2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
biraz daha sure gecsinde oyle yapiim dedim cnm yaa:)))

aaa cnm ayniyiz bnm 25 ocak sat ama gec dollenme oldu :) 8 inde yumurtlamam gerekiodu subatin ama 18 subatta yumurtladm ovulasyon testi yapiodm ordan emin oldm degerim pazartesi 252ydi haftaya gitmeyi dusunuyorum bakalim artk:) hayirli olsn cnm seninkide:)

merhaba canım hayırlı uğurlu olsun inşallahh Rabbim sağlıcakla tamamına erdirsinn:nazar: bende 20 şubatta yumurtladım dün baktırdığımda 130 çıktı nasipse 10 gün sonra falan gitmeyi düşünüyorum 2 bebiş tecrübeliyim artık:9:

canım bazıalrı alttan bazıalrı ustten bakıo geneklde ustten bakıpta göremezlerse alttan bakıloalr
ben gittiğimde 3+6 dım doktorum gozukmez ustten alttanj bakalım dedi hoş aklttanda gozukmeyebılrı dedi
ama gördük çok şükürr :) ultrason aletının kalitesıde bu konuda cok önemli yanı goremezsenzı aman
göremedık die panikyapmayın :)

hoşgeldın canımm Allah bağışlasın ıkısınıde ıonsallah eeklıyorum listemzıe :)

hoşbulduk canımm çok teşekkür ederimm Rabbim sanada sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin sorunsuz gebelik olsun inşallahh bu arada yaşım 31 istanbuldayım sanırım eksik bilgi vermişim

canım çok çok çok gecmıs olsun ben de ılk bebegımı düşürüp ıkıncıye hamıle kalınca bana aspirin başlatmıstı
doktorum kanamalarım lekelerım fln oldu ama bebegım ıyıdı sağlıklıydı sonra doktor tehlıkeler gectı
içmesende olr dedi yine de arada içiodm ama 7. ayda kaybettım bebegımı yıne de...ben de doktoruma kendım sölemiştim
ilki düştü ıkıncısı ıcın aspirin kullanmamın zararı var mı die yok kullan yazayım receteye demişti ve yazmıstı en azından bi önlemdir
doktoruna sor canım o da desteklıycektır diye düşünüyorum...işte o ıkıncı bebegımı de kaybedınce arats yapıldı kan pıhtılaşması
varmış bende şimdi hergün iğne kullanıyorum doğuma kadar kullancaz ınsallah bu sefer sağlıkla kucaklarız
canım içini ferah tut :)

canım ben sabahları çavdarlı veya kepekli sandviç ekmeğinin içine (bimde satılanalrdan alıyorum) peynır ve domates koyuyorum
çayla beraber yıyorum kahvaltı olrk yetıyor....haftada ıkı gun ıse ekmeğin içine haşlanmış yumurta koyuyorum
sabah kahvaltıya başlamadan bi kaşık pekmez yıyorum :) iş yerınde yıyecegım herseyı hafta bası getırıyuorum
haftasonu kapları eve göütüryorum böle bi düzen kurdum :)

sonra saat 11 de bi avuc badem-ceviz veya fındık su an bademım var benım sonrasında ceviz alıcam

öğle yemegınde çorba ve 1 dilim ekmek ve yeşillik

saat 15,00 gibi 1 adet meyve saat 18 gibi akşam yemeği sabah çorba yedıysem akşam sebze yemegı yıyorum

saat 21-22 gibi de sütümü içiyorum sonrada yatıyroıuz zaten :)

ben ekmeklerımı çavdar alıyorum ve öle tüketıyorum siz belkı daha cok yersınız ama doktorum bana kılo alman risk
dediği için diyete yonelık bir yeme takıbı yapıyorum canım bişey cekınce yıyorum ama ölçülü bulantım henüz çok şükür yok
bir de gun ıcınde bol bol su ıcıyorum su çok önemli :)
bunalrı yıyınce acıkmıyorum gayette ıyı doyuyorum ama doktorumunda dediği gibi bazı hormonalrın anı yukslemesı düşmesi
sonucu açlık hıssedebılırsın bu oyunlara gelme gebelıkte en riskli şey kilo hem bebek hem anne için dedi
benım zaten riskli bi gebelık gecırdıgım için kiloma dıkkat edıyorum ıyıkı hamıle kalmadan 10 kg vermısım :) 5. aya kadar bi 5 kg
daha verırısem çook güzel olucak :)

