- 5 Temmuz 2011
- 241
- 2
-
- Konu Sahibi TwoPrincess
- #37.341
bnm kociş de geç gelicek..
konuşacak konu kalmadı ki.
herkes tüm hazırlıklarını tamamladı, odalar bitti, çantalar hazırlandı, kıyafetler yıkandı ütülendi..
bitek bebiklerin gelmesi kaldı...
şu an tek konumuz ay sancım yok, ay açıklığım yok vb. başka da bişi kalmadı.
doğum yapsak bebeklerimizi yazarız ama....
kızlar bişi sorucam haftalık kontrollerın hepsinde nst ye gırdıgımızı bılıyorum da pekı çatı muayenesını yapacakmı doktor her hafta ben bır daha o acıyı yaşamak ıstemıyorum ve cumartesı tekrar kontrolum var:44:
sana hakkaten enerji patlaması gelmiş
kendini cok yormadan yap canımcım.. dün kayınwalidem diyo, ewde hep hareketi ol yawrum. son ayda ne iş yaparsan yap bebeğe zarar wermez, hatta acılman olur iyi olur diyo. ben onun yalancısıyımbende hep hareket icindeyim ama bakalım.. psikolojini de bozma, arada gelyo öyle duygusallık, güzel seyler düşünüp ağlayalım barii..
ben dün bayaa attım buzluğa bezelye. iyi oldu walla, bebek olunca daha zor olur sankim.. sıcağa dikkat et
nilgün insallah bi an ewwel atlatırsın sıkıntılarını canım..
gittim tam 4 kilo barbunya, 3 kilo fasulye, 3 kilo bezelye, 2 kilo yufka aldım..
markete bıraktım onlar getircekler ben de başlicam yapmaya.
sigara böreği için biraz patates haşlıyorum şimdi yarısını patatesli yapayım, kociş sever.
kızlar size soru şimdi...
bezelye, barbunya ve fasulyeyi nasıl dolaba koyuyosunuz? bana pratik bilgiler lazım.
şimdi anneme sorsam kızar başına iş çıkarıyosun diye
bi de dolaba soğan doğrayıp koyan var mı? kokar mı koysam?
gittim tam 4 kilo barbunya, 3 kilo fasulye, 3 kilo bezelye, 2 kilo yufka aldım..
sigara böreği için biraz patates haşlıyorum şimdi yarısını patatesli yapayım, kociş sever.
bezelye, barbunya ve fasulyeyi nasıl dolaba koyuyosunuz? bana pratik bilgiler lazım.
ben normal ayıklayıp buzdolabı posetinde koyuyorum canım. cıkardıgımda da dolap kokusu olmasın diye biraz haslayıp yemeğe öyle katıyorum. miss gibi oluyo
ama soğanı denemedim. kokar mı acep ?
ama 2 poşete konulsa belki kokmaz :44:
ben fasulyelerı kırıyorum mevsım domatesıyle olsun dıye doğranmıs domatesle kavuruyorum sonra poşetlere koyup soğuyınca buzluga koyuyorum pişireceğim zaman kavrulmus soğana dırek koyuyorum domatesı de ıcınde olmuş oluyo rahat oluyo
geçen sene barbunya koymuştum ama önce haşlayıp sonra soğuk suya koyup öyle koymuştum.
ama çok kişiden duydum sadece yıkayıp koyuyorlarmış sebzeleri. bu sene öyle mi yapsam, haşlamakla uğraşmam hem.
soğan bi kere ben çok doğramıştım, kalanını saklama kabına koydum, kabı da buzdolabı poşetine sardım iyice.
ertesi günü yemek yaparken kullanırım die buzdolabının normal kısmına koymuştum. ve 1 saat içinde kokutmuştu dolabı.
acaba donunca da kokutur mu?
yoksa azcık kavursam olur mu bişey?
ewet annem gecen sen kuru fasulyeyle, nohut wermişti haşlanmıs. direkt cıkarıp yapıyosun on numara :)bazen kurubaklagıllerı fazla haslıyorum onlarıda buzluga atıyorum pişirmesi pratık oluyo
kızlarrr bu doğum sancısı ayptırr söylemesi ishal ve adet sancısı gibi bi ağrımı
bir de karnıma kramp giriyo
aaa bu çok iyiymişş..
hiç yağ koyuyo musun kavururken? ne kadar süre kavuruyosun?
kızlarsaolun cevaplarınız için bu arada