2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

bu arada ben şu pilates topu işini doktora sordum
sancı çekerken üzerinde zıplamak biraz zor olur gibi
bizde öyle bişey yok dedi.baya güldü
bende evde zıplayıp giderim artık

benim pilates topum önceden de vardı,gebe kalınca yabancı videolar izlemiştim.bir iki esneme hareketi yapıyordum.gebeliğin ilk 3 ayı yaptım sonra bıraktım.şimdi tekrar başladım.doktora da sordum,hastane olduğunu gerektiğinde ebelerin kullandığını ama kendisinin bilgi sahibi olmadığını söyledi.ben arada zıplayıp,rahim kaslarımı çevirttiriyorum.

bugün kontrolüm vardı önce kuaföre ağdaya gittim ama tansiyonum düştü fenaaşınca yarım kaldı sanırım artık jilete başvuracağım

sonra hastaneye gittim çatı muayenesi yapıldı korkulacak birşey yokmuş hiç canım yanmadı. doktorum normal doğum yapabileceğimi söyledi ama bebişim henüz inmemiş ve açıklık yok bol bol yürü dedi

en moralimi bozan bebeğim 30 gr almış 2 haftada
bende hiç almamışım ama bebek sağlıklı dedi senin kilona gayet ii bebek dedi ve normal için ideal dedi

normalde 38+1 olmam lazım ama usg 36+1 çıktı bu kadar nasıl fark eder sinir oldum hangisine inanacağım

Geçmişi okumayı yeni bitirdim, ne çok kaynatmışsınız kızlar, bittim valla. herkesin iyi olmasına sevindim. doğum yapan arkadaşlarada hayırlı olsun güle güle büyütsünler bebişlerini. darısı sırasını bekleyenlere ve bana inşallah kolay kolay doğururuz. benim son dr kontrolümde suyum iyi çıkmışıtı ve kızım normal doğum pozisyonuna geçmişti. dr normal doğum yapacağıma çok ümitli konuştu. inşallah dediği gibi olur. bu hafta geçen hafta olan kasılmalarıma ziyade daha sık kasılmam oluyor. böyle böyle vücut doğuma hazırlanıyor herhalde. hayırlısıyla alsaydım kızımı kucağıma

var mı cnm izlediğin videoların bir linki ?ben de başlamak istiyorum

sevindim çatının müsait oluşuna ve normal doğum yapabileceğine
acımaması da güzel benim de acımamıştı
o kilo olayına takılma yaa
bundan önceki randevuda benim de haftada 100 gram almıştı
4 gün sonra gittim 4 günde 240 gram almış
bebeğin kilo alımından ziyade ölçüm hatası bence tamamen
doktorlara da kızamıyorum neticede hassas ölçüm bunlar
sen satını dikkate al
hem normal doğurmak için minyon olması daha ideal bence
şu an kaç kilo ki üzülüyorsun?
ayrıca 36+1 çıkan ne? kilosu mu?
sata göre doğurursun bence

usg yanlış çıktığına dair bir sürü örnek varken önümüzde canını sıkman hata zaten...
bebişlerimizi kucağımıza alınca görücez gerçek kilogramlarını , gerisi boş , hiç canını sıkmka...
bizim de baş önden gidiyor fl ise 10 gün geri , ama hiç canımı sıkmıyorum....hatta geç döllenme mi oldu acaba falan diyordum ama niobellanın söylediğinden sonra o da çok mümkün gelmedi bana , hazırda olgunlaşmış bir yumurta bekliyormuş zaten...( Gerçi Niobella çatlama zamanı nasıl oluyor o zaman ? Hani 14. gün genelde çatla konusu var ya ?)

canım takılma we kendini üzme. bende cuma gittim kontrole.
1 hafta önce gittiğimde 3 kilo dedi, cuma günü 3.300 dedi. ama şahsen ben 1 haftada 300 gr aldıgına inanmıyorum.
bence seninkide 2 haftada o kadar az almamıstır. cihazlar %100 değil sonucta.
takma kafana.. cok düşününce icinden cıkılmıyo..
sen we bebeğin sağlıklı olundaa..

hem son kontrolde 37+5 iken kafasını 37 olarak ölçtü doktor
sonra da dediki son haftalarda artık ölçümler çok değişiyor
bebek kanala doğru inmeye başladığından ölçümler yanlış artık yaklaşık ölçüm yapıyoruz kilo da o yüzden yaklaşık çıkıyor dedi
valla sağlığı yerinde olsun da kilosu boyu posu hiç önemli değil
hem o zaman minyon deyince sevinmiştim rahat doğar diye
ama şimdi madem cuma sezeryan olcam alabildiği kadar kilo alsın diyorum

canım 36+1 haftalık ölçüm veriyor dedi doktor 2 hafta geride kilosu 2836 olmuş ben hala 58 kiloyum