sağol canım ayrıntılı bi şekilde anlatmışın ayşecim. bende aslında ideal kilomdan 8-9 kilo fazlayla hamile kalmış oldum ama doktora gittiğimden çok değil kilon boyuna göre kaygılanma dedi. bende öylee aşırı kilo almak istemiyorum bacım ama bebeğim için faydalı olacak ne yemem gerekiyorsada yiyorum...ekmeğe fazla varmak istemiyorum.bende senin gibi kepekli çavdarlı ekmek alayım bim'den onu iyi dedinn canımm yaa:)

sen maşallahhh erkenden görmüşün keseyi..ben öğrendiğimde 4+2 gibiydik baktı ultrasonda rahim duvarı kalınlaşmış dedi...alttan bakmaya gerek yok şimdi zaten çok küçük göremeyiz dedi.bu hafta cumartesi inşallahhh görürüzz...ilk hamileliğim o yüzden çok heyecanlıyım ve meraklıyımm:49:

kalp atışlarını hayırlısıylaa duymayı çok ama çokkk istiyorummm...:26:

rica ederım canım ama özellıkle ekmekte cavdarlıyı tavsıye ederım yanı kepeklı ve cavdarlı mı gördün kepeklıyı boşver
çavdarlıyı al daha sağlıklı sındırımı daha rahat ben bazen bulamıyorum onun ıcın mecbur kepeklı alıyorum :)
benım kılomda cok değil ama benım durumum farklı oldugu ıcın kılo almamı sorun ederler :D
canım zaten 16. haftaya kadar bebegın kanından beslenıyor yanı yedıgın sana gider direk bebegını etkılemez
ama 16. haftadan sonra direk bebeği etkıler hatta 7. aydan sonra dimdirek bebege gider yediğin ehehe :) tadını fln alır
besınlerın...yedıkelrın once senı beslemeli mesela mbebek devamlı sendekı kalsiyumu magnezmyumu ve tüm vitamınleri emer,
kalsiyum azaldıkça dişlerde kanamalar hassaslık işte magnezyum azaldıkça ve sen onu yerıne koymadıkça takviye ile
magnezyum eksıklıgıne baglı kramplar yasamaya baslarsın bebek napar eder bizi sömürü büyür biz beslenırken önnce
kendımızı düşünücez bizim sağlığımız bozulmamalı :)

canım doktorun alttan baksa görürüdü belkı neys eolsun ınsallah kalp atısını görmeye gıttgınızde görürüsün canım :)
ayy öle güzel bişe kı kese fln onalrda guzel tabı hersey yolunda goruyosun ama 9-10 haftalıkken ultda doktor bakarken
sen her nefes aldıgında hop hop poposunun ustunde zıplıyo ya o görüntü paha bıcılemez cidden o zaman
diosn kı ben hamıleyım ıcımde bı bebek var :) bi de ılk hareketelrı uyunca anaa cidden hamıleymısım nan :D
içimdekı bebek baya guclendı dıosn ehehehe :D farkındalık olayı :) :27:

kizlar size bisey danisicam ilk bebegimm 12 haftalikken kalbi durdu cok uzuntulu zmnlar gecirdim:( simdide her goren eger hamile kalirsan bebek aspirini ic dio kanin pihtilasmasini engelliomus zarari yok diolar daha ben kimselere solemedm hamile olduumu doktoruma soylesem icme dese yinede icmek istiorm nolucakki bebek aspirini hicbisey bu bebisimide kaybetmek istemiorm cok korkuorm Allahm korusun cok dua edin nolur:(:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

canım bende ilk gebeliğimde kullanmıştım bebek aspirini kızımdan önce bir düşüğüm vardı. Allah ım esirgesin bebeğini sağlıcakla alırsın kucağına

