merhaba kızlar.uzun zamandır yazamadım. doğum yaptım.suyum azaldığı için doktorum acilen alması gerektiğini söyledi.31 ekim sabah saat 7 buçukta hastaneye yatışım yapıldı.önce lavman yapıldı.saat 8den itibaren de suni sancı verilmeye başlanıldı.saat 12 e doğru sancılarım 3 dakikada bir gelmeye başladı.ebe kontrol ettiğinde 3,5-4 gibi doğum gerçekleşir dedi.saat 1 de sancıdan duramamaya başladım.bu sırada bebeğin kalp atışları düştü.bana hemen oksijen verilmeye başlandı.saat 1 buçukta doktorum kontrole geldi.muayene etmesiyle "çabuk doğumhaneyi hazırlayın" diye bağırması bir oldu.meğer bebeğin başı çıkmaya başlamış.beni yatakla doğumhaneye götürdüler.masaya yatıracakları vakit şiddetli bir şekilde ıkınma hissi vardı.ben ıkınma geldi diye bağırdım.doktorum da sakın ıkınma derin nefes al dedi.sancı geçince beni masaya aldılar.hemen batikonlayıp iğnem yapıldı.doktor kesi atamadan bebeğin başı çıktı.omuzlarının çıkması için doktorum eliyle yırtmak zorunda kaldı.ve saat 13:42 de bebeğim kucağımdaydı.
doktorunuza güvenin ve sakın normal doğumdan korkmayın.doktorum ısrarla normal doğum yapmamı istedi.iyiki ona güvenmişim.şimdi en büyük sorunumuz süt.Allah herkese benim gibi doğum nasip etsin.
canım hayırlı olsun Allah analı babalı buyutusun ınsallah sutunde gelır...
inşallah cnm bir an önce gelir...
bende yarın gidicem ağdaya..cuma kontrol var çünkü.. ağdayı deilde nasıl yurucem onu düşünüyom ben:) evın içinde bile zor yuruyom ya
gözünüz aydın,bebeğinizi sağlıcakla büyütürsünüz inşallah...benim paşam da dünyaya MERHABA DEDİ :) en sonunda DOĞURDUM :)
MUHAMMED BARLAS artık kucakta :)
20 gün erken geldi. 3220 gr. ve 51 cm. olarak dünyaya geldik.
dün akşam 9 da biraz sancı ve suyum geldi. hastaneye geldik. saat 11 dik ve 1.5 cmdi açılmam sonra saat 12:30 gibi açılma 4 cm. oldu ve epidurali taktılar. saat 3 oldu ve açılmam da 9 cm olmuştu. itmeye çalıştım. biraz oldu gibi derken doğumhaneye aldılar bizi. ama doğum hanede e kadar itsemde olmadı. dr. aşağıdan büyük bir kesik attı. oğlumu zorla çıkardı. çatım darmış açılmaya rağmen oğluşun kafası büyükmüş. zorla çekti ve oğluşum doğdu. çok şükürler olsun 3:10 da artık göbek bağımız kesilmiş temizleniyordu. babası da resimler çekiyordu. eşimde girdi doğuma. ve iki gece eşim kalıyor sadece yanımda :) aile oldukk...aşağıda komple dikiş var. d.r sayı söylemedi 20 den fazla bile olabilir. yanıyor canım. ama sağlıklı ya oğlum gözüm görmüyor.
sütüm henüz gelmedi. bebeğim emmemiyor. o yüzden serum takıldı. kan şekeri düştüğü için. dün gece 4 den bugün saat 1 e kadar yanımdaydı. mememde uyudu. öyle güzel bir duygu ki..
Rabbim hepinize tez zamanda sağlıkla almayı nasip etsin.
