- 5 Eylül 2012
- 2.299
- 299
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #6.241
Ek gıdaya geçen veya bu konuda bilgili olan teyzoşlar..Neyi ne kadar veriyorsunuz? Ve yoğurdu nasıl, hangi sütle mayalıyorsunuz?Yardımmm....
canım ben suan sadece elma suyu yoğurt ve havuc suyuna yenı basladım bunları verıyorum suan.inek sutu alıyorum ben 2 gunde bır yarım lıtre onu mayalıyorum
oğluma gittim geldim teyzesi git görr gülücük atar sana da erdemim :)Cnmm haadi bakalim aatlattin haftasonunu
Erdem icin 2 saat bence cokkisa cnm bak aras anne sutu aldigi halde 3 saate vikartti artik 2 saatte ben zorla verirsem iki cekiyo birakiyo
Bu arada erdem 3 dk ileride bakarim bak agidipte
Ek gıdaya geçen veya bu konuda bilgili olan teyzoşlar..Neyi ne kadar veriyorsunuz? Ve yoğurdu nasıl, hangi sütle mayalıyorsunuz?Yardımmm....
bende elma, armut, havuç suyu veya püresi veriyorum. bir kerede hepsini karıştırıp suyundan verdim.
henüz yoğurt mayalamadım ama bu hafta da yoğurda geçiyim diye düşünüyorum..
peki ne kadar veriyorsun?
oğluma gittim geldim teyzesi git görr gülücük atar sana da erdemim :)
tatlım ben ilk önce elma suyuı ile başladım sonra armut suyuda ekledim havuçta eklemiştim ama erdemin vücudunda pütürler çıktı gibi oldu kestim bende bakıyorum havuçtanmı diye
yoğurdu pınarın günlük sütleri var tadı çok güzel ve kokusuda ondan alıyorum 3 günde bir mayalıyorum küçücük kavonozlar aldım (şu meyve pürelerinin olduğu kavonozlar gibi) onlara mayalıyorum onun yarısını yiyior şimdilik çorbaya da başlamıştım ama havuç vermemeyi denediğim için bu hafta çorba vermicem
Ben ek gıdalara başladım kızlar yaklaşık 1 aydan beri veriyorum malum nil mama yiyodu çünkü bende elma ve havuç suyuyla başladım ardından yoğurt ve sebzelere geçtim sebzleri ezip püre şeklinde vermeyi denedim önce fakat hanfendi beğenmedi şimdi pişiriyorum blendırla eziyorum çorba dan biraz daha koyu ouyo ama hiç içinde pütürlü bişey kalmıyo fakat tariflerde yazıldığı gibi kevgirden geçirmiyorum içinede irmik falan katmıyorum bence onların fazla sağlıklı olduğunu düşünmüyorum çünkğü yoğrda gelince günlük normal inek sütüyle mayalıyorum canım önce tattırma şeklinde başla
bide bütün yiyecekleri tattırırkenarada 3 4 gün olsunyani önce elma suyu verdin örneyin 3 gün ona devam et ardından elma suyu vermey edvam ederken yoğurtda başla tabi elma suyunun yanında havucunda suyunu vere bilirsin yani 3 gün elma
3 4günde havuç suyu şeklinde
çünnkü bazı yiyecekler alerji yapa biliyomuş
sebzeleride ben 3 4 gün patatezle havuç yaptım sonra onlara önce ıspanak ekledim biraz daha sonra kabak..
öyle eklemeye devam ederek hepsinden tattırıyorum...
bugün sabah 10 da beklediğimiz hoppalamız geldi =) biraz önce kurulumunu bitirdim , kurulumu çok kolaymış
sekiz dokuz dakika kadar koydum hoppalaya aman Allahım ne mutluluk ne ne neşe keyfimiz çok yerindeydi. aldım hala gözü onda =)
yemek yerken koyarsam artık rahatla yemek yiyebileceğim =)
bugün sabah 10 da beklediğimiz hoppalamız geldi =) biraz önce kurulumunu bitirdim , kurulumu çok kolaymış
sekiz dokuz dakika kadar koydum hoppalaya aman Allahım ne mutluluk ne ne neşe keyfimiz çok yerindeydi. aldım hala gözü onda =)
yemek yerken koyarsam artık rahatla yemek yiyebileceğim =)
sürekli takipteyim canım bende
bu hafta meyve suyu veya püresi verdim.
bu hafta yoğurtta başliyim diyorum.
sonrada sebzelere nasipse..
sen bizden öndesin
deneyimlerini paylaşırsan sevinirim..
hadi gozumuz aydindemekki ben de alacam hoppala ama benim kiz kucuk gibi geliyo gozume ya ne bileyim tereddutlerim var hala 2 hafta daha gecsin oyle alacam ama senin adina cook sevindim canim haber verdigin icin de ayrica tesekkur
canım hayırlısı olsun güle güle kullanın
acaba hangi marka aldın ve kaç paraya aldın bende istiyorumda..
selam kızlar,
hiç vaktim olmuyor girmeye gündüz işte akşamda eve gelince çocuk bırakmıyor yazmaya fırsatım olmuyor.
benim oğlum bu aralar çok huzursuz , sürekli ağzında bir şey çiğner gibi yapıyor,baktım diş yerleri belli olmuş.
gece ağlayarak uyanıyor. elleri sürekli ağzında zaten. biberonu ve memeyi ağzında geveliyor. dişlerine bastırıyor.
haftayada rota aşımızın 2. dozu var.
bu arada mama sandalyemize ne zaman oturtmaya başlıyca kucakta kollarım kopuyor otursa
en azından biraz oyalanır diye düşünüyorum.
biz ek gıda için 6. ayı bekliyoruz bakalım doktorumuz ne diycek gelişmeleri yazarım.
yarencim bu diş jeli etkili oldumu ben daha almadım çocuk yutar diye endişe ettiğim için.
kaşınmasınamı yoksa ağrımasınamı iyi geliyor.
selam kızlar,
hiç vaktim olmuyor girmeye gündüz işte akşamda eve gelince çocuk bırakmıyor yazmaya fırsatım olmuyor.
benim oğlum bu aralar çok huzursuz , sürekli ağzında bir şey çiğner gibi yapıyor,baktım diş yerleri belli olmuş.
gece ağlayarak uyanıyor. elleri sürekli ağzında zaten. biberonu ve memeyi ağzında geveliyor. dişlerine bastırıyor.
bu arada mama sandalyemize ne zaman oturtmaya başlıyca kucakta kollarım kopuyor otursa
biz ek gıda için 6. ayı bekliyoruz bakalım doktorumuz ne diycek gelişmeleri yazarım.
yarencim bu diş jeli etkili oldumu ben daha almadım çocuk yutar diye endişe ettiğim için.
selam kızlar,