2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

merhaba kızlar en zor dönem ilk 3 ay sonra yavaş yavaş rahatlıyor insan veee göbüş büyüyünce yeniden ufak ağrılar başlıyor.ben önce haftada sonra 10 günde sonrada 15 ve ayda bir gitmeye başladım dr a.Allah hepimizin ve bebişlerimizin yardımcısı olsun.bende ayda 2-3 kez ancak evden çıkıyorum,herhafta 3 gün hasta oluyorum.katlancasss herşey meleklerimiz için

zeynepcim bizim seninle sanırım doğum tarihlerimiz de çok yakın. baksana daha yeni öğrenmişsin ikiz olduklarını, ben de yeni öğrendim. kaç haftalıksın canım?

tatlım sen de ikiz doğum bekliyorsun galiba. bana kaç haftalık olduğunu yazarsan seni de eklerim listeye..

GÜLİZELİFcim peki netteki hesaplayıcılara göre kaç haftalıksın....Ne zaman kontrole gitceksin bi daha...Doğum tarihi olarak benim ki şubatın 5i gibi ama biliyosun ikiz gebeliklerde erken doğum riskimiz var o yüzden ne zaman olur bilemiyorum,ama görünen günümüz şubat 5 yazabilirsin tatlım:))):82:

....

AHAHcım ben de başladığımızdan beri 2haftada bir gidiyorum doktora...Sen 3ayı baya geçtin galiba kaçıncı haftandasın canımHaftada 3gün hasta oluyorum demişsin yorgunlukla alakalı bi rahatsızlıktan dolayı mı tatlım,geçmiş olsun RABBİM hayırla sağlıkla evlatlarımıza kavuşmamızı nasip etsin İNŞALLAH:=))))

canım netteki hesaplayıcılara göre tam 8+2 , şimdi liste yapıyorum forumun başına ve git gide aramıza yeni arkadaşlar katıldıkça listeye ekleyeceğim

merhaba bende 2012 ikiz annesi olacagım allahın izniyle

maşallah canım bana doğum tarihini ve cinsiyetlerini yazarsan seni de ekleyebilirim listeye

florinda, ah_ah , zeynepppppp doğum tarihleriniz ve cinsiyetleriniz belliyse eğer bekleniyor.. forumun başında listede yerinizi aldınız, bilgileriniz eksik kalmasın

hesaplamaya göre 29 şubat ama ikizler 40 haftayı doldurmadığı için daha belli değil cinsiyetlerini henüz bilmiyorum

benimde tek yumurta ikizi,14.haftamdayım..beklenen doğum tarihi 4 şubat ama erken doğum olabilir dedi doktor..cinsiyetleride daha belli değil..haftaya gideceğim ..o zaman belli olur inşallah :)

benimde tek yumurta ikizi,14.haftamdayım..beklenen doğum tarihi 4 şubat ama erken doğum olabilir dedi doktor..cinsiyetleride daha belli değil..haftaya gideceğim ..o zaman belli olur inşallah :)

buglemcim sen benim kader arkadasımsın zaten, tek yumurta ikizleri ve aynı tip.. bakalım neler yasîcaz bu sürecte. insallah o gün gelir de biz burda hep birlikte nası emzirdigimizi, uyku saatlerini, biraz daha zaman gecince kıskançlıklarînı ve kavgalarını paylasırız hep birlikte..

simdi ekliyorum canım seni de listeye..

AHAHcım benim altta cetvel olmayınca seninkini de fark etmemişim:26:...MAŞALLAH 22haftalık olmuşsunuz..Sanırım aramızda bi tek sizin cinsiyetler belli...Hayırla tamamına da erersin İNŞALLAH canım

FLORİNDA sen de aramıza hoşgelmişsin...Nasıl gidiyo hamişlik bakalım...Miden falan iyi mi...Sıkıntıların falan var mı

GÜLİZELİFcim listemizde pek bi güzel olmuş,ellerine sağlık tatlım...Nasılsın herşey yolunda dimi,yatıyomuydun ayaktamıydın sen canım

