2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

aynı benimki de öyle kanala inmemiş,bol bol yürü dedi.zaten çok hareketli bir gebelik geçirdim,geçen haftaya kadar okulda her tenefüs 2 kat merdiven inip çıktım.paşamın keyfi ne zmn gelecekse:)kilo olayına takılma bence de benim oğlumda bir haftada 40gr vermiş görünüyordu,dr sağlıklı normal için çok kilo almaması ii dedi.

Artık buyüzden her akşam hava serin olunca yürüyeceğiz yoksa bu bebişlerin gelmeye niyeti yok :KK53: benim doktorda öyle dedi rahat çıkar bu bebek dedi :KK1::KK1:

bugün kontrolüm vardı önce kuaföre ağdaya gittim ama tansiyonum düştü fenaaşınca yarım kaldı sanırım artık jilete başvuracağım :KK50:

sonra hastaneye gittim çatı muayenesi yapıldı korkulacak birşey yokmuş hiç canım yanmadı. doktorum normal doğum yapabileceğimi söyledi ama bebişim henüz inmemiş ve açıklık yok bol bol yürü dedi

en moralimi bozan bebeğim 30 gr almış 2 haftada
:KK43: bende hiç almamışım ama bebek sağlıklı dedi senin kilona gayet ii bebek dedi ve normal için ideal dedi

normalde 38+1 olmam lazım ama usg 36+1 çıktı bu kadar nasıl fark eder sinir oldum hangisine inanacağım :KK47:

cnm arkadaşlar söylemiş zaten yeteri kadar ama bende söyleyeyim içimde kalmasın..
kilo olayına takılıp da kendini üzme sakın olur mu?
inş sağlıkla alıcaksın kucağıına sen de bebeğini diğer arkadaşlar gibi...
:KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

Ne güzel kandil günü doğum yapacaksın :KK66:

Hayırlısıyla alalım kucağımıza inşaallhhhh canımmm....

Herşey iyi olsun yaaa :)...hakettikk :):emir_bebek::KK16:

aaa kandil cumartesi mi cuma mı?
ben cumartesi diye biliyorum ama:26:

bu arada kızlar sarbeybi den bi hbr yok değil mi? nasıl oldu acaba bebeği?

bir de hilma ne yaptı acaba? ondan kim hbr getiriyodu? bi msj çeksek ona da:26::26::26:

benim pilates topum önceden de vardı,gebe kalınca yabancı videolar izlemiştim.bir iki esneme hareketi yapıyordum.gebeliğin ilk 3 ayı yaptım sonra bıraktım.şimdi tekrar başladım.doktora da sordum,hastane olduğunu gerektiğinde ebelerin kullandığını ama kendisinin bilgi sahibi olmadığını söyledi.ben arada zıplayıp,rahim kaslarımı çevirttiriyorum.

bende hamile kalmadan önce yapıyordum
hamile kalınca havasını indirip kaldırdım :)
zıplarken açılman falan olmasın sonra ben cesaret edemem valla:KK1:
bilinçsizce bişey falan yapmaktan korkarım

ve kızlarrr
demin öznur aradı
doğum 1,5 saat önce gerçekleşmiş
normal doğum
3060 gram 50 cm boyundaymış
ikisi de çok iyiymiş
sesi de harika geliyordu çok sevindim
sizlere selamı var

cardelenss ile de konuştum
bu sabah sezeryana girdi
o da iyiymiş bebişi de
sizin de merak ettiğiniz üzere kilosunu sordum (çok iri gidiyordu bebeği, o yüzden erken sezeryana aldı)
3600 doğmuş bebişi

çok sevindim valla oznur u da cardelenss i de tanıyorum sizlerin sayfayı bu aralar hep takip ediyorum malum bende sizlerin yolundan geçicem Allahın izniyle

kızlar sizlerde doğurun hayırlısıyla yaaa 40. haftaları görüyorum tickerlarda :KK53::KK53::KK53:

