Popüler Konu 2025 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    15
kızlar günaydın, ben sanırım idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum ya
kasık ağrısı, bel ağrısı ve idrar yaparken kasıkta ince bi sızı oluyor
cumartesi günü kontrolüm var idrar tahlili o gün yaptırsam çok mu geç kalmış olurum?

cumartesi günü kontrolüm var idrar tahlili o gün yaptırsam çok mu geç kalmış olurum?
Bebskom daha salıdayız önden bi git olmadı, dahada ilerlemesn varsa

Kızlar size bir şey danışmak istiyorum. Ya biliyorsunuz ki ben 10 gündür yatıyorum ve her işi kocam yapıyor. Bugün şehir dışından gelen arkadaşıyla nişanlısını eve davet etmiş bana sormadan. Yani çok sinirlendim. Üzüldüm. Tepkimi koydum. Ben suçluymuşum gibi bir tavra geçti. Sen bu süreçte hiç misafir ağırlamayacak mısın dedi. Ben de normal bir süreçte miyim ben, düşük riskim var dedim. Sana iş mi yaptıracağım sanki dedi. Ama ben şu an saatlerce insanları oyalacak bir psikolojide bile değilim ki. Yani siz olsanız ne yaparsınız? Nasıl bir yol izlersiniz bu konuda?
Canim biraz geç gördüm yazını. Artık davet etmiş bir şekilde bugün bir şekilde atlatacak ama kesinlikle tekrarı olmaması için konuşmalısın. Mesela ben 1 saat sabit oturamıyorum bile. Belim ağrıyor yatmak istiyorum. Naz niyaz yaptığımızı zannetmesinler. Sen zaten ne kadar stresli günlerden geçtin. Bu sebeple daha da dikkat etmekte isteyebilirsin. Bunu anlamak zorunda. Kendini strese sokma.🌸

Bebskom daha salıdayız önden bi git olmadı, dahada ilerlemesn varsa
ben hiç idrar yolu enf geçirmedim daha önce hayatımda. tam olarak böyle tarif ettiğim gibi bişey mi? sabah uyandığımda o şikayetler oluyor ama gün içinde bol su içtikte azalıyor

Günaydın geçmiş olsun canım. ilk gebeliğimde birkaç kez idrar yolu enfeksiyonu geçirmiştim hem basit hem de önemli bir mevzu. doktorum her defasında tahlilleri yapardı. sana ilaç dışında bir tavsiye vereyim cranberry yani kızılcık iyileştirici hem de önleyici oluyor bu süreçte doktoruna bunu da sorabilirsin

Canim her evin evliligin dinamigi farklidir ama bizde normal zamanda bile esim en azindan bana danismadan kimseyi cagirmaz. Yani orasi bizim yuvamiz iki kisilik bir sorumluluk gerektirir, nezaketen de olsa sorar. He hatta kendi ailesi kardesleri de ona degil bana sorarlar musait olup olmadigimizi. Evin hanimi benim, agirlayacak benim hizmet edecek benim. Esin bu mantikla yola cikip nasilsa sen istirahat ediyorsun diye cagirmis belli ki, ama onlar gelecek diye sonucta kalkip belki bir dus alacaksin temiz giysiler giyineceksin bir sac tarayacaksin. Ki buna guc bulmak cok zor bence bu donemde. Bazen esimle sohbet etmeye halim olmuyor, bir sey isterken bile kendimi duyurmaya ugrasmayip mesaj atiyorum sunu bunu getirir misin diye. Sen iyi ki tepkini koymussun ortaya, koy ki surecin devaminda da sana danismadan bir program yapmasin en azindan ikinizi veya evinizi ilgilendiren.
O kadar doğru anlatmışsın ki, saçını taramak bile bir iş. Gerçekten bu süreçte insan hiçbir şey istemiyor. Hergün duş alan ben duşa girmeye üşeniyorum. Bütün dengelerin, alışkanlıkların yıkıldığı bir dönem bu.

Bende de cikti ama ilac falan vermedi su ic dedi sadece. Yani ilac vermesi icin cok ciddi boyutta olmasi lazim sanirim yine de sen bilirsin canim eger imkanin varsa git ya da saglik ocagndan ver yakindaysa.

Günaydın geçmiş olsun canım. ilk gebeliğimde birkaç kez idrar yolu enfeksiyonu geçirmiştim hem basit hem de önemli bir mevzu. doktorum her defasında tahlilleri yapardı. sana ilaç dışında bir tavsiye vereyim cranberry yani kızılcık iyileştirici hem de önleyici oluyor bu süreçte doktoruna bunu da sorabilirsin
ya doktoruma da yazdım ama mesajla bi türlü anlaşamadık.
yarın sabahtan gideyim olmadı
kızılcık bakayım bi bulabilirsem alayım hemen

ben hiç idrar yolu enf geçirmedim daha önce hayatımda. tam olarak böyle tarif ettiğim gibi bişey mi? sabah uyandığımda o şikayetler oluyor ama gün içinde bol su içtikte azalıyor
Aslında şikayetler azalmaz aksine artar. Ben cok sık olurum belirtiler onunla benzer askim ama geçmeyen virşet yani tedavi olmadan. Seninki geçiyorsa belki değildir kuşum

Kuzum bence asmye gidip tahlil yaptır. Sonucu doktoruna atarsın hemen tedaviye başlamak daha iyi olur

Bende de cikti ama ilac falan vermedi su ic dedi sadece. Yani ilac vermesi icin cok ciddi boyutta olmasi lazim sanirim yine de sen bilirsin canim eger imkanin varsa git ya da saglik ocagndan ver yakindaysa.
işte ben de bu yüzden hemen hastaneye koşmak istemedim canım ya şikayetlerim çok şiddetli değil ve su içtiktçe hafifliyor. zaten çalışıyorum işimi delege edebileceğim biri yok o yüzden size sorayım bi dedim

