2012 Şubat Anneleri

Haftada 2 kere balık yemek kalp krizi ve diğer kalp damar hastalıkları riskini azaltabilir. balık omega 3 yağ asidi bakımından zengindir ve diabet, Alzheimer ve romaztizmal hastalıkları önleyebilir.

Sağlığınız için en iyi balıklar sardalya, ringa, somon, hamsi ve uskumruyu tercih edebilirsiniz. Kılıçbalığı, ton balığı, kiremit balığı ve köpekbalıkları gibi balıklar daha dikkatli tüketilmeli. Genel olarak konserve ton balığı iyi bir tercihtir, sushi olarak yenilen ton balığından daha az zehir içerir.

özele e gtürebilirsin hem çabuk çııkyor hemde beklemezsin fazla.

bende birazdan çıkarıcam kuzucuklarımı :):):)

Buradan ve özelden yazan, destek olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yolda, telefonumdan okudum yazdıklarınızı inanın çok iyi geldi.
EEG çekildi ve sonuçlarımız gayet güzel çıktı. Epilepsiye dair en ufak bir şüphe yok, doktor sayesinde iki günüm zehir oldu. Ne yemek yedim, ne uyuyabildim. Sonuçları alana kadar sürekli başım döndü.

Süreci ve fotoğrafları bloğumda paylaştım, okumak istersiniz Yazdan Kalan Blog

durasella gözün aydın şükür bir sıkıntı yok rahatlamışsın..Atoş hayal dünyası geniş ,ağırbaşlı akıllı bir delikanlı olacak..bu dalmalar bence buna işaret

melitta canım kefir mayalamak öyle gözünde büyütülecek birşey yok..saolsun hugocuk bana anlattığından beri yapıyorum ve hiç sıkıntı olmadı..kefiri mayaladıkça kendiliğinden çoğalıyor..adım adım ben yaptıklarımı anlatayım

-yarım litrelik günlük şişe sütününün oda sıcaklığına gelmesini sağlıyorum ya da istersen biraz kendin de ocakta ısıtabilirsin..buzdolabından çıktığında çok soğuk oluyor diye bazen ben hafif ısıtıyorum

-plastik kapaklı bir kavanozun içine sütü koyuyorum kefir mayalarını içine koyuyorum. (senin yeni aldığın kefir mayalarını ilk kullanacağın zaman içme suyunda yıka ama metal birşey kesinlikle değdirme alyansını bile,kefir mayalarının ölmesine sebep oluyor metal)

-kavanoza sütü ve kefir mayalarını koyduktan sonra plastik kapağını sadece üstüne koyuyorum sıkıca kapatmıyorum..sonra kullanmadığım mutfak dolabımın içine koyuyorum üstüne de bir bez örtüyorum..kefirin mayalanması için ışık görmemesi gerekiyor.

-bir gün sonra kavanozu olduğu yerden alıyorum epey koyu kıvamlı oluyor..plastik süzgece boşaltıyorum hafif sallayarak kefirin alta geçmesini sağlıyorum..kefir mayaları süzgecin üstünde kalıyor..

-oluşan kefiri içmek üzere başka kanavoza alıyorum..üstte kalan kefir mayalarını içme suyuyla yıkayıp alabilirsin..ben çoğunlukla yıkamıyorum direkt mayalamak için kullanıyorum. ilk maddede anlattığım şekilde tekrar mayalayabilirsin..

-bir süre mayalamayacaksan az bir sütün içine mayaları koyup buzdolabında bekletebilirsin..sonra istediğinde tekrar kefir mayalayabilirsin..

canım mümkün olsuğunca anlatmaya çalıştım umarım kafan karışmamıştır..büyütecek birşey yok bismillah deyip başla gerisi gelir sen merak etme..hergün yaptıkça kefir mayalarının büyüdüğünü göreceksin..istersen o zaman mayalamak için kullandığın sütün miktarını artırabilirsin

-kefir mayalarını tekrar oda sıcaklığındaki sütün içine koyarak ilk maddede anlattığım şekilde tekrar kefir yapmak için mayalıyorum.

Selam kızlar...

Üşeniyordum ama dışarı çıkardım esadı..yürüdük geldik...markete uğradık...ayakkabısı 23 numara almıştım az büyük geliyo ama anca oluyookoca ayaklı elli oğlum...beyazıt öztürk gibi boylu poslu olucak galiba

neyse hugocum melittacım esada kefir aldm.hazırlara hugo karşısın biliyorum ama severse mayalarım senden öğrenirim dedm ama pek sevmedi..çilekli aldım hemde.ünlü bi markanın iç.min...içinde koruyucu yok.....bende az içip bırakınca yoğurduna kattım azda ekmekle büsküvi koydum yedirdm şimdi yatıyorr...ufak şişe aldm zaten çabuk bozulur sevmez diye..yoğurduna katsam hergün bişey olmaz dimi..melitta istersen sende böyle yap sever içerlerse mayalarsın...cnm mayalamayı bende pek anlamadım çoğalmasını falan......neyse..

Benden böyle..şimdi mücver yapıcm..