ayshe beslenme düzenine bayıldım, ben işten ayrılalı nerdeyse 3 ay olacak 3 kilo aldım şimdide saldım kendimi elime ne geçerse yer oldum, senin listeni okurken imrendim
karar aldım bende bu günden sonra dikkat edicem sağlıklı ve düzenli beslenicem

canım bende ilk gebeliğimde kullanmıştım bebek aspirini kızımdan önce bir düşüğüm vardı. Allah ım esirgesin bebeğini sağlıcakla alırsın kucağına

ayshe beslenme düzenine bayıldım, ben işten ayrılalı nerdeyse 3 ay olacak 3 kilo aldım şimdide saldım kendimi elime ne geçerse yer oldum, senin listeni okurken imrendim
karar aldım bende bu günden sonra dikkat edicem sağlıklı ve düzenli beslenicem

akşamalrı bende kendımı çok zor dızgınlıyorum canım ama genelde lıstem böle :)

mesela dun akşam canım kaysı suyu cektı acaip zaten cok sverım eşim aldı

dün akşam süt içmedım meyve suyumu ıctım sadece :) öle de dengelemeye calsıtım bırbırlerıen eşit şeyler diiller ama

bir de yazmadım ama et tavuk balık da yıyorum tavukları fırında eti de köfte seklınde sevıyoreum daha cok

bazı öğlenleri de göbek havuc turp salata yapıorm evde matrketten de ton balıgı alıyorum

iş yerınde karıstırıyorum hepsını üstüne de mısır ohh süper bi öğün ve vitamın dolu onu da tavsiye ederım canım

bebişler çin ve bızım için et tavuk balık yemek çok önemli ben atlamışım ama onalrı da yıyorum bılın yanı

tahılalrı da atlamamak lazım bugday mercımek vs zaten hepsini normal yemekelrımde hep kullanıyorum :)

annenın yeme ve uyku düzeni bebegın büyüme duzenını direkman etkılermış :) ilk haftalardan ıtıbaren

ayshe güzel yazmışsın bende dikkatli gidiyorum
Çavdar ekmeği konusunda sana katılıyorum çok uzun süredir beyaz ekmeği bıraktım çavdar yiyorum mümkünse kepek yemeyin çünkü demir eksikliğine neden oluyormuş çavdar tam buğday yada tam tahıllı ekmekler sağlıklı olanı.
bende sabahları işe gelirken ilk önce ılık su kuru kayısı yiyiroum malum kabızlık olabilio çavdar ekmeğimi ve peynirimi bazen yanına zeytinimi alıyorum bir de kutu sütüm var onları yiyiorum kahvaltı olarak 10 buçuk 11 gibi fındık badem ceviz ne varsa yanımda onlardan yiyiroum öğlen iş yerinde çıkanlardan çorbamı içiyorum sebze yada et yemeği oluyor ondan az bişe yiyiorum salata ve yoğurtum öğlen eksik olmuyor
akşam da haftada bir gün balık günü yaptık et de yiyioruz yani akşam çok yüklenmiyorum bu arada gün içerisinde bir bardak sıkma portakal suyumu kesin içiyorum..

kızlar bu arada dünden beri sağ kasığım ağrıyo yürüdükçe otururken geçio gibi oluyo ama kalkınca canım acıo neyse yarın sabah gidicem doktora hayırlısıyla..
sizler nasılsınız

akşamalrı bende kendımı çok zor dızgınlıyorum canım ama genelde lıstem böle :)

mesela dun akşam canım kaysı suyu cektı acaip zaten cok sverım eşim aldı

dün akşam süt içmedım meyve suyumu ıctım sadece :) öle de dengelemeye calsıtım bırbırlerıen eşit şeyler diiller ama

bir de yazmadım ama et tavuk balık da yıyorum tavukları fırında eti de köfte seklınde sevıyoreum daha cok

bazı öğlenleri de göbek havuc turp salata yapıorm evde matrketten de ton balıgı alıyorum

iş yerınde karıstırıyorum hepsını üstüne de mısır ohh süper bi öğün ve vitamın dolu onu da tavsiye ederım canım

bebişler çin ve bızım için et tavuk balık yemek çok önemli ben atlamışım ama onalrı da yıyorum bılın yanı

tahılalrı da atlamamak lazım bugday mercımek vs zaten hepsini normal yemekelrımde hep kullanıyorum :)

annenın yeme ve uyku düzeni bebegın büyüme duzenını direkman etkılermış :) ilk haftalardan ıtıbaren

tatlım ben konserve balığın zararlı olduğunu duymuştum ton balığının öle bişi yok mu ?

