- 25 Mart 2007
- 13.015
- 4.678
- 748
- 49
- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
kizAksine, hamilelerin karşılaştığı sorunların başında gelir kabızlık.Ben de çektim, çekiyorum.Doktora sordum, ıkınmanın bebeğe bir zararı yok dedi.O yüzden korkmayın kabız olursanız.
Bu arada günaydın dedim kimse cevap vermedi
kiz
fistik topige ilk gelenlerdenim gunaydin resmini de caktim
önemli olan gunaydin dimekkk darilma gucenmek yokkkkk
eyvah eyvah alinganliklar basladi deseneee uyuyuuuuuuuu 9 ay yandik biz ne edecezzzzzzzAy ne bilim, niye kimse günaydın demedi diye kaldım bi anGergin miyim neyim
eyvah eyvah alinganliklar basladi deseneee uyuyuuuuuuuu 9 ay yandik biz ne edecezzzzzzz
merak etme 9 ay endiseyle gecek canim benim beklemeyle gececek saglikli sihatli olsunlarda valla bende ki degisimede raziyim benAy sorma canım ya, bugün 2 kişi "bugün sinirlisin sanki" dedi, niye durduk yere geriliyorum anlamadım, 10 gün çabucak geçse bebeğimi görsem de sakinleşsem
hmmmm su andaa gurbett güzelinee farklıı bir soru sorarakk olayaa yeni birr bakıs acısıı getiriyorumm.. gurbetgzelimm seninn 4 üncü bebügün oldugu içinn soruroum.. ilk bebeginde nasıl ne hissetmiştinn.. benn bebikk içinn kendimii paraladım meselaa esim istekli degil diee agladım üzüldüm durdum daha önce.. sidi hamileyim esimde alısıoo amaa keseyii falan gördümm cok sevindimm ii güzell.. göremicem die dee nerdeyse aglıcaktımm.. ikinci makine içinn doktorr dısarda bekle dedii görünmedii dünya basıma yıkıldıı.. ama meselaa su ann hiçç hamile hissetmiyorum kendimi. bi tedirginlikk bi huzursuzluk var içimdee. bebigee sayfalarcaa mektup yazmıstımm daha öncee smdiee günlüg satır karalayamıorumm.. bu normal bişi mi??
evet dogru yEmeyin tuketmeyin kizlarrrr maydonozzzzKızlar maydonoz düşük tehlikesini tetikliyormuş.Doğru mudur bu acaba? İbrahim Saraçoğlu öyle demiş,İlk 3 ay hamileler yemesin demiş aklınızda bulunsun.
valla esim istemiyordu beni korunuyor sanmisti sevinmedi bile hamile olduguma trden geldigi icin calismamiz lazimdi para kazanmamiz lazimdi o parayi kazanip biriktirip 30 yasinda bebk sahibi olmak isteyenlerdendi ben onun ailesiyle evlenmedim kazancimiz hep onlara gidiyor yapmasaydim esimi dinleseydim 5 yasinda bir tane cocugum olacakti benim...baskalari yuzunden asla benim isteklerimden vazgecmemhmmmm su andaa gurbett güzelinee farklıı bir soru sorarakk olayaa yeni birr bakıs acısıı getiriyorumm.. gurbetgzelimm seninn 4 üncü bebügün oldugu içinn soruroum.. ilk bebeginde nasıl ne hissetmiştinn.. benn bebikk içinn kendimii paraladım meselaa esim istekli degil diee agladım üzüldüm durdum daha önce.. sidi hamileyim esimde alısıoo amaa keseyii falan gördümm cok sevindimm ii güzell.. göremicem die dee nerdeyse aglıcaktımm.. ikinci makine içinn doktorr dısarda bekle dedii görünmedii dünya basıma yıkıldıı.. ama meselaa su ann hiçç hamile hissetmiyorum kendimi. bi tedirginlikk bi huzursuzluk var içimdee. bebigee sayfalarcaa mektup yazmıstımm daha öncee smdiee günlüg satır karalayamıorumm.. bu normal bişi mi??
