Sea yi de merak ediyorum, ukalady naptı acaba gece yatış yapcaktı o da kolaycacık doğurmuştur inşallah
bu arada kızlar cuma sinemaya gideyim diyorumeşim kızıyor nolcak sanki, fırt diye salonda doğurcak halim yok, birşey olursa çıkarız, evimize yakın zaten, şimdiden almıcak da bileti cuma doktora gidip geleyim o gün alalım demezse alayım biletleri diyorum :))
kızlarr benim sancılarım başladı. normal doğum olcak bi aksilik çıkmazsa. doğum yapmış anneler lütfen bna bişeyler yazın içiimi rahatlatın.. .çok ihtycım var lütfen
ayy cnm sakın ol ben bılmıorum bende ılk dogum olacak ama kac haftalksın dr umun soledklerını solım sana suyun ve kanaman yok ıse sancını evde cek bıraz hemen hastaneye gıtme derım şuan ne drumdasn tekmısın evde...
canım benim doğum 6 kasımda son . doktorum öle dedi. adet sancısı gbi belim ağrıyo ama ara ara giriyo . başka bişey yok. daha yeni başladı bu sancıda yani çok hafif dayanılır bişey henüz. ama ben bu gece heyecandan uyuyamam. hafifte sırtım ağrıyo.
evde allahıma şükür annem ve eşim var. onlarda sancımı bekliyolar . dayanamadığım zaman hastaneye gidicez. acaba ne zamn olur kızım çok merak ediyorum. bi anda sıklaşıp şiddetlenip sabah olurmu acaba merak ediyorum. bu gece sabaha kadar konusup biriyle, rahatlamak istiyorum. doğum korkusunu yenip doğuma hazırlıklı gitmek istyrum. panik yapıp istemediğim şeyler olur diye de korkuyorum. allahım korusun hepimizi. hayal ettiğimiz gbi bi doğum nasip etsin. hep dua ediyorum çok kesi yapmazlar dikişlerim çok olmaz diye .allahım sabrımız verir inşallah canımm
anladım cnm hakkımzda hyrlısı artık ne dıyelım önmlı olan bebeklerımzn saglkları bız cekıcez acıyı ona hazrlklıyız her halukarda zaten :))
amiinn cnmm inş..ozaman inş dogum yapan bırı sana yazarda rahatlatr ama ben sanmıorum bışı olacagını tabı gergnlk yaparsn oladabılır kndını kasma rahat ol annenle esınde varmş yanında bak bnm eşim bu hafta gececı yanmda annm var bıde benı duşun sancm tutsa eşim gelene kadar dogururum belkıde :)))
hyrlı olsuna gelır artık cocuguna bnmkı :))
Sea canim nerelerdesinnnnn ?
canm merhaba hakkında hayırlısı neyse o olsun sen normal mi istiyorsun sezeryan mı
catı muayanesi normal doguma uygunmusun diye mi olucak canım
bende cumartesi olucam muayane bakalım musait mi çatım nişanım suyum gelmedi daha canım Allahtan hayırlısı saglıklısı kolayı olsun hakkımızdaaa
bebişte iyi maşAllah teyzesi senin bebiş nasıl
başlıktanda belli olacağı gibi çok zor bir doğum oldu
gece 2 den akşam 20.30 a kadar sancı çektim . gece 2 de rahim içine rahim yumuşatıcı ilaç yerleştirildi hem rahim yumuşatma hemde suni sancı etkisi yapıyor
hastaneye yatış yaptığımda 40 +5 gün olmuştu bu vakte kadar ne açılma ne sancı ne de nişan gelmesi bu durumların hiçbirini yaşamadım
