- 24 Haziran 2011
- 9.641
- 550
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #6.261
günaydın canlarım nasılsınız
biz de iki gecedir doğru düzgün uyumayanlardanız sanırım diş huzursuzluğu birde bugün 3.gün oluyor kakamızı yapamadığımız inş bugün yaparda rahatlar kuzucum
günnaydın canım..
Off kakanızı umarım yaparsınız bugün oda rahatsız eder erdemi..
İkisine de iyi geliyor çünkü hafif bir anestezik jel. Azıcık azıcık sürebilirsin, tek seferde yarım tüp uygulamayacağına göre yutmasında bir sakınca yok ama ancak 10-15 dk etkili sonra gene başlıyor. Her akşam 21.30 da hipp in karışık bitki çayına yarım çay kaşığı anason katıp 60-70 cc içirmezsen kız uyumuyor. Gözler kapalı ağlıyor kuzum. Çok diş çıkarmaya yakın agresifliği arttıysa 20.30 da 1 çay kaşığı calpol veriyorum ki tam 22.00 uyuyabilelim. Yoksa daha beter bünyesi sarsılıyor. Bu yazdıklarım konusunda son derece rahat olabilirsin çünkü işim bu benim diş hekimiyim:)
günaydın canlarım nasılsınız
biz de iki gecedir doğru düzgün uyumayanlardanız sanırım diş huzursuzluğu birde bugün 3.gün oluyor kakamızı yapamadığımız inş bugün yaparda rahatlar kuzucum
bende akşamları giremiyorum çünkü zaten gündüz onunla olmadığım için akşamları bol bol zaman geçirmek istiyorum ve acayip şımarıyoruz ..
mama sandaliyesi için benim doktorum artık mamalarını yerken oturtmaya başlaya bilirsin dedi canım..
ama şimdilik sadece kısa aralıklarla 6 ay doluncada artık yanınıza alın yemek yerken sizinle aynı masada olsun hatta eline kaşığını ver sonrada yiye bileceği bişeyler ver alıştırmaya başla dedi..
kızlar herkese kocaman günaydın bugün burayı ben açıyorum sanıyorum umarım sizler ve bebişler iyidir..
evet kuzuucum ya yapacak gibi oluyo pırt yapıyo kalıyo kuzum benim görsen nasıl sıkıyo kendini
Neyapiyorsunuz kizlar
kıyamam arasıma yaa dün dedemiz çok yardımcı olmuş sağolsun iyi geçmiş :)cnmmmm merhaba bende geceyı az uyku gecırenlerdenım dogdugundan berı ılk defa bu kaar huzursuz uyku uyuduk 22 de yattı 2 de cın gubu kalktı 3 te uyudu sabah 8 de uyandı aa o aradakı 5 saatlık suredede huzursuz bı uyku vardı yavrumun ne derdı var bılemedımde
erdemcıkte kakasını ınsaalla rahat yapar cnm
ee dun nasıl gecmıs
oyyyy kıyamam ben kuzuya beysalcım sen ne veriyodun erdeme ek besin olarak onlarmı yaptı acaba canım yokdsa öncedende oluyomuyddu-?
Songülcüm sanada günaydın...
merhaba tatlım ufaklıkları konusuyoduk sen nasılsın yıgıt nasıl uykunuz nasıldı gece
kıyamam arasıma yaa dün dedemiz çok yardımcı olmuş sağolsun iyi geçmiş :)
tatlım elma armut suyu veriyorum birkez çorba vermiştim ama vücudunda pütürler oldu kestim biraz daha beklicem ama daha öncede bir kaç kez olmuştu
Merhaba canim dün hiç uyumadik ya hic sorma aşı oldu oğlum ateşlendi basinda bekledim sabaha kadar
Senin bebisler nasil cnm
sevındım cnm
ılk olarak hengısını verdın cnm hangısı alerjı yaptı kı
havuç olduğunu düşünüyorum tatlım o gün meyve suyunada havuç katmıştım
aa tatlım benım kıyamam ya sımdı nasıl
benım uykucu kızım uyumakta
ufaklıkta bebek kanalı ızlemekte ay bı uyusa hemen yatıcam ınankı
Zor güç uyuttum şimdi canim benimde çok uykum varda uyuyamiyorum nobetciyim
hımmm zanlı havuc demekkı bız 3 gundur elmamızı pure seklınde yıyoruz
bugun yada yarın havuc suyuna baslıcam suyunu nasıl cıkardın cnm
malum makıne elımıze ulasmadı
acaba dondurma makınasında cıkarmı suyu
cnm gecen sen yoğurt hakkında sormustun devam sutumu yoksa ınek sutumu dıye ben ınek sutu demıstım ama bunu okuyunca kafam karıstı
gecen gunde denedım hatta fenada olmadı
Bebek beslenmesinde inek sütü en az 1 yaş sonrasına kadar kullanılmamalıdır. Fakat yapılan araştırmalar annelerin erken zamanda inek sütü vermeye başladıklarını göstermektedir. İnek sütü yerine anne sütü veya devam mamaları kullanılmalıdır. Bebeğin 4. aydan sonraki besin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde besin değerleri ayarlanmıştır.
İnek sütü ile Devam Mamalarını karşılaştırdığımızda şu farklılıkları görürüz ;
İnek sütü bebeğin böbrek fonksiyonlarını zorlayacak değerlerde protein içerirken Devam Maması gerektiği kadar protein içerir ve bebeğin ihtiyacı olan tüm amino asitleri sağlar.
4. aydan sonra iyice artan demir ihtiyacını inek sütü karşılayamaz. 500 ml. İnek sütü, bebeğin günlük demir ihtiyacının %4’ünü karşılarken, 500 ml Devam Maması ihtiyacın %83’ünü karşılar. Ayrıca 4. aydan sonra verilen ek besinlerin de demir ilaveli olmasına dikkat edilmelidir.
500 ml. Devam Maması, bebeğin büyüme ve gelişmesinde çok önemli bir yer tutan çinko ihtiyacını n %70’ini karşılar. 500 ml inek sütü ise ihtiyacın ancak %35’ini karşılar.
500 ml. Devam Maması bebeğin metabolik aktivite ve büyümeyi düzenleyen tiroid hormonlarının bir parçası olan iyot ihtiyacının % 110’ unu karşılar. 500 ml inek sütü ise ihtiyacın %22’sini karşılar. İyot sağlıklı zihinsel ve fiziksel gelişim için son derece önemlidir.
Devam Mamalarının içeriklerinde bebeğin sinir ve beyin hücrelerinin gelişiminde hayati önemi olan esansiyel yağ asitlerinin miktarı inek sütüne göre daha fazla miktarlardadır.
Bebeğin sağlıklı bir kemik ve iskelet gelişimi için son derece önemli olan D Vitamini ihtiyacı 500 ml. Devam Mamaları ile % 95 oranında karşılanır. 500ml inek sütü ise ihtiyacın yalnızca %1’ini karşılar.
Bebeğin görme yetisinin sağlanmasında son derece önemli olan A Vitamini ihtiyacının % 90’ı 500 ml. devam mamaları ile sağlanır.
İnek sütü C Vitamini açısından çok fakirdir. Devam mamalarındaki C Vitamini seviyelerinin yükseltilmesinde C Vitamininin demir emilimi üzerindeki kuvvetli etkisi vardır.
Tatlım doktorla konuştum da devam sütleri de inek sütünün kurutulmuş hali dedi içerisine ilave olarak anne sütüne benzemesi için birşeyler ekleniyor dedi sıkıntı yok inek sütünden de olsa devam sütünden de olsa aynı dedi