2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

tmm aklıma gelenleri yazarım fırsat buldukça aa bi de yaz ayları olduğu için ped yerine canbebe nin galiba mesane pedini kullanıyorum. tamamen pamuk hassas cildimi bi o tahriş etmiyo benim. kızlar ben kaçıyorum. Allaha emanet olun hepiniz.. birkaç gün yine yokum. sonra da minnişle maceralarımı anlatmaya gelirim.. doğum hikayem de ilgili topiğimizde yerini almıştır, ilgilenenlere duyurulur..:KK1::KK1:

Günaydın Kızlar
C.tesi 37+5 de yani kontrolümüz vardı,Nst sonuçları süper çıktı fakat suyumuzda azalma görüp p.tesi tekrar gel dedi dün yine Nst süper çıktı bebek hareketleri çok iyi bebeğin kalp atışları muhteşem :nazar: sonra tekrar ultrasona aldı suyumda azalma olmuş yine. Bugün için tekrar muayene etmek istediğini eğer azalma varsa suni sancı verip doğurtturmak istediğini beklemenin gereksiz olduğunu söyledi. Hep normal doğum istediğimi bildiğinden ben tedirgin olunca dopler çektirelim bebekte hiçbir sorun yoksa bikaçgün daha bekleyebileceğimiz söyledi.Sanırım en geç haftasonuna kızımı kucağıma almış olucam.

günaydın kızlarrr:KK3::KK3:

sabah sabah kalktım yine ev süpürdüm:KK37: sanırım psikolojim çok normal değil.
üstüne bir de banyoyu ovdum, resmen çömele çömele açılmam olsun diye her yerini cifledim:KK37::KK37:
ama bu saate tüm işlerim bitti.
yatsam yatasım yok, dışarı çıksam gezesim yok.
bugün annem gelir yanıma sanıyodum, o da gelmiyomuş.
öyle bişey dememişti aslında ama ben kendi kendime öyle düşünmüştüm.
gelmiceğini öğrenince de tlfonu kapadıktan başladım ağlamaya.
:KK50::KK50::KK50::KK50:

kızlar dün akşam bnm tam orama yakın bi bölgeye bi sancı girdi, bir de onunla birlikte tam sol kalçama bıçak batması gibi bişey oldu.
bi kaç kere tekrarladı bu..
sancı buna benzer bişey mi, yoksa alakası yok mu:KK1::KK1:
bu sabah yok ama öyle bişey

Günaydin :KK3: dogum yapmiyan haziran anneleri :KK1:
Bende dogurmadim hala:KK52:
Ama gece uyuyamadim.Uyanip durdum daha dogrusu.Sanci mi desem kasilmami.Karnim tas gibiydi sabaha kadar surekli uyandim durdum agridan.

Nilgüncüm gecmis olsun.Insallah hemen atlatirsin bu durumu.

üstüne bir de banyoyu ovdum, resmen çömele çömele açılmam olsun diye her yerini cifledim:KK37::KK37:

doğuma yakın enerji patlaması oluyormuş,sanırım sen şu an onu yaşıyorsun.
kızlar dün akşam bnm tam orama yakın bi bölgeye bi sancı girdi, bir de onunla birlikte tam sol kalçama bıçak batması gibi bişey oldu.
bi kaç kere tekrarladı bu..
sancı buna benzer bişey mi, yoksa alakası yok mu:KK1::KK1:
bu sabah yok ama öyle bişey

:KK52:inanmazsın ama aynısı bana da oldu,sağ tarafımda acı oluyordu ilk kez solda oldu ve dedğin adeta bıcak battı,iki kez oldu sonra bir daha yok:KK50:

Canim ya aglama
Dogumdan sonrami gelcek?

Bende uzuuun bir yuruyus yapayim diyorum.Belki dogumu baslatir diye ümit ediyorum :KK1:
Kaynana geldikden sonra tembellestim.Is yaptirmiyor,yemekde..
öyle oturup popomu buyutuyorum:KK53:

doğuma yakın enerji patlaması oluyormuş,sanırım sen şu an onu yaşıyorsun.