saat 2 de başladım sancı çekmeye sancılar çok düzenli ve sıklığı iyiydi fakat bende açılma yok saat 14 oldu 4 cm zorlayarak , saat 17 oldu yine zorlayarak 4 cm ama bu vakte kadar sürekli sancı çekiyorum , sancılar 120lerde ve sürekli ayakta durmaya çalışıyorum hastaneye yatarken lavman yapılmıştı ilaç konulmadan önce o vakitten beri ne birşey yiyebiliyorum ne içebiliyorum açlıkta had safhada yani , açılma olmayınca moral bozukluğuda bir yandan sonra serum ile suni sancıya başlandı bu sancılar daha da berbat
açılma olur mu diye dozuda yükselttiler bu kadar acı sancı bir yanda her an sezeryana alınma ihtimali çok çok yüksek
normal sancıda , iki sancı arasında azalma oluyor suni sancıda ona müdahale edilebiliniyor
benim sancıların dozunu yükseğe ayarladılar hiç azalma olmuyor sürekli sancı şeklinde 20.30 a kadar devam etti doğuma alındığımda üçüncü ıkınmada bebeğime kavuştum
ve bebeğim şuan kucağımda , uykusuzum bebeğim uyutmuyor birde öyle bir ağlaması var ki içim acıyor gazı mı var ağrısımı var anlamıyorum , göğüs uçlarımda yara , dua edin ayakta duramıyorum oturamıyorum zor bir doğum oldu
Allah doğum yapacak annelerin yardımcısı olsun bizleride dualarında unutmasın
korkacak ne var demişti esra erol ablam bana :) hakkaten doğruymuş. sakın benim yaptığım yanlışa düşmeyin doğumu gözünüzde büyütmeyin. vakti zamanı geldiğinde bebek doğmaK İStiyor zaten.
sabırsızlanmayın çünkü son 2 hafta geçmek bilmiyodu benim için ama bebeğim olalı 12 gün olmuş nasıl geçti anlamıyorum.
doğuma gelince bebek vakti gelince rahime sinyal veriyo bel ağrın oluyo sebebi rahimin açılması lazım bebeğin çıkışı için . çektğmiz bu ağrıda rahimin santim santim açılması. 10 cm açılana kadar sanccı çekiyoruz ve bu kişiden kişiye değişir.ne kadar sürede açılacağı yani.yürüyüüş yapın ve dua edin bence ben öle yaptım.
tek zor olan sancı doğum yapmaktan zevk alacaksınız bebek geliyo oh rahatlıcam diceksiniz yani. müthiş bişey. ben doğum hanede korkarım ağlarım sanıyodum ama öle olmadı sevinçten uçuyorum bel ağrımdan bi an önce kurtulayım da diyorum. sadece sancısı zor o kadar diyorum sakın ha korkmayın. bebeğin başını çıkartmak müthiş bişey. başı çıkana kadar ıkın olay bitmiştir.çok kolay kızlar herkes yapabilir rabbim başaramayacağımız yükü vermez emin olun.ve o sancıda dayanılmıcak gbi değil derin nefes alın sıkın dişinizi sancının geçmesini bekleyin. bu süre 5 saat sürer belki bilmiyorum herkesin farklı olur. sonra unutacaksınız hepsini .. ve karnınızdan çıkan bebeğe baktığınızda inanamayacaksınız o kadar güzelller ki bu kadarını tahmin bile etmemiştim diceksiniz. doğum yapınca bna yazın hak vereceksnz. rabbim sabır versin. minik yavrunuza bi an önce kavuşmanız dileğimle..
asyaa burdaym cnm gırıp cıkıorum bel agrım oldugu ıcın fazla oturamıorum pc başında bugun kontrolum wardı dr um 10 gun ıcınde olmazsa 3 gun daha beklerım snrada sunı sancıyı verırım dedı :)) kızımda kg almamış bu hafta 3 kg de boyu uzamış sadece 52 cm olmuş maaşallahh bakalım sen nyaptın gttınmı kontrole ?
