• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

lalus evet ben demiştim prematüreler akranlarını iki yılda yakalıyorlar.

hugocuk sen kefiri nasıol çoğaltıyorsun ? bana da yardımcı olur musun internette hep farklı farklı söylüyorlar.benim kefirim bir yemek kaşıığı kadar.

bişey yapmana gerek yok canım kendi kendine çoğalıyor o
bende şuanda iki tane kefir tanesi kaldı arkadaşımla paylaşmıştım kaybetmiş sonra yine verdim onuda kaybetmiş vere vere iki tane kaldı ama yinede çok güzel yapıyor yoğurt gibi koyu kıvamlı oluyor artık
zamanla bu hali alıyor
kefir büyüyor sonra bölünüp çoğalıyor

bizimkiler de dalıyor çok ? ne anlama geliyor ki ?geçmişi okuyamadım birde cvp yazdıklarım hiç gitmemiş başlığa. :(

ben çiğdem yediriyorum bebeklerime biz yerken veriyorum ağızlarına maşallah yiyorlar zaten biz ne yesek kendilerini ver diye yerlere atıyorlar :53:

kronik yorgunluğa da iyi geliyormuş bi arkadaş sürekli mayalıyordu sözde bana da verecekti ama sen deyince aktardan temin et diye gittim memlekette aldım ama şimdi de nasıl çoğaltacağımı bilmiyorum birde son kullanma tarihi var ya .ben süresiz sanıyordum

ağzımdan aldın lafı :):):): demin yazmıştım ama msj gitmemiş başlığa :):):) maşallah hugocuk süper anne imreniyorum anlattığında mehmet e yaptığı yemekleri. :):) nazar değmesin.

canım ben iki yıldır aynı kefiri yapıyorum son kullanma tarihi derken hiç yapmıyorsan öyle suda beklerse o zaman bozlulur ama devamlı yaparsan sorun olmaz buzdolabında suda 1-2 gün bekletip hemen yine yapıyorum ben
az az yapıyorum
bazen uzun süre 1 hafta filan yapmayacaksam buzluğa atıyorum sonra yapacağım zaman tekrar çıkarıp çözülmesini bekleyip yine yapıyorum
kefirin çok faydası var
hele senin 1 ay hergün 1 bardak içmen lazım sonucunda ne reflü kalacak ne başka bişey ufak bir yanma dahi kalmayacak garanti veririm

benim bebeğiminde gözlerinde dalma oluyordu nette araştırp panik yaptık tabi ve eeg çekildi bişey çıkmadı çok şükür ama dr.dediği epilepside göz dalması yaşanırken bebek dünyayla bağlantısını keser gibi olurmuş gözler geriye gidermiş mesela o an elinde oyuncağı falan varsa bırakırmış yani baya kendimizi üzdük bu tarz şeyler yoksa zamanla düzeliyor.

durasella o doktora çok kızdım sadece göz dalmasıyla bunları demesi yönlendirmesi çok saçma bak nasıl üzmüş seni :47:
bizde geçen bir doktora gittik memoşa h,peraktif 13. aydan sonra hemen ilaç tedavisine başlayalım baskı uygulayacağım kontrol altına alıcam dedi sonra kafasına büyük dedi hidrosefaliden şüpeleniyorum dedi göz muayenesine yolladı çocuk hastaydı perişan olduk muayene yarım yamalak oldu ordaki doktorda tam bakamadım ancak narkozla bayıltıp yapabiliriz dedi tabiki kabul etmedik geri geldik
sonra kendi doktorumuza sordum hidrosefaliyi düşündürecek hiçbir belirtisi yok dedi rahatladık
göz dalması her bebekte her insanda olur
epilepsi nöbeti geçirmiş bir bebek yakın tanıdığımızdı 2 yaşında geçirmişti ilk nöbetini
boyu kilosu gayet yerindeydi fakat konuşma eylemi yoktu hiçbir belirtide yoktu 4-5 yaşına kadar hiçbir kelime konuşmadı heceleme ses bile yoktu
tabiki her bebekte olmaz bu ama illa biyerde gelişimde eksiklik aksaklık kendini belli eder
ata alev topu gibi maşallah :nazar:
öyle bişey kesinlikle çıkmayacak eminim