Kendimde radyoloji çalışanıyım radyoloji uzmanımız bana ultrason yaptığında 1 hafta gerideydi ama önemseme 2 hafta geriye düşerse ozaman sorun olur dedi ama kendi doktorum herşey süper diyor pembe gözlüklerle bakıyo adam bilemedim

Son adet tarihinden sonra 11-17. Gunler arasi dollenme icin en uygun aralik,,kimininki biraz daha gec oluyor. Ortalama 28 gunde bir adet gorenler genelde bu aralikta hamile kaliyor.

ewet bide son haftalarda özellikle bebek kafa aşağı duruyosa kilosunu felan ölçmek daha da zormus.
o yüzden yaklasık seyler söylüyolar..
bende sağlıklı olsunda.. 'dan yanayım

Bu son haftalarda olcumlerdeki hata payi %15. Bugun benim doktor da bakti 3300 cikiyor ama hic belli olmaz, aldanmamak lazim dedi.
3 kg yu gectikten sonra sorunn yok. Son haftalarda kilo artisi cok az oluor zaten.

Selam canlarım :)

GEÇmişi okudum doğuran doğurana maşallahh tam başladı artık doğumlar herkes sağlıcakla kavuşsun bebişine inşallah :)...

Ben listeden kura çekicem tele kaydedip doğumdan sonra perşembe günü kendime gelince detayları atıcam msj olarak buraya iletirsiniz artık kim çıkarsa :)..

Bu arada hala odamız gelmedi ve ben umudumu kestim ....bebişim anakucağında yatacak artık...oysa çok sitiyordum kendi yatağına yatmasını..biz meslekten dolayı...eşimle evlendikten sonra 10 gün yerde yatmıştık battaniyenin üstünde ana babasının kaderi çizildi galiba oğluma...ama olsun mutluyum o şuan karnımda gayet mutlu ve tepiniyor :)......onun o tepikleri devam ettikçe o nefes aldıkça hiçbirşeye üzülmicem :)

oğluşummmmm oğluşummm :)

ayrıca doktorum dedi ki 24. haftaya kadar yaptığımız ölçümler çok daha sağlıklı
bundan sonrakiler yaklaşık dedi
o yüzden şimdiki iki hafta gerilik ciddiye alınır bişey değil
misal bebek nefes alırken nefesi verdiğinde ölçüyü aldıysa karnı daha küçük çıkıyor
nefes içindeyken ölçüyü alırsa daha yüksek
gibi gibi bisürü şey var
daha zamanın var zaten
bebek 3000i rahat geçer ki normal doğum için çok ideal bence kilosu

listeden kura çekme işine girme bence, topiğe takılan ve doğum yapmamış birini seç ki burda bizlere haber verebilsin
doğum yapmış birine denk gelirsen o kendinden fırsat bulup zor yazar

umaygulay kullanıcısından alıntı

normal doğum yapmış arkadaşlar bir sorum olcak doğuma ameliyet önlüğüylemi aldılar sizlerii???
bunu bende cok merak ediyorum yaa ?
arkadaslar bi el atın hele soruya

ben dogum yapmadım henuz ama yakınlarımdan bılıyorum.hem normal hem sezeryanda da onluk gıyıyorsun

ufffffff cakıldım kaldım koltuğa. totum ağrıdı
kalkiyim azcık iş yapıyım, dus yapıyım, bide aksamüstü dısarı cıkayım..
kocişim 12 de gelicek, bide tatlı yapıyım gece yer

sağol canım valla insanın içini açıyorsunuz ne güzel rahatlıyor insan paylaşınca allah razı olsun hepinizden

listeden kura çekme işine girme bence, topiğe takılan ve doğum yapmamış birini seç ki burda bizlere haber verebilsin
doğum yapmış birine denk gelirsen o kendinden fırsat bulup zor yazar

Ayyy tam listeye parmak bastım sen geldin

Elini çabuk tutup benden önce doğurma tamam mı

tele kaydettim perşembe sabahtan tel elinde gez

aynı benimki de öyle kanala inmemiş,bol bol yürü dedi.zaten çok hareketli bir gebelik geçirdim,geçen haftaya kadar okulda her tenefüs 2 kat merdiven inip çıktım.paşamın keyfi ne zmn gelecekse:)kilo olayına takılma bence de benim oğlumda bir haftada 40gr vermiş görünüyordu,dr sağlıklı normal için çok kilo almaması ii dedi.

var mı cnm izlediğin videoların bir linki ?ben de başlamak istiyorum

vallahi ilk başlarda 3aya kadar izledim,o ara sık kullanılanlarda idi ama şimdi unuttum..yanımda bilen yok diye ben ilk hareketlerini yapmıştım,topun üstünde popoyla daireler çizme,rahim kaslarını hissetme ama her seferinde nefes alıp verme gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…