2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
kızlar bugün doktora kontrole gittim.. kafam allak bullak oldu. bi anda hiç beklemediğim bi teklifle karşılaştım.

geçen perş. günü alttan muayene etmişti hiç bişey anlamamıştım. gıdıklanır gibi olmuştum sadece. bugün yine baktı bu kez baya bi kurcaladı kurcaladı canımı acıttı azıcık veee bebeğimin daha epey yukarıda olduğunu söyledi. açılmam falanda yokmuş.

bana demez mi

""pazartesi günü günün doluyo istersen salı günü suni sancı verebilirim sana !! ama açılman olmassa sezeryana geçiş yapabiliriz. sen bekle dersen en fazla 41 haftanın bitimine kadar beklerim yani 19 kasıma kadar.. o zamana kadar sancın gelmezse gene suni sancı deneriz ama heran sezeryan olma ihtimalin var ona göre hazırlan çünkü böyle giderse rahim azım suni sancıya cevap verebilecek gibi değilmiş ama bigünde de iinebilirmiş bebek. ''

42. hafta bitimine kadar bekleyenler var dedim. olabilir ama kakasını filan yapabilir beklemekte riskli olur dedi ben en fazla 41 hafta bitimine kadar beklerim dedi. yani daha da beklersen mesuliyet senin mi demek istedi bilemiyorum. şuan için suyunda plesentada bebekte problem yok onun için 19 una kadar beklicem. acaba daha da beklesem mi bilmiyorum. suni sancıyı yiyipte sezeryana alınmak cok kötü olsa gerek. aklıma gelen başıma gelicek galiba. salı günü gene gidicem muayeneye. olmadı haftaya pazartesi gel dicek yani 19 unda. ne dicem o zamana kadar açılmama olmassa bekleyelim mi dicem yoksa tamam suni deneyelim mi dicem yoksa direkt sezeryan mı olsun dicem ?? bilmiyorummm.

Lavman yapmadılar narkozdan sonra yaptılar mı bilemem de
Sonda da sorun olmadı takarken biraz sıkıntı oldu ama saniyelik acı yani..
Doğum sonunda çok ama çok şükür bir sorunum olmadı :)

bana çok sıkıntılı gelio o lavman işi :) biçok kişiye yapıolarmış ama sezeryan olanda ne alaka onu anlayamadım zaten peki sondanı ameliyat öncesimi taktılar.bnmde sezeryan olcak o yüzden mrk ediorum :)

Sol kasığım ve vaginada adet olur gibi bı agri sanki tas bağladılar :) off bu böyle sürmese bari.. Sen normal dogum mı bekliyorsun bu arada?

benimde sol kasığım daha fazla ağrıyor..doğurana kadar bu şekilde olcak heralde ağrılar anca doğurunca biter:)
ilki normaldi,,bu da şimdilik normal görünüyor.. yarın kontrolüm var bakalım ne dicek doktorum.. senin nasıl olcak doğumun?

bana çok sıkıntılı gelio o lavman işi :) biçok kişiye yapıolarmış ama sezeryan olanda ne alaka onu anlayamadım zaten peki sondanı ameliyat öncesimi taktılar.bnmde sezeryan olcak o yüzden mrk ediorum :)

Önemli değil canım yardımcı olucaksam ne mutlu bana ..Bana ameliyata gitmeden 5 dakika önce taktılar...Kimisine lavman yapmıyorlar bildiğim kadarıyla...

cnm dr.lar ancak 41 hafta bitimine kadar bekleyebilir sonrası bebek içi sakıncalı.çünkü zaten 39.hafta sonrası bebek dışkı verir bu sebeplede pek beklemezler eğer sende de açılma ve sancı yoksa riske girmene gerek ne kendini at riske nede bebeği.

Aa benim de yarın kontrol var bakalım
Ne diyecek? Benim tup bebek oldugundan Dr da ben de sezeryan istiyorum inşallah öyle olacak yarın haberleşiriz bakalım
Neler olcak

yani önce suni sancı denemeli miyim? doktora sormayı unutttum diyelim ki suniyi aldım acaba kaç saat bekler açılma olucak mı diye ve 4 cm acıklığa ulaşana kadar ben suni sancıyı çekecek miyim? epidural yapmıyorlar ya hani acılma olmadan. off o zaman 10 gün içinde olanlar olucak. 41 e kadar beklicem.

kızlar ben geldım nabersınız bakem ben cok ıyım hala tık yok bnm kızım yerını cok sevdı varmı bugun dogurann kızlarrrr

Aa benim de yarın kontrol var bakalım
Ne diyecek? Benim tup bebek oldugundan Dr da ben de sezeryan istiyorum inşallah öyle olacak yarın haberleşiriz bakalım
Neler olcak

asyaaa mutlaka hbr ver cıcım face den falan yaz bana yarın sonucu bakalım gun vercekmı dr un ayy cok heyecanlı bak senı okudum tuvaletım geldı heyecandan tovbe yaaa

selam...sezeryan oluck arkadaşlar siz mi seçtiniz mecburi mi yoksa ???

