2012 kasım bebekleri büyüyor..

merhaba anneckler bizim misafirimiz vardı bi kaç gündür uğrayamadım.burda da bulutlu bi hava var.perşembe babamız geliyo o yüzden çok mutluyuz az kaldı deyiii..kızımla çok özledikk babamızııı

zeynocm takp edemedm nasıl oldu bebiş enfeksiyon geçti mi.bi de araban süper gözüküyoo.güle güle kullanırsın inşallah.

güzel bi haftasonu geçirenler adına çok sevindim.biz çıkamıyorz evden ne zamandr babamız gelnceçıkacaz inşallahh

bi de bebişim günde 20gr alıyohemşire az dedi doktor normal dedi.sizinkler nasıl yaaa

Son düzenleme:
Ek gıdaya geçen veya bu konuda bilgili olan teyzoşlar..Neyi ne kadar veriyorsunuz? Ve yoğurdu nasıl, hangi sütle mayalıyorsunuz?Yardımmm....

Ek gıdaya geçen veya bu konuda bilgili olan teyzoşlar..Neyi ne kadar veriyorsunuz? Ve yoğurdu nasıl, hangi sütle mayalıyorsunuz?Yardımmm....

canım ben suan sadece elma suyu yoğurt ve havuc suyuna yenı basladım bunları verıyorum suan.inek sutu alıyorum ben 2 gunde bır yarım lıtre onu mayalıyorum

canım ben suan sadece elma suyu yoğurt ve havuc suyuna yenı basladım bunları verıyorum suan.inek sutu alıyorum ben 2 gunde bır yarım lıtre onu mayalıyorum

bende elma, armut, havuç suyu veya püresi veriyorum. bir kerede hepsini karıştırıp suyundan verdim.
henüz yoğurt mayalamadım ama bu hafta da yoğurda geçiyim diye düşünüyorum..
peki ne kadar veriyorsun?

Cnmm haadi bakalim aatlattin haftasonunu
Erdem icin 2 saat bence cokkisa cnm bak aras anne sutu aldigi halde 3 saate vikartti artik 2 saatte ben zorla verirsem iki cekiyo birakiyo
Bu arada erdem 3 dk ileride bakarim bak agidipte
oğluma gittim geldim teyzesi git görr gülücük atar sana da erdemim :)

tatlım ben ilk önce elma suyuı ile başladım sonra armut suyuda ekledim havuçta eklemiştim ama erdemin vücudunda pütürler çıktı gibi oldu kestim bende bakıyorum havuçtanmı diye
yoğurdu pınarın günlük sütleri var tadı çok güzel ve kokusuda ondan alıyorum 3 günde bir mayalıyorum küçücük kavonozlar aldım (şu meyve pürelerinin olduğu kavonozlar gibi) onlara mayalıyorum onun yarısını yiyior şimdilik çorbaya da başlamıştım ama havuç vermemeyi denediğim için bu hafta çorba vermicem

bende elma, armut, havuç suyu veya püresi veriyorum. bir kerede hepsini karıştırıp suyundan verdim.
henüz yoğurt mayalamadım ama bu hafta da yoğurda geçiyim diye düşünüyorum..
peki ne kadar veriyorsun?

bır cay bardağının yarısından fazla verıyorum,4 aylıkken dr a gıttığımızde dr 10 gun sonra bır cay bardağı olsun demıstı bız hala ulasamadık ona hepsını verırsem sankı kuscakmıs gıbı gelıyo fazla zorlamıyorum bende,ben sadece suyunu verıyorum acaba pure olarakda vermeye baslasammı canım sence

Ben ek gıdalara başladım kızlar yaklaşık 1 aydan beri veriyorum malum nil mama yiyodu çünkü bende elma ve havuç suyuyla başladım ardından yoğurt ve sebzelere geçtim sebzleri ezip püre şeklinde vermeyi denedim önce fakat hanfendi beğenmedi şimdi pişiriyorum blendırla eziyorum çorba dan biraz daha koyu ouyo ama hiç içinde pütürlü bişey kalmıyo fakat tariflerde yazıldığı gibi kevgirden geçirmiyorum içinede irmik falan katmıyorum bence onların fazla sağlıklı olduğunu düşünmüyorum çünkğü yoğrda gelince günlük normal inek sütüyle mayalıyorum canım önce tattırma şeklinde başla
bide bütün yiyecekleri tattırırkenarada 3 4 gün olsunyani önce elma suyu verdin örneyin 3 gün ona devam et ardından elma suyu vermey edvam ederken yoğurtda başla tabi elma suyunun yanında havucunda suyunu vere bilirsin yani 3 gün elma
3 4günde havuç suyu şeklinde