çok yoruldum bu akşam
banyoyu banyo dolabını yıkadım ama içini henüz yerleştiremedim yarına kaldı artık
memoş oğlana köfte yaptım baharatsız soğan sarımsak ekmek içi tuz
birer tane buzdolabı poşetlerine sardım buzluğa attım birgün balık birgün köfte şeklinde çorbalarının yanına ekleyeceğim öğlenleri
akşamda bizim yemeklerden veriyorum

Bugün Ata'yı doktora götürdük rutin kontroller için göz dalma olayını söyledim, mutlaka eeg çektirin dedi. Alanya'da çocuk nöroloğu olmadığından Antalya'ya gideceğiz. Tıp fakultesi de fi tarihine gün veriyor. Ben de özel bir yer buldum yarına randevu aldım. Canım çok sıkkın, bir anda tepetaklak oldum. Epilepsiyi daha evvelden internetten araştırmış hatta buraya korktuğumu yazmıştım. Off sabahtan beri başım ağrıyor, tek lokma yemedim. Bir şey çıkarsa diye çok korkuyorum. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin ya, minicik bebişimi öyle kablolarla bağlı görmek beni çok üzecek ama mecburum.

canım öncelikle için rahat olsun canım..sakın sıkma kendini.çocuk doktorları biraz evhamlı olluyorlar ve hemen çocuk nöroloğuna yönlendiriyorlar.umut 4-5-6 aylıktı ara ara uykuya geçişte sıçramaları oluyordu.yani tam uykuya dalacakken aniden korkmuş gibi sıçrıyordu.netten araştırıp epilepsi belirtesi olduğunu görünce doktorumuzla paylaşmıştım,hatta videoya bile almıştım o anını.doktorumuz bu sıçrama öyle bi sıçrama değil,bu 6 aylığa kadar olan refleks sıçraması her bebekte olur,6 aydan sonra kaybolur demişti.ama ben ara da bir olan anlık göz dalmasınıda söyleyince onu önemseyip eeg çektirin dedi.ben internetten göz dalmasını videolarını çok araştırdım gerçektende umutun dalmasıyla alakası yoktu.umut mesela oynarken o an bişeye odaklanıyor gibi duruyor ama umut ,annecim diye seslenince tepki veriyordu.epilepside ise tepki falan vermez,dış dünyayla bağlantısı kesilir.
yinede biz içimiz rahat etsin diye eeg çektirmek için nöroloğa gittik.oradaki doktorada umutun o anki hareketlerinden,göz teması kurmasından,doktorla iletişim kurmasından,aktif olmasından falan çok normal bi bebek olduğunu özellikle dile getirdi.hatta 6 aylıktı ozaman masaya yüz üstü yatırdı umut hemen emekleme pozizyonuna geçmişti,çok hareketli falan demişti.ama tabiki bi eeg çekelim dedi.ama üzerine basa basa hiç bişey çıkmayacak dedi.içimiz rahat etsin diye çektirecektik.fakat uyku eeg si istiyorlar.umutu uytamadık o gün hastanede.tam daldı,eeg sırası doluydu.neyse bebek diye araaya bizi aldılar ama umut daha 1.kabloda uyanıp ağlamaya ,başladı.soğuk bi kreme batırıp takıyorlar kabloları.çocuk nasıl dursun öylece.
eeg çeken kadın bu şekilde çekemicem dedi.ve çektiremeden eve geldik.birdahada gitmedik.
zaten 6.aydan sonra o soçramalar kayboldu.dalması ara ara oldu ama oda geçti.
seni çok iyi anlıyorum canım.bende çok kmtüydüm o dönem.için rahat etsin yinede çektir.için içiini yiyeceğine,kafan rahat olur.geçmiş olsun.

