bu ara yine uzadı aygazın üzerine rahatça uzanıyor tencere tava elliyor masanın üzerindeki bişeyi alıyor
sonra midesinede en güzel doğal ilaç kesinlikle reflü vs.. olmaz kabız olmaz sindirim sorunu yaşamaz
radyasyonun etkilerini bile azaltıp ciğerleri bile temizliyormuş
içsinler ufaktan sağlıklı büyüsünler

kaç gündür okuyorum kefir kefir diye..ya vallaha özendirdiniz bbenide.geçmişe bakıyım,bende alıyım tarifini..

geçmiş olsun canım eşinin iyi olmasına sevindim
canım 1 yaş aşılarında hemşire bize 1 hafta sonra filan kırmızı şekilde dökük kızarıklık olabilir merak etme endişelenme aşının etkisi demişti kendiliğinden geçer demişti sizinde büyük ihtimalle aşıdandır bence

aşıdan sonra döküntü olabiliyornuş onu bizede hemşire söylemişti canım ama,bizim aşıyı yaptıralı 1 ay oldu.ondan değildir artık.kullandığı ağrı kesici ateş düşürücü ilaç yapmış canım.

arkadaşımla beraber bugün bebişleri gezidrdik
evimize yakın yerde kaydırak var epey büyük ama küçükler içinde kayma yeri var
arkadaşımın kızı kaymaya başlayınca bizimkide istedi bende tutarak tabiki kaydırdım memoşuda
çok sevdi kahkahalar atıyor ama devamlıda kaymak istiyor
sonra geri geldik markete filan gittik yazık dönüp dönüp arkasına kaydırağa bakıyor aklı kaldı

Senin oglus sadece arkasina bakip akli kaliyormus. Benim ki salincaktan inince kendini yerden yere vuruyor. agliyor kiyamet kopuyor. Ben artik parkin onunden gecmiyorum. Gorunce anliyor illa salincaga binecek. Saatlerce sallanacak. Daha onceleri gorurdum boyle cocuklar hep simartmislar cocugu derdim. Otorite eksik derdim. Al sana otorite

işe yarar ama yaramaz ayaz içermi bilmem tadı iyi değil söylim bizimki beyenmedi uzun sürede ağızda tad bırakıyor

Ben de ondan şüpheliyim işte vitamin şurubunu zorla içiyor,onun bi de tadı değişik gelicek hiç istemicekk
Allah anneme bi de bana yardım etsin :18:

buldum hugo:))
deminden beri kefir tarifini arıyorum geçmişte.pes edecektim az daha!umut uyanacak ben daha bulamadım diyordumki buldum.

dikkatlice okyucam tekrar tekrar,anca kafama girer,biraz zor geldi bana.kaydettim masa üstüne.
kefir mayalarını aktardan alıyoruz dimi canım?

ay kızlar umut mutfak çöpüne dadandı yine bu aralar.açıp açıp içini boşaltıyor ve kabukmuş cs..yemeye çalışıyor,ağzına götürüpiısırıp arkasına atıyor.mikrop kapacak.bi ara balkonda kullanıyordum çöpü,içeri almıştım yine geri çıkarttım.çok büyük değil ama elimin altında yi oluyordu.

dün bizde biara dışarı çıktık umutla.kayınvalidemleri beklerken huysuzlaştı ,dışarıda bekliyim dedim.
çok duygulandım,yürüyor olması,peşinden onu takip ediyor olmaam,büyümüşte yürürmüş yavrum.
taşlara dadandı.çömeldi önce elleriyle taşları karıştırdı bi güzel,bi yandan da ağzına atmaya çalışıyor vs.dayanamadı yere oturdu hiç ellemedim.en sonunda yere yüz üstü uzandı öyle oynayacakmış.biraz oynadı ama kış,hava daha soğuk üşüyecek,zaten tam iyileşmedi.kucakaladğım gibi eve girdik.ama girene kadar bağrış çağırış,kıyamet koptu.
yazın yandık kızlar.
sizinkilerde öyledir einim.
içeri girmek istemeyecekler yaza.:)):53:
iş güç yapamıcaz onların peşinden koşmaktan.:1:

kızlar dün bebişlerinize bişeyler öğretmekten bahsetmişinizya:

bende doğru düzgün bişey öğretemedim bugüne kadar.öyle yanıma oturturup,anlatmak,göstermek istiyorum.ama ben onu bitaraftan oturturken o diğer taraftan kaçıyor.hiç dinlemiyor beni,ilgisinimi çekmiyor öyle şeyler ,daha küçükmü anlamadım.
ben konuşurken o başka şeyle ilgileniyor muhakkak.

