2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

iyi geceler,haziran annelerii:KK3:
var mı doğuran ya da doğumu başlayan :KK49:
bizim bugün muayene günümüzdü:21:
kızım 3 kilo 48,5cm boyunda bir prenses olmuş:KK16::KK16::nazar:
dr amcamız kilomuzu çokk beğendii bende 21 günde 1 kilo almışım aslında bebişim almış o kiloyu :KK37:
bu arada doğum tarihi belirleik haftaya çarşamba tekrar kontrolümz var herhangi bi değişiklik olmazsa gidişatımızdaa:KK4:
2 TEMMUZDA MELEĞİMİ KUCAĞIMA ALIYORUUMMM:KK52::KK52::KK52::KK52:
ıkınsamda sıkınsamda temmuz annesi olucam sanırımm, kızım sağlıcakla gelsinde düyaya:KK76:
bu arada bdt miz 5 temmuz değil 12 temmuz olarak hesaplanıyor :KK23::KK23:

Biz 20:30da ciktik yuruyuse iki saat yuruduk. Bu arada piyango anneme vurdu en son 19:30da aradiginda hasladim kapadim telefonu.
Sonra aksam kayinvalide aradi calatken kocam kapti teli elimden, o konustu:KK47:

iyi geceler,haziran annelerii:KK3:
var mı doğuran ya da doğumu başlayan :KK49:
bizim bugün muayene günümüzdü:21:
kızım 3 kilo 48,5cm boyunda bir prenses olmuş:KK16::KK16::nazar:
dr amcamız kilomuzu çokk beğendii bende 21 günde 1 kilo almışım aslında bebişim almış o kiloyu :KK37:
bu arada doğum tarihi belirleik haftaya çarşamba tekrar kontrolümz var herhangi bi değişiklik olmazsa gidişatımızdaa:KK4:
2 TEMMUZDA MELEĞİMİ KUCAĞIMA ALIYORUUMMM:KK52::KK52::KK52::KK52:
ıkınsamda sıkınsamda temmuz annesi olucam sanırımm, kızım sağlıcakla gelsinde düyaya:KK76:
bu arada bdt miz 5 temmuz değil 12 temmuz olarak hesaplanıyor :KK23::KK23:

haydi hayırlısı canım
bende seni merak etmiştim

Biz 20:30da ciktik yuruyuse iki saat yuruduk. Bu arada piyango anneme vurdu en son 19:30da aradiginda hasladim kapadim telefonu.
Sonra aksam kayinvalide aradi calatken kocam kapti teli elimden, o konustu:KK47:

maşallah canım sana
ben 1 saat bilgisayarın başında oturdum
sağ ayağım nasıl şişmiş anlatamam
şu an yatarak yazıyorum :)

baktım canım bakmaz olurmuyum
beğendiğim birşey çıkmadı oralarda
hep klasik şeyler
bir de çok yoğunlarmış benim tarihe yetişmicek ti
of ya

hadi ya üzüldü
m ben geçenlerde yenşehire gitmiştim orda buldum çok güzellerdi içindeki çikolatasıda harikaydı kaliteli bişiydi kiloyla satıyorlardı 70 lira bir kilosu çok iyiydi anlıyacağın vakit olsaydı ayarlardık bişiler

baktım canım bakmaz olurmuyum
beğendiğim birşey çıkmadı oralarda
hep klasik şeyler
bir de çok yoğunlarmış benim tarihe yetişmicek ti
of ya

hadi ya üzüldü
m ben geçenlerde yenşehire gitmiştim orda buldum çok güzellerdi içindeki çikolatasıda harikaydı kaliteli bişiydi kiloyla satıyorlardı 70 lira bir kilosu çok iyiydi anlıyacağın vakit olsaydı ayarlardık bişiler

kızlar bişi sorucam bnm karnım devamlı kasılma moduda geçiyo onunla beraberde ağrılarım oluyo ama düzensiz tabiki ama bu kadar sık olması normalmi bu durumu yaşıyan varmı

Iyi geceler
Sicaklardan dolayi sessiz kalmis sanki burasi

Ben yarin ebeye gitcem kontrole saat 10 da. Oglum hala iri ise suni sanci teklif edilcek. Ve ben kabul etsemmi,yoksa dogumun kendiliginden olmasini mi beklesem bilmiyorum. Aklim cok karisik. Annem kabul et diyor,kaynanam etme. Esim sen bilirsin,haziran annelerine sor diyor :KK1:
Aklim cok karisik ya. Ebe ile gorusmeden panik yaptim

çok sıcak valla hergün iki kere duşa giriyorum. zararı olurmu dogumu hızlandırırmı bılmıyorum ama tık yok :)) Bugün hafif şekilde belimde ara ara ağrılar hissettim. sık sık kasılmalar oluyor ama dogum sancısı olmadığı aşina. Allah' tan agustos da falan dogurmuyacaz sımdılık sadece buna sevınebılıyorum :) yazın basında yukumuzden kurtulacaz ve bebeklerımızı saglıkla kucagımıza alacaz inş. :nazar: yarın gene kontrole gidecem nst ye baglayacaklar gene ama o makina da benım normal hafıf kasılmalarımı sancı olarak goruyor sanki. gecen hafta kasılma olmustu sancın cıkmıs dedıler alttan baktılar canım yandı. Gene aynı şey olur diye korkuyorum.