çünnkü bazı yiyecekler alerji yapa biliyomuş
sebzeleride ben 3 4 gün patatezle havuç yaptım sonra onlara önce ıspanak ekledim biraz daha sonra kabak..
öyle eklemeye devam ederek hepsinden tattırıyorum...

bugün sabah 10 da beklediğimiz hoppalamız geldi =) biraz önce kurulumunu bitirdim , kurulumu çok kolaymış
sekiz dokuz dakika kadar koydum hoppalaya aman Allahım ne mutluluk ne ne neşe keyfimiz çok yerindeydi. aldım hala gözü onda =)
yemek yerken koyarsam artık rahatla yemek yiyebileceğim =)

oğluma gittim geldim teyzesi git görr gülücük atar sana da erdemim :)

tatlım ben ilk önce elma suyuı ile başladım sonra armut suyuda ekledim havuçta eklemiştim ama erdemin vücudunda pütürler çıktı gibi oldu kestim bende bakıyorum havuçtanmı diye
yoğurdu pınarın günlük sütleri var tadı çok güzel ve kokusuda ondan alıyorum 3 günde bir mayalıyorum küçücük kavonozlar aldım (şu meyve pürelerinin olduğu kavonozlar gibi) onlara mayalıyorum onun yarısını yiyior şimdilik çorbaya da başlamıştım ama havuç vermemeyi denediğim için bu hafta çorba vermicem

off valla sadece anne sütü alırken iyiydi şimdi insan neyi ne kadar vereceğini şaşırıyor.
ben çoğunluk anne sütüne devam ediyorum ama meyve suyu veya püresine de başladım.
ilk bir kaç kaşıkla başladım ama şimdi çoğaldı.
teşekkür ederim canım bilgiler için

Ben ek gıdalara başladım kızlar yaklaşık 1 aydan beri veriyorum malum nil mama yiyodu çünkü bende elma ve havuç suyuyla başladım ardından yoğurt ve sebzelere geçtim sebzleri ezip püre şeklinde vermeyi denedim önce fakat hanfendi beğenmedi şimdi pişiriyorum blendırla eziyorum çorba dan biraz daha koyu ouyo ama hiç içinde pütürlü bişey kalmıyo fakat tariflerde yazıldığı gibi kevgirden geçirmiyorum içinede irmik falan katmıyorum bence onların fazla sağlıklı olduğunu düşünmüyorum çünkğü yoğrda gelince günlük normal inek sütüyle mayalıyorum canım önce tattırma şeklinde başla
bide bütün yiyecekleri tattırırkenarada 3 4 gün olsunyani önce elma suyu verdin örneyin 3 gün ona devam et ardından elma suyu vermey edvam ederken yoğurtda başla tabi elma suyunun yanında havucunda suyunu vere bilirsin yani 3 gün elma
3 4günde havuç suyu şeklinde

çünnkü bazı yiyecekler alerji yapa biliyomuş
sebzeleride ben 3 4 gün patatezle havuç yaptım sonra onlara önce ıspanak ekledim biraz daha sonra kabak..
öyle eklemeye devam ederek hepsinden tattırıyorum...

sürekli takipteyim canım bende
bu hafta meyve suyu veya püresi verdim.
bu hafta yoğurtta başliyim diyorum.
sonrada sebzelere nasipse..
sen bizden öndesin
deneyimlerini paylaşırsan sevinirim..

bugün sabah 10 da beklediğimiz hoppalamız geldi =) biraz önce kurulumunu bitirdim , kurulumu çok kolaymış
sekiz dokuz dakika kadar koydum hoppalaya aman Allahım ne mutluluk ne ne neşe keyfimiz çok yerindeydi. aldım hala gözü onda =)

hadi gozumuz aydin :-) :-) :-) demekki ben de alacam hoppala ama benim kiz kucuk gibi geliyo gozume ya ne bileyim tereddutlerim var hala 2 hafta daha gecsin oyle alacam ama senin adina cook sevindim canim :-) haber verdigin icin de ayrica tesekkur

canım hayırlısı olsun güle güle kullanın
acaba hangi marka aldın ve kaç paraya aldın bende istiyorumda..

sürekli takipteyim canım bende
bu hafta meyve suyu veya püresi verdim.
bu hafta yoğurtta başliyim diyorum.
sonrada sebzelere nasipse..
sen bizden öndesin
deneyimlerini paylaşırsan sevinirim..

tabiki canım paylaşırım..