geçende 3.5 ay büyük bi arkadaşla karşılaştık,onunda oğlu var.çocuk maaşallah uturuup annesinin yanında annesini bir güzel dinliyor,kitap okuyorlar falan.bizim hiç öyle kitap okumakmış,dinlemekmiş öyle aktivitelerimiz olmuyor.üzülüyorum aslında:((

sizinkilerde öyleymiş.kova burçlarının özelliğimidir !

slmlarr..

canım çok geçmiş olsun eşine de oğluna da

canım kusura bakma biraz geç oldu sorduğun sorulara cevap vermem işten gel çocuğu al yemek ye derken bu saat oldu.
gelelim teşhis ve ameliyat sürecine

Oğlumun bitmek bilmeyen burun tıkanıklığı uyuyamamasına neden oluyordu. Hatta son zamanlarda yemekleri bile yutamamaya başlamıştı. Geniz eti olan çocukların kilo alması gelişimi yavaş olur diye duymuştum. Kardeşimde 3 yaşında bu ameliyatı olmuştu belki irsi olabilir diye oğlumun doktoruna böyle bir şüphem olduğunu söyledim. Hemen KBB doktoruna yönlendirdi bizi. Doktor önce kamera ile ağız yoluyla baktı tabi bu arada çığlıkIar atıyo kıyameti koparıyordu.Ağlamasından tam emin olamadım röntgen çekelim dedi. Röntgen sonuçları hemen çıktı zaten 2cm'den büyük bir geniz eti vardı hemen ameliyat olması lazım yoksa uykuda tıkanıklığa yol açabilir dedi.Aynı zamanda burun deliklerinin de Çok dar olduğunu onlarında lazerle genişletilmesini söyledi. Biz hemen o doktordan çıkıp başka bir hastanede prof'a gittik.Röntgeni gösterdik oda kamera ile bakıp aynı şeyleri söyleyince ilk gittiğimiz Dr.'da ameliyata karar verdik çünkü hem doğum yaptığım hastaneydi hem oğlumun doktoru da oradaydı bu yüzden için daha rahat edecekti.
Birkaç gün sonra için ameliyat tarihi aldık. sabahtan hastaneye gittik bir sürü kan tahlili yaptılar . Sonuçlar çıkınca anestezi uzmanı gelip muayene etti sonra KBB doktoru.
Hemşireler gelip mavi ameliyat önlüğü giydirdiler. Sonra ameliyathaneye ben çıkartıp kapıdan doktora verdim oğlumu. Odaya döndük biz, endişe korku içinde beklerken yaklaşık yarım saat sonra ağlama sesleri gelmeye başladı.Ameliyat bitmiş doktor odaya getiriyordu. Ameliyatın iyi geçtiğini geniz etini alıp burun deliklerini genişlettiklerini söyledi, zaten burnu hafif hafif kanıyordu. sonra anestezi doktoru gelip kontrol etti. tabi bu arada Yusuf kayra sürekli ağlıyordu. Daha doğrusu ağlamaktan çok ayılmaya çalışıp inliyordu. 1 saat kadar bu durum sürer dediler. O süre çok Zordu ağlıyor ama seni duymuyor elinden hiç bir şey gelmiyor en zor aşaması buydu ameliyatın. Neyse kendine geldikten sonra hazır meyve pürelerinden yedirebilirsin dedi dr. hemen yedirdik. Çünkü sabah kahvaltısı ile duruyordu oğlum.
Akşama normal hayatına döndü zaten,yaramazlıkları başladı hemen.
Antibiyotik ve burnunu sürekli nemli tutacak bir burun damlası verdi doktor.
Bir kaç gün sonra kontrole gittik iyileştiğini söyledi doktor Yine arada kontrollere gittik çok şükür yaralar ve 15-20 günde geçti.
Böyle geçti işte bu ameliyat süreci canım. Yine aklına takılan bir şey olursa sorarsın sen.

Son düzenleme:
mozp çok teşekkür ederim canım..öyle güzel anlatmışsın ki soracak bişey gelmiyor aklıma şimdilik
bu süreç biraz beni korkutuyor ama böyle de kızım için çok zor
geceleri daha doğrusu tüm uykularında resmen büyük adam gibi horluyor:(((
bu onu çok rahatsız ediyor..7 veya 8 aylıkken bi kbb doktoruna göstermiştik adam tenezzül edip bakmamıştı bile üstelik şüphelerimi söylediğim halde
bişey yok demiyorum olsa bile 1 yaşından önce bişey yapamayız deyip kamera ile bakma zahmetinde bulunmamıştı
neyse cumartesi başka doktora gidicez bakalım o ne diyecek
tekrar teşekkür ederim canım
aklıma takılan olursa sorarım yine

mozp çok teşekkür ederim canım..öyle güzel anlatmışsın ki soracak bişey gelmiyor aklıma şimdilik
bu onu çok rahatsız ediyor..7 veya 8 aylıkken bi kbb doktoruna göstermiştik adam tenezzül edip bakmamıştı bile üstelik şüphelerimi söylediğim halde
bişey yok demiyorum olsa bile 1 yaşından önce bişey yapamayız deyip kamera ile bakma zahmetinde bulunmamıştı