Benim oğlumun da sağ testisi inmedi hala.bize doktor ameliyat dedi ama ben başka bi doktora götürücem önümüzdeki hafta.o da ameliyat derse yaptırıcaz mecbur,ihmale gelmeyen bi durum çünkü.

bizimkide sağ testis canım.yani karşıdan bakınca sağ.çok korkuyorummm..

benim bebeğiminde gözlerinde dalma oluyordu nette araştırp panik yaptık tabi ve eeg çekildi bişey çıkmadı çok şükür ama dr.dediği epilepside göz dalması yaşanırken bebek dünyayla bağlantısını keser gibi olurmuş gözler geriye gidermiş mesela o an elinde oyuncağı falan varsa bırakırmış yani baya kendimizi üzdük bu tarz şeyler yoksa zamanla düzeliyor.

aynen dediğin gibi canım.bende çok araştırdım zamanında.

ben hamilelikten canım bişey yiyemiyorum bu aralar işte,umutuda sütten kesmedim hala,kesmem lazımmış,iyice zayıf düştüm.nasıl kesicem kara kara düşünüyorum.okadar düşkünki memeye,bütün gün emerde emer..

sende hamilesinnn!!!!!!
hayırlı olsun canım.bende 9 .haftamdayım sanırım.allah kurtarsın..
1-2 kişi daha vardı sanırım şubat annelerinden hamile olan..

Günaydınlar:)

Hayırlı olsun günışığım:)

Aynı dönemlerde hamile kalmışısz desene:) canım ben emzirmeyi hamile olduğumu öğrenir öğrenmez kestim. zaten 12 haftaya kadar emzirebiliyormuşsun. annedeki hormonlar değiştiği için sütün tadı değişiyor ve bebek de istemiyormuş. ben direkt inek sütüne geçtim. devam sütü ve aromalı sütlerle ilgili okuduklarıma göre bunlardan inek sütüne geçmek daha zor oluyormuş.

İlk hamileleik daha kolaymış. şimdi 2. ye hamile olunca evde ilgi bekleyen bir afacanla zor oluyor:) ama eninde sonunda düşünüyordum yaş 34 zaten o yüzden böyle olması hayırlı oldu diyorum:) inşallah hayırlısıyla atlatırız bu süreci:)

Bugün Ata'yı doktora götürdük rutin kontroller için göz dalma olayını söyledim, mutlaka eeg çektirin dedi. Alanya'da çocuk nöroloğu olmadığından Antalya'ya gideceğiz. Tıp fakultesi de fi tarihine gün veriyor. Ben de özel bir yer buldum yarına randevu aldım. Canım çok sıkkın, bir anda tepetaklak oldum. Epilepsiyi daha evvelden internetten araştırmış hatta buraya korktuğumu yazmıştım. Off sabahtan beri başım ağrıyor, tek lokma yemedim. Bir şey çıkarsa diye çok korkuyorum. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin ya, minicik bebişimi öyle kablolarla bağlı görmek beni çok üzecek ama mecburum.

Geçmiş olsun durusella. İnşallah bişey çıkmaz. bazı doktorlar empati kurmadan pat diye en kötü olasılığı söylüyorlar. için rahat etmesi için yaptır ama inşallah birşey çıkmayacaktır. benim kızımda da hepimiz göz kayması var diye üzülüyorduk. 6. ayda göz dr una götürdük burun kemiğinin henüz tam oluşmamasında kaynaklı öyle göründüğünü gözünde bir problem olmadığını söyledi. hayırlı haberlerle gel inşallah.

Aynı dönemlerde hamile kalmışısz desene:) canım ben emzirmeyi hamile olduğumu öğrenir öğrenmez kestim. zaten 12 haftaya kadar emzirebiliyormuşsun. annedeki hormonlar değiştiği için sütün tadı değişiyor ve bebek de istemiyormuş. ben direkt inek sütüne geçtim. devam sütü ve aromalı sütlerle ilgili okuduklarıma göre bunlardan inek sütüne geçmek daha zor oluyormuş.

