2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

bnm kociş de geç gelicek..
konuşacak konu kalmadı ki.
herkes tüm hazırlıklarını tamamladı, odalar bitti, çantalar hazırlandı, kıyafetler yıkandı ütülendi..
bitek bebiklerin gelmesi kaldı...
şu an tek konumuz ay sancım yok, ay açıklığım yok vb. başka da bişi kalmadı.

doğum yapsak bebeklerimizi yazarız ama....:KK50::KK50:

Konuşacak konu kalmadı hakikaten :) Ama hepimiz çok tecrübeli olduk çok şey öğrendik...

kızlar bişi sorucam haftalık kontrollerın hepsinde nst ye gırdıgımızı bılıyorum da pekı çatı muayenesını yapacakmı doktor her hafta ben bır daha o acıyı yaşamak ıstemıyorum ve cumartesı tekrar kontrolum var:44:

Doktorum henüz çatı muayenesi yapmadı ne zaman sancı başladı açılma oldu o zaman baksınlar bence her kontrolde bakmaya gerek yok...

sana hakkaten enerji patlaması gelmiş :KK9:
kendini cok yormadan yap canımcım.. dün kayınwalidem diyo, ewde hep hareketi ol yawrum. son ayda ne iş yaparsan yap bebeğe zarar wermez, hatta acılman olur iyi olur diyo. ben onun yalancısıyım :nazar: bende hep hareket icindeyim ama bakalım.. psikolojini de bozma, arada gelyo öyle duygusallık, güzel seyler düşünüp ağlayalım barii.. :KK9:
ben dün bayaa attım buzluğa bezelye. iyi oldu walla, bebek olunca daha zor olur sankim.. sıcağa dikkat et :KK34:

nilgün insallah bi an ewwel atlatırsın sıkıntılarını canım..

gittim tam 4 kilo barbunya, 3 kilo fasulye, 3 kilo bezelye, 2 kilo yufka aldım..
markete bıraktım onlar getircekler ben de başlicam yapmaya.
sigara böreği için biraz patates haşlıyorum şimdi yarısını patatesli yapayım, kociş sever.

kızlar size soru şimdi...
bezelye, barbunya ve fasulyeyi nasıl dolaba koyuyosunuz? bana pratik bilgiler lazım.
şimdi anneme sorsam kızar başına iş çıkarıyosun diye:KK1::KK1:

bi de dolaba soğan doğrayıp koyan var mı? kokar mı koysam?

gittim tam 4 kilo barbunya, 3 kilo fasulye, 3 kilo bezelye, 2 kilo yufka aldım..
sigara böreği için biraz patates haşlıyorum şimdi yarısını patatesli yapayım, kociş sever.

bezelye, barbunya ve fasulyeyi nasıl dolaba koyuyosunuz? bana pratik bilgiler lazım.

ben normal ayıklayıp buzdolabı posetinde koyuyorum canım. cıkardıgımda da dolap kokusu olmasın diye biraz haslayıp yemeğe öyle katıyorum. miss gibi oluyo :KK16:
ama soğanı denemedim. kokar mı acep ?
ama 2 poşete konulsa belki kokmaz :44:

canım bezelyeyi pişmemiş , fasulyeyi 5 dk falan sıcak suda bekletip soğuk suya atıp şokluyorum sonrada poşetlere koyuyorum.barbunyayı hiç dondurucuya koymadım.doğumdan önce yufkaları bende sardım bide sarma sarmıştık çok pratik oldu tavsiye ederim..

ben fasulyelerı kırıyorum mevsım domatesıyle olsun dıye doğranmıs domatesle kavuruyorum sonra poşetlere koyup soğuyınca buzluga koyuyorum pişireceğim zaman kavrulmus soğana dırek koyuyorum domatesı de ıcınde olmuş oluyo rahat oluyo

ben normal ayıklayıp buzdolabı posetinde koyuyorum canım. cıkardıgımda da dolap kokusu olmasın diye biraz haslayıp yemeğe öyle katıyorum. miss gibi oluyo :KK16:
ama soğanı denemedim. kokar mı acep ?
ama 2 poşete konulsa belki kokmaz :44:

geçen sene barbunya koymuştum ama önce haşlayıp sonra soğuk suya koyup öyle koymuştum.
ama çok kişiden duydum sadece yıkayıp koyuyorlarmış sebzeleri. bu sene öyle mi yapsam, haşlamakla uğraşmam hem.