Rica ederim canım ne demek
Biz ameliyattan sonra çok rahatladık, uykuları düzene girdi resmen, eğer geniz eti varsa ve ameliyat gerekirse hiç uzatmadan yaptırın derim ben. Çocuk rahatlıyor resmen her yönden.
Emin ol korkacak bişey yok ayrıca geniz eti ameliyatı ağrı yapmıyormuş o yüzden çok zorlamıyor dedi doktor.hem küçük olduğu için toparlanmasıda kolay oluyor.

ay kızlar umut mutfak çöpüne dadandı yine bu aralar.açıp açıp içini boşaltıyor ve kabukmuş cs..yemeye çalışıyor,ağzına götürüpiısırıp arkasına atıyor.mikrop kapacak.bi ara balkonda kullanıyordum çöpü,içeri almıştım yine geri çıkarttım.çok büyük değil ama elimin altında yi oluyordu.

biz de öyleyiz günışığım. bir yandan yemek yapıyorum, bir yandan da ayağımla çöp kovasının kapağına basıyorum ayağımla. resmen sirk cambazları gibiyim mutfakta :1: içindekileri elliyor, çamaşır makinesinin kapağı açıksa (çam. mak. da mutfakta) hemen makinenin lastiğini ısırmaya çalışıyor. yaramazlık diz boyu. ama şirinlikleri de bir o kadar fazla. babası maç seyrediyor, gooolll diyor, o da hemen sağ kolu havaya kaldırıp gooo gibilerinden birşey diyor. :16:

kızım da yan komşumun kızıyla bayağı kaynaştı, sürekli birbirlerine resim çizip, kapılarını çalıp birbirlerine resimlerini hediye ediyorlar. :13:

canım çok geçmiş olsun eşine de oğluna da

çok teşekkürler canım..

nisane şimdiden geçmiş olsu bebişine,inşlahh doktordan iyi şeyler duyarsınız..

Rica ederim canım ne demek
Biz ameliyattan sonra çok rahatladık, uykuları düzene girdi resmen, eğer geniz eti varsa ve ameliyat gerekirse hiç uzatmadan yaptırın derim ben. Çocuk rahatlıyor resmen her yönden.
Emin ol korkacak bişey yok ayrıca geniz eti ameliyatı ağrı yapmıyormuş o yüzden çok zorlamıyor dedi doktor.hem küçük olduğu için toparlanmasıda kolay oluyor.

siz atlatmışsınız ameliyat vs..tekrardan geçmiş olsun canım.

biz de öyleyiz günışığım. bir yandan yemek yapıyorum, bir yandan da ayağımla çöp kovasının kapağına basıyorum ayağımla. resmen sirk cambazları gibiyim mutfakta :1: içindekileri elliyor, çamaşır makinesinin kapağı açıksa (çam. mak. da mutfakta) hemen makinenin lastiğini ısırmaya çalışıyor. yaramazlık diz boyu. ama şirinlikleri de bir o kadar fazla. babası maç seyrediyor, gooolll diyor, o da hemen sağ kolu havaya kaldırıp gooo gibilerinden birşey diyor. :16:

kızım da yan komşumun kızıyla bayağı kaynaştı, sürekli birbirlerine resim çizip, kapılarını çalıp birbirlerine resimlerini hediye ediyorlar. :13:

hahaha aynı ben:))
inan dün o görüntü bendede vardı.lbulaşık çalkalıyorum makineye atıcam,baktın çöpe yöneldi benimki,aynı senin gibi ayağımı kaldırıp çöpün kapağının üzeine koydum açmasın diye.uzaktan nasıl bi görüntü oluşturuyor acaba:))

buarada kızlar da pek bi tatlılar yaaa,resim yapıp birbirlerine mi hediye ediyorlar:))
senin oğlan yakında oresimleri falanda yırtmaya kalkmasın:))

Kızlar Atoş oyuncaklarını toplamaya başladı. Ohh! Rahat ettim yav. Hadi oğlum toplayalım diyorum. Oyuncakları sepetine atıyor, legoları kutusuna koyuyor. Bir tane kaldı mı kenarda köşede hadi onu da getir at diyorum, gidip alıp koyuyor. Kağağını kapatıyorum. Alkııııış diyorum, birlikte kendimizi alkışlıyoruz. Günde en az dört beş defa oyuncak topluyoruz. Bu iyi oldu, döküntülerini toplar minnoş.

Sabah kahvaltıyı hazırlarken, hadi sen oyuncaklarını topla mama yiyelim dedim kuzum toplamış, oyuncak sepetinin koca kapağını kaldıramamış çekiştiriyordu :)

Back
X