ütopyacım senin de haberlerini bekliyorum takipteyim :KK34:

canım 36+1 haftalık ölçüm veriyor dedi doktor 2 hafta geride kilosu 2836 olmuş ben hala 58 kiloyum

Kendimde radyoloji çalışanıyım radyoloji uzmanımız bana ultrason yaptığında 1 hafta gerideydi ama önemseme 2 hafta geriye düşerse ozaman sorun olur dedi :KK43: ama kendi doktorum herşey süper diyor pembe gözlüklerle bakıyo adam bilemedim :KK52:

elifçim hiç üzme kendini
bende ilk 5 ay o doktora gitmiştim
biliyorsundur belki
o doktor hiçbişeye pembe gözlükle bakmaz
çok pimpiriklidir
bir sorun olsa kesin pat diye söylerdi
merak etme canım

kızlar bu depresyon olayına doğumdan 5 gün geçtikten sonra ben giriyormuş gibi oldum ve allahtan tam girmeden kapıdan çıkıverdim.
Başlangıç: hamileyken kilolar belli olmuyordu fakat bebek çıktıktan sonra kilolarla baş başa kalmıştım. ve dış görüntü benim herşeyim diyebilirim size. aynaya baktıkça tiksiniyordum kendimden eşimin kilolu bayanlar için söledikleri geliyordu aklıma ve daha tiksiniyordum kendimden bide o süzülmüş karını gördükçe çileden çıkıyordum. kendi kendime allahım bu karın düzelirmi diye depresyona giriyordum. birde bebekten kendimle ilgilenemiyordum tipim iyice kaymıştı. eşimin beni artık beğenmiceğini düşünmeye başladım birde hemen eski halime dönemeyeceğim geliyordu aklıma. tam bir anne olmuştum ama bakımsız annelerden. anneliğin beni bitireceğini düşünüyordum. ne zaman ayna karşısına geçsem bebeğim ağlıyordu ne zaman bişey yapmaya çalışsam ağlıyordu herşeyim yarım kalıyordu yapamıyordum. ya benim kafam tam gitmişti yani. bide bebeğim memeden ayrılmıyordu sahteyide kabul etmiyordu. uykusuz geçiyordu gecelerim bununda etkisi var tabi. sonra kendi kendime tüm sosyan faaliyetlerimin bittiği geliyordu aklıma. birde eşim basketle ilgileniyor maçları falan olduğundan gündüz gece antremanları oluyordu daha bir faaliyetleri artmıştı. aklımdan onun hep gezeceği benim hep eve bağımlı olucağım geliyordu. sonra ağlama krizlerim başladı. eşimin ilgisine ihtiyacım vardı. sanki hep beni beğendiğindi ağzından duymak istiyordum. gözünün içine içine bakıyordum. ve sonra gözyaşlarım süzülüyordu. bebeğimle ilgili kim bişey sorsa ben ağlıyordumya çaresiz insanlar gibi. çoz acizleşmiştim herkesin ağzına bakıyordum. hiçbişey için karar veremiyor herkes ne derse onu yapıyordum. kızlar ben bunları 2 günde yaşadım. ve bu durumun ne olduğunun bilincinde olduğumdan gece gündüz dua ettim. rabbime ve çok şükür iyiyim.

kuzum geçmiş olsun.aynı şeyleri muhtemelen bende yaşıcam şimdiden psikolojim kaydı ama bebiş 2-3 aylık olduktan sonra o kiloların büyük bir kısmının gideceğini ve bebekler biraz daha düzene gireceği için kendimize bakabileceğimizi umuyorum, öyle rahatlatıyorum kendimi:KK49::KK49:

ya o durum bnde de var...
bnde görüntümden nefret ediyorum, aldığım kilolardan, çatlaklarımdan....
ama Allah tan beni eşim sürekli motive ediyor.
bu dış görünüm konusunda hiç üzmedi beni, bn ne kadar sorun etsem de o daha çok güzelsin şöylesin böylesin dedi.
şişman seviyomuş bi de öyle diyo:KK37::KK9::KK9::KK9:

ama tabi ki böyle kalmicaz hiç birimiz.
zaten minnakların derdine öyle çok yeme içmeye vakit bulamayız. şimdi boşluktan oturdukça yiyorum mesela ben

senin kocan şişman seviyorum diyormuş bende benim kocamı aslında şişman seviyorsun sen diye telkin ediyorum.yeterince söylersem bilinçaltına yerleşir inanır belki:KK1::KK1:

canım 36+1 haftalık ölçüm veriyor dedi doktor 2 hafta geride kilosu 2836 olmuş ben hala 58 kiloyum

