• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

bu arada arkadaşlar evinize pc yanına minik kaktüsler varya
onlardan alın evdeki radyasyonu engelliyomuş bi kaç gün önce araştırma yaparken okumuş eşim...
bugün 2-3 tane alcaz pc yanına koycam minik minik:71:

bende daha ne uyku ne bulantı öğleden sonra halsizlik başlıyo yemek yiyce açılıyom geri :))
sanırım çook yemişim sodayla rahatlamaya çalışıyom...:39::39::39::39:

Ben de verdiğin linkte en çok bunu sevdim, ilerde kızımla giymek nasip eder inşallah :69:

$adsız.webp

acıktım ya bi de yemek yapan olsa.şu hizmetçileri olan kadınlara özenir oldum.halsizlikten hiçbişey yapmak istemiyorum:56::56::56::56::56::56::56::56:

Beyin gelişiminin anne karnında başladığını ifade eden Prof. Dr. Küçüködük, anne karnındaki bebeğin gelişimi ve anne sağlığı için gebelerin de mutlaka balık tüketmeleri gerektiğini söyledi.

Gebelikte özellikle son 3 ayda anneden bebeğe önemli ölçüde Omega-3 yağ asitleri aktarıldığını bildiren Prof. Dr. Küçüködük, gebelerin bu dönemde bol miktarda balık tüketmesinin yararlı olacağını belirtti.

Prof. Dr. Küçüködük, bol balık yiyen gebelerde erken doğum, düşük ağırlıklı bebek doğurma riskinin de az olduğunu kaydetti.

• Son yıllarda yapılan bir çalışmaya göre gebelik sırasında Mc Donald's veya benzeri fastfoodlarda aşırı ısıda kızartılarak yapılan patates kızartmaları ile marketlerde benzer şekilde üretilerek pazarlanan cipsler anne karnındaki bebekler için "teratojendir" yani zehirli bir takım maddeler içermektedir. Bu nedenle bu tür maddeleri gebelik sırasında tüketmekten kaçınmak gerekir. Evlerde yapılan patates kızarmaları düşük ısıda kızartıldığı için böyle bir olumsuz etkiye sahip değildir.

alinciğim ya çok tatlısın şu senin yazıların çok heycanlı, hamilemiyim değilmiyim, vardı yoktu derken maşallah hamile çıktın. Şimdide ikizden şüpeleniyorsun ya, hani ikizde çıkarsan hiç şaşırmıyacam. Valla o zaman teprik edecem seni.

Allah sağlıklı sıhatli gönlüne göre versin canım.

hehehe demiii, benimkine b.kunda boncuk aramak diyoo. bahçeci kliniğinde ki dr bile azarı kaymışş:1::1::1::1:

süpeeeeeeeeeeeeeeerr sağoll

$adsız.webp

ÖRNEK BİR MENÜ

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

ARA ÖĞÜN:

1 meyve,
1 bardak ayran,
1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:

1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata,
1 orta dilim ekmek,
1 adet meyve

ARA ÖĞÜN:

1 dilim ekmek,
1 dilim peynir,
domates ve salatalık,
1meyve

AKŞAM:

1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:

1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı
1 porsiyon meyve
Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve, 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfurt olabilir.

Kızlar az önce bir iş teklifi aldım.
Bebeğimi öğrendiğimizden beri maşallah diyeyim her şey çok bereketli gidiyor. Kısmetli herhalde evladım teyzesi gibi, maşallah subhanallah.:nazar::nazar::nazar:
Teklifi reddettim bebek beklediğimi söyleyerek, bunu baştan söylemem gerekirdi etik olarak tabi ki.
Gerçi arayan hanım onlar için pek sorun olmayacağını söyledi ama şu an iyi bir vakit değil iş değiştirmek için. Ben zaten hep bebeğimi doğurduğumda ve gebeliğimde rahat edebilmek için sabrettim bu iş yerimde de...
Öyle paylaşayım dedim sizlerle…:16:
Bulantım yine alevlendi bu arada.

Son düzenleme:
Kızlar az önce bir iş teklifi aldım.
Bebeğimi öğrendiğimizden beri maşallah diyeyim her şey çok bereketli gidiyor. Kısmetli herhalde evladım teyzesi gibi, maşallah subhanallah.:nazar::nazar::nazar:
Teklifi reddettim bebek beklediği söyleyerek, bunu baştan söylemem gerekirdi etik olarak tabi ki.
Gerçi arayan hanım onlar için pek sorun olmayacağını söyledi ama şu an iyi bir vakit değil iş değiştirmek için. Ben zaten hep bebeğimi doğurduğumda ve gebeliğimde rahat edebilmek için sabrettim bu iş yerimde deÖyle paylaşayım dedim sizlerle…:16:
Bulantım yine alevlendi bu arada.

Evet bebek kısmetiyle gelir lafına ben de çok inanıyorum.Sen de iyi düşünmüşsün, şu an memnunsan zaten doğuma kadar devam et :34:

Evet bebek kısmetiyle gelir lafına ben de çok inanıyorum.Sen de iyi düşünmüşsün, şu an memnunsan zaten doğuma kadar devam et :34:

Tabi tabi...Aslında düşünmüyor değilim değişiklik ama, bu kadar idare etmemin sebebi bebeğimi burda doğurmaktı, yeni şirkette izinler vs.ler sorun olur diye...
Şimdi zamanı değil bakalım hayırlısıysa daha sonra...

Back
X