2012 Şubat Anneleri

canım bişey söyleyeeceğim
annemin köyünde 1 yaşındaki bebeğe çiğdem vermişler anne filan yiyor bebekte tabiki meraklı geliyor vermişler ve çiğdem bebeğin akciğerine yapışmış çok uzun süre hastanelerde kaldılar filan sonra bilmiyorum ne oldu durumu ağırdı bende sana söyleyeyim haberin olsun temkinli oursun dedim

evet kefir mayası sütün içerisinde mayalanırken çoğalıyor büyüyüp parçalanıyor
ilk önceleri saha hafif kıvamlı ooluyor ama zamanla mayanın kaliteside artıyor ve kefir çok güzel olmaya başlıyor bebeklerinede sevdir çok faydalı
birsürü reflü ilacın vardır senin şimdi bendede vardı yemek öncesi çiğneme tableti yemek sonrası vs.. ecza dolabı gibiydi çantam gerçi hiç kullanmadım desem yalan olmaz
reflü olduktan sonra ilerleyince şiddetlenince hemen kefire başladım
hatta hiç unutmam bulgur çok rahatsız ediyordu bir akşam bulgur pilavı yemiştim gece bir uyandım midemdekiler ağzıma kadar gelmiş boğulacakmışım şoka girmiştim tekrarlamasın diye iki yastık üstüste koyup öyle yatardım

ben dedimdi
bişey çıkmayacaktı tabikide

karşı değilim ama evde yapılan gibisi olmaz
zamanla sever küçüklükten alıştırırsan
mehmette çok seviyor değil oyunla filan işte ne kadar içse kar hesabı içine suda koyuyorum ayran gibi içiyo
bazen içmiyo belli olmuyo işte

hugocuk sağol canım bundan sonra vermeyeceğim kesinlikle.ben faydalı diye veriyordum.asla vermem artık.

bende reflü yokmuş midemin tamamı iltihaplanmış.birde saframda da iltihap çıktı.kadın doğum dönüşümlü dediler ama hazır birşey yediğimde meyvesuyu haxır kek vs.hemen yanıyor.

benim yastığım ortopedik yükseltiyorum öyle yatıyorum.reflü de kötü bu iltihaptan nasıl kurtulacam bilmiyorum.sabhları midem ağrıyor akşamları bulanıyor

hugocuk geeçn de soracaktım unuttum.sen memoş a iglo mezgit yaptım demiştin.iglo mezgit nasıl birşey ?bildiğimiz mezgit balığına ne yapıyorsun ?

marketten aldım canım hazırdı dışı kıtır içi mezgit balığı ilk zaman çok sevrek yedi ama bu ara iştahı hiç yok bugün yaptım ağzından çıkartıp durdu süt dışında bişey içmek istemiyor süt içiyor mama içiyor

geçmiş olsun canım acaba neden iltihaplandıki ilkkez duydum mide iltihaplanmasını tedavi süreci uzunmu

bugün kantin e gittiğimde görmüştüm ama hazır diye almadım.kendim için istiyorum.yıllar önce ben çalışırken akşam yemeğinde çıkmıştı bi keresinde.dağıtıcı aşçıya sormuştum bu ne çok güzeldi tadı diye.o da bana tavuk balığı demişti.o gün bugündür hala aklımda ama hiç alıpta harçlayıp yapmak aklıma gelmedi.

görüntüsü gördüğümde hep aklma gelir.eğer kantin de görürsem gene deneyip bi tadına bakmak istiyorum.bu sefer sofra da bebeklerimde saldıracak diye almak istemiyorum.

geçen de de doktorumuz hazır şeylerden uzak tut.mevsimin de yiyecekler ver diyor ve organik olsun diyor .ee ben kendim için bulamıyorum ki yavrularım için nasıl bulacağım.elimden geleni yapıyorum kavanooz mama bile almıyorum kullanma tarihleri fazla içinde bi sürü katkı vardır diye .