bende kızım için dengeli beslenmesi için mutlaka haftada balık-tavuk-sebze- ve birgünde tahıl pişiriyorum her besinden alsın diye tabi bende yiyorum ama benim sorunum abur cubur bayılıyorum çikolata yesem kaşık kaşık, ekmeğimin içine sandivç yapsam bide Kayseri liyiz hamur işi önde gider ama çok şükür fazla yapmıyorum unutturdum bu aralar ama anneler durmuyor biz gitmezsek oraya yemeğe, içlerine sinmiyor onlar alıp geliyorlar, ayyy bugün kayınvalidem yaprak sarması yapacak akşamı iple çekiyorum:)) çok pis boğaz oldum

beysal kasık ağrısı bendede olmuştu ayaklarımı üşüttüğümde çok oluyor ona dikkat

Çavdar ekmeği konusunda sana katılıyorum çok uzun süredir beyaz ekmeği bıraktım çavdar yiyorum mümkünse kepek yemeyin çünkü demir eksikliğine neden oluyormuş çavdar tam buğday yada tam tahıllı ekmekler sağlıklı olanı.
bende sabahları işe gelirken ilk önce ılık su kuru kayısı yiyiroum malum kabızlık olabilio çavdar ekmeğimi ve peynirimi bazen yanına zeytinimi alıyorum bir de kutu sütüm var onları yiyiorum kahvaltı olarak 10 buçuk 11 gibi fındık badem ceviz ne varsa yanımda onlardan yiyiroum öğlen iş yerinde çıkanlardan çorbamı içiyorum sebze yada et yemeği oluyor ondan az bişe yiyiorum salata ve yoğurtum öğlen eksik olmuyor
akşam da haftada bir gün balık günü yaptık et de yiyioruz yani akşam çok yüklenmiyorum bu arada gün içerisinde bir bardak sıkma portakal suyumu kesin içiyorum..

kızlar bu arada dünden beri sağ kasığım ağrıyo yürüdükçe otururken geçio gibi oluyo ama kalkınca canım acıo neyse yarın sabah gidicem doktora hayırlısıyla..
sizler nasılsınız

kızzlar aferim size :D bende dikkat ediyorum yediklerime süt içiyorum tahılda yiyorum sebzede balığa zaten bayılıyorum. bulantıalrımda azaldı :49: daha rahatımm. canım doktora görünürsün söylersin bir bakar. inş. bişi yoktur.

bende kızım için dengeli beslenmesi için mutlaka haftada balık-tavuk-sebze- ve birgünde tahıl pişiriyorum her besinden alsın diye tabi bende yiyorum ama benim sorunum abur cubur bayılıyorum çikolata yesem kaşık kaşık, ekmeğimin içine sandivç yapsam bide Kayseri liyiz hamur işi önde gider ama çok şükür fazla yapmıyorum unutturdum bu aralar ama anneler durmuyor biz gitmezsek oraya yemeğe, içlerine sinmiyor onlar alıp geliyorlar, ayyy bugün kayınvalidem yaprak sarması yapacak akşamı iple çekiyorum:)) çok pis boğaz oldum

afiyet olsun inş. :D maşallah iştahlı gördüm seni akşamda ben yedim sarmayı, bizim şirketten birinin veda yemeği vardı orda fazla kaçırdım sanırım :26: dikkat etmek gerekiyor ama kızlarr çok yememek lasım.