Canım ben deneyimli değilim ama yine de benzer hisler yaşadığımdan anlatmak istedim.İçindeki huzursuzluk tedirginlik tamamen korkudan."Ya birşey olursa" korkusu.Bu bende de var.Annem bebek kıyafetlerine bakmak istiyor, ben de çok istiyorum ama bakmıyorum, korkuyorum heveslenip heveslenip sonra Allah korusun kötü birşey olmasından.Bir yandan da kötüyü düşünmemeye çalışıyorum.
Ayrıca ben de sabah kalkıyorum mesela" hamile miyim" diye düşünüyorumBen de inanamıyorum.Karnımız büyüyüpte onu içimizde hissedince daha farkında oluruz canım hamileliğimizin.Allah hepsini korusun
yaa sorun o degil ki balımmm.. testten sonra hamile oldugumuu ögrendigimdee esyalaraa odalara vs baktım bana kalsa herseyi hazırlamıstımm daha o zamann.. amaa simdii hiçbişeyee bakmakk görmek istemiyorumm.. kayınvalidemm motherc..e die bi marka var yaa oraya gittimm sana hamile pantolonları gördüm vss die anlatmaya basladı gecen günn.. normalde kanım kaynarr sıkıntı bastı bi andaabiri sormadıkcaa konuyu acasım gelmioo.. sonradaa vicdan azabı duyuyorumm ondan sonradaa böyle hissettigimm içinn bebegime bişi olacak die korkuyorummm
hepimizde ayni duygular var yaa hic birimiz aksini solemiyoruz bacim dedi basla kiyafet almaya yok dedim hele bir 5 aylik olsun insAllah o zaman baslariz dedim endise her anne adayi duyar annelik artik kendini hissetirmeye basliyor daha anne karninda iken sorumluluk yukleniyoruz ne olacak nasil olur sagliklimi bir suru soru beyinlerde simdi karnimizda birsey yok gibi geliyor keseleri gormemize ragmen hani kipirti yok belirti var fakat biz begimizi hissetmek istiyoruz onu istiyoruz yani zaman herseyin ilaci sabir biraz.... endiseleri kenara birakip tadini cikralim bebeginizle konusun onun simdi bir kalbi var sizi anlar ve duyar bunu unutmayin.... oda iyi kotu herseyi hissetmeye baslar onu ve kendimizi uzmeye hakkimiz yok.... neseli olun endiseleri kenara birakin onlar bizimle karnimizda ins hersey guzel olacak Allahin da izniyle bunu unutmayinCanım ben deneyimli değilim ama yine de benzer hisler yaşadığımdan anlatmak istedim.İçindeki huzursuzluk tedirginlik tamamen korkudan."Ya birşey olursa" korkusu.Bu bende de var.Annem bebek kıyafetlerine bakmak istiyor, ben de çok istiyorum ama bakmıyorum, korkuyorum heveslenip heveslenip sonra Allah korusun kötü birşey olmasından.Bir yandan da kötüyü düşünmemeye çalışıyorum.
Ayrıca ben de sabah kalkıyorum mesela" hamile miyim" diye düşünüyorumBen de inanamıyorum.Karnımız büyüyüpte onu içimizde hissedince daha farkında oluruz canım hamileliğimizin.Allah hepsini korusun
Duygusal olarak hassasız, bazen hayata karşı isteksiz bazen de kıpır kıpır olabiliriz, bezebiliriz normal şeyler bunlar kendini suçlama.
Kızlar bende de kabızlık oluyor,kayısı falan yiyorum bende ama çok şişkinlik oluyor bende.Aksine, hamilelerin karşılaştığı sorunların başında gelir kabızlık.Ben de çektim, çekiyorum.Doktora sordum, ıkınmanın bebeğe bir zararı yok dedi.O yüzden korkmayın kabız olursanız.