artık herşey in genetiği ile oynanmış a geçenlerde yanlış hatırlamıyorsam ekmeğin miydi un muydu ona bile gdo lu diyorlardı

bugün hava güze4ldi gezdik memoşla
gezerken gık demiyor öyle seviyorki gezmeyi kendinden geçiyor seslensem dahi duymuyor o derece
iştahı hiç yok bu ara ne versem istemiyor mam içiyor ve süt içiyor
devam sütlerini beyenmedi içmedi normal inek sütü veriyorum
balık yağını beyenmedi içmek istemiyor bende bu akşam içtiği süte kattım biberonla verdim içti
ufak ufak kurallar koymaya çalışıyorum ama çok inatçı üstelik deli gibi bağırıyor bana yine devam ediyor yapmaya
kurallar derkende şu
iki üç gündür parmağını boğazına sokuyor kendini kusturuyor yapma hayır dediğimde kızıyor kendini sıkıp bağırıyor
elini tutup hayır diyorum çok sinirleniyor gizli gizli yapmaya çalışıyor kafasını çevirip filan yapmaya çalışıyor görmüyorum sanıyor

geçmiş olsun canım acaba neden iltihaplandıki ilkkez duydum mide iltihaplanmasını tedavi süreci uzunmu

izmir e gittim ya ozaman hemen gitim hastaneye endoskopi yaptırdım.doktor bana aynen şunu dedi.

"seni bayıtlmaya çalıştık bayıltamadık ayıltmay çalıştık ayıltamadık.15 dk da bitmesi gerekirken iki saatte ayıldın dedi.hakikatende sabah hemen hemen 9 gibiydi bayıltacağım zaman ayıldığımda acil müşade odasındaydım ve saat onikiydi.

sonuçları götürmek için doktor un yanına çıktığımda bunu dedi ve ekledi sana depresyon ilacı da yazdım kafasındaki neyse at kafandan bu iltihaplanma tamamen stres kaynaklı dedi.

bende sadece ikiz bebeklerim var diyebildim şaşırdı.senin mii? dedi çünkü muayene de etmişti karnımda doğum yaptığımı kanıtlayan bir çatlak bile yok tabi şimdi çizgi gibi bişeyler oluştu ist patlayınca karnım su topladı şişti beyaz beyaz birşeyler var ve ara bere oldu karnımın derisi.anlamadım neden böyle oldu ve karnımda bi bölge içe çökük oldu.

çok tuhaf oldu hala az da olsa karnımda sıvı var.

ayrıca diyemedim doğuma kaynana yanına gittim asrın hatasını yaptım bebeklerim ve ben hasta olduk bende psikoloji bırakmadı kadın diye .nasıl diyebilirim ki ikiz bebeklerim var diyebildim sadece.

midem ağrıyor bana perhiz verdi iki şurup birde sabah aç karnına içilen bir hap verdi ama nafile.nasıl geçicek bilmiyorum.bu genç yaşta hastalıklar yapıştı yakama.güzel rabbim beterinden korusun.evlatlarıma bağışlasın beni inşallah.

evet öyle sağlıklı bişey kalmadı ya genetiğiyle oynuyorlar yada ilaçlarla zehir sıkıp duruyorlar
birde sağlıklı beslenin diye öğüt veriyorlar sağlıklı ne kaldıki onunla beslenecez
tavuk alıyoruz içinden tümör fışkırıyor meyve sebze desen her mevsim herşeyi bulmak mümkün

bu arada endoskopi yapılırken uyanmışım galiba bi ara.hemşire dedi ki bana sarılmak istedin hatırlıyor musun dedi hayır hatırlamıyorum dedim.herhalde annem zannettim dedim :):)

bana sarılır mısınız sarılmanıza ihtiyacım var demişim herhalde ki hemşire hep kucak açtın bana diyor.o korku ile güvenicek bir kucak aradım sanırm :):):)

ameliyata girip çıktığımda ise ayılınca nolur elimi tutun ihtiyacım var elimi tutun demişim.ayıldıüğımda da o zaman hemşire bak elini tutucak birini bulmuşsun dedi

gerçekten kaynana psikolojimi yıprattı.en güzel günlerimi mahvetti. hala unutamıyorum rabbime havale ediyorum bir yıl geçti üstünden hala hazmedemiyorum.birde ben hasta olunca izmir e geldi.tabi ki benim için değil torunlarını görmeye ama eşime de yardıma gidiyoz demiş.sanki çok yardıma ihtiyacımız var.o kadar izmir de sülalem var iken senin yardımına muhtaçtım.

ne diyim ben artık hep yalan hep sinsilik.

benim en kötü günümde beni hiç aramadı kızım yada gelin tek başına bakıyon bu bebeklre yardıma geleyim mi demedi de izmir e geldi annemin evi kapımız hep açık güleryüzümü gösterdim olmamış gibi devam ettim ama içim kan ağlıyordu ağzıma gelseydi de deseydim anne ben sizi torun sevin diye ödüllendirdim sen ne ettim.sağol iki ay bana baktın ama ne misafirperverliğini gördüm ne analığını diyebileydim ama diyeemdim.

