- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #70.361
afiyet olsun liva ya yalnız pekmez hani süt ve süt ürünleriyle verilmez deniliyor yada benmi yanlış hatırlıyorum cnm meyve katıp yedirsen nasıl olur
Prof. Dr. BENAL BÜYÜKGEBİZ
Çocuk Sağlığı, Hastalıkları-Büyüme ve İştahsız Çocuk Uzmanı bir yazısında der ki:
Pekmez, yaygın olarak kan yapar düşüncesiyle kullanılır bebek ve küçük çocuklar için. Demirden zengin bir besin diye bilinir. Hatta sütün ve yoğurdun içindeki kalsiyumun pekmezin içerdiği demirin emilimini azaltacağı düşüncesiyle anneler tereddür yaşarlar. Oysa ki pekmez sadece demirden değil aynı zamanda kalsiyumdan da zengindir. Hatta kalsiyum içeriği demire oranla daha belirgindir. Süte, yoğurda pekmez katılması ile besin kalsiyumdan daha da zenginleştirilmiş olur. Hem de süt basit şeker yerine çok daha değerli ve mineral içeriği zengin bir tatlandırıcı ile tatlandırılmış olur.(alıntı)
bende yoğurtta pekmezi sadece tatlandırıcı olarak kullanmış oldum. bir zararı yok yani:))
canım senin yazdıklarını okuyunca biraz daha karalı oldum ve söz verdim kendi kendime zaten dikkat ediyorum ama gerek yok cidden çok saol
kiz-cocuk-odalari-06 » Yeliz'in Dünyası
bu halıdan bende yapıcam kızımın odasına keçeyle uğraşan arkadaşalra belki fikir olur
Geleneksel cuma resimlerinde ilk resim bizden,devamını siz getirin artık :)
Eki Görüntüle 531392
maşallah gülnihale rabbim nazarlardan esirgesin..benden hızlı davrandın bende tam ekliyordum fakat resim boyutları büyük geliyo sanırsam eklemiyo bir türlü
çok tatlısın sen yaa Çorap yeme alışkanlığı bi tek bizde var sanıyordum bide kuzunuz çok güzell ya :)
kızlarrr still tee etkisini ne zaman gösterir bilen varmıııııı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?