siz benim yazdıklarımı okuyunca ben sizin yazdıklarınız okuyunca ağlıyorum ne olacak bu işin sonu :))))
kızlar benim maşallahım var iyiyim ve hemen dip not yapayım hastane çantalarınız için, dünden bu sabaha kadar hastane yatak bezini bebek bezi gibi yapmışlardı bana ve içinede iki tane gazlı beze sarılı pamu kkoymuşlardı kanama için, bu sabah ise canped mesane pedi orta boy 1 paket getirdiler bebek bezi ile uzun pedin arası birşey memnun kaldım ve yatağa yattığınızda geceliğinizi belinize kadar çekip öyle yatınki kirlenmesin geceliğiniz. Ve ben gecelikten çok memnunum pijamalı takımımı giymedim henüz ama bu kadar rahat edeceğimi zannetmiyorum sürekli kirlendimi endişesi olacak pijamada.
ayrıca makyaj yapmayı unutmayın, ben doğuma inerken bile yapmıştım makyajımı, öyle çok süslü olduğumdan değil ama insan öyle bir psikoloji içinde oluyorki kendini güzel görmek istiyor. Sabahta hastanenin hediyesi olarak makyöz geldi süper oldu :)))
ayva zamanıyken annelerine söyleyin kompostosunu yapıp kavonazlasın hastanede çok işinize yarayacak, annem yazdan erik şeftali yapmıştı ayva ve kuru kayısıda yaptı ve hepsi çok az şekerli ağırlıklı meyvenin kendi şekeri ile süper oluyor.
gazdan dolayı birçok şeyi vermiyorlar ama ben sabahtan beri ufak ufak gazı atmaya başladığımdan hastane yemeğine bağlı kalmıyorum.
aklıma gelenler bunlar kendimle ilgili...
bebeğe gelirsek, bugün daha detaylı bilgi aldık 1940 gr ve 45 cm doğmuş, aşağı yukarı bu haftalarda bu kadar olabiliyor yanlız bizim kız biraz daha şaşırtıcı olmuş doktorlar için, 33 haftalık bebek için beklenenin çok üstünde doğmuş ve karşıdan bakınca öyle minicik gibi durmuyor zamanında doğmuş gibi tavrı var cadı kızımın.
yoğun bakımdaki diğer bebekleri görünce bizimkinin haline şükürler ettim koccaman yanlarında, en ufağı 28 haftalık doğmuş 3 haftadır yoğun bakımda ve hala kemikleri sayılıyordu, herkesin bebeğine acil şifalar dileklerimide sıkıştırayım araya :)
solunum cihazına bağlı hala, akciğerlerine ilaç verilmiş oda biraz genişletmiş ciğerleri, bu akşam eğer benim sütüm olursa benim sütümle eğer olmaz ise mama ile besleyecekler, ve az önceki sağmamda 2 çay kaşığı kadar sarı sıvı geldi onuda biriktirin bebeğe verelim dediler.
meme ucuma kendi hazırladığım krem karışımımı sürüyorum çatlak için olanı ve sağımdan önce ıslattığım havlu kağıt ile silip öyle sağıyorum, sağımdan sonra hatta sağarken meme ucu acıyor bazen ama krem sürmüş ise bir sonraki sağımda acı olmuyor.
ağrı kesici,antibiyotik ve gaz sökücü serumlar almaya devam ediyorum bu arada. Ameliyat izim hiç yokmuş öyle dedi annemler deri katlanmış gibi duruyormuş dikiş falan gözükmüyormuş yani, ve karın kaslarının çiş yaparken bile ne kadar işe yaradığını anladım :)))
yastık ile ilgili konuşulmuş , ben büyük sözü dinleyerek yastık almıştım , sırt üstü yatırıp boynunu yastığın üzerine gelecek şekilde yatıracakmışızki boynu uzun olsun, annem hep der ki bebek aynı şekilde yatırılmaz her tarafa yatmalı ki kafasını şekli güzel olsun, eve çıktığımızda tecrübelerimi paylaşırım bu konudaki kızlar...
galiba bu kadar şimdilik, aaaa saat 2 de kızımı göreceğim yine ve babası kızımın nüfüs cüzdanını çıkarttı artık oda bir birey, yalnız henüz sigortası başlayamadı göztepe sgk da saat 11 de eşimin önünde 370 kişi vardı, öğleden sonra şansını birdaha deneyecek.
akşam 9 da bebeği görebiliyoruz, seyir seansında beklerim :) ve çok mutlu olurum :)
canım benim, seninle aynı gün doğuramadık ama senin doğumgününde doğurmayı başardım :)))