hep gitti dilimin ucuna gelen kelimeler geri gitti.allah korkusundan.

bu dönem ve yaşlarda çocuğun parmağıyla kusturma isteği mevcut ayrıca iştahsızlıkta olabiliyor.benim arkadaşım bebeği de bu aylarda yapıyordu kucağında bile kusrutturmaya çalışıyordu annesi eline vurduğu halde yine yapıyordu.

benimkiler de kural tanımıyorlar.hayır ı kaç aydır öğretmeye çalışıyorum inatla tepine tepine yapıyorlar.büyüklerim biz küçükken kaşını çatsın hareket edemezdik benimkilere kaş çatıyorum ama nafile oğlum aynısını bana yapıyor.

geçen haftalarda komşuma kaşını çattı komşum yerim seni len diye öpüxcüklere boğdu uzaktan sevimli görünür ama birde işin içie girince tam bi fiyasko

evet çok zor hakikaten
benimde tüm dişlerim neredeyse porselen senelerdir
ilk yaptırdığımda doktor hatası oldu ön dişler iltihaplandı
porselende olunca doktor çıkartmadı apse yaptıkça antibiyotik al dedi
5 sene filan ara ara iltihaplanıyordu bıkmıştım artık
maranki tüm iltihabı vücuttan söken bir karışım verdi nettede baktım su sarımsak vs.. bişeydi kolaydıda yaptım dediği şeklide içtim
1 hafta mıydı neydi içlecekti
1 hafta sonunda gece yarısı bir ağrıyla uyandım
20 lik çürük bir dişim vardı o diş öyle bir şişmişki anlatamam
sabahı zor ettim koştum doktora antibiyotik verdi 1 hafta içtim geçmedi doktor bile şaşırdı
işte dayanabilseydim biikaç gün daha içebilseydim dişin ordan patlayıp iltihap akacaktı geçecekti ama dayanamadım
meğer en zayıf çürük yerde toplanıp atılırmış
ama bidaha denemeye cesaret edemedim

aynen öyle bi arada tavuğun içine su sıkıyorlarmış ağır gelsin diye öyle birşey hatırlıyorum yok artık dedim.

aaaa yumurtayı unutmamalı.şimdi de gdo lu yumurtalar var bizim haberimiz yok.uzmanlar organik yumurta nasıl anlaşılır onu anlatıyordu.

herhalde balıklar daha sağlıklı eğer denizinde genetiği ile oynamazlarsa

aynen öyle dün alışverişe gittik patlıcanlar yığılı ayrıca brokoliler tezgahta kalmış kanser yapıyor diye ortaya attılar ya halbuki i.saraçoğlu on yılını vermişti brokolilere kansere çare diye

allah korkusundan değilmi çoğu çeyi yapamıyoruz
belki senin eşin benimki gibi ana kuzusu değildir
benimki hep annesini haklı görür asla kabul etmez inanmaz üstelikte ağır konuşur çok kez kalbimi çok kırdı içimde hala söylediği sözlerr ne unutulur ne affedilir
ama ben hiçbir zaman onun onurunu kıracak laflar etmedim edemedim allah korkusundan üzemedim
allah görüyor herşeyi kalbimizi herkesin kalbini biliyor
ben diyorum zaten benimde kötülüklerim olduysa benimkilerde öbür tarafta karşıma çıkacak zaten

aartık alternatif tıppa yöneldiler.herşey doğada ama biz kıymetini bilmiyoruz.hatırlar mısın bilmiyorum benim boynumda iki tane beze çıkmıştı daha dün farkettim hepsi yok olmuş

benim de aklıma ne geldi biliyo musun demek ki diyorum o zamanlar kistim patlamıştı ve o şekilde belirdi.bak kist patladı ateşlendim antibiyotik ve sıvı serum tedavisi gördüm geçti gitti.daha dün akşam eşime dedim.

bak bezeler gitmiş sanırım ondan dolayı şişmişti diye.bende o ara diş sorunu yaşamıştım ondan diye düşünüyordum ama değilmiş hakkatende

evvel ki günde dolgum düşmüştü revirde yaptırdım sdoktor a sordum buralrda çıkmaz dişten buralarda çıkar diye gösterdi.

benim leflerin biri arka boyundaydı biri de yan boyundaydı ama doktor boğaz kısmını gösterdi.

dişte zor izmir e giderken sözde dişlerimi muayene ettirdim dolguları varsa kanal yaptırayım diye dolgum düştü.kanal yapılan dişim de de iltihap gibi birşey görmüştü kanal yaptı bakalım ne olaak dedi ama arada ağrıyor.revirde ki doktor da antibiyotik verdi olmazsa film çekeriz dedi.sanırım o diş kurtarılamayacak.