5 kasım annelerine bakarken 5 kasım gecesi gidip 6 kasım annesi oldum :))
oğlum çok tatlı teyzeleri bir ara resimde eklerimmm...
yarın çıkıcaz hastaneden...
bende yarın gidicem ağdaya..cuma kontrol var çünkü.. ağdayı deilde nasıl yurucem onu düşünüyom ben:) evın içinde bile zor yuruyom ya
Genital ağrım benimde var ne otura iliyorum ne kalkaviliyorum ne de yürüyebiliyorum
ben ağdayı çatı muayenesine bıraktım umarım daha erken gelmez bebeğim yoksa jilet yapmak zorunda kalıcam sancılı halimle ya da düşünmek bile istemiyorum :)
sancılar çok şiddetliydi o yüzden iğneyi hiiiç hissetmedim. dr. kesti ama o an oğlumu düşünmekten acıyı hissetmedim şimdi dikişlerim acıyo sadeceAllah size bağışlasın bebeğini güle güle büyütün, epidural normal doğum yaptın anladığım kadarıyla iğne acıttı mı ve de doktor zorla çıkardı demişsin bişey hissettin mi o sırada, bende epidural istemeyi düşünüyorum :18:
sağol cnm.aa cnm bı erkencı daha desene cok sevındım cnm ya sağlıcakla almışın kucagına
rabbım uzun ömur versın beklıyoz fotoları cnm
sancı en fazla 2 saat çektim canım. pre parı bırakınca 8 saat sonra başladı doğum. ve 24 saati bulmadı bile...ervacım bir tek seninle ben bu genital bölge ağrısını yaşıyoruz sanırım, benim bebek başını kanala sokmuş doktor ağrının bundan olduğunu söyledi, sanırım senin bebekte başını kanala soktu ondan hissediyorsun bu ağrıyı. ben öncesinde sadece kasıklarımda hissediyordum kanala başını sokunca genitalde de hissetmeye başladım.
çatı muayenesinin doğumu ttetiklediğini bende duydum. 39. hafta çatı muayenesine bakan doktorlar var 38 bitimi bana erken geliyor.
hayırlı olsun erca, baya başarılı bir şekilde 37 haftanı doldurdun öyle geldi bebeğin bunun için seviniyorum senin için, gözün aydın. pre para devam ettirseydi doktor belkide hala gelmeyecekti bebiş di mi....
inşallah diğer sıkıntıların da yoluna girer. bebiş bol bol emsin inş. normal doğumun en sıkıcı yanı şu kesik olayı sanırım.. çok sancı çektin mi?
hayırlısı olsun.cnm gozun aydın allah analı babalı buytsun darısı başımıza bakalım bnmde bu sabah haıfıf pembemsı bı akıntım geldı ama hala bı tık yok beklıorum işte yarın kontrolum war bakalım ne olcacakkk
amanın doguran dogurana valla sona kaldık iyice, dogum yapanları tebrik ediyorum kurtuldunuz ne güzel Allah ömürlerini güzel etsin inşallah
valla sancıdan değil de kesikten korkmaya başladım, sağlık ocağındaki hemşire bol bol keygel egzersizi yap dedi ama bakalım işe yarıcak mı, doktorlar pat diye kesiyorlar hemen az olsa barı kesik
SEA canım yazıklarına gülüp duruyorum öyleama sana bişi diyim mi senin gelen kesin nişan çünkü az, sümükümsü ve pembemsi olurmuş öyle aybası kanı gibi olmazmış yani az olurmuş, sen de yarın doğurursun veya doğurtur doktorun bırakmaz yani, bak demedi deme
ben de bugun kuafore gittim tüm bacaklarımı aldırdım rahat ettim, kıllı kıllı gitmek en büyük korkumduoramı zor da olsa jiletle hallediyorum daha az ama idare eder beni
perşembe benim de kontrolum var 38+4 oluyorum çatu muayenesi yapar herhalde, 3 günde bir nstye çağırıyor zaten beni ama ben de hiç tık yok sadece arada hafif hafif ve tatlı tatlı oramda baskı hissediyorum o kadar
ayyy bi dogursaydık yaaaaa, valla şiştik iyice tipimiz de kaydı
evet normal gözüküyor, belki kızcaksınız ama benim gittğimde yerde sezeryan yapılmıyor :) biraz da ondan tercih etmiştim, acil durumlarda elbet mudahale var ama normalde sezeryan yok, tıp merkezi diye geçtiği için sanırım, ama doktorum asla risk almaz, en ufak bir durumda hastaneye yönlendirir, şu an herşey yolunda normal olucak inşallah, ama beklemek zor işte, bir de daha tık yok hani hafif hafif kasılma olsun ağrı olsun, sadece arada şeyime doğru vurma hissediyorum çok garip bir his :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?