Canım, çok sevindim Ata'nın birşeyi olmamasına. Doktor yüzünden boşuna stres yaptın. Neyse ki sonuçlar iyi en azından bundan sonra için rahat olur.

diclecim sağlasın tarifi tekrar paylaşmışsın. Bende bugün aktardan kefir mayası aldım. Günlük sütte mayalayacam ama acaba pınar'ın çocuk sütü ile yapılabilirmi bu merak ettim. Birde süt 1 litre olsa sıkıntı olur mu Maya konusunda? Aktardan küçük bir kavanozla aldım mayayı yetermi acaba?

bende küçük almıştım daha açmadım evde yarım yağlı süt var açılmamış 1 lt. ona da mayalanır mı acaba ?

sanırım şimdilik yeter gibi çünkü çoğalıyormuş sürekli.

Allah razı olsun diccle benim bunu not etmem lazım.okunuşu aynı yoğurt gibi görünüyor ama yapılşı nasıl olucak merak ediyorum.hayırlısı bakalım heyecanla yapıp içmeyi ve bebeklerime , eşime içirmeyi planlıyorum inşallah.belki bebe bisküvisi ile ezer öyle de verebilirim.bişey olmaz inlşallah.

bende demin çıkardım bizimkileri dışarı çıkınca suusyorlar :):):) gezmeyi seviyorlaar yavrularım :)

bi zamanlar bende içtim o markanın çilekli olanını idare ederdi tadı ama işe bebkler girince yanaşmak istemiyorum hazır a ama mecbur kalırsam düşünebilirim.

hugocuk geeçn de soracaktım unuttum.sen memoş a iglo mezgit yaptım demiştin.iglo mezgit nasıl birşey ?bildiğimiz mezgit balığına ne yapıyorsun ?

bugün babamız nöbetçi.bizim de canımız sıkılıyor.kuzucuklarım kendi kendilerine oynuyorlar bende burada takılıyorum demin meyve yediler bende şimdi açık çayımı içiyorum.ilk defa bu başlığı sessiz görüyorum.

yok mu sohbet edebilecek kimse ?

Melitta ben geliyorum sen gidiyosun sen geliyosun ben yokummmyakalayamadm bugün seni...burdada bizden 2 1 öndesin...biz yavrum derken sen yavrularıımmm diyebiliyorsun evet...çok güzel ama zor ikiz anneliği öyle anlıyorm yazdıklarından..melitta çalışmıyosun dimi sen...

Lale devri başlıyor şimdi foxta..esaddan fırsat bulduğum kadar mısırımı patlatıp çayımı yudumlayıp dinlenicem inş...yoruldum bugün valla...ev işi bitmiyoo esadın sıkıntılrı bitmiyoo
canbebe almıştım ona hep pişik yapıyo nasıl bitircem bende bilmiyorum...prima aldım tekrar...sakıncanbebe almayın...bezde bide şekil yok..dümdüz...

:):):) haklısın sanırım ben yokken de herkes burada oluyor sayfalar alıp başını gidiyor :):):)

öyle demeyelim sonuçta birine bakmak ta çok zor .bi birey yetiştiriyoruz.benim birraz daha yorucu .sanırım dillendiklerinde benim işim daha da zor olucak.çünkü şimdiden istekleri çok farklı.

birde allah tan huysuz değiller fazla birde hırçın ne istediğini bilmeyen bebeklr olsa ben mahvolurdum.allah dağına göre kar veriyor.çünkü hastalıklarım var zor dayanıyorum.

yok çalışmıyorum çalışsam herhalde hayat benim için daha zor olurdu.çünkü aklımda hep bebeklerim de olurdu

bende şimdi gevrek peynir ve çay içiyorum.izmirden gelirken izmirden bolca gevrek alıp buzluğa atmıştım.özlemimi böyle gideriyorum ama boyoz poğaça getiremedim bu sefer :)

pişik için bebanthen çok iyi cildi yenileyici özelliği var.ben çok memunnum.bende molfix yada prima kullanıyorum burada ne bulursam :):):)

benim de evim küçük toparlanmıyor kara kara oturup düşünüyorum nereden başlasam işe diye birde bebekler peşimden dolanıyorlar geberiyorum yorgunluk uykusuzluktan uyutunca da yemeğe gidirişiyorum ama büyüdükleri sıra işler hep aksıyor

hugocuk geeçn de soracaktım unuttum.sen memoş a iglo mezgit yaptım demiştin.iglo mezgit nasıl birşey ?bildiğimiz mezgit balığına ne yapıyorsun ?

canım iglo dondurulmuş ürünler satan bir marka, bende böreklerini ve ıspanağını alıyorum. Hugocumunda bahsettiği mezgit bu markanın bir ürünü

canım iglo dondurulmuş ürünler satan bir marka, bende böreklerini ve ıspanağını alıyorum. Hugocumunda bahsettiği mezgit bu markanın bir ürünü

hazır olmuyor mu ? ben artık hazır olan herşeyden korkuyorum.hele ki patlamış mısır ve brokoli den sonra.

peki börek ve ıspanağı nasıl ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…