O kadar doğru anlatmışsın ki, saçını taramak bile bir iş. Gerçekten bu süreçte insan hiçbir şey istemiyor. Hergün duş alan ben duşa girmeye üşeniyorum. Bütün dengelerin, alışkanlıkların yıkıldığı bir dönem bu.
Çok normal. Hormonel olarakta o kadar değişiyoruz ki, alıskanlık olarak değişmesek tuhaf olurdu. Ama bunlar geçici süreç. 2. Trimester gerçekten balayı. Bana cok iyi gelmişti. İnşallah şimdikinde de öyle olur🤩

Benim görümcem de hamileliği boyunca 2- 3kez idrarda çıktı. En son 8 aylıkken tek dozluk antibiyotik yazmış doktoru. Ama tabi yeterli gelmemiş. Dolayısıyla bebek enfeksiyonlu ve yüksek ateşli doğdu. Enfeksiyon konusunu aman sakın ihmal etmeyin. Düzenli olarak tahlil verip baktırın

Kuzum bence asmye gidip tahlil yaptır. Sonucu doktoruna atarsın hemen tedaviye başlamak daha iyi olur
bugün çok zor ya :( iş o kadar yoğun ve kritik durumda ki bırakıp çıkamıyorum. yarın sabah kalkıp direkt gideyim olmadı egepolde yaptırayım ne gerekiyorsa. zararlı bişey mi bebeğe

bugün çok zor ya :( iş o kadar yoğun ve kritik durumda ki bırakıp çıkamıyorum. yarın sabah kalkıp direkt gideyim olmadı egepolde yaptırayım ne gerekiyorsa. zararlı bişey mi bebeğe
Yarın sabahtan git yaptır. Çünkü bizzat tecrübe etmiş olarak söylüyorum. Takibi düzgün yapılmadığında bebeğe geçiyor enfeksiyon ve ateşli doğabiliyor. Gebelik boyunca düzenli olarak idrar tahlili enfeksiyon kontrolü yaptırın bence bir zararı olmaz tedbirin.

Merhaba ;

Hangi perinatologa gittiginiz acaba
Benim 5 tane düştüğüm var , biri 19 haftalık, yaşım 42 , tüp bebekle 6. gebeligime hamileyim bugün sabah da kanamam basladi, perinatolog takipli devam edecegim , özelde takipli perinatolog bulamadim.(sadece Ataşehir Memorial da buldum , onun da muayenesi 20 bin , gerci mecbur kalınca gidecegim) Zeynep Kamil de var perinatolog 16 Nisan da 10 haftalık olacagim , o zamana aldim randevu tabi bilemiyorum takipli olur mu o da. Bu sebeple İstanbul da mümkünse Anadolu yakasında iyi bir perinatolog arayisindayim. Gittiginiz perinatolog bilgisi alabilir miyim mümkünse.
Teşekkür ederim
merhaba prof mehmet aytaç yüksel iyi bir perinatologdur. riskli gebelik grubunda olmasam da çok iyi bir iletişimi olduğundan seçmiştim. avrupa yakasında acıbademde ancak haftanın belli günleri anadolu yakasına da gidiyor diye biliyorum. araştırabilirsiniz. 20 bin normal muayene içinse çok fazlaymış şaşırdım. bi bakın isterseniz başarılı bir doktor

benim sıfır belirtim olmasına rağmen enfeksiyon çıktı hem de 47 mi neydi çok yüksekti bakteri de çıktı üromisin içtim tek kullanımlık doktorum yazdı bir de ayran içtim üç bardak günde çünkü su içemiyorum bulantıdan dolayı. 3 gün sonra tekrar baktırdım düzelmiş ihmal etme hemen baktır çilek

Ayy sapanca harika bir secim olmus, firsat buldukca kacmaya calistigimiz bir yer dogasi harika🩵 cok cok iyi yapmissiniz vallahi oh. Esim uzun vadede istanbulda durmak istemiyor isin gercegi, deprem korkusu ve trafik yeterli iki sebep. Kiralar desen uctu gitti, doktora gidip gelislerimiz kafadan 3 saatimizi aliyor en basitinden🥹 allah herkesin gonlune gore versin o yuzden amin🙏🏼💫
Benim eşim de ne zaman bir yere gitmeye kalksak nalet ediyor. Gerçekten Istanbulda bir yere gitmek eziyet. Saatlerin trafikte geçiyor. Kiralar ayrıca uçtu gitti. Bende daha büyük bir eve çıkmak istiyorum ama eşimin kriterlerine uygun ev için bobreğimizi satmamiz gerekiyor. Dedim daha genciz bu böbrekler bize lazım 🙃 Ben hep ege de yaşama hayali kuranlardanım. İnşallah hepimizin hayalleri gerçek olsun 🙏

Yarın sabahtan git yaptır. Çünkü bizzat tecrübe etmiş olarak söylüyorum. Takibi düzgün yapılmadığında bebeğe geçiyor enfeksiyon ve ateşli doğabiliyor. Gebelik boyunca düzenli olarak idrar tahlili enfeksiyon kontrolü yaptırın bence bir zararı olmaz tedbirin.
Doğru söylüyorsun şimdiye kadar hiçte idrar tahlili yaptırmadım.
Hayatımda hiç idrar yolu enfeksiyonu geçirmedim nasıl bişey olduğunu da bilmediğim için kafam karıştı ne yaşadığım konusunda. Şimdi mesela arka arkaya su içiyorum, mesanem dolduğunde bile sızlıyor

Back
X