2012 Şubat Anneleri

buradada 100.00 pound iste bi ultrasonla baktirmak..test fiyatlarini flan dusunemiyorum bile..ee mecburen devlet hastanesine gidicez..chicago da bir arkadasim yasiyor benimde 4 aylik hamile su an ama hic sikayet etmedi hastane ve doktorlardan..bende amerikada bu isler iyidir saniyordum gozunu sevdigim memleketim..basip donucem ben dogumdan sonra kismetse

Burda detaylı dediklerinden çıkan resimleri görseniz. Bide ben güya Burdaki en iyi doktora gidiyorum.gecen sefer kızımı oğlan sandılar doğumda öğrendik:))))

ne diyorsun!!! inanilmaz kotuymus orasi..yuh diyorum..olmayan bamyayi nasil gormusler peki :)) parmagini pipisi sandilar herhalde:)))) sen neredesinde yasiyorsun? kac yildir oradasin 1 cocuk olduguna gore bayadir oradasin sanirim..

Merhaba kısar ben geldim. Ya yurt dışında yaşayan arkadaşlara üzüldüm şahsen. Ben özel bir hastaneye gidiyorum ve çok güzel bakıyorlar usg ile. Çözünürlüğü de çok net. Kızımda da aynı hastaneye gitmiştim. Doktorum da aynı ve çok bilgili bir adam. Her zaman arayabiliyorum. 7. haftada kalp atışlarını duyabilirsiniz. Ben bu cuma kontrole gideceğim ve kan tahlili ve idrar tahlili yaptıracağım sanırım. Kızımda da 7. haftada istemişti doktorum. Benim hamileliklerimde kanım çok düşüyor e balık yiyemediğim için de omega hapı kullanıyorum. İnşallah sizde sorunsuz geçirirsiniz kızlar. Zor bir durum. Biz burda bebeğimizi görmek istediğimizde acile gidip yine görebiliyoruz. Kızımdayken özlerdim,hafta sonu x bir hastaneye gider usg ile bakardık miniğime. İnşallah bunda da sorunsuz olur herşey, sağlıkla alırız kucağımıza bebişlerimizi.

Evet canım, aslında istediğin doktoru seçiyor olman iyi gibi görünüyor, ama aslında olay İngiltere ve Amerika’dakinden pek de farklı değil. Devlet hastanelerine gidersen muamele malum. Ne soruna cevap alırsın, ne doğru düzgün davranırlar sana…Asık beş karış surat, ilgi alaka sıfır. Elbette bazı doktorları tenzih ediyorum…Ama genelde azar hakimdir, hem durumundan dolayı gerginsindir bir de doktor gerer seni. Çok tatlı doktorlar da var da, denk gelmesi binde bir ihtimal.
Özel hastaneler var, oralarda da SGK anlaşmaları var biraz fark veriyorsun hastaneye göre değişiyor. 30 TL’den 70-80 TL’ye kadar…Ama onlar da devlet hastanesinden biraz iyi. Doktorlar yine seni 2 dakikada sepetliyor, suratlar asık…
Tabi birinci sınıf özel hastaneler mesela Acıbadem, Alman Hastanesi, Memorial vs. gibi ilgi alaka mükemmel ama,zaten ücretler de 200-300 TL arası, doğumlarda 10binlerden bahsediliyor. Çoğunun SGK anlaşması yok çünkü.
Tahliller, testler de pahalı…
Ya da özel muayenehaneye gidiyorsun, yine vereceğin para en az 150 TL.Doğum için de anlaşmalı bir hastaneye gidersin…
Seçim şansın var gibi görünse de, kaba tabirle seçme şansın paran kadar aslında canım…Yine kısıtlısın yani…
Ama Türk doktorları işlerinde iyi bence, ona güveniyorum.

Sen hangi ildesin canım? Özel hastaneden yana da gülemedim ben bi türlü...

ya ne guzel kiskanmadim desem yalan olur :) bu ulkenin sadece saglik degil hic bir alaninda isler normal degil..fazla ruhsuzlar bana gore biz heyecanlaniyoruz hemen gormek istiyoruz bebegimizi ama bunlar 3. aya kadar hamileligi gercek bir hamilelik olarak kabul bile etmiyorlar..dusuk riski ortadan kalkinca seni hamile sayiyorlar ve doguma kadar sadece 3 kez ultrasonda goruyorsun bildigim kadariyla..bir arkadasim gecen sene hamileydi.. 6. aynida demir eksikligi cikti kizda doktor ne yapmasi gerektigini soylememis..kiz kendisi sormus demir hapinin gunluk dozajini 2 mi yapsam diye..doktorda iyi olur demis..o kadar yani..burada resmen kendi doktorun kendin oluyorsun..