Kızlarrr neler yiyip içiyosunuz bakıyım paylaşalım da fikir olsun birbirimize...Ban balık,tavuk,et yiyemiyorum yahu....Netcezzzzz:26:...Gerçi yerlerini doldurabilicek şeyler yemeye dikkat ediyorum ama...Bu arada öğrendiğim bi bilgiyi de paylaşıyım belki biliyosunuzdur ama ben söyliyim yine de semizotu beyin gelişimi için çok yararlıymış balık yiyemiyosanız yerine semizotu yenebilirmiş..Bilginize arz edilir efenim

BUGLEMcim sen de hoşgelmişsin benden 1hafta önde gidiyo sayılırsın ben de 13+6dayım...Sen haftaya gittiğinde cinsiyetler büyüyk ihtimalle belli olur herhalde..Ben de yarın gitcem ama daha belli olmaz herhalde baksana senin ki belli olmamış:44:....Aman hayırla,sağlıkla gelsinler de cinsiyeti hiç mühim değil..RABBİM hepimizi sağlıkla tamamına erdirsin İNŞALLAH

boncukkkkkcum, ne güzel hep burada bizimlesin sayımızın arttığını görmek çok hoşuma gidiyor. ben yatmıyorum çalışıyorum ama nedense bugün sol kalçamdan bacağıma vuran çok şiddetli bir ağrı var işyerinde bile uzandım dinlenme odasında. sanırım henüz 8 haftalık, rapor alıp dinlensem iyi olucak :26: bir de benim durumum biraz farklı, baştan forum başına yazmıştım ama özele girdiği için kaldırdım daha sonra. buglem ve benim gebeliklerimiz en riskli ikiz gebelik şekliymiş. yani tek koryon tek plesenta. yani monoamniyotik - monokoryonik. bu tip gebelikler için gittiğim 3 ayrı doktor da gebeliğini tamamlama yüzden %50 dedi ve beklemekten başka yapabileceğin birşey yok dediler. riskler arasında kordon dolanması ve tranfuzyon sendromu başta geliyor. bu tip gebelikleri yurtdışında 6. aydan sonra hastaneye yatırıp bebeklerin kalp atışlarını sürekli takip ediyorlar. ani bir durumda hemen müdehale edip alıyorlar bebekleri. eğer böyle bir durumum ya da fırsatım olursa türkiye'de, nerede olursa olsun, ne pahasına olursa olsun yatacağım. başlarda çok üzüldüm, ağladım, sanki hep bebeklerimi kaybedicekmişim gibi geldi ama daha sonra sanırım alıştım. şimdi allaha bıraktım, o eğer can verirse kavuşacağım, herşeyin hayırlısını allah biliyor..

yediklerime gelince ben diyetisyene gittim tatlım. bana bir beslenme programı yaptı. bu programla hedefimiz kilo vermen değil çok kilo almaman dedi. hedef ağırlık 14-15 kilo. programda en fazla tükettiğim şey süt ve süt ürünleri (yanlız çok gaz yapıyor ne yapıcam bilmiyorum) diyet programımı olduğu gibi size yazıyorum, belki sizler de faydalanırsınız. yanlız saatlere çok dikkat etmelisiniz ve günde en az 2 lt su tüketmelisiniz.

08:30-Sabah
2 dilim ekmek (çavdar ya da tam tahıllı, kepek ekmeği önerilmiyormuş)
2 kibrik kutusu büyüklüğünde peynir
domates, salata, yeşillik
4-5 adet zeytin (olmazsa olmaz)
1 bardak şekersiz açık çay

10.00-10.30-Ara Öğün
1 su bardağı yarım yağlı süt
1 porsiyon meyve

12.30-1300-Öğle
6-7 yemek kaşığı sebze yemeği (etsiz)
1 su bardağı yoğurt ya da 1 su bardağı ayran
2 dilim ekmek (çavdar ya da tam tahıllı)
yağsız salata

15.30-16.00-Ara Öğün
1 dilim beyaz penir
1 dilim ekmek (çavdar ya da tam tahıllı)
1 porsiyon meyve

19.30-20.00-Akşam
1 kase çorba
3 köfte büyüklüğünde et veya 3 dilim beyaz peynir veya haftada 1-2 kez kuru baklagil
1 su bardağı yoğurt
yağsız salata

