- 17 Mart 2010
- 26.260
- 67.701
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #2.341
Selam kizlar
benim basim.oglanla dertte
zaten emmiyo mama veriyorum. die uzuluyodum
simdi mama da icmiyo
Cok istahsiz oldu
1 haftaya kadar mama yetistiremiyoduk
simdi tepesinde bekliyorum icsin die
6 kilo iken doktor 900 cc icmeli demisti
3 hafta. gecti kontrolun ustunden 750. Anca icio
mamayla besleyen anneler siz ne kadar mama veriyosunuz ve bebekleriniz kac kilo
kızlar , benim oğlum kusarken balgamlı kusuyor ve hırıltısı var bu normalmi sizce?
öksürük yok.
aranızda bizim gibibebeği balgamlı kusan varmı?
evet canim doktordan geldik reflu diyo,yapicak bisey yok 1 ay daha sabredip kaşık mamasına geciceksiniz diyor,aglasada aç birakma kaşıkla bile olsa besle diyo,kilosu 5550 gr 2 hafta önce 5150 di beğendi kilo almasa daha büyük sorun dedi,ben koluma alıp kafası yukarda vücudu aşağıya gelecek şekilde gezerek icirdigimi söyledim boyle olunca,çok iyi dedi pes edip ac bırakma dedi,kimi bebekler hiç içmiyor dahada zor ozaman dedi,bende acaba mamayimi sevmiyor dedim ilgisi yok ağzına geri geldiği icin yapıyor dedi,yani canim yapacak bisey yok,ha birde bugdayli bi mama onerdi bu kaşık mamasi ama aptamilin içine karıştırip katilastiricam bakalım belki ise yarar,ben yurt dışındayim canim burda reflu icin verilen bütün ilaçlar yasaklanmis belki sen bebegin icin bişeyler kullanabilirsin,allah yardimcimiz olsun...super ya bizimki mumkun degil bu kadar icmez
seninki tam olmasi gerektigi gibi
Evt aynen aglii istemio diliyle itio ama ac biliyorum uyku moduna gecince veriyorum artik ictigi kadar
ne saat kaldi ne olcu
ne zaman uyuyor o zmn veriyorum
acaba diyorum artik mamayi mi begenmiyo
aksam doktordan gelince. beni de bilgilendirirsen cok sevinirim
canım ne demekmiş şu kadar içmesi lazım..
çocuğun iştahı nasılsa öyle içer..gaz kaka vs durumuna göre de değişir ayrıca beslenme...kendimizden düşün tokken yemek yıyemeyız onların midesi daha ne ki...
mamayı ver istemezse zorlama 10 dk sonra yada 1 saat sonra tekrar ver...benımkı bazen hiç içmiyo 10 dk sonra 90 cc götürüyo..dakıkası dakıkasını tutmuyo bebeklerin...bazen 5 saatte 60 cc zor içiyo bazen 3 saatte 120 zor yetiyo..
gece 3 saatte bı kalkıyom hiç içmiyo 4 saatte bi verince içebiliyo..dr un söylediğine takılma ...her çocuk farklı...mama kutularının arkasında daha kötü bebek 2 gaftadan sonra 90 içer diyo..3,5 aylık oldu bazen 90 bile içmiyo...
evet canim doktordan geldik reflu diyo,yapicak bisey yok 1 ay daha sabredip kaşık mamasına geciceksiniz diyor,aglasada aç birakma kaşıkla bile olsa besle diyo,kilosu 5550 gr 2 hafta önce 5150 di beğendi kilo almasa daha büyük sorun dedi,ben koluma alıp kafası yukarda vücudu aşağıya gelecek şekilde gezerek icirdigimi söyledim boyle olunca,çok iyi dedi pes edip ac bırakma dedi,kimi bebekler hiç içmiyor dahada zor ozaman dedi,bende acaba mamayimi sevmiyor dedim ilgisi yok ağzına geri geldiği icin yapıyor dedi,yani canim yapacak bisey yok,ha birde bugdayli bi mama onerdi bu kaşık mamasi ama aptamilin içine karıştırip katilastiricam bakalım belki ise yarar,ben yurt dışındayim canim burda reflu icin verilen bütün ilaçlar yasaklanmis belki sen bebegin icin bişeyler kullanabilirsin,allah yardimcimiz olsun...