hadi gozumuz aydin :-) :-) :-) demekki ben de alacam hoppala ama benim kiz kucuk gibi geliyo gozume ya ne bileyim tereddutlerim var hala 2 hafta daha gecsin oyle alacam ama senin adina cook sevindim canim :-) haber verdigin icin de ayrica tesekkur

bence al şimdiden zaten sipariş vermesiydi gelmesiydi bir hafta geçiyor , hemen koymazsın . birde enerji sarfetmesi açısından çok iyi benimki ilk defa şuan uyuyor :s =) ve hareket ettikçe büyüme hormonu salgılandığından dolayı da gelişimi hızlı olur :KK66:

selam kızlar,

hiç vaktim olmuyor girmeye gündüz işte akşamda eve gelince çocuk bırakmıyor yazmaya fırsatım olmuyor.

benim oğlum bu aralar çok huzursuz , sürekli ağzında bir şey çiğner gibi yapıyor,baktım diş yerleri belli olmuş.

gece ağlayarak uyanıyor. elleri sürekli ağzında zaten. biberonu ve memeyi ağzında geveliyor. dişlerine bastırıyor.

haftayada rota aşımızın 2. dozu var.

bu arada mama sandalyemize ne zaman oturtmaya başlıyca kucakta kollarım kopuyor otursa

en azından biraz oyalanır diye düşünüyorum.

biz ek gıda için 6. ayı bekliyoruz bakalım doktorumuz ne diycek gelişmeleri yazarım.

yarencim bu diş jeli etkili oldumu ben daha almadım çocuk yutar diye endişe ettiğim için.
kaşınmasınamı yoksa ağrımasınamı iyi geliyor.

selam kızlar,

hiç vaktim olmuyor girmeye gündüz işte akşamda eve gelince çocuk bırakmıyor yazmaya fırsatım olmuyor.

benim oğlum bu aralar çok huzursuz , sürekli ağzında bir şey çiğner gibi yapıyor,baktım diş yerleri belli olmuş.

gece ağlayarak uyanıyor. elleri sürekli ağzında zaten. biberonu ve memeyi ağzında geveliyor. dişlerine bastırıyor.

bu arada mama sandalyemize ne zaman oturtmaya başlıyca kucakta kollarım kopuyor otursa

biz ek gıda için 6. ayı bekliyoruz bakalım doktorumuz ne diycek gelişmeleri yazarım.

yarencim bu diş jeli etkili oldumu ben daha almadım çocuk yutar diye endişe ettiğim için.

tatlım aynı belırtıler bızdede var ınankı
gece yatmadan dencol jel suruyorum daha huzurlu uyuyo ıkı yada uc defa surmedım hemen uyku modu degıstı cnm

selam kızlar,

İkisine de iyi geliyor çünkü hafif bir anestezik jel. Azıcık azıcık sürebilirsin, tek seferde yarım tüp uygulamayacağına göre yutmasında bir sakınca yok ama ancak 10-15 dk etkili sonra gene başlıyor. Her akşam 21.30 da hipp in karışık bitki çayına yarım çay kaşığı anason katıp 60-70 cc içirmezsen kız uyumuyor. Gözler kapalı ağlıyor kuzum. Çok diş çıkarmaya yakın agresifliği arttıysa 20.30 da 1 çay kaşığı calpol veriyorum ki tam 22.00 uyuyabilelim. Yoksa daha beter bünyesi sarsılıyor. Bu yazdıklarım konusunda son derece rahat olabilirsin çünkü işim bu benim diş hekimiyim:)

Benim oglumda çok huzursuz sanirim dis cikarmaya basliyor dun bide asi vuruldu bu gece uyku yoktu bana o uyudu şimdi ben başında bekliyorum
Nekadar zor annelik kizlar yaa

günaydın canlarım nasılsınız
biz de iki gecedir doğru düzgün uyumayanlardanız sanırım diş huzursuzluğu birde bugün 3.gün oluyor kakamızı yapamadığımız inş bugün yaparda rahatlar kuzucum

selam kızlar,

bende akşamları giremiyorum çünkü zaten gündüz onunla olmadığım için akşamları bol bol zaman geçirmek istiyorum ve acayip şımarıyoruz ..
mama sandaliyesi için benim doktorum artık mamalarını yerken oturtmaya başlaya bilirsin dedi canım..
ama şimdilik sadece kısa aralıklarla 6 ay doluncada artık yanınıza alın yemek yerken sizinle aynı masada olsun hatta eline kaşığını ver sonrada yiye bileceği bişeyler ver alıştırmaya başla dedi..

kızlar herkese kocaman günaydın bugün burayı ben açıyorum sanıyorum umarım sizler ve bebişler iyidir..

X