günaydıın tatlım sen deneyimli bir annesin sanırım

evet canım benim 2.bebeğim aslında 4. desek daha doğru olur
2004 yılında8 haftalık bebeğimin kalp atışları durdu neden olduğunu bulamadılar kürtaj oldum
2006 yılında çok şükür sağlıkla kızımı dünyaya getirdim
2010 yılında habersiz hamile kaldım adetim gecikti diye doktoro gittim bebeğimi öğrenemeden öldüğünü öğrenip yine kürtaj oldum
2012 inşallah bebeğim sağlıkla gelir

afiyet olsun inş. :D maşallah iştahlı gördüm seni akşamda ben yedim sarmayı, bizim şirketten birinin veda yemeği vardı orda fazla kaçırdım sanırım :26: dikkat etmek gerekiyor ama kızlarr çok yememek lasım.[/QUOTE]

bugğünden sonra çok dikkat edicem mümkün olduğunca sağlıklı beslenip minimum kilo almaya çalışıcam

tatlım ben konserve balığın zararlı olduğunu duymuştum ton balığının öle bişi yok mu ?

CANIM CİVA ACISINDAN ZENGIN VE DERİNDE YASAYAN BALIKALR YASAK TON BALISI İSE
BÜYÜK OLMASINA RAGMEN CIVA MIKTARIO ÇOK AZ ONUN ICIN GEBELERIN YEMESINDE Bİ SAKINCA YOK
HAFTADA 2 PORSİYONU GECMEMEK LAZIM AMA DIKKAT EDILICEK HUSUS BU :) TABİİ TAZE BALIK VARSA DAHA IYI
AMA ÇALIŞAN VE ISYERINDE PRATIK ÇÖZÜMLER ARAYANALR İÇİN İDEAL CANIM :)

HATTA DOKTOR ALPER MUMCU VE KAĞAN KOCATEPEDE BU KONUDA YAZMISLAR
BU DOKTORLARI TYANIYORSUNDUR BAYA UZMAN KİŞİLER :) GÜVENBILIR YANI :) LİNKLERİ YAZYAIM SENDE OKU

Gebelikte ton bal yenebilir mi?-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com)

Gebelik (hamilelik) dneminde omega 3 ya asitleri (balk ve ceviz) tketiminin nemi, omega III kaynaklar - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

HAMİLELİKTE MUTLAKA YENMESİ GEREKEN 5 YIYECEK Hamilelikte mutlaka yenmesi gereken 5 yiyecek

günaydın kızlarr :) işlerim yoğun benimde değerleme yapıyom ayshe sende muhasebecimisin yoksa :D

EVET CANIM BEN DE MUHASEBECIYIM :)

kızlar kahvaltı yapıcam ben kaçar kocaman öptüm

AFİYET OLSUN CANIMM :)

evet canım benim 2.bebeğim aslında 4. desek daha doğru olur
2004 yılında8 haftalık bebeğimin kalp atışları durdu neden olduğunu bulamadılar kürtaj oldum
2006 yılında çok şükür sağlıkla kızımı dünyaya getirdim
2010 yılında habersiz hamile kaldım adetim gecikti diye doktoro gittim bebeğimi öğrenemeden öldüğünü öğrenip yine kürtaj oldum
2012 inşallah bebeğim sağlıkla gelir

ÇOK GECMSI OLSUN CANIM INSALLAH SAĞLIKAL KUCAKALRSIN BU SEFER :)

bende konserve balık yerine taze balıktan yanayım, alırım balık çarşısından kendim pişiririm konserveyi sevemiyorum bir türlü

CANIM BENDE TAZE BALIKTAN YANAYIM AMA HAFTA ICI EVE GIDINCE PİŞİRMEYE DERMANIM OLMUYO
İŞ YERIDNE KONSERVE TUKETIYORUM HIC Bİ ZARARI DA YOK :)

AYY BENDE BAYILIYORUM ABUR CUBURA :1: :1: :1: HELEKI TOPKEKE VE NUTELLAYA ÖLÜOM Bİ DE HOŞBEŞ ÇİLEKLİ :D

sizler nasılsınız

CANIM DÜZENLİ BESLENMEK ÇOK ÖNEMLİ ÇOK GÜZEL :) AYNEN DEVAM
KASIK ÜŞÜTÜNCE ÇOK AGRIO BEN PAZARTESI AKŞAMI BANYO YAPMISTIM AYY DÜN NASI KAISKALRIM AGRIDI
BUGUN GENE IYIYM :) ÇOK AYAKTA DURUNCA YORULUNCA DA COK AGRIO

Back
X