2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

cloudyl merhaba
sende aynı benim gibisin.
doktorumun 15 günde verdiği hiç bir randevuya zamanında gitmedim. ben süreyi 10 güne indirdim. doktor her gidişimde bişey mi oldu diye sordu yok dedim bebeğimi özledim geldim.
tabi birgün azar işittim. stres yapma diye ama o kadar.
tek bir randevuya zamanında gittim. o da 1 haftalık bir süre içinde olduğu için. :)))))))))))))
sanırım her annede bu var. benim tek korkum şu missed abortus varmış ya bozulmuş gebelik ve hiç bir beliritiside yokmuş. ondan çok korkuyordum. ama bu durum erken haftalarda oluyormuş. Artık bunu düşünmek istemiyorum.

dr alper mumcu nun yazısı.

Magnezyum gebelikte gerekli midir?

Vücudun sağlıklı bir şekilde çalışmasında çok önemli bir role sahip olan magnezyum gereksinimi gebelik döneminde artmaktadır. Onsekiz yaşın üzerindeki gebe bir kadının günde 360-400 miligram kalsiyum alması önerilmektedir. Magnezyum, kasların kasıldıktan sonra gevşemesinden sorumlu olan minerallerden oluştuğu için magnezyum eksikliğinde, kas krampları ile rahimde kasılmalar görülebilir.

Son on yılda magnezyumun gebelikteki rolü konusunda pek çok yeni bulgu elde edilmiştir. Magnezyum erken doğum ağrılarının durdurulmasında ve halk arasında gebelik zehirlenmesi olarak bilinen hipertansiyon ile birlikte gelişen preeklampsi adı verilen tehlikeli bir komplikasyonun tedavisinde kullanılmaktadır. Bu etkisi nedeni ile gebelikte rutin magnezyum kullanımının, erken doğum ve preeklampsi riskini azaltacağı ileri sürülse de bu tezi destekleyecek yeterli bilimsel kanıt elde edilememiştir. Benzer şekilde gebeliğin ikinci yarısından başlayarak, düzenli magnezyum kullanımının, gebelikte görülen kanamaları azalttığı ve bebeğin doğum ağırlığını arttırdığı yönünde de bulgular mevcuttur.

Aaaaa ben de c.tesi kese görmeye gideceğim... Çok heyecanlıyım çoooookkkkk.... Allahım üzüntülerini göstermesin inşallah... Ben ne kadar olumluydum aslında, şimdi kafamda sürekli salak salak düşünceler uçuşuyor resmen savaşıyorum onlarla yok etmek, bebeğime inanmak için... Oyyyy anam Oyyyy:))

Dimi ama arkadaşım bence de doktorlar bu işi uzatıyor, her hafta görebilmeli anne bebeğini:))) Hele bizler gibi emekle, acıyla gelmişse bu günlere:))
Sen rahat ol cnm en sıkıntılı dönemin, riskli dönemin geride kalmış.Allahım bebeğini kucağına da nasip etsin, hepimizin de inşallah

Cnmmm gözünaydın duymuşsun o büyülü sesi, Mevlam sonuna kadar böyle keyifle sürmesini nasip etsin.
Benim de jel ve fitilden dolayı çok kaşıntım var doktora sordum, bana da fitil ve krem verdi. Fitile bakmadım bile, içeri atınca direk rahime bulaşır diye, kremi dışardan sürdüğüm için azcık azcık sürüyorum. Rabbim bebeklerimizi korusun.

Senin de gözünaydın cnm, sen sonuçtan kaç ügn sonra gördün keseyi? Ben de kese için bekliyorum merak ettim.

canım evet evham yapıyoruz ister istemez ben de bu cumartesi gideceğim ama senden daha iyiyim :) kısmetse 15 gün olacak :) sana tavsiyem lütfen olasılıkları araştırıp o tip yazılar okuyup moralni bozma gereksiz yere ne kendini ne de bebeiğini üzme, kaldı ki senin maaşallah düşük riskin bile azalmış 13. haftadasın ...
allah korsusun nasipte varsa yaşarız ( Allah yaşatmasın kuzularımızı sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin), bizim elimizden gelen kendimize dikkat edip, bol bol dua etmek yapacak başka bir şeyimiz yok
ama itiraf edeyim bana da kalsa her hafta giderim doktora ama eşimden ve doktorumdan çekiniyorum :)))

kyracım az kaldı kuzunu/ kuzucuklarını görmene lütfen sen de o salak düşünceleri at kafandan o anı hayal et, keseyi/keseleri içinde de bebeiğini/bebeklerini göreceksin belki de kalp atışlarını daduyacaksın.... bebeiğinin ya da bebeklerinin ilk resimlerini alıp geleceksin rabbimin izniyle endişe yok üzme benim yeğenimi/yeğenlerimi:)) ( bu arada belli olsa da bebek mi bebekler mi biz de ona göre yazsak dimi ama :))))

