2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

biz 23 sene babannemle birlikte oturduk aynı evde. ben torunu olduğum ve çok sevdiğim halde o kadar bunalıyordum ki değil kayınvalideyle birlikte oturmak yakında bile olmaktan korkuyorum. Allahtan aynı şehirde değiliz. Allah yardımcınız olsun.

merhaba güzel anneler ve bebişleri ben eylül anneleri topiğindenim ara ara bakıyorum sizlere doğum hikayeleri hazırlıklar falan takip ediyorum yani sizleri. geçen sayflarda gördüm bebek kurabiyelerini kendisi yapan var galiba aranızda bende kendim yapmak istiyorum boşuna para vermek istemiyorum kuırabiye başına 3 tl gibi bi ücret ödemek istemiyorum hemde benim elimden çıksın istiyorum acaba yapanlar kurabiye tarifini yazabilirmi ve ne kadara maal olduğunu zahmet olmazsa tabii. hepinize hayırlı doğumlar diliyorum doğum yapmış olanlarada bebişleriniizi sağlıkla büyütmenizi diliyorum hepinize iyi gecelerr...

Yok gulum biz hic yakin oturmadik,hep yurtdisindaydik ama yilda bi kere tatile gitmelerimiz bile yetti de artti bile:)))
Ben ama sunu ogrendim 15 yilda gelinler agziyla kus tutsa kayinvalideler mutlu olmuyo begenmiyo malesef(
Benimde 3. Oglum geliyo bende ileride kayinvalide olucam ama cok farkli olmak istiyorum,cunku karsimdaki gelin de gokten zembille inmedi,oda ana kuzusu o yasa getiren benim oglum icin yetistiren bi anasi babasi var kizim diye sevicem gelinlerimi insallah:)))

kurabiye tarifi
250 gr margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3,5 su bardağı un (az gelebilir kıvamını alana kadar un ekleyeblirsin)
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı nişasta
tarçın (ben koymadım tarçın)
bütün malzemeleri karıştırıp hamuru elde ediyoruz 1 saat buzdolabında beklettikten sonra istediğin gibi yapabilirsin.

şeker hamuru tarifi
Malzemeleri
• 450 gr (üç paket) marshmallow şeker(bimde satılıyor)
• 4 yemek kaşığı su
• 500 gr pudra şekeri
• Bir tutam tuz
Yapılışı

Şekerleri bir kaseye koyun ve kaseyi su dolu bir tencerenin içinde benmari usulü ısıtmaya başlayın. Tencereyi orta ateşte tutun, şekerleri erirken karıştırmayı unutmayın. Şekerin çok fazla erimemesi ve içine su kaçmaması önemli. Eriyen şekerlerin içine 250 gram pudra şekeri, tuz ve suyu ilave edin, karıştırın ve hamuru kenara alın.

Yoğurma işlemi için geniş tabanlı bir kap alın ve kaba bol miktarda pudra şekeri yayın. Hamuru bu kaba aktarın, üzerine kalan pudra şekerinin tamamını döküp yoğurun. Hamuryumuşak ve ele yapışmayacak bir hale geldikten sonra avucunuzla top şekli verin, çevresine margarin sürün ve tercihen naylon bir malzemeyle hava almayacak şekilde sarın.

Sarılı halde en az 24 saat oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurla, ister mutfak malzemelerinizi ister hazır kalıpları kullanarak hayalinizdeki şeker ve pasta süsleriniyapmaya başlayabilirsiniz. Hamuru kullanmadan önce bir süre daha yoğurmak şekil vermeyi kolaylaştıracaktır

canım ben bu tarife göre yaptım. kabartma tozu yerine karbonat koyan arkadaşlar da var. ama kabartma tozuyla da oldu. bi de ben az bişey toz zencefil kattım. bayatlamayı geciktiriyomuş.
kalıpları past dizayn diye bi site var ordan aldım. yenidoğan kurabiye seti diye satılıyor. 55 tl. ama hepsini kullanmadım. şeker hamurları da arttı. 1 kg beyaz 1 kg mavi vardı. kurabiye malzemesini 2 kat koydum. şeker khamurunun 3te 2 si yetti. sadece şeker hamuru ve kalıpları alıp yapabilirsin daha hesaplı olur. 1 kg şeker hamurunu ikiye bölüp gıda boyasıyla renklendirebilirsin. ayrıca marshmallowla yapanlarda var. bim de satılıyo haribonun şekeri. onu eritip şeker hamuru yapılıyor. nette tarifini bulabilirsin.

bu kadar tekmelere, dönmelere, gerdirmelere karsı bakalım oğlum mu kazanacak yoksa ben miii ???
biz uyumaya (insallah yani) gidiyoruz..
iyi geceler kızlarım hepinizii öptüüükkk

DEPREMSİZ GECELER İNSALLAH..
RABBİM KORUSUN HEPİMİZİ..

