2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

allah yardımcın olsun çok geçmiş olsun canım dikkat et çınara geçmesin bide csoğan kürü uygula antibiyotik kullanmana gerek kalmaz canım

ben evdeyim ama bizim doktorun söylediği bebek ne kadar emerse süt o kadar oluyormuş sütünün tam anlamıyla bitmemesi için sağmaya devam et

ya mesela adetim şu anda ve süt yok yani sağıyorum 10 cc adetle alakası var bence bu işin ya, bi ara 100 cc yi tamamlıyodum şu aralar adetime bi kaç gün kala başladı azalmaya sağınca gelmiyo ve hala öle milkplus aldım işe yaramadı 2 şişe, lactate içiyorum emziren anneler için işe yaramıyo rezene içtim olmadı eeeeee daha ne olsun

bencede ilgisi var sütü en çok artıran şey emzirmek sürekli emziremediğin içinde azalıyordur sıcak uygula göğüslerine sağarkende daha rahat sağarsın hem süt bezleri uyarılır biraz artar belki bana hemşire söylemişti

aysel horon bitmedimi daha muhallebi tarifim nirde kız ben istanbulda lazların düğününe gitmiştim 3 saat sadece horon teptiler la

ya akşam benim eşimde açıyo televizyonu bende bazen çok bunalıyorum ne yalan söyleyeyim biraz otursun diye çünkü çok kucakçı benim kızım yalnızm bide burda eşimle dönüşümlü bakıyoruz sabah 8 deçıkıyorum evden 1130 da eşimle kızım geliyolar beni almaya eşim bizi bırakıyo ordan okula geçiyo

canım işte olduğunda düzenli sağ bence. 3 kere fln sağmaya çalış... bende 9-6 çalışıyordum, bebiş için bıraktım işi. o zaman 3 kere sağıyordum... ve bol bol su iç bence... ben çok su içiyorum... daha hiç mama kullanmadık biz. yani çok düzenli beslenmiyorum ama çok su içiyorum ben...
bir de dut kürü diye birşey vardı... internetten ona bak istersen canım. tarifte 5 ay sütü gelmemiş kadından süt getirdiği yazıyordu...

bende doğum iznine ayrıldığımda ve bebek yeni doğduğunda hande ataizi nin evlilik programını izliyordum, onunkisi diğerlerine göre bayaaa bir geyikti... sonra kuaföre gidip orada kaşımı alan kadınla evlilik programının muhabbetini yaparken buldum kendimi... normalde de çok gülerdim kuaförde böyle konuşan kadınlara... dedim Allahım napıyorum ya vaktimi nasıl boş şeylerle harcıyorum... ( sanki şu an çok dolu şeyler yapıyormuşum gibi :) ) dedim bundan sonra tv hiç izlemicem, dizi fln seyretmicem... o günden beri hiç tv izlemiyorum gerçekten... eşim izliyor Alp in yanında ya da kayınvalidemler izliyor. Artık o kadarına da engel olamıyorum, başta çok zararlı çok zararlı diye ortalıkta dolanıp kendimi sinir ediyordum ama baktım engel olamıyorum, bende bir şey demiyorum ne de olsa çoğunlukla benim yanımda...

yapmadığım şey kalmadı ama hep bir kere yaptım ve hepsini sanıım bi arada yaptımda işe yaramadı, şu an lactate die bi çay var sadece ecz. satılan günde 3 kere felan onu içiyorum ptesi başladım ama bi etkisini göremedim bitene kadar devam ediyim bari, şu vitamalt coşturdu geçen 2 şişe içtim acaba devammı etsem ama çok kilo yaparmış be oda, bide maya işe yarıyo dio millet onumu denesem ne

bu süt meselesi biraz da psikolojik... bende iznim bitip işe başlayacağım zaman sütüm yok sanıyordum... sağıyordum zor zar çıkıyor gibi oluyordu moralim bozuluyordu... ama olumsuz düşünmedim, mama yerse yer hiç ememeyen ve gayet sağlıklı olan bebekler var sonuçta... gittiği yere kadar sağarım ve sütüm var diye düşündüm... olumsuz düşünme, bebek emdiğine,huysuzlanmadığına göre sütün var bence... ama işte düzenli sağmaya çalış mutlaka...