:KK52:inanmazsın ama aynısı bana da oldu,sağ tarafımda acı oluyordu ilk kez solda oldu ve dedğin adeta bıcak battı,iki kez oldu sonra bir daha yok:KK50:

işte akşam oldu öyle bi ama şuan yine turp gibiyim maşaalllah:nazar::KK1:
gidiyim 2 kilo yufka alayım da bari sigara böreği sarıp dolaba atayım.

acaba fasulye, bezelye, barbunya koymak için de erken mi?
ama bebek olunca da uğraşamam ki onlarla..
off dışarı da çok sıcak çıksam su gibi olup gelicem:KK50::KK50:

Canim ya aglama
Dogumdan sonrami gelcek?

Bende uzuuun bir yuruyus yapayim diyorum.Belki dogumu baslatir diye ümit ediyorum :KK1:
Kaynana geldikden sonra tembellestim.Is yaptirmiyor,yemekde..
öyle oturup popomu buyutuyorum:KK53:

doğuma zaten gelicek de, ben bugün öyle oturmaya gelir sanıyodum da ondan duygusala bağladım

günaydın kızlar
sanırım benim dünkü açıklık muayenesi sebebiyle nişanım geldi
kahverengi,sümüksü ve baya çok bişeydi
çok çok hafif sancılarım var,eğer çoğalırsa hastaneye gitmeyi düşünüyorum
sizce gitmekte acele etmeli miyim?

benımde muayeneden sonra kahverengı bı akıntı geldı ama doktorum uyarmıstı o nısan degıldır onun dısında farklı bır akıntın olursa gel demıstı ama tabıı tam olarak senınkı nasıl bılemem

kızlar günaydın sizi çok özledim :KK43: bi türlü giremiyorum girsemde yazamıyorum :KK43: ben yokken neler oldu çok merak ediyorum doğum listesinde doğuranları gördüm rabbim hepsine hayırlı ömürler nasip etsin bende dün gece fırsat bulmuşken doğum hikayemi yazdım haziran anneleri doğum sayfasında hikayem sizleri bekliyor :)
kızlar hastane çantanızdaki gereksiz şeylerin hepsini çıkarın özellikler normal doğum yapacaklar.ben 3 takım pijama götürdüm 3'ünüde giydim alt taraf batıyor malesef çamaşırda normal sliplerden giydim pedler hiç tutmuyor ben bebişin bezini koydum altıma ancak dayandı bi 2 gün falan kanama yoğun oluyor sonra adet gibi oluyor zaten.göğüs kreminiz olmazsa olmazınız olsun göğüslerim yara olmadı ama acı oluyor malesef sürekli kremliyorum minnakımda şuan yanımda uyuyır mis mis koktum hepinizin yerine ..

Günaydın kızlar.
Yarın sabah doğuma gidiyorum :18:
Ksmetse yarın bu saatlerde ameliyatta veya yeni çıkmış olurum sanırım.
Şuan pek bişe hissetmiyorum biraz üzüntü biraz korku biraz sevinç var gibi karışığım aslında ama sakinim yarın başlıcak galiba bende 3,5 atmalar.
Dün annemle toz aldık bugünede mutfak ve banyoyu bırakmıştım ama sular kesildi gelene kadar kk'ya bakim dedim.
İnşallah hayırlısıyla atlatıp yavruma sağsağlim kavuşurum.
İyi olduğum gibi sizlere haber vericem bizim için dua edin lütfen :KK5:

Günaydın kızlar.
Şuan pek bişe hissetmiyorum biraz üzüntü biraz korku biraz sevinç var gibi karışığım aslında ama sakinim yarın başlıcak galiba bende 3,5 atmalar.
Dün annemle toz aldık bugünede mutfak ve banyoyu bırakmıştım ama sular kesildi gelene kadar kk'ya bakim dedim.

canım hayırlısıyla doğumun gerçekleşir inş.