Bu arada dün sağlık ocağından hemşire ile görüştüm bebek doğduğunda sağlık ocağına haber vermemiz gerektiğini, hastanede bebeğin topuğundan kan alacaklarını ve beş günlük oluncada gene toğuğundan kan almaları için bu sefer sağlık ocağına götürmemiz gerektiğini söyledi.

Sevmek koklamak istiyorum artık :emir_bebek: haftya son ama geçmiyor günler ya :) sabırsızlanıyorum bi taraftan bi taraftan hafif bir korku var. ama bebişe kavuşma hissi hepsini bastırıyor. Allah yardım ediyor sabrını veriyor korku kalmıyor. :nazar: artık karnımda deil rahat rahat kucağımda taşımak istiyorum. :KK19:

Son düzenleme:
bu satte kimse yok ama sabah okursunuz
88prensesten msj geldi
suyu gelmisti sabah hani
bebek kakasini yapmis acil sezeryan olmus
cok agrii varmis
bebegin bobrek degerleri yuksek cikmis kuvezdeymis
dua bekliyor bizden

herkese iyi geceler :KK3:
11.06.2012 saat 14:51 normal doğum ile kızımı kucağıma aldım sizleri habersiz bırakmadım ferdaya doğumhaneden canlı bağlantı yaptım :KK53: çok şükür kızımı kucağıma aldım dualarınızı hissetim sizlerede o an dualar ettim..
geçmişe bakamıyorum bu kız beni emzik etti göğüsler acımaya başladı yandık..
sizleride öptük biraz düzene sokalım yeni hayatımızı sizlere döncem inş..:KK54::KK54::KK54:

Doğumla ilgili gerçekler:

Gebelik hastalık değildir. Fizyolojik bir süreçtir.
Her doğumda epizyotomi gerekmez (ilk doğumda gebelerin sadece yüzde yirmisine epizyo açılmalıdır. Doktorunuza bu soruyu sorun. Eğer “ilk doğumda yırtılmaması için her gebeye yapılır” diyorsa durumu tekrar değerlendirin. İngiltere’de şu an her gebeye epizyo açan doktor yönetime hesap vermektedir)
Epidural anestezi kesinlikle fizyolojik değildir: Getirdikleri kadar götürdükleri de vardır.
Önceden kemik pelvisi değerlendirip doğumun olup olamayacağına karar vermek diye bir yöntem yoktur. (Halk arasında çatı muayenesi, kemik muayenesi olarak bilinir.) Bunun amacı genellikle sezaryen için bahane üretmektir. doğum dinamik bir süreçtir. Doğumun olup olmayacağına doğum eyleminde karar verilir.
Hastaneye doğum yapmak için yatan gebelerin doğurma oranı %90’dır.
Kordon dolanması çok nadiren sorun çıkarmaktadır. Yine su azalması çok nadiren görülen bir problemdir. Ultrasonda amnion sıvısı ölçülüp 2 santim kalana kadar doğum beklenebilir.
Dünyada sezaryen sonu ölüm oranı doğum sonu ölüm oranının dört katıdır.
İdrar kaçırma, cinsel ilişkide rahatsızlık gibi şikayetler normal doğum olmadan sezaryen doğumlarda da görülmektedir. Ve bu oranlar her iki grupta da düşüktür.
Oksitosin cinsel ilişki sırasında, emzirmede, aşık olunduğunda ve doğumda, özellikle de doğal doğumda yükselmektedir.
doğum ile ilgili anlatılan hikâyelerin çoğu doğru olmayıp abartma içerir.
doğum sırasında hidroterapi (Jakuzi içinde) epidurale yakın rahatlama vermektedir.
Sezaryen bir doğum yöntemi olmayıp anne ve bebeği acil bir durumdan kurtaran operasyondur.

bu satte kimse yok ama sabah okursunuz
88prensesten msj geldi
suyu gelmisti sabah hani
bebek kakasini yapmis acil sezeryan olmus
cok agrii varmis
bebegin bobrek degerleri yuksek cikmis kuvezdeymis
dua bekliyor bizden

Cok uzuldum ya :KK43: insallah en kisa zamanda ikiside iyilesir. Aklimdasin,dua edicem bol bol

herkese iyi geceler :KK3:
11.06.2012 saat 14:51 normal doğum ile kızımı kucağıma aldım sizleri habersiz bırakmadım ferdaya doğumhaneden canlı bağlantı yaptım :KK53: çok şükür kızımı kucağıma aldım dualarınızı hissetim sizlerede o an dualar ettim..
geçmişe bakamıyorum bu kız beni emzik etti göğüsler acımaya başladı yandık..
sizleride öptük biraz düzene sokalım yeni hayatımızı sizlere döncem inş..:KK54::KK54::KK54:

Allah anali babali buyutsun canim

Ben 1 saatdir donuyorm yatakda. Uyuyamadim dusunmekdenbi yandan da kaka yapcak korkusuda var bende
Saat 10 olsada ogrensem durumu

Hayırlı sabahlar kızlar... geceyi geceye ekleyerek sabah ettim..Dün akşam 11 den beri düzenli aralıklarla kasılmalarım var,rutin yarım saatte bir sancı giriyor belimden kasıklarıma ve zerre uyumadım... Dayanılmayacak sancılar değil ama nasıl anlatsam adet sancısı gibi.. Az önce de midem feci ağrıdı,ishal olmuşum... Ama ne nişanım geldi ne de suyum.. Sancılarım daha da sıklaşırsa doktora gidicem,doğuracam mı ne:18:

X