İşte bende çok kızıyorum bırkmıyolar biz istediğimiz gibi büyütelim((
arkadaşlar bişey sorucam size benim kızım derin televizyon hastası öyle dikkatli bakıyo ki anlatamam hiç istemiyorum izletmek genelde uyuduğunda açlıyoruz siz de durumlar nasıl:18::18::18::18::18:
Biz genelde Uras uyumadan tv açmıyoruz ya da ben başka odaya gidiyorum çünkü hemen bakamaya çaılışıyo...

Biraz önce Uras'ı almaya gitti konuşucaktı bakalım eve gidince öğrenicem bende...O kadar söylüyorum canım yemiyosa sakın zorlama diye ama yok bende tesadüf bugün yedirirken aradım öyle öğrendim yemiyo ama zorla yadiriyorum dedi sakın zormalama dedim tekrar ama

aynen bende kayınvalideme sakın zorlama yedirirken tv izletme dedim. ilk bıraktım aradım meyvesinin hepsini yedi dedi, dedim nasıl olur bende yarısını yiyor anca... o da dediki tv açtık yedi ona bakarken... dedim yapma öyle ok dedi...
ikinci bıraktım, bu sefer bitecek bu diş çıkardığında zaten iştahsız olacak mantığıyla zorla yedirmiş... diyorum daha çok yeni alışma dönemi istemezse zorlama ama anlamıyorlar...

acaba Arda bu nedenle mi sürünmüyor hala, evde kasa da yok mouse da annede bir minibook çocuk çığlık atınca koyuyor önüne o da kendini hiç yormadan başlıyor vurmaya:) Hele bu ara o kadar tembelleşti ki yatsa kalkmıyor, sırt üstünden yüzüstüne bile dönmüyor beyefendi, her şeyi benden bekliyor artık yürüsün istiyorum oysa ben...

ay canım ya çok fena bir durum, yazık Uras'a. Ne kadar sinirlerin bozuluyordur.hele de ne yaparsan yap düzeltemeyeceğin bir durum olunca. en azından babaannesi ona zarar vermez öyle düşün yani bir yabancıdan iyidir. böyle şeyler yedirmesinin zararlı olduğunu çeşitli haberler falan bulup ona okutarak inandırabilirsin belki. ne bileyim sevdiği, televizyondan takip ettiği birilerinin sözleri gibi...

arkadaşlar bişey sorucam size benim kızım derin televizyon hastası öyle dikkatli bakıyo ki anlatamam hiç istemiyorum izletmek genelde uyuduğunda açlıyoruz siz de durumlar nasıl:18::18::18::18::18:

bu konuda ben çok istikrarlıyım ve 2 yaşına kadar hiçbir şekilde izlemesini istemiyorum. 2 yaşına kadar çalışmayacağımdan hep birebir ilgilenme şansımın olması da bu durumu kolaylaştırıyor tabi. öyle ki doğumdan bu yana ben de neredeyse hiç televizyon izlemiyorum. açıkçası bir eksiklikte hissetmiyorum:)

7-24 sadece ben bakıyorum oğluma, başka hiçbir şeyle ilgilenmiyorum. zaten yardımcı olabilecek kimsemiz de yok burada, çoğu akşam babamız gelmeden uyumuş olduğundan onun da pek bakabildiği yok yani. şu an hayatımın merkezinde sadece o var. ne kadar zorlasa, bunaltsa da asla izletmiyorum. şarkılar söylüyoruz,oyunlar oynuyoruz, bazen başım şişiyor çığlıklarından ama o mutlu oluyor diye başlıyorum ben de çığlık atmaya. o gece uykusuna yattığında pilim bitmiş oluyor. ama anne olmak böyle bir şey sanırım, her sabah yenilenmiş olarak müthiş bir enerjiyle uyanıyorum. oysa ki hiçbir gece deliksiz bir uyku da uyuduğum yok:)

Çok güzel ifade etmişin anne olmayı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…