o kadar da yalvarmıştım hocam nolur dişimi kurtarın diye

erzurum üniversitesi tezgahta satılan balıkları inceledi sonuç yenmemesi gerekecek kadar ağır metaller içeriyor
sebep denize bırakılan atıklar vs.. balıklarda sağlıklı değil
allaha emanetiz işte napalım elimizden geldiğinde sağlıklı şeyler hazırlamaya en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz bebeklerimize

aynen öyle hugocuk Allah korkusundan.birde hep diyorum ki karşımdakinin kalbi kırılacağına benim kalbim kırılsın ben tamir ederim relafi ederim diyordum şimdi artık o kadar yıprandım ki susuyorum.

hamdolsun eşim anakuzusu değil hiç anası olsa bile affetmez.ben hep sustum yansıtmadım ama kaynanam hata üstüne hata yapınca hemde eşimin yanında ağzının payını çoğu kez aldı görmüş oldu annesini.

ben eşime "odun kömürlerini al pazar alışverişini yap eksiklerini gider iki ay bana baktılar bişeylerini eksik etme elktrik su fatularını öde derken kaynana da pencereden tülbentini sıyırmış kulağından bizi dinlemeye çalışıyordu.

ben bu dertlerimi kime anlatayım kime diyeyim.anneme bile diyemem ki desem üzülür kadın.benim üzüldüğüme mi üzülsün , ettiğine mi ?

bende hugocuk bende etmedim ama kaynana ya sözde ben hastane de sen çocuk bakmayı bilmiyorsun demişim.ben asla öyle birşey demedim.

hemşire geldi oğlum ışın tedavisi görüyordu bende hemşire şapkadan başka birşey kalmasın vücudunda demesine rağmen ağzına bakıp çorap giydirdim.

hemşire geldi kontrole baktı ayağında çorap ben giydirmeyin demiştim.çabuk iyileşmesi için ve vücuduna nüfus etmesi için çıkarın dedi ve kapıya yöneldi.

kaynanamda bana bıyık altından hasta etceksin çocuğuuuuuuuu dedi.aynen böyle..

ben artık çıldırdım yeter ya yeter dedim.şu yandaki elti kadar olamadık.(yan oda da üçüz doğum yapan kadınla eltisi duruyordu)

biz üç kadın iki bebeğe bakamadık dedim.

işte bu laf dönd sen çocuk bakmayı bilmiyorsun oldu..

sürekli kıyaslamalar sürekli yalanlar.sonra eve çıkınca öğrendim beni kıyasladıüı kişilerden.

yok efendim şu kişi mama vermezdi emme verirdi.yok şu kişi doğumdan sonra ekmekte yedi fasulye de yedi.yok şu kişi doğumdan hemen sonra ayağa kalktı.çıldırdım çıldırdım çıldırdım.

daha neler neler.

kızımı emzirmeye çalışıyorum hast. verdiği mamayı veriyorum uyuyan çocuk büyür zorlama çocuğu.

e anne bu bebek hiç bişey yemedi hemşireler iki saat bir verin diyor

sen bakma onlara sen zorlama bebeği.

iyi anne

aradan kaç saat geçti bebek uyanamdı.

yine emzirmeye çalışıyorum yine aynı kelime.

e anne nasıl olcak hemşireler bile dizine vuruyor ulağını yanağını okşuyor uyansın diye dedim.bol elleme

sonuç akşam beş gibi kızım sarı safra kustu üç gün yoğun bakımda iki gün yanımda serum yedi.

birde kaşını çatarak konuşması yok mu allah sabır diliyorum.ben hayatımda hiç kimseden bu kadar iğrenmedim.

ve doğuma oraya gidene kadar diyordum ki bana kaynana dan anne arkadaş olmaz diyenlere şunu diyordum benim kaynanam çok iyi benim annem gibi ana kız gibiyiz biz siz sorun yaşadınız diye herkes yaşayacak değil diyordum.

eee sen içine girmemişsin girince hatırlatıcam sana derlerdi.

aah kafam eşşek kafam annam memlketim dururken kendi ailemin bu mutluluğa şahit olması gerekirken ben oraya gittim binlerce kere pişmanım

Son düzenleme:

evet yaa.birde bunun yanı sıra ortalama insan ömrü bütün olumsuzluklara rağmen uzadı farkında msıın ????ve işin ilginç yanı kanser çoğalıyor gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…