2012 kasım bebekleri büyüyor..

hımmm zanlı havuc demekkı bız 3 gundur elmamızı pure seklınde yıyoruz
bugun yada yarın havuc suyuna baslıcam suyunu nasıl cıkardın cnm
malum makıne elımıze ulasmadı
acaba dondurma makınasında cıkarmı suyu:KK37::KK37:

hehehehehehhe evet canım en iyisi dondurma makinesi hatta bende alıcam dermişim hehehe şaka bi yana
canım ben havucu cam rendede rendeliyorum sonra sıkmak için özel bi mendil yaptım ince ondan sıkıp suyunu veriyorum ama cam rende en sağlıklısıyımış..

cnm gecen sen yoğurt hakkında sormustun devam sutumu yoksa ınek sutumu dıye ben ınek sutu demıstım ama bunu okuyunca kafam karıstı
gecen gunde denedım hatta fenada olmadı

Bebek beslenmesinde inek sütü en az 1 yaş sonrasına kadar kullanılmamalıdır. Fakat yapılan araştırmalar annelerin erken zamanda inek sütü vermeye başladıklarını göstermektedir. İnek sütü yerine anne sütü veya devam mamaları kullanılmalıdır. Bebeğin 4. aydan sonraki besin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde besin değerleri ayarlanmıştır.

İnek sütü ile Devam Mamalarını karşılaştırdığımızda şu farklılıkları görürüz ;

İnek sütü bebeğin böbrek fonksiyonlarını zorlayacak değerlerde protein içerirken Devam Maması gerektiği kadar protein içerir ve bebeğin ihtiyacı olan tüm amino asitleri sağlar.
4. aydan sonra iyice artan demir ihtiyacını inek sütü karşılayamaz. 500 ml. İnek sütü, bebeğin günlük demir ihtiyacının %4’ünü karşılarken, 500 ml Devam Maması ihtiyacın %83’ünü karşılar. Ayrıca 4. aydan sonra verilen ek besinlerin de demir ilaveli olmasına dikkat edilmelidir.
500 ml. Devam Maması, bebeğin büyüme ve gelişmesinde çok önemli bir yer tutan çinko ihtiyacını n %70’ini karşılar. 500 ml inek sütü ise ihtiyacın ancak %35’ini karşılar.
500 ml. Devam Maması bebeğin metabolik aktivite ve büyümeyi düzenleyen tiroid hormonlarının bir parçası olan iyot ihtiyacının % 110’ unu karşılar. 500 ml inek sütü ise ihtiyacın %22’sini karşılar. İyot sağlıklı zihinsel ve fiziksel gelişim için son derece önemlidir.
Devam Mamalarının içeriklerinde bebeğin sinir ve beyin hücrelerinin gelişiminde hayati önemi olan esansiyel yağ asitlerinin miktarı inek sütüne göre daha fazla miktarlardadır.
Bebeğin sağlıklı bir kemik ve iskelet gelişimi için son derece önemli olan D Vitamini ihtiyacı 500 ml. Devam Mamaları ile % 95 oranında karşılanır. 500ml inek sütü ise ihtiyacın yalnızca %1’ini karşılar.
Bebeğin görme yetisinin sağlanmasında son derece önemli olan A Vitamini ihtiyacının % 90’ı 500 ml. devam mamaları ile sağlanır.
İnek sütü C Vitamini açısından çok fakirdir. Devam mamalarındaki C Vitamini seviyelerinin yükseltilmesinde C Vitamininin demir emilimi üzerindeki kuvvetli etkisi vardır.

canım o hani bazıları 4. aydan sonra mama yerine inek sütü içiriyo ya bu onun için yazılmış ve söylenmiş ama yoğurt için aynı şey söz konusu değil biz zaten yoğordun haricinde devam sütü veriyoruz onlara bu yoğurt ek gıda olarak veriyoruz ..
yani bencede inek sütünden yapa bilirsin
hem formilalar nekadar doğalda olsa sonuçta bi yapaylık var değilmi ..
yani anlıyacağın hem formilaya devam hemde innek sütü yoğurda :):)

günaydın canlarım nasılsınız
biz de iki gecedir doğru düzgün uyumayanlardanız sanırım diş huzursuzluğu birde bugün 3.gün oluyor kakamızı yapamadığımız inş bugün yaparda rahatlar kuzucum

Günaydın tatlım..
Allah yardımcın olsun..
Dilerim çok sıkıntı çekmeden çıkarır erdem paşa dişlerini..

yanı o ekler daha faydalı olurmu kı okuduklarımdan anladıgım kadarıyla ıcerık olarak ınek sutunden daha fazla ıhtıyacı karsılıyo
sen ne ıle mayalıyosun cnm devam sutunden damak tadına daha uygun geldı bana ama bılemedm:26::26:
Ben pınarın günlük süt alıp ondan mayalıyorum.tatlım bu arada havucu bende cam rende ile rendeleyip tülbentten süzüyorum çokda güzel çıkıyor suyu

kızlar aras uyudu ev halkı hala uyuyo ben bı saat te olsa uyumak ıstıyorum opuldunuz
ooh iyi uykular
Günaydın tatlım..
Allah yardımcın olsun..
Dilerim çok sıkıntı çekmeden çıkarır erdem paşa dişlerini..

günaydın tatlım inşallah güzelim hepimziin bebeişleri sağlıkla çıkarsınlar dişlerini

Kizlar benim oğlum dun aşı oldu ateşi 38.2 çıkıyor neyapmalim nasil dusurmeliyim atesini bilgisi olan soylesin lutfen acil cevap

Kizlar benim oğlum dun aşı oldu ateşi 38.2 çıkıyor neyapmalim nasil dusurmeliyim atesini bilgisi olan soylesin lutfen acil cevap

geçmiş olsun canım en hızlı etki fitil yoksa alpol ver birde ben elini yüzünü yıkıyorum boynunu falan hemen hafifliyor

gunaydın herkese bugun hareketlenms buralar:)benım oğlumda gece cok huzursuzdu cok uyandı sabahta erkenden kalktı ve sımdı hapsırıyo oksuruyo hasta oldu kuzum mız mız sureklı ıns ılerlemedn atlatrız ates yok suanlık sukur,bıkac bebısde okuduğum kadaryla gece huzursuzmus bebısler kendı aralarnda anlasms heralde,tum bebıslere sağlık dılyorum

X