21.30-Ara Öğün
1 porsiyon meyve

22.30-Ara Öğün
1 su bardağı kefir

bayanlar bu diyette olmazsa olmazlar, muhakkak haftada iki kez yaz kış demeden kuru baklagil tüketeceksiniz. bir de kefirin çok önemi olduğunu söyledi diyetisyen. bu diyetisyen yaşadığım yerde çok güvenilir ve bir çok gebeyi takip etmiş meşhur biri. ben de gebelikten önce sayesinde oldukça kilo verdim. uygulamanızı tavsiye ederim. bunun haricinde ben haftada 2 gün doğal balık yağı hapı kullanıyorum.

sevgiler

boncukkkkkcum, ne güzel hep burada bizimlesin sayımızın arttığını görmek çok hoşuma gidiyor. ben yatmıyorum çalışıyorum ama nedense bugün sol kalçamdan bacağıma vuran çok şiddetli bir ağrı var işyerinde bile uzandım dinlenme odasında. sanırım henüz 8 haftalık, rapor alıp dinlensem iyi olucak :26: bir de benim durumum biraz farklı, baştan forum başına yazmıştım ama özele girdiği için kaldırdım daha sonra. buglem ve benim gebeliklerimiz en riskli ikiz gebelik şekliymiş. yani tek koryon tek plesenta. yani monoamniyotik - monokoryonik. bu tip gebelikler için gittiğim 3 ayrı doktor da gebeliğini tamamlama yüzden %50 dedi ve beklemekten başka yapabileceğin birşey yok dediler. riskler arasında kordon dolanması ve tranfuzyon sendromu başta geliyor. bu tip gebelikleri yurtdışında 6. aydan sonra hastaneye yatırıp bebeklerin kalp atışlarını sürekli takip ediyorlar. ani bir durumda hemen müdehale edip alıyorlar bebekleri. eğer böyle bir durumum ya da fırsatım olursa türkiye'de, nerede olursa olsun, ne pahasına olursa olsun yatacağım. başlarda çok üzüldüm, ağladım, sanki hep bebeklerimi kaybedicekmişim gibi geldi ama daha sonra sanırım alıştım. şimdi allaha bıraktım, o eğer can verirse kavuşacağım, herşeyin hayırlısını allah biliyor..

yediklerime gelince ben diyetisyene gittim tatlım. bana bir beslenme programı yaptı. bu programla hedefimiz kilo vermen değil çok kilo almaman dedi. hedef ağırlık 14-15 kilo. programda en fazla tükettiğim şey süt ve süt ürünleri (yanlız çok gaz yapıyor ne yapıcam bilmiyorum) diyet programımı olduğu gibi size yazıyorum, belki sizler de faydalanırsınız. yanlız saatlere çok dikkat etmelisiniz ve günde en az 2 lt su tüketmelisiniz.

08:30-Sabah
2 dilim ekmek (çavdar ya da tam tahıllı, kepek ekmeği önerilmiyormuş)
2 kibrik kutusu büyüklüğünde peynir
domates, salata, yeşillik
4-5 adet zeytin (olmazsa olmaz)
1 bardak şekersiz açık çay

10.00-10.30-Ara Öğün
1 su bardağı yarım yağlı süt
1 porsiyon meyve

12.30-1300-Öğle
6-7 yemek kaşığı sebze yemeği (etsiz)
1 su bardağı yoğurt ya da 1 su bardağı ayran
2 dilim ekmek (çavdar ya da tam tahıllı)
yağsız salata

15.30-16.00-Ara Öğün
1 dilim beyaz penir
1 porsiyon meyve

19.30-20.00-Akşam
1 kase çorba
3 köfte büyüklüğünde et veya 3 dilim beyaz peynir veya haftada 1-2 kez kuru baklagil
1 su bardağı yoğurt
yağsız salata

21.30-Ara Öğün
1 porsiyon meyve

22.30-Ara Öğün
1 su bardağı kefir

bayanlar bu diyette olmazsa olmazlar, muhakkak haftada iki kez yaz kış demeden kuru baklagil tüketeceksiniz. bir de kefirin çok önemi olduğunu söyledi diyetisyen. bu diyetisyen yaşadığım yerde çok güvenilir ve bir çok gebeyi takip etmiş meşhur biri. ben de gebelikten önce sayesinde oldukça kilo verdim. uygulamanızı tavsiye ederim. bunun haricinde ben haftada 2 gün doğal balık yağı hapı kullanıyorum.