Benimde ilk doğumum çok zor olduğu için ben çok ısrar ettim.. Ondan dolayı sezeryan olacak..
Pazartesi saat 8:30 da.. Ama gününü bilmek daha stresli geldi bana.. Normal doğum daha acılı ama sezeryanda daha stresli..

sancıdan sonra da normal olmazsa sorun yaşarsın direk sezeryan deim ben

sancıdan sonra da normal olmazsa sorun yaşarsın direk sezeryan deim ben

bncede egerkı serzeryan olacaksan hıc o sancıyı cekmeene degmez tabı sen bılırsın zaten zamanın dolmuş sırf normalı denedık olmadı demek ıcın sana sunı sancı verıp acı cektırmesnler sezeryan ol cık derım tabı karar senın

Ya kızlar, öyle diyorsunuzda, bence önnce normal doğum denenmeli..

Bakın ben 4750 gr. çocuğu 50 kiloyla normal doğurtulan biriyim.. Biz ölümden döndük.. Bebek takıldı, saatlerce çıkamadı.. Bu kadar çekmeme rağmen yinede normal doğum gibisi yoktur, NORMAL ŞARTLARDA TABİİ... Haa bana deseniz birdaha asla normal doğum yapamam sanki.. Çünkü bu bebğimde iri görünüyor..

Benim arkadaşlarım hep normal doğum yapmışlardı, doğum biter bitmez sanki hiç doğurmamış gibiydiler..

Belki çok kolay bir doğum olacak.. O zaman boşuna 7 kat karın katlarını kestirmeye ne gerek varki.. Keşke benim doğumum bu kadar zor olmasaydı da, ben normal yapsaydım.. Sezeryan daha stresli ve daha dikkat gerektiren bir ameliyat.. Adı üstünde ameliyat yani.. Diğeri öyle değilki...

diyecek birşey bırakmamışsın tamamen katılıyorum, sezeryan ameliyattır, bugun bir safra kesesi ameliyatı olacaksın dese doktor, ameliyat olucaz diye, streslere gireriz değil mi? aynı şey aslında, tamam şartlar müsait değilse, elbette müdahele olabilir ama doğum çok hızlı gelişen bir süreçtir, bir gün önce bebek yukardayken ertesi gün herşey hızlı gelişip bebek doğum kanalına girebilir, bunu ancak Allah bilir, ben doğumu ölüme benziyorum aslında, vakti saati gelince muhakak oluyor, o yüzden ukalady canım sen bence 19 una kadar bekle sonra suniyi dene derim ben, daha 19 una var hem gün doğmadan neler doğar belki önümüzdeki hafta inicek bebek aşağı, çünkü suyu plesantası falan iyiymiş bi sıkıntın yok bence

cnm merhaba benımde bdt 13 kasım dun kontrolum vardı bebegın bası asagıda ama henuz kanala gırmedı catı muayanesı yaptı kolay gectı doktorum normal dogumdan yana eger 13 kasıma kadr gelmezse bebek 13 kasım sabahı nstye gırıcem doktor muayane edıcek eger bebekte veya bende rısklı bı durum görmezse bıraz daha beklıcek ama aksı bı durum olursa o gun yatısımı yapıcak bence doktorun ne derse onu yap ılla normal doğum olsun dıe bebegının saglıgını rıske atma cunku dedıgı gıbı kaka yapabılır kordon dolanabılır plasenta yaslanabılır bebek plasentadan ayrılabılır bırsuru rısk söz konusu suan bıle ben bu tedırgınlıklerı yasıyorum doktoruna guven derım ben allah sag salım kucagımıza almayı nasıp etsın

bu topıcte 40 haftası dolmadan sunı sancıyla normal doğum yapabılen arkadaslar var canımm hayırlısı olsun

ya bılmıorum da neler duyuyoruz korkulacak bı durum warsa rıske atmaya degmez bence ben de rtım bozuklugu var bnde normal ıstıorum ama bunun ıcın kardıyalojıden randevu aldım yarın da onun ıcın kontrole gdıcem normal doguramazsn derse mecbur sezeryan olucam tabıkı normal gıbısı yoktur tabıkı sezeryan amelıyat ama ne anne nede bebek bundan zarar gorecekse normal dıye cahılce bır dusunce olamaz bnce kızlar hangı devırdeyız ayrıca nil cim senınkıde ıyı cesearet 5 kg ye yakın bebegı nasıl dogurdun yada dogurttular eskıden koylerde anneler dogumda öluyormuş bnce bu devrde rıske atmaya degmez ne bebegımızı nede kendımızı

bu topıcte 40 haftası dolmadan sunı sancıyla normal doğum yapabılen arkadaslar var canımm hayırlısı olsun

sağol canım. sanırım seninde doktorun 20 sine kadar bekler. zaten tarihlerimiz aynıymış bi gün oynuyor. hayırlısı artık ne diyelim. önümüzdeki salı 40+1 de tekrar gidicem cuma günü 40+4 te tekrar giderim bişi çıkmassa 41+0 da gene çağırıcak muhtemelen o günde problem yoksa ben de en fazla 41+2 ye kadar beklicem suni sancı için. inşallah gerek kalmaz böyle şeylere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…