İlk hamileleik daha kolaymış. şimdi 2. ye hamile olunca evde ilgi bekleyen bir afacanla zor oluyor:) ama eninde sonunda düşünüyordum yaş 34 zaten o yüzden böyle olması hayırlı oldu diyorum:) inşallah hayırlısıyla atlatırız bu süreci:)

benimki çok düşkün olduğu için ilk 3 ay emzirirm sonrasında keserim diye düşündüm hep.evet dediğin gibi hormonların etkisiyle sütün tadı değişiyormuş,ve aslında ilk aylar için düşük riski bile oluşturabiliyormuş.
ilk 3 ay bebek anneden çok beslenmediği için idare ederim ama sonrasında karnımdakinede yazık,banada yazık mecbur kesicem.
tekrar hayırlı olsun.bizimki çok plansız bi hamilelik oldu.ama senin adıba çok sevindim canım.

benimki çok düşkün olduğu için ilk 3 ay emzirirm sonrasında keserim diye düşündüm hep.evet dediğin gibi hormonların etkisiyle sütün tadı değişiyormuş,ve aslında ilk aylar için düşük riski bile oluşturabiliyormuş.
ilk 3 ay bebek anneden çok beslenmediği için idare ederim ama sonrasında karnımdakinede yazık,banada yazık mecbur kesicem.
tekrar hayırlı olsun.bizimki çok plansız bi hamilelik oldu.ama senin adıba çok sevindim canım.

Düşük riskini bilmiyordum. ilk başlarda kesmek biraz zor oldu ama kestikten sonra da fazla zorlanmadı Allahtan. Plansız olsa da bir arada büyüyecekler. biraz zorlanıcaz ama bir kaç sene sonra da rahat edicez inşallah.

günaydın arkadaşlar

Ayaz bugün aşıya gitti,anneannesi ve teyzesi götürecekler ben yanında olamıycam malesef :(
Akşam doktora götürücem o yüzden 4 de çıkıcam bir de sabah izin almıyım dedim :)

İnşallah çok ağlamaz oğluşum

doktorumuz 1 yaşını doldurunca bu tahlilleri mutlaka yaptırın demişti, aman dedim doktor abartıyor, neyse dün iyi bir tıp merkezine götürdük, bronşioliti ne durumda diye, doktor ne dese beğenirsiniz, oğlunuz 13 aylık olmuş, tahlilleri yapıldı mı dedi:53: (sadece 19 TL muayene ücreti ve tahliller ücretsiz) yok yapılmadı dedim, hemen kan almaya gönderdi (neredeyse bayılacaktım korkudan, ama abartıldığı gibi de değildi) damardan aldılar kanını, birde minik bir poşet gibi birşey taktılar pipisine,akşam saat 6 oldu yapmadı çişini, 6 da laboratuvar kapandı, benim doğum yaptığım hastaneleri 2. şube 24 saat açık, neyse eve geldik akşam çişini yaptı babası koşa koşa götürdü laboratuvara:1: baya yorucu zor bir gündü ama en azından kafamda soru işareti kalmadı, kansızlık YOK, tahlil sonuçları iyi. bu arada göz ve ortopedi kontrolü yapılması gerekiyormuş 1 yaşında.

bu arada oğluşum 82 cm ve 12 kg:nazar: çok güzel büyümüş dedi.