öyle tabi ama ne yazık ki bekliyoruz doktor kontrolünden 1 hafta sonra beni korku sarıyor , allahtan doktor 15 günde bir bakalım dedi ona sığındım :))))

evet haklıısn canım ama benim dr ayda bir çağırmaya başladı ben şimdi nasıl sabredicem 1 ay daha göreli 1 hafta bile olamdı merak etmeye başladım bile bu dr larda hiç anlamıyor halimizden ne olur sanki her hafta çağırsa

Cnmmm ben de biliyorum Allahın izniyle çok güzel olacak herşey. C.tesi hem görücem, hem duyacağım inşallah. Ama insanız serde var doyumsuzluk:))) daha 2 hafta önce Rabbim bana bebeğimi bağışla diye yalvarıyordum, şimdi bağışladığını duydum, inanmak için görmek istiyorum:))) Bu böyle sürüp gidecek sanırım:)))
Allahım hepimize hayırlı yazılar yazsın. Hakkımızda hayırlısını nasip etsin.

Süper olur valla, ama eminim her hafta gel demiiş olsalar biz niye hergün değil derdik:))) Bu da böyle bir süreç sanırım, sağlıklı, sıhatli olsunlar da varsın biz ayda bir görelim. İnşallah 8 ay sonra hergün doya doya göreceğiz bebişleirmizi:))))

Senin de gözünaydın cnm, sen sonuçtan kaç ügn sonra gördün keseyi? Ben de kese için bekliyorum merak ettim.

sağol canım seınde gözün aydın 2.test günümden 10 gün sonra gördüm keseyi nasipse haftaya salı kalp atışını duyucam..

kızlar bir haftadır yazacam unutuyorum...geçen gün haberleri izledim.Diyor ki ;HAMİLELER PİRİNÇ YEMESİN DENİLİYOR.GENETİĞİNDE ARSENİK VARMIŞ VE DÜŞÜĞÜ TETİKLİYORMUŞ.ben hepinizin görüşünü çok merak ettim.sizce ne yapalım.

merhaba arkadaşlar
bugün 6+2 olduk ilk kontorolümüzdeydik.
herşey normal keseyi gördük kalp atışını gördüm :) artık ne zaman duyarım bilmiyorum.
allahım herkese nasip eder inşallah bu güzel duyguyu...

ben de izledim aynı haberi , gıda mühendisleri odası başkanı paketli ve denetimi olan ürünlerin tercih edilmesini önerdi ben zaten onları kullandığım için devam ediyorum açıkcası

gözünaydın canım dinlemek de ayrı bir keyifli

kızlar hamileyken sanki zaman ağır mı işliyor bana mı öyle geliyor. hamileliğimi öğrendiğimden beri 5 hafta geçti ancak bana 3 ay gibi geldi bu süre... size de böyle mi geliyor?

kızlar hamileyken sanki zaman ağır mı işliyor bana mı öyle geliyor. hamileliğimi öğrendiğimden beri 5 hafta geçti ancak bana 3 ay gibi geldi bu süre... size de böyle mi geliyor?

aynen banada öyle geliyor inan transfer sonrası 11 gün beklemek bana daha kolay geldi sanki o günlerde zaman daha çabuk geçiyordu

gözünaydın canım dinlemek de ayrı bir keyifli

teşekkürler canım. inşallah bir dahaki kontrolde duyabilirim :)

okuldayken çabucak geçiyor çocuklarla eğlenirken :)) evdeyken haklısın geçmek bilmiyor yaptığım tekşey miskin miskin yatmak...

şanlıyım ben zaten pirinçten pilavdan tiksindim yemeyi bırak görmeye bile tahammülüm yok ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…