- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #72.141
34 haftalık hamileydim taşındığımızda hem de erken doğum riskim vardı çarşamba perşembe hastanede yattım cuma taşındık... ama Allahtan iki annemde çok yardım etti. bana hiçbir şey yaptırtmadılar. ama bütün kolileri ben yapmıştım hamileyken zaten ondan heralde risk oldu. kolileri kaldırmaya bile kalktım çünkü...
uyumamaları gerken zamanı bilir uyurlar valla ya dünde kayınvalidem çaya çağırdı annemler bizdeydi alp bir uyudu tam 2,5 saat kalkmadı... bir türlü inemedik aşağıya...
3 aydan sonra zor olur oda ayırması diye okumuştum sonra kendini terkedilmiş hisseder felan diyorlardı bende korktum ayırdım odayı. sonra onu istemediğimizi düşünmesin diye düşündüm.
yaa gökalp bazen öyle bi sıkıyo ki göğsümün ucunu, sanki dişi war sıpanın..her seferinde aa diyom çıktı galiba dişi, ama yok... bi de diş çıkınca ısırdığında halimi düşünemiyorum:))
ben dişi çıkınca biberonla süt vereyim diye düşünüyorum ama bilmiyorum sağsam ona yetecek kadar süt çıkartabilecekmiyim... hem biberonla verirsem memeden kesme sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum kendi çapımda.
kız maşallah ben 34 haftalık hamileyken doğum yaptım :)) yok artık sende koli kaldırcakmışhiç işin yokmu zeynep allah aşkına Allah korumuş vallaha Alp'i
haklısın da canım gece uyandığında emzirmiyor musun, her seferinde kalkıp süt mü ısıtacaksın emzirmek warken...
ewet cnm altı genişliyor çuval tipi..çok da beğenerek almıştım.. senin ki ayakları olanlardan herhalde. bi de ondan mı denesem..
ben dişi çıkınca biberonla süt vereyim diye düşünüyorum ama bilmiyorum sağsam ona yetecek kadar süt çıkartabilecekmiyim... hem biberonla verirsem memeden kesme sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum kendi çapımda.
canım benimkide normal tulum gibi olanlardan çok rahat istediği gibi dönebiliyor o yüzden sıkılmıyor öbür türlü olsa çınarda uyanır hemen döncem derken birde öylesini dene bence...
emmek istemeleri sadece karın doyurmak için değil ki zeynepcim o artık bizimkiler için bir zevk oldu sonuçta ek gıda alıyorlar karınları doyuyor yani amma emme istekleri senin kokunu istedikleri için olyor geceleri bu yüzden uyanıyorlarmış zaten emdikleri sürecede uyanacaklar gecen kim demişti unuttum doktoru demiş ya çimento bile versen yatmadan önce emdiği sürece uyanır diye :))
işte bende az kalsın doğuruyordum... hastaneye kontrole gittim taşınma arasında kaynamasın diye. bir gittim 2 santim açılmış bebek aşağı gelmiş sancılar başlamış dediler, dedim birşey hissetmiyorum ben. ama yine de apar topar yatırdılar hastaneye... öyle 2 santimle bitti hamilelik bekleseydim muhtemelen çok kolay normal doğum yapardım...
o da var dimi... bir kere öyle gece yatağından kaldırmayayım biberonla vereyim demiştim sütü ısıtana kadar alp in uykusu kaçmıştı o ağlamaya başladıkça ben panik olmaya başlamıştım... 6.aydan sonra gece emzirmek gerekli değil diyorlar aslında ama içime anlatamam bunu... uyandığında acaba aç mı diye düşünüyorum ben. öyle yatırmaya kıyamıyorum ki...
haklısın da canım gece uyandığında emzirmiyor musun, her seferinde kalkıp süt mü ısıtacaksın emzirmek warken...
aynen benim de öyle oldu ama benim plesantadan koptuğu için mecburen apar topar sezeryana aldılar(
çalışmıyorsan gece emzirmeye bilirsin tabi ben çalışıyorum diye gündüz emziremiyorum o yüzden gece de emzirmessem ölürüm vijdan azabından zaten doğru düzgün ememedi kuzum(
yani bencede kalk süt ısıt ver ooo ozaman kadar uyanırlar zaten..
herkese merhaba,
bugün oda ayırmalarından ve gece sık uyanmalardan konu açılmış.Ben kızımın odasını 6 aylıkken ayırdım ,bizimle yatarken gece 6-7 defa kalkıyordu kızım ama kendi odasına geçince gece kalkmaları 3 veya 4 e düştü.1 hafta önce dr.kontrolüne gittiğimizde gece enaz 3 defa kalkıyoruz dedim acıktığından kalkıyordur yatırmadan tahıllı ek gıda ver tok tutsun dedi bende o günden beri yatırmadan 1 saat önce hipp organik elmalı sütlü tahıllı ek gıda veriyorum ve 1 haftadır geceleri sadece 1 defa kalkıyoruz bizde işe yaradı belki size de yardımcı olur diye paylaşmak istedim.
peki nekadar yiyor ebru kaç cc veriyorsun
canım ben ölçüyle hazırlamıyorum 6.aydan itibaren 4 yemek kaşığına 190 ml yazıyordu sanırım ama ben suyu ölçmüyorum 4 yemek kaşığı ek gıdaya muhallebi den biraz daha sıvı olucak şekilde göz kararı hazırlıyorum 7.ayımızdayız buda ölçü ona yetiyor sanırım zaten daha fazlasını da yemiyor.
aynen canım izmirde bir firmada çalışıyor mutfak yapıyorlar genelde ama eşim ekstra olarak internette beğendiğim bebek odasını kendi yapmıştı saolsun beceriklidir o konuda
son günlerde hastalıktan düzeni bozulan, yemeyen, uyumayan, sürekli hareket halinde olup mızmızlanan liva'ya babasından yorum: zeynep ne oldu bu çocuğa duracell pil takmış gibi enerjisi hiç bitmiyor :)
bebekle aynı odada yatınca uyku kalitesi çok yüksek olmuyor en azından bizim öyleydi. öksürüyorsun uyanıyor su içmeye kalkıyorsun uyanıyor ya da uyanır gibi oluyor. o kıpırdanıyor uyandı diye sen uyanıyorsun. ben 3 aylıkken ayırmıştım odasını o zaman daha uzun süre uyumaya başlamıştı. tabi bu bizimki herkesin böyle olacak diye birşey yok.
hımm.. bende ölçmüyorum ama merak ettim beli sen ölçüyorsundur die.. bende aptamil tahıllı muallebi veriyordum ama bikaç gündür kendim muhallebi yapıyorum pirinç unu ve devam sütüyle.. hangisi daha faydalıdır ?
ALLAH bazı kavimleri yağmurla helak etmiş ya bende ne alakası var yağmur rahmet bereket demek desemde hep aynı şeyi duydum söyleyenlerde öyle boş inasanlar değil hani bende zeynep yağmur koydum ama kimlikte zeynep yazmıyo uzun olmasın diye
işte bende az kalsın doğuruyordum... hastaneye kontrole gittim taşınma arasında kaynamasın diye. bir gittim 2 santim açılmış bebek aşağı gelmiş sancılar başlamış dediler, dedim birşey hissetmiyorum ben. ama yine de apar topar yatırdılar hastaneye... öyle 2 santimle bitti hamilelik bekleseydim muhtemelen çok kolay normal doğum yapardım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?