Herkese selamlar
Suan ki konunuz nedir ne konuşuyorsunuz bılmıyorum ama araya girerekten size bi sorum olcak cevaplar,benı aydınlatırsanız sevincem:)

Oto koltugu hakkında fikir vr tavsiyelerinize ihtiyacım var?

günaydın kızlarr
mehmet iki geceden beridir 4 gibi uyanıyor sonra 1 saaat ayağımda sallatıyor kendini öyle uyuyor
uykusuz kaldım yine bu gece

bizimkiler de dalıyor çok ? ne anlama geliyor ki ?geçmişi okuyamadım birde cvp yazdıklarım hiç gitmemiş başlığa. :(

bazı hastalıkların belirtisi olabilirmiş canım epilepsi gibi. ama büyük ihtimalle hiç bişey değil. bütün bebklerde olabilir ve biz ailelere sadece kontrol ettirmek tedbirli olmak düşer :) ben bişey çıkmayacağını düşünüyorum inşallah çıkmaz ata da.

durasella bak bir doktorun bi annenin sorusuna cevabı göz dalması ile ilgili

Eğer bir doktor bu "göz dalması" arazı karşısına, EPİLEPSİ tanısını koyuyor ise, kesin kötü niyetli demektir. Bu "epilepsi" sizin anladığınız manada epilepsi değildir. En kötü ihtimal ile; "Petit Mall" denilen bir cins epilepsidir ama, "Grand Mall" denilen ve sizin anladığınız epilepsiden çok farklıdır. Hiçbir tedavi gerekmeden, zamanla kendiliğinden ve hiçbir iz bırakmadan iyileşirler. Ama maksat sizleri korkutmak olunca bu mevzuyu bu şekilde anlatmazlar. Büyük bir ihtimal ile çocuğunuz tamamen normal, ama dediğim gibi en kötüsü olsa bile bir şey yapmanıza gerek yok, kendiliğinden düzeliyor.

İnşallah ama belirtisi sadece göz dlası değildir çünkü ciddi bir rhatsızlık

bişey yapmana gerek yok canım kendi kendine çoğalıyor o
bende şuanda iki tane kefir tanesi kaldı arkadaşımla paylaşmıştım kaybetmiş sonra yine verdim onuda kaybetmiş vere vere iki tane kaldı ama yinede çok güzel yapıyor yoğurt gibi koyu kıvamlı oluyor artık
zamanla bu hali alıyor
kefir büyüyor sonra bölünüp çoğalıyor

oo çok güzel ben daha şişeyi açmadım burada üretme çiftliği var süt alıp yapacağım inş.akşam annemle konuşurken annem bildiğini söyledi güldi bi de onda ne var diye :53:neyse bakalım süt aldığımda yapacağım inşallah.

yıllar önce kefir içmiştim hazır çileklşi idare ederdi tadı çok bekleyince acı oluyormuş değil mi yada olmadığında mı ? buradaki arkadaş demişti görsem danışıcam da ben uzaktayım :(

canım ben iki yıldır aynı kefiri yapıyorum son kullanma tarihi derken hiç yapmıyorsan öyle suda beklerse o zaman bozlulur ama devamlı yaparsan sorun olmaz buzdolabında suda 1-2 gün bekletip hemen yine yapıyorum ben
az az yapıyorum
bazen uzun süre 1 hafta filan yapmayacaksam buzluğa atıyorum sonra yapacağım zaman tekrar çıkarıp çözülmesini bekleyip yine yapıyorum
kefirin çok faydası var
hele senin 1 ay hergün 1 bardak içmen lazım sonucunda ne reflü kalacak ne başka bişey ufak bir yanma dahi kalmayacak garanti veririm

kronik yorgunluğa da iyi geliyormuş burada geçen bayram bhsettiğim arkadaş içiyormuş sana vereyim mayala dedi ama bi daha da aklıma gelmedi.sen bahsedince almaya karar verdim ama ailecek içeceğiz inşallah. :)

ikisini de büyütürsün rahatlarsın hiç üzülme.bende ileri de tekrar çocuk yaparım diyordum çok seviyorum çünkü bebekleri çocukları ama yaklaşık iki ay önce kistim varmış patladı benim haberim yoktu tırstım çocuktan vazgeçtim tabi kazara olmazsa.

günaydın arkadaşlar

Ayaz bugün aşıya gitti,anneannesi ve teyzesi götürecekler ben yanında olamıycam malesef :(
Akşam doktora götürücem o yüzden 4 de çıkıcam bir de sabah izin almıyım dedim :)