Kendimde radyoloji çalışanıyım radyoloji uzmanımız bana ultrason yaptığında 1 hafta gerideydi ama önemseme 2 hafta geriye düşerse ozaman sorun olur dedi :KK43: ama kendi doktorum herşey süper diyor pembe gözlüklerle bakıyo adam bilemedim :KK52:

canım herkes söylemiş ama bak bütün doktorlar söylemişler kilolarını net ölçemiyoruz bu haftalarda önemli olan eşiyle suyunun durumu diyorlar.hiç canını sıkma dr un ii diyorsa iidir:KK16::KK16::KK16:

elifçim hiç üzme kendini
bende ilk 5 ay o doktora gitmiştim
biliyorsundur belki
o doktor hiçbişeye pembe gözlükle bakmaz
çok pimpiriklidir
bir sorun olsa kesin pat diye söylerdi
merak etme canım

evet biliyorum canım eşim bahsetmişti hayırlısı olsun bakalım

canım herkes söylemiş ama bak bütün doktorlar söylemişler kilolarını net ölçemiyoruz bu haftalarda önemli olan eşiyle suyunun durumu diyorlar.hiç canını sıkma dr un ii diyorsa iidir:KK16::KK16::KK16:

sağol canım çok şükür suyu herşeyi iiyi çatımda müsait yavrum allaha emanet elden birşey gelmiyor üzülsekte o yüzden düşünmemeye çalışıyorum

kandil cuma günü canım
kuzenimin düğünü var.ben kandilde doğurmayı çok istemiştim
ama bende tık yok:KK1:

aaa bilseydim cumaya temizlikçiyi çağırmazdım kandil günü kandil günü....
neyse gerçi onun işi 5-6 gibi bitiyo, kandil gece bişi olmaz herhalde

bn de cuma işlerim bitsin cumartesi kandilde doğurayım demiştim, tüh:KK1::KK1::KK1:

senin kocan şişman seviyorum diyormuş bende benim kocamı aslında şişman seviyorsun sen diye telkin ediyorum.yeterince söylersem bilinçaltına yerleşir inanır belki:KK1::KK1:

tabi tabi aslında hepsi şişman seviyo ama bilmiyorlar:KK1::KK1:
ne demişer yemeğin salçalısı, kadının kalçalısı:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Selam herkse. Baya ilerlemis ben yokken dogumlarda olmus. Allah anali babali buyutsun. Utu yapiyoruz kaynanamla :KK1: anca gece yatarken barkbillen gecsmistir. Ozanin duzenlicem listeyi

kandil cuma günü canım
kuzenimin düğünü var.ben kandilde doğurmayı çok istemiştim
ama bende tık yok:KK1:

ben de kandilde çok istiyorum,inş. o gün doğar:26:hatta göbek adını da miraç koyacağım.

Off belimde ve kuyruk sokumumda ağrı var hayrolsun inş. BU arada nihayet artık haftada 1'e düşürdü kontrolü doktor :21::21:

tıpkısının aynısı bende de var,oturup kalkarken fena oluyo.umarım bebişlerin gelişidir bu:26:

bu arada kızlar sarbeybi den bi hbr yok değil mi? nasıl oldu acaba bebeği?

bir de hilma ne yaptı acaba? ondan kim hbr getiriyodu? bi msj çeksek ona da:26::26::26:
Saribeybi fb'deki haziran anneciklerine yazdi gecende, sutu gelmiyormus sanirim.

Ben aldim ama henuz kullanmadim bebek dogmadigi icin. Kocamla denedik iyiydi.

X