- 11 Eylül 2011
- 31.267
- 1.085
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #5.641
bizde bu akşam rutin kontrollerimiz için doktorumuza gidicez bakalım ek besini konuşacam iki gündür elma suyunu içiyor benim bebşim eğer doktor amcamız izin verirse yoğurda başlıyacaz ama ben hiç yoğurt mayalamadım kızlar devam sütü ile yoğurt mayalıyorlarmış sizce neden mayalamalıyız
sorma cnm ya yarenı okula gıdıyo bu sene cok sık hastalandı ne kadar kllasakta yavrum ıstıyo kardesıtle oynassın
nılın burnu tıkalı oluncada rahatsuz olur temızlemekte bı dert
bizde bu akşam rutin kontrollerimiz için doktorumuza gidicez bakalım ek besini konuşacam iki gündür elma suyunu içiyor benim bebşim eğer doktor amcamız izin verirse yoğurda başlıyacaz ama ben hiç yoğurt mayalamadım kızlar devam sütü ile yoğurt mayalıyorlarmış sizce neden mayalamalıyız
ha ıste kılıt konuuuu aslında gecen fburak tarıf vermıstı yapan arkadasında guzel olmustu
bende mayalayamadım hıc ögrenmeye calısıcam ama ben normal sutten yapmak ıstıyorum yapamazsam teyzesı yapıcak
canım ben mayalıyorum
anlatırım istersen bu arada cam küçük kavanozda mayalıyorum günlük yapıyorum..
beysal bu hava yagarmı arasa hava aldıracaktım pazarda ıkı turlucaktık oğlumla
hava ısı olarak güzel ama ani yağış olabilir ama zaten evin yakın çıkın bence 5 dk dolanıp gelirsiniz
cnm anlatsan cok ıyı olur ayrıntılı bıcımde
mesela kavonoz kac ml ondan baslayarak ay kac senelık ev kadınıyım yok anam beceremıyorum ama eksımık guzel yaparım bak cunku mayalanamamıs yoğurdun sonu hep eksımık oluyo aslında eksımıgımızı kendımız yapalım cocuklara
bızde 19 nısanda başlıcaz eklere tam anlamıyla
canım ben mayalıyorum
anlatırım istersen bu arada cam küçük kavanozda mayalıyorum günlük yapıyorum..
kızlar gecen dr ula gorustum dedım adet olmuyorum dedım normalmı kı kızımdada olmamıs olmama ragmen teyıd edeyım dedım
emzırme donemınde hıc olunmayabılrı yada duzensız olunabılır dedı ama yınede arada kontrol et dedı bende cumartesı gunu kontrol ettım
gecen sene cıft sızgı cıksın dıye dualar ederken bu sefer tam tersıydı
tek cızgının benı bu kadar mutlu edecegı aklıma bıle gelmezdı
canım hergunmu alıyorsun sut ozaman nasıl yapıyosun
canım açıkçası kaç milim olduğuna hiç bakmadım ama bizim yweğenin meyve püre kavanozlarından bitane aldım.
ona önce sütükaynatıp koyuyorum sonra kavanozu altından güzelce sarıyorum sonra 2 çay kaşığı yoğortu bi kasede iyice karıştırıp süt küçük parmağımın dayana bileceği sıcaklığa gelince mayalıyorum vallaha bazen tutmuyo ama 1 tutmaz 2 tutmaz sonrası çok güzel tutuyo canım
vermeyede 2 tatlı kaşığı olarak başlamıştık şimdi artırdık tabi ve nil yoğortu çok sevdi..
ayyy bende bidefa hapı içmeyi unuttum ve o ay inanılmaz başım dönmeye başlamıştı çok korkmuştum
çünkü nile hamile kaldığım ay en büyük belirtisi baş dönmesiydi ayyy allahm isteyen herkese versin..
canım haftanın 3 günü evdeyim ben mayalıyorum diğer zamanlarda bakıcısı yapıyo sabah 9 buçukta sütü alıyoruz hemen kaynatıp mayalıyoruz 3 saat tutup açıyoruz zaten akşam üstüne falan rahatlıkla yetişiyo..
ya kızlar bende bişey sorucam size nil hep yere basmak istiyo kucağımdan yere inmeyi çok istiyo indirmezsem kıyamet kopuyo ama onu yere bastırırsam dünyalar onun oluyo bi çılık bi çılıkki sormayın
ama ben çok korkuyorum..
sagol cnm bnde o kavanozlardan yok ama bı kereye masus alırım elımın altında olsun bıdaha uygularım ınsalla benımkıde olur ablam 3 saat beklet demıstı sende o kadarmı tutuyosun cnm bıde katı olmasını ıstıyosan o gece dolapta kapagı acıkbeklet dedı
sende mı hap kullanıyosun cnm bende kullanıyorum emzıren annelre olandan alarmımı kurdum hıc unutmuyorum bıde arastan öncede 4.5 sene ıctım ondan alıskınım
senın basın psıkolojık donmustur cnm
hadı senın olsa cnm tamam 2.de benım 3.cu bıde
ay gıydır gıydır bıtmez
arabaya bındır bındır bıtmez
korkma tatlım hıc bısey olmaz ben yarenı 4.aydan sonra yurutece koydum
bebegın hazırsa onune gecme cnm zaten duracagı kac dakıka
canım haftanın 3 günü evdeyim ben mayalıyorum diğer zamanlarda bakıcısı yapıyo sabah 9 buçukta sütü alıyoruz hemen kaynatıp mayalıyoruz 3 saat tutup açıyoruz zaten akşam üstüne falan rahatlıkla yetişiyo..
bende aynen 3 saat tutuyorum
canım ama ben mayaladığım aynı gün yediriyorum bekletmiyorumyani onun zaten okadar koyu yemesine gerek yok diye düşünüyorum oyüzden direk yediriyorum..
kavonoz konusuna gelince varsa başka küçük kavanozda olur canımya ben öyle alıştım öylede devam ediyorum ama benimde yedeklemem lazım kırılır falan ..
evet bende alrmımı kuruyorum canım ama bazen alarm çalıyo ben nille ilgileniyorum ozaman sonra içerim diyorum ozamanda işte bazen unutuyorum.
hahaha songül çok güldüm ya giydir giydir bitmez arabaya bibndir bindir bitmez hehehehehÇ::):)
ya vallaha bayağı bayağı duruyo songülcüm ya koltuk altından tutuyorum yada ellerinden nerdeyse yürüyecek sanırsın zaten arada birkaç adım atıyasıpa..