Neva29 arkadaşımızı ben de kıskandım vallahi.
Ben de öyle bir doktora denk gelemedim TR'deyim ama :)))
Bana hep 2 dakikada sepetleyen soğuk doktorlar denk geldi :)

bende turk doktorlarina guveniyorum...haklisin fiyatlar arasinda epey bir fark var.. dogum cok pahalliymis o nedir ya 10 bin tl nedir inanilmaz ucmus bunlar..

umarim yeni doktorun guler yuzlu ilgili bir doktor cikar...bisi daha eklim ingiltereyle ilgili son olarak..burada dogumda secme sansin yok..yani normal doguma uygun durumdayken korkuyorum epidural yaptiricam deme gibi bir luksun yok malesef..seni normal dogum icin zorluyorlar resmen..bende normal dogumun ne kadar saglikli oldugunu bilmeme ragmen korktugum bir dogum sekli malesef..napicam bilmem allah yardimcim olsun

selam arkadaslar sat a göre bgün tam 5 haftalik hamisim..

13 14 subat gibi kismetse gelicek bebisim..

fakat suan ilk korkulari yasamaktayim, yani kese görüncek mi göründükten sonra bebis orada olacak mi? kalbi atacak mi ??
kalbini ne zaman duydunuz?
ucacik bilgiler lütfen,ilk hamileligim ve hicbir sey bilmiyorum..

cuma dr a gidecegiz,vajinal ultrasonla keseye bakmaya ?

İnşallah öyle çıkar canım, telefonda ön bilgi aldım güleryüzle sorularıma cevap verdi ama bakalım nasıl çıkacak....
TR'de de genelde cart diye kesiveriyorlar normal doğum yapabileceğin halde :)))
Burda da durum tam tersi :)))
Ben de doğumdan korkuyorum :))

Son düzenleme:

hayirli olsun canim allah tamamina erdirsin insallah..bende 5 hafta 3 gunluk hamisim :) eger gec dollenme olmadiysa 7. hafta kalp atislari duyuluyormus..

Sen hangi ildesin canım? Özel hastaneden yana da gülemedim ben bi türlü...

Ben İstanbul-Avcılar da Medicana Hospital'a gidiyorum. Doktorum da Umz Dr.Yavuz Aydın. Adam iki ünv. bitirmiş.. Zaten hastanenin doktoru değil aslında. Sabahları hacettepe ünv .De araştırma çalışıyor ve öğlenden sonra 2-3 gibi geliyor ghastaneyede. Çok memnunum. Tavsiye de ederim. Çok ilgili özellikle acil durumda gittiğinde hemen dr. ararım hemen git bana haber ver der. Hastaneden dr. ararlar durum bu bu izahat verirler dr. da ilacı yazar yada dinşensin der felan. Hastane çalışanlarını da tanıyorum artık. İlk doktorumdu. İNşallah da son olur. Allah sizlere de böyle bir doktor nasip etsin kızlar inşallah.

hepmiz dogum anina bi gelelimde allahin izniyle..korksamda bebegim icin katlanicam..

Canım öncelikle ramıza hoşgeldin. Bebişin de hayırlı uğurlu olsun. Endişelenme. Herşeyi güzel düşün ne olursa olsun bebek anbnenin bütün hislerini hisseder canım. Merak etme keseyi de bebeği de görürsün Rabbim'in izni ile. Birşey bilmememn normal. bizde bilmiyorduk ama öğrendik. Ben 2. bebeğimi bekliyorum. Endişelenme, bu topikte herşeyi hep birlikte paylaşıyoruz ve paylaşacağız cnm. Tebrikler..

insallah

Acile gidememki. Emergency visit yani her acile gittiğinde yaklaşık 750 USD. Üstelik ppo denilen özel sigortam var aylik 1000 usd oduyoruz sigortaya ama pek çok şeyi ödemiyor. Ben Miami yakınlarında yasıyorum. Doktorum iyi ama ultrasona doktor bakmıyor. Ultrason tech diye biri bakıyor. Bizim doktorun ultrason aleti iyi ama teknisyende is yok. Doktoru sevdiğim icinde bisey diyemiyorum. Bı tek tahlillere para ödemiyorum Allah'tan çünkü çok pahaliymis. Burda 2 kez epidural normal dogum yaptım. Sigortamız olduğu halde her seferinde cebimizden 7-8 bin dolar harcadık.ama sigorta olmasa 20 bin dolar uzerindeymis. Ucuz yerlerde var gerçi çok kötü servisleri.
Kürtaj oldum 12 bin USD idi yüzde yirmisini ödedik. Doktor ve hastane çok pahalı burda. Ozellikle bu eyalette. Amerikanin baska yerlerinde farkli olabilir. Zenginlerin yasadigi bir yerde yasamanin dezavantajlari napalim hersey cok pahali. Bu arada benim eşimde dis doktoru ve oda pahalı neyseki dengeyi sağlıyoruz bı sekilde))

Ecrincim,
Bi sorum olucak, profilinden öğrendiğime göre İZMİR de YAŞIYOSUN, Temmuz 1 itibariyle bende İZMİR de olucam. Mecburen orda iyi bi doktor bulmam gerekli, Bana tavsiye edebilecek olduğun bi doktor var mı canım yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…