günaydın kızlaaarrr...:KK3::KK3::KK3:
bizim bebişi emzirdim ananesinin yanına bıraktım uyurken hazır eve gelip nete gireyim dedim.. annemlerdeyim bebiş doğduğundan beri.. bugün itibariyle 5.günümüz.. 14 haziran sabah 5.50de oğlumuz İbrahim normal doğumla dünyaya geldi,küçük meleğim benim:KK16::KK16::KK16: 3400gr, 52 cm.. doğum hikayemi de yazacağım birazdan ama öncelikle doğurcak kimse kaldıysa onlara minik tavsiyeler:KK1::KK1:
öncelikle nefes egzersizleri muhteşşem birşey.. kesinlikle ne yapmanız gerektiğini çalışın,eşinize de anlatın öyle gidin derim ben.. bir de sancı pozisyonlarını öğrenin. o an yapabilmek için önceden bi sefer bile olsa görmek ya da denemek gerekiyor..iyi ki son haftamı bunlarla harcamışım diyorum. sonraaa soğan,deneyin kızlar işe yarıyor. eşim yumrukla kırdı ben de biraz suyunu çıkarttırıp 5 dk göğsümde tuttum,çok şükür yara olmadı henüz:nazar::nazar: hamile külodu çok kullanmadım çünkü hasta beziyle kaldım hastanedeyken. evde de baktım olmuyor, o zaman giymeye başladım. yalnız kuşak,çarşaf olayını da atlamayın.. karnım cılık cılık ediyodu doğumdan çıktığımda.. 5 gündür sarıyoruz,doğumdan sonra 6 aylık gb olan göbeğim şu an 2.5 ay civarı:KK1::KK1:
oğlumu kundaklıyorum swaddle me kundakla. ebe bile çok beğendi. uykuda çok yrdcı oluyo..fırsatı olanlara da harvey karp ve tracy hogg un kitaplarını öneririm. tracy hala elimde.. yöntemleri yavaş yavaş deniyorum ve bebeğimin gece uykuları biraz daha iyi.. yalnız feci gaz sancımız var:KK50::KK50: geceleri bu yüzden sürekli uyanıyoruz... philips isis uno pompa almıştım dün göğsüm çok ağrıdı onunla sağdım, çok rahat kullanımı kolay geldi.. başka başka...hı bi de tam 20 kilo fazlayla gittim doğuma.45 le başladığım hamilelik süreci 65 te bitti. doğumdan hemen sonra 8 kg su gitmişti. diyetisyenim zaten 52-54 arası olmamı istediği için hiç umrumda değil, aynı hamilelikte olduğu gb yemeye içmeye çok önem veriyorum.dün ebe de hurma ve pekmez tavsiye etti. sütün kalitesini de arttırıyormuş. aklıma şimdilik bunlar geldi.. doğumu bekleyen arkadaşlar hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza alın inşallah..tüm doğum yapan arkadaşlar sizlerin de gözü aydın..geçmişi hüç okumadan yazdım bunları.. bu arada bi arkadaşımın notunda yazdığı gibi "bebiş de sen de yeni dünyanıza hoşgeldiniz.." :KK16::KK16::KK16::KK16:

bende dün gece rüyamda sen gördüm, merak ediyodum :KK1:
cok sewindim iyi olmanızaa..
werdiğin bilgileri hemen not ediyorum bi köşeye canım, sağolasın.. bize de dua et..
miniğini koklaa bizim icin.. :KK16:

Günaydın kızlar.

canım allah hakkında hayırlısını versin,ağrısız sızısız bebişine kavuşmayın nasip etsin...3,,5 atma ne var ki diyordur herkes ama buna takılmamanın imkansız olduğunu anlayabiliyorum..bebişini düşünmeye yalnız kalmamaya çalış.

işte akşam oldu öyle bi ama şuan yine turp gibiyim maşaalllah:nazar::KK1:
gidiyim 2 kilo yufka alayım da bari sigara böreği sarıp dolaba atayım.

acaba fasulye, bezelye, barbunya koymak için de erken mi?
ama bebek olunca da uğraşamam ki onlarla..
off dışarı da çok sıcak çıksam su gibi olup gelicem:KK50::KK50:

sana hakkaten enerji patlaması gelmiş :KK9:
kendini cok yormadan yap canımcım.. dün kayınwalidem diyo, ewde hep hareketi ol yawrum. son ayda ne iş yaparsan yap bebeğe zarar wermez, hatta acılman olur iyi olur diyo. ben onun yalancısıyım :nazar: bende hep hareket icindeyim ama bakalım.. psikolojini de bozma, arada gelyo öyle duygusallık, güzel seyler düşünüp ağlayalım barii.. :KK9:
ben dün bayaa attım buzluğa bezelye. iyi oldu walla, bebek olunca daha zor olur sankim.. sıcağa dikkat et :KK34:

nilgün insallah bi an ewwel atlatırsın sıkıntılarını canım..

X