slm kızlar ya kardesım gelmıs sımdı grıp oluyr burunu cekıp duruyor sesıde degısık hasatasın galıa dedım braz dedı umutta hasta yaklasmak yok yanına dedım napım yanı sımdı ben kovamazsın ya ıste cocuklar boyle hastalanıyor ben gıtmesem bırılerı gelıyor yaklasmasada aynı havayı soluyorlar sonucta sonra yamuluyor bızımkı ya ne zormus kıs cocugu buyutmek kısın herkes hhastalıktan kırılıyor zaten bıdaha dogurursam nasıp olurda denk getrebılırsem yaz cocugu olsun ıstyrm kuzenımın yaza geldı kendını toparlayana kadar hasta olmadı hıc bızımkıler cok kucukler ya hemen nem kapıyorlar kıs ayında
canım biz varız. bizde önce hırıltı vardı doktora gittik. ciğerlerinde bişey yok balgamdan olabilir dedi. sonra arada balgamlı kusmaya başladı. bence iyi bişey balgamı böylece çıkarmış oluyo. bizim yalnız bir aydır geçmedi. bu normal mi bilmiyorum
ayy evet ya kış çocuğu gerçekten zor.bende hiç bir yere çıkmıyorum hatta biri eve gelmesin diye resmen dua ediyorum ya bebişe bişey olacak diye.ama valllahi haftada 1 kere taze soğan yiyecem sütten gitsin o gün sancıdan uyumam ne olacak.yeterki grip olmasın diye düşünüyorum
grip gaz sancısından daha zor bence siz ne dersiniz yanlışmı yaparım acaba soğan yemekle.zaten portakal mandalina gaz yapıyor yiyemiyorum.
sadece sıcak suya limon katıp içiyorum oda gaz söktürücü diye biliyorum.UMARIM TAM TERSİ DEĞİLDİR GAZ YAPMIYORDUR UMARIM.
canım biz varız. bizde önce hırıltı vardı doktora gittik. ciğerlerinde bişey yok balgamdan olabilir dedi. sonra arada balgamlı kusmaya başladı. bence iyi bişey balgamı böylece çıkarmış oluyo. bizim yalnız bir aydır geçmedi. bu normal mi bilmiyorum
Oğlum bir hafta önce 5,5 kg dı 24 saat içinde 7-8 defa 120 cc içiyor.
Benden süt çıkarsada onu verip üzerini mama ile 120 cc ye tamamlıyorum.
Pinoz senin bebişin kaç ay kaç günlük? Maşallah iştahı çok iyiymiş nazar degmesin.
Benim oğlum hiç mama almadı sadece anne sütü verdim şimdiye kadar ama artık emmesi süre olarak iyice azaldı.
2-3 saatte bir 3 ila 5 dk arası emip bırakıyo. oda midesinde dursa gam yemem sürekli kusuyor.
Bazen saatlerce emmek istemiyo.
kızlar bebişler nasıl szler nasılsnz bakalım kac gunlk olduk ve kac kılodayız bız 57 gunluguz ve 5 kılodayız henuz
amıp hastalıgımz vardı gectı cok şukur kusmasıda gecerse ınş daha cabuk kılo alıcak kızım...
ayy evet ya kış çocuğu gerçekten zor.bende hiç bir yere çıkmıyorum hatta biri eve gelmesin diye resmen dua ediyorum ya bebişe bişey olacak diye.ama valllahi haftada 1 kere taze soğan yiyecem sütten gitsin o gün sancıdan uyumam ne olacak.yeterki grip olmasın diye düşünüyorum
grip gaz sancısından daha zor bence siz ne dersiniz yanlışmı yaparım acaba soğan yemekle.zaten portakal mandalina gaz yapıyor yiyemiyorum.
sadece sıcak suya limon katıp içiyorum oda gaz söktürücü diye biliyorum.UMARIM TAM TERSİ DEĞİLDİR GAZ YAPMIYORDUR UMARIM.
Oğlum 2 aylık ve baş çevresi 43,5 çıktı.Endişelendik acaba çok mu büyük?