soğan bi kere ben çok doğramıştım, kalanını saklama kabına koydum, kabı da buzdolabı poşetine sardım iyice.
ertesi günü yemek yaparken kullanırım die buzdolabının normal kısmına koymuştum. ve 1 saat içinde kokutmuştu dolabı.
acaba donunca da kokutur mu?
yoksa azcık kavursam olur mu bişey?

ben fasulyelerı kırıyorum mevsım domatesıyle olsun dıye doğranmıs domatesle kavuruyorum sonra poşetlere koyup soğuyınca buzluga koyuyorum pişireceğim zaman kavrulmus soğana dırek koyuyorum domatesı de ıcınde olmuş oluyo rahat oluyo

aaa bu çok iyiymişş..
hiç yağ koyuyo musun kavururken? ne kadar süre kavuruyosun?

kızlarsaolun cevaplarınız için bu arada

bezelye ve barbunyayı ayıklayıp direk koyuyorum.fasülyeyi ise kaynayan suda 5 dk haşlıyorum ardından soğuk suya koyuyorum..soğuyunca da dolaba:KK14:

geçen sene barbunya koymuştum ama önce haşlayıp sonra soğuk suya koyup öyle koymuştum.
ama çok kişiden duydum sadece yıkayıp koyuyorlarmış sebzeleri. bu sene öyle mi yapsam, haşlamakla uğraşmam hem.

soğan bi kere ben çok doğramıştım, kalanını saklama kabına koydum, kabı da buzdolabı poşetine sardım iyice.
ertesi günü yemek yaparken kullanırım die buzdolabının normal kısmına koymuştum. ve 1 saat içinde kokutmuştu dolabı.
acaba donunca da kokutur mu?
yoksa azcık kavursam olur mu bişey?

ben haslamadan dırek difrize atıyorum gayette guzel oluyo.soganlarıda buzdolabı posetıne koyup atıyorum zaten dondugu ıcın koku falanda yapmıyo.

bazen kurubaklagıllerı fazla haslıyorum onlarıda buzluga atıyorum pişirmesi pratık oluyo
ewet annem gecen sen kuru fasulyeyle, nohut wermişti haşlanmıs. direkt cıkarıp yapıyosun on numara :)

kaynanamda gecen sene hep kawrulmus domatesle taze fasulye yapmıstı benim buzluğa. sanırım yağ katmamıstı hmonglu. soğan donunca kokmaz bencede :) ama deneyene sormak lazım..

kızlarrr bu doğum sancısı ayptırr söylemesi ishal ve adet sancısı gibi bi ağrımı :KK52::KK52:
bir de karnıma kramp giriyo:KK53:

maşallah kolay gelsin patatesli sigara böreği hiç yapmadım yazarmısın güzel ouyormu:26:

kızlarrr bu doğum sancısı ayptırr söylemesi ishal ve adet sancısı gibi bi ağrımı :KK52::KK52:
bir de karnıma kramp giriyo:KK53:

ishal sancısı, adet sancısı, gaz sancısı.. kramplar..
hepsi bende de oluyo ama olduğuyla kalıyo, bi cacık yok :KK9:
gercek doğum sancısı belden gelip, karının alt kısımlarına wuruyomus. bende belden gelmesini bekliyorum ama nolur bilemem :KK76:

merhaba kızlar,

14.06.2012 saat 10:40 da spinal sezeryan ile oğluşuma kavuştum. yenidoğan sarılığımız ve emzirme problemimiz var onun dışında iyiyiz. göğüs ucu koruyucu almak için internete girdim size de haber vereyim dedim.

doğum yapanların hepsinin gözü aydın, bekleyenleri de rabbim zamanıyla kavuştursun yavrucuklarına. tarif edilemez güzel bişi.

sağlıcakla kalın

kızlarrrrr :KK3:
Çağan'ım uyurken sizlere bir slm vereyim istedim...
nasılsınız???
yeni doğuranlar var mı???

nilobellayı sormuştum ne yaptı ???
haber alamadım bir türlü...

aaa bu çok iyiymişş..
hiç yağ koyuyo musun kavururken? ne kadar süre kavuruyosun?

kızlarsaolun cevaplarınız için bu arada

yağ koymadan once doğranmıs domatesı bır cevır tencerede sonra fasulyelerı ekleyınce fasulyelerın rengı acık yeşıle donunceye kadar kavuruyosun ve soğuyunca paketlıyorsun pısırırken cok raha toluyo ve kokuda olmuyo hıc

X