inşallah canım. 5 dk da bir sancın olursa git hastaneye. boşuna oralarda bekleme. evi,nde rahat rahat çek sancını. ben evde çektim sancımı . hastaneye gittim yürüyerek 11 de 11 bucukta doğumhaneden çıktım kızımla. tekrar söylüyorum doğurmak vs ve o ıvırzıvır işlemler anlık bişey dikiş kesi falan. hiç duymuyosun onları . en önemli atlatmanız gereken yer sancı kısmı. açılma olması için mecbur o sancı oluyo işte. ıkınma faslı hiç zorlamıyo seni orada acı falan hissetmiyosun.kesi yi hiiç duymuyosun . dikiş ise normal iğne batar gbi işte. oda çarçabuk oluyo bitiyo. sancı bende resmen belimi kesiyolar gbi hissettim son anlara doğru kopacak gbi giriyo biraz kalıyo kalıyo devam ediyo sıkıyosun dişini kıvranıyosun sonra geçiyo ohh bi rahat nefes alıyosun . sonra bi daha aynı şey. bu kısım zor işte tek. allhım bi an önce doğum olsun bebeğim çıksın rahatliim sancım bitsin diyosun zaten.size bunları yazarken kızmın yuzune bakıyorum.iyikide normal doğurmusum. onunla birlikte başardık biz bu işi ve kendimi kahraman gbi hissettim. ebe hiç zorluk çıkarmadın dedi çok kolay rahat bi doğum yaptın dedi. keşke herkes senin gbi olsa dedi.sadece ıkınman gelince ıkın o masada yapman gerek bu nefesin kesilene kadar ıkın ıkın ıkın veee oldu bitti. bi bakıyosun bebeğini giydiriyolar. sen rahatlamış bi vaziyttee ölece bakakalıyosun onları izliyosun. ve o güzellik benimmi diyosun. allahım herkese yaşatsın bu duyguyu harika bi duygu harika :)))sen doğum koçu olmalıymışsın cidden aklımdaki en iyi örnek sensin :) gittikçe artıyor cesaretim sayende... umarım açılmalarımız hızlı hızlı ve dayanabileceğimiz sancılarla olur.
iyi geceler kızlar bende kasım annesi olcm allah izin verirse burayı hep takip ettim ama yazamadım bir türlü 38+3 teyim 3 düşükten sonra ilk bebeğim olacak inş dr bu cuma sezeyanla alalım bebeği bu bebek kıymetki bir bebek riske atmayalım dedi ben normal doğum çok istiyorum dr çatımın normal doğum için müsait olmadığını ama bebek küçük olduğu için yapabilirsin ama zor olur dedi sizce ne yapmalıyım kendimi hep normal doğuma hazırlamıstım cok kararsızım beklesem mi diyorum ben doğumdan korkmuyorum sadece bebeğime birşey olmasından korkuyorum sanırım normal dogumun her anı da yasamak istiyorum konusmaya ihtiyacım var
canım doktoruna guvenmen cok onemli elbette, bunu sen bızden daha iyi bilirsin ama doktorun genelde nasıl biri sezeryancı tabir ettiğimiz doktorlardan mı? yani 3 düşükle bu bebeği kıyaslaması çok saçma geldi, elbet kıymetli ama düşükle bu bebeğin sezeryanla alınmasını gerektirecek bi durum olması arasındaki bağlantıyı çözemedim, çatın darsa açılman yoksa olabilir elbette sezeryan, benim arkadasımın da 3-4 tane düşüğü ve kurtajı oldu ama sağ salim geçen pazar normal doğurdu, dediğim gibi doktorunun kandırmasına izin verme sadece, sezeryan sonucta bir ameliyat ve ilk doğumunsa bundan sonra hep sezeryan olucaksın demektir, yine de karar senin tabi
evet canım ilk doğumum aslında biraz sezeyanci açılmam yok ben istemiyorum çatımın dar olduğunu sonra sancıyı çektikten sonra yine dönebeliriz sezeyana dedi,kafam çok karıştı bugüne kadar hersey cok güzel cok kolay doğurursun diyen kadın seni sezeryana alalım dedi bebek oksijensiz kalabilir dedi ama bu risk bütün normal doğumlarda yok mu acaba baska dr a da mı gözüksem diyorum ben sezeryan olmak istemiyorum sanırım yanıtladığın için çok tesekkür ederim rabbim bütün bebek bekleyenlere sağ salim kucağına almak nasip eylesin inş herkese saglıklı sıhhatli uzun ve güzel ömürlü evlatlar nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?