sevgiler

GÜLİZELİFcim çok tatlısın üşenmeden bütün listeni yazmışsın kendi adıma çok teşekkürler tatlım...Ben şimdiye kadar 3kilo aldım bakalım bundan sonra neler olucak bide ben hep yatıyorum sadece tuvalete ve namaza kalkıyorum..Sürekli istirahat dedi doktorum o yüzden bakalım yata yata büyüycez İNŞALLAH...Sen demek ki çalışıyosun RABBİM kolaylıklar versin ama izin alma durumun varsa izin alıp biraz dinlensen güzelim...Kendini fazla yorma,benim ablamda ikizlere hamile aramızda 1hafta var ve o da çalışıyo o yüzden çalışanlara hele bide sıcak günlerde çok üzülüyorum..Kendinize dikkat edin...

Bu arada bahsettiğin sorununuzla alakalı canını sıkma tatlım,zaten yaşadığımız herşeyde yüzde 50ihtimaller söz konusu...Sen kendini ne kadar üzsen de olucak olan neyse o oluyor o nedenle şimdiden kafanı takıpta strese girme..Hep mutlu ol İNŞALLAH...Bak benimde düşük riskim var erken doğum riskim var..Hayırlısı bakalım...Tüm bu risklere rağmen bebiş odalarını,arabalarını,kıyafetlerini incelemek en büyük mutluluğum şu ara:26:...Sen de canını sıkan yazıları değilde seni mutlu edicek yazıları oku emiiii

gulizelif verdiğin beslenme listesi için çok teşekkürler.yaklaşık bende aynı şeyleri yiyorum.tabi midem bulanmassa.midesi bulanmayan arkadaşlar o kadar şanslıki gerçekten.bütün yemekleri seçiyorum bakalım ne olacak.zorla yemeye çalışıyorum sonra daha çok midem bulanıyor.
bu arada ne zaman doğum yapacağınızı nasıl hesapladınız.benim daha 6 haftalık.sizinkiler daha büyükmüş.birde ikiz olduğu için erken doğum riski oluyor onuda hesapladınızmı günü belirlerken?

canım erken doğum riski hepimizde var. google dan gebelik hesaplama olarak girip orada son regl tarihini yazarsan direk veriyor zaten. nette yaptığım hesaplama ile doktorumun ki birebir örtüşmüştü benim.

ZEYNEPcim merhabalar..İlk 12hafta bebek depolardan beslendiği için kusuyorum acaba bebeğimi besleyemiyormuyum diye düşünme güzelim...Onlar besleniyolarmışZaten 12.haftadan sonra da düzeliyomuş bulantılar, seninkilerde bi an önce geçer İNŞALLAH...Doğum tarihlerimizi netteki gebelik hesaplayıcılara göre yazdık canım,tabi o hesaplayıcılar 40haftayı baz alıyo...Biz de ona göre yazdık ama ilerleyen zamanlarda durum daha bi netleşir,o zamanda GÜLİZELİFe söyleriz tarihlerimizi yeniler.:26:..Erken doğum riskimiz tabi ki var ama ne kadar erken onu henüz bilemiyoruz:44:...RABBİM hepimize günümüzü tamamlayıp yavrularımıza kavuşmamızı nasip etsin İNŞALLAH

anladım o zaman benim doğumum 3 nisan olarak çıkıyor daha baya var yani anlıycağınız.merhaba boncuk.inşallah dediğin gibi olur.çok sıkıntı verici bir durum.canımdan bezdim iki haftada.

haklısın tatlım da insanın elinde olmuyor işte. ilk şokla çok üzüldüm ama toparladım kendimi yavaş yavaş ve allaha tevekkül ettim. herşeyde bir hayır vardır. zaten hayatımda hep şahit olmuşumdur, istenmeyen evlat hep en hayırlısı, en vefakarı olmuştur. birşeyi çok isteyip isyan etmek de doğru değil. ben allahıma havale ettim. herhangi bi sebeple bi olumsuzlukla karşılaşırsam eğer bunda da varmış bir hayır diyeceğim. insanlar evlatlarını büyütüp de kaybediyor, neler var bu hayatta..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…