İnşallah çok ağlamaz oğluşum

ağlaması kaçınılmaz :)

Herkese selamlar
Suan ki konunuz nedir ne konuşuyorsunuz bılmıyorum ama araya girerekten size bi sorum olcak cevaplar,benı aydınlatırsanız sevincem:)

Oto koltugu hakkında fikir vr tavsiyelerinize ihtiyacım var?

biz oto koltuğu kullanıyoruz arabaya monteli çok memnunuz ama markasını hatırlamıyorum.öyle ahım şahım bir model değil fakat kullanışlı internetten sipariş vermiştik.

günaydın kızlarr
mehmet iki geceden beridir 4 gibi uyanıyor sonra 1 saaat ayağımda sallatıyor kendini öyle uyuyor
uykusuz kaldım yine bu gece

birkaç gündür bizde öyleyiz bebekler uyanıp dıruyr özellikle oğlum dün gece de uyanıktı çıldırmak üzereydim uykusuzluktan yavrum korktu mu ne anlamdım.

yavrum gece gece mama yaptım verdim birde çocuk knalı nı açtım.aslan dan ın trenini izlerken hov hov dedi uyudu yavrum ama ben bittim sonra kızım uyandı bi de onunla uğraştım allah ım nasıl ayakta durabiliyorum bilmiyroum.

Düşük riskini bilmiyordum. ilk başlarda kesmek biraz zor oldu ama kestikten sonra da fazla zorlanmadı Allahtan. Plansız olsa da bir arada büyüyecekler. biraz zorlanıcaz ama bir kaç sene sonra da rahat edicez inşallah.

kadın doğum doktorum yani gebeliğimi takip eden doktor kesmene gerek yok dedi,annemlerdem duyduğum kesmem gerekirmiş.son olarak sağlık ocağındaki hemşire düşük riski oluşturabilir dedi.ve annemlerdeyken umutu götürdüğümüz özel hastanedeki çocuk doktoru geç bile kalmışsın ,çoktan kesmen gerekirdi dedi.emzirirken salgılanan hormon bi yandanda rahimdekini atmaya çalışırmış.kafam çok karıştı.allah korusun düşürmek istemem tabiki ama kesmekte okadar kolay gelmiyor bana.inşallah seninki gibi kolay unutur benimkide.şimdiden süt falan vermeye başladım bende.
yinede 12.haftama kadar azar azarda olsa emziririm..

doktorumuz 1 yaşını doldurunca bu tahlilleri mutlaka yaptırın demişti, aman dedim doktor abartıyor, neyse dün iyi bir tıp merkezine götürdük, bronşioliti ne durumda diye, doktor ne dese beğenirsiniz, oğlunuz 13 aylık olmuş, tahlilleri yapıldı mı dedi:53: (sadece 19 TL muayene ücreti ve tahliller ücretsiz) yok yapılmadı dedim, hemen kan almaya gönderdi (neredeyse bayılacaktım korkudan, ama abartıldığı gibi de değildi) damardan aldılar kanını, birde minik bir poşet gibi birşey taktılar pipisine,akşam saat 6 oldu yapmadı çişini, 6 da laboratuvar kapandı, benim doğum yaptığım hastaneleri 2. şube 24 saat açık, neyse eve geldik akşam çişini yaptı babası koşa koşa götürdü laboratuvara:1: baya yorucu zor bir gündü ama en azından kafamda soru işareti kalmadı, kansızlık YOK, tahlil sonuçları iyi. bu arada göz ve ortopedi kontrolü yapılması gerekiyormuş 1 yaşında.

bu arada oğluşum 82 cm ve 12 kg:nazar: çok güzel büyümüş dedi.

maşallah oğluna ,annesi iyi bakmış,boyuda kilosuda çok iyi mnaşallah.canım bu tahlilleri mutlaka yaptırmamlımıyız.aslında bende merak etmişimdir hep acaba kansızlığı yada demir eksikliği varmı diye!benimkininde kilosu iyi ama kansızlık falan kiloyla alakalı değil sonuçta.

