tam 1 aydır yavaş yavaş başladık, kendi kendine uyumayı öğrenecek dedi doktorumuz,eğer kendi kendine uyumayı öğrenirse gece uyandığında kendi kendine uykuya dalmayı da öğrenirmiş. helal olsun doktora, tam 1 haftadır, gece 1 defa çok acıkırsa uyanıyor, hatta 1 ay sürebilir sabırlı ol sakın pes etme dedi, meşakatli bir süreç oldu. önce devam sütünü hazırlıyorum, yere rengarenk en sevdiği yorganını seriyorum yastığını da koyuyorum, ilk zamanlar bende yanına uzandım birbirimizi okşaya okşaya uyuduk, tabi en az 1 saat sürüyor bu süreç. ilk zamanlar döne döne tüm odayı geziyordu, gidip kaldırıyorum tekrar yastığına yatırıyorm,belim kopuyordu acıdan. ve iyice uykusu gelmeden asla öğretemezsin. dün akşam ben pepe ve aramızda oğlum, uyudu kendisi. saçlarımı okşadı 15 dk filan, sonra sütünü bitirdi, emziğini emerek uyudu

tabi 1 saat sürdü
daha önce söyledim mi bilmiyorum dil öğretmeniyim ben, fakülte de eğitim bilimleri dersinde bir davranışı alışkanlık haline getirme süreçlerini epeyce detaylı araştırmıştım. birde pekiştireçler vardır, mesela çocuğunuzda istemediğiniz bir davranış var, onu değiştirmek için yasak koydunuz çocuk bu davranışı daha şiddetli bir şekilde yapar ve sen vazgeçersin pas ettirir seni ama vazgeçmez devam edersen bir süre sonra olumsuz davranış söner,biter. işte bunları düşünerek uyku eğitimine başladım

bu arada ben yokken gün içerisinde babaannesi nasıl uyutuyor bilmiyorum, kadının işine karışmak istemiyorum, bunca ay oğluma baktığı süreçte kalbini hiç kırmadım, o da aynı şekilde, hatalar yaptı elbette ama kendisi kendi yaptığı hatadan ders çıkarttı, içim içimi yedi sustum, eleştirmedim, şöyle yap böyle yapma demedim, çünkü çooook uzun bir yol ve birbirimize sinir olsaydık hayat çekilmez olurdu.
canım seni tebrik ederim çook rahat edersin
benim de bi arkadaşım alıştırmış kızını
yatağına koyar koymaz uyuyo
başlarda ağlamış ama bakmış anne kararlı
şimdi hiç annesi olmadan uyuyabilio
yakında ben de alıştırma turlarına başlicam :)