Bu arada günaydın dedim kimse cevap vermedi
Uyku hali ben de gece çok fazla oluyor,bide bir anda bastırıyor,nasıl ama bir anda geliyo uyku ve hemen yatmam gerekiyoUyku bende felaket, iş dışındaki saatlerde sürekli uyuyorum ben de....
hmmmm su andaa gurbett güzelinee farklıı bir soru sorarakk olayaa yeni birr bakıs acısıı getiriyorumm.. gurbetgzelimm seninn 4 üncü bebügün oldugu içinn soruroum.. ilk bebeginde nasıl ne hissetmiştinn.. benn bebikk içinn kendimii paraladım meselaa esim istekli degil diee agladım üzüldüm durdum daha önce.. sidi hamileyim esimde alısıoo amaa keseyii falan gördümm cok sevindimm ii güzell.. göremicem die dee nerdeyse aglıcaktımm.. ikinci makine içinn doktorr dısarda bekle dedii görünmedii dünya basıma yıkıldıı.. ama meselaa su ann hiçç hamile hissetmiyorum kendimi. bi tedirginlikk bi huzursuzluk var içimdee. bebigee sayfalarcaa mektup yazmıstımm daha öncee smdiee günlüg satır karalayamıorumm.. bu normal bişi mi??
yaa sorun o degil ki balımmm.. testten sonra hamile oldugumuu ögrendigimdee esyalaraa odalara vs baktım bana kalsa herseyi hazırlamıstımm daha o zamann.. amaa simdii hiçbişeyee bakmakk görmek istemiyorumm.. kayınvalidemm motherc..e die bi marka var yaa oraya gittimm sana hamile pantolonları gördüm vss die anlatmaya basladı gecen günn.. normalde kanım kaynarr sıkıntı bastı bi andaabiri sormadıkcaa konuyu acasım gelmioo.. sonradaa vicdan azabı duyuyorumm ondan sonradaa böyle hissettigimm içinn bebegime bişi olacak die korkuyorummm
Kızlar bende de kabızlık oluyor,kayısı falan yiyorum bende ama çok şişkinlik oluyor bende.
Uyku hali ben de gece çok fazla oluyor,bide bir anda bastırıyor,nasıl ama bir anda geliyo uyku ve hemen yatmam gerekiyo
Ayyyy canım ben de şu an o haldeyim ve acayip stresliyim o yüzden.Doğru düzgün bir şey hissedemiyorum,planlı bir bebekti ama sanki sevinemiyorum,her şeye karamsar bakıyorum,oysaki önceki düşük yaptığım hamileliğimde her şey çok güzeldi,çoook mutluydum,çok hissediyordum başkaydı yani,şimdi o günlerde aklıma geldikçe kendimi suçluyorum,bu sefer ağlıyorum,daha çok strese giriyorum bu niye böyle oldu diye,sonra bir ara düzeliyorum,sonra gene aynı şeyler falan offf,zormuş hamile olmak,ben daha mutlu olacağımı sanmıştım,öncekinde bebek eşyaları almak için sabırsızlanıyordum şimdi ise bakmak bile içimden gelmiyor neden acaba neden böyle oldu?Başka bu tip şeyler yaşayan var mı kızlar????
ayy kizlarr biz yanlis yerdemi yaziyoruzzzz yapmayin oleee sorun yok cokm sukur hersey yolunda nefes alip veriyorsunuz ya bu yeter valla hormonlar tavan yapmaya basladi solim ben sizeeee dikkatinizi baska yöne cekin derim bennnnBen de aynı şeyleri hissediyorum hatta bu sabah arkadaşıma da anlattım. Bi huzursuzluk, bi hüzün, bi tedirginlik var. Ya toxoplasma kaparsam, ya kalp atışı duyulmazsa, ya bi sorun çıkarsa. Hiç gebelik hakkında konuşmak, ilerisi için hayal kurmak istemiyorum.
Bir de düşük yaşadım ben bu sene...O da daha tedirgin yaptı beni.
Hassasım, soktor istediğim gibi bulamadım o da beni stres ediyor, bulantılarım var keyifsizim bi taraftan...Sıkıntılıyım yani, yalnız değilsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?