Son düzenleme:

o konuda haklısın. benim kayınvalidem çok iyi ama yine de en ufak bişey de göze batıyosun. ben küçük gelinim. eşim fazla karıştırmaz annesine her işe ama eltim çok etkilendi mesela. eşimin abisi annesine çok düşkün. kayınvalidem de büyük gelini ve ailesini pek sevmiyor. uzakta olmalarına rağmen onları etkileyebiliyor. Allahtan ben yaşamadım. eşimind erolü büyük tabi.
umarım biz daha iyi kayınvalide oluruz.

kızlar ben yatıyorum. uykum geldi çok. saat de 1:30 olmuş.
sabaha doğururum inşallah. tabi benim gibi günü gelen arkadaşlar da(başta tansell). dua edin bize. Allah hepimizi hayırlısıyla kurtarsın.

al bakalım sana tarif.ben en fazla 20 yada 30 tl masraf yapmışımdır kalıp ve malzeme parası olarak..kalıpları PASTDZAYN PROFESYONEL KURABYE PASTA VE KOLATA SARF MALZEMELER bu adresten aldım..

kurabiye tarifi
250 gr margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
3,5 su bardağı un (az gelebilir kıvamını alana kadar un ekleyeblirsin)
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı nişasta
tarçın (ben koymadım tarçın)
bütün malzemeleri karıştırıp hamuru elde ediyoruz 1 saat buzdolabında beklettikten sonra istediğin gibi yapabilirsin.

şeker hamuru
Malzemeleri
450 gr (üç paket) marshmallow şeker
4 yemek kaşığı su
500 gr pudra şekeri
Bir tutam tuz
Yapılışı

Şekerleri bir kaseye koyun ve kaseyi su dolu bir tencerenin içinde benmari usulü ısıtmaya başlayın. Tencereyi orta ateşte tutun, şekerleri erirken karıştırmayı unutmayın. Şekerin çok fazla erimemesi ve içine su kaçmaması önemli. Eriyen şekerlerin içine 250 gram pudra şekeri, tuz ve suyu ilave edin, karıştırın ve hamuru kenara alın.

Yoğurma işlemi için geniş tabanlı bir kap alın ve kaba bol miktarda pudra şekeri yayın. Hamuru bu kaba aktarın, üzerine kalan pudra şekerinin tamamını döküp yoğurun. Hamuryumuşak ve ele yapışmayacak bir hale geldikten sonra avucunuzla top şekli verin, çevresine margarin sürün ve tercihen naylon bir malzemeyle hava almayacak şekilde sarın.

Sarılı halde en az 24 saat oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurla, ister mutfak malzemelerinizi ister hazır kalıpları kullanarak hayalinizdeki şeker ve pasta süsleriniyapmaya başlayabilirsiniz. Hamuru kullanmadan önce bir süre daha yoğurmak şekil vermeyi kolaylaştıracaktır.
eksik bişi varsa sorabilirsin

Genelde buyuk gelinler daha cok zarar goruyor,ilk butun kaprisleri sacmaliklari o garibanlar cekiyor benimde buyuk eltim oyle malesef.
Valla benim en buyuk idealim bu gelinlerime gercek bir anne gibi olabilmek Rabbim izin verirde basiririz ins.
Neyse topigi gelin kaynana topigine cevirmiyelim herkes de uyumus zaten:))
O_maygat cnm seni gordum asagida,senin icinde dua ediyorum,seni bu en duygusal zamanlarinda boyle uzenleri,aci cektirenleri Rabbim islah etsin ins.
Bebegin olduktan sonra yuzunu guldursun Rabbim,hayatini duzene koyabilmen bebeginle yeni huzurlu bir hayata adim atabilmen icin dua edicem ins...

iyi geceler haziran annesi.ben eylül annesi olucam rabbim izin verirse.yazdıklarınızı okuyorum inanın sizin adınıza bende çok heycanlanıyorum.inş.herkez sağ salim kucağına alır bebişini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…