sabah uyandı emzirdim.aradan zaman geçti baktım sürekli mızmızlanma halinde,öksürüğüde var dedim şimdi yumurta peynir standart kahvaltı versem kesin yemez.öksürüğüde var diye çorba verdim,biraz içti istemedi.sonra yine bi mızmızlanma.karnıda aç biliyorum.meme,mama bişeyler sayıyor kendi kendine.
dünden haşlanmış patatesim vardı.soydum,rendeledim.teflonda 1 yumurtayı,çok az yağda,biraz sütle ve peynirle pişirdim.rendelenmiş patatesleride içine kattım,biraz kavurdum hepsini birden.az rendelenmiş kaşar,koydum.ocaktan alınca tereyağ ekledim.aman allahım bi yedi bi yedi,doymak bilmedi kuzucum.çok gelmesin diye vermeye korktum,o yemeye devam etti.üzerinede kendi sıktığım portakal suyunu içti.göbüşü şişti iyice:))
sonra 5-10 dk kadar mutfak dolaplarında oyalandı.sonra uykusu geldi.göğsüme aldım,1-2 salladım uyudu..:))

kadın doğum doktorum yani gebeliğimi takip eden doktor kesmene gerek yok dedi,annemlerdem duyduğum kesmem gerekirmiş.son olarak sağlık ocağındaki hemşire düşük riski oluşturabilir dedi.ve annemlerdeyken umutu götürdüğümüz özel hastanedeki çocuk doktoru geç bile kalmışsın ,çoktan kesmen gerekirdi dedi.emzirirken salgılanan hormon bi yandanda rahimdekini atmaya çalışırmış.kafam çok karıştı.allah korusun düşürmek istemem tabiki ama kesmekte okadar kolay gelmiyor bana.inşallah seninki gibi kolay unutur benimkide.şimdiden süt falan vermeye başladım bende.
yinede 12.haftama kadar azar azarda olsa emziririm..

maşallah oğluna ,annesi iyi bakmış,boyuda kilosuda çok iyi mnaşallah.canım bu tahlilleri mutlaka yaptırmamlımıyız.aslında bende merak etmişimdir hep acaba kansızlığı yada demir eksikliği varmı diye!benimkininde kilosu iyi ama kansızlık falan kiloyla alakalı değil sonuçta.

sabah uyandı emzirdim.aradan zaman geçti baktım sürekli mızmızlanma halinde,öksürüğüde var dedim şimdi yumurta peynir standart kahvaltı versem kesin yemez.öksürüğüde var diye çorba verdim,biraz içti istemedi.sonra yine bi mızmızlanma.karnıda aç biliyorum.meme,mama bişeyler sayıyor kendi kendine.
dünden haşlanmış patatesim vardı.soydum,rendeledim.teflonda 1 yumurtayı,çok az yağda,biraz sütle ve peynirle pişirdim.rendelenmiş patatesleride içine kattım,biraz kavurdum hepsini birden.az rendelenmiş kaşar,koydum.ocaktan alınca tereyağ ekledim.aman allahım bi yedi bi yedi,doymak bilmedi kuzucum.çok gelmesin diye vermeye korktum,o yemeye devam etti.üzerinede kendi sıktığım portakal suyunu içti.göbüşü şişti iyice:))
sonra 5-10 dk kadar mutfak dolaplarında oyalandı.sonra uykusu geldi.göğsüme aldım,1-2 salladım uyudu..:))

bana versen bende yerimmm doymak bilmemm :52:

hugocum bu tarfin ana kaynağı sensin zaten!:))
seniin haşlanmış patates taridfin vardıya,onu biraz geliştirip,kendimce bişeyler kattım içine..:))
valla benimde canım çekmedi değil ama hamilelikten pek bişey yiyemiyorum:((

benim sıpa o püreyi yemiyor artık bende böyle yapaabilirim yer o zaman

Back
X