2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

Iyi aksamlar anneler :21: Nasilsiniz?
Ayh ben cok acim. Cay in olmasini bekliyorum dört gözle :KK53:

Ayy erkekse burda da söyle bize fikir olur:))
onun aynısı da benim kayınvalideme olmuş,komşusu koymuş istediği ismi o koyamamış :))

vallahi ben saf hala söylüyorum ama karar veremedim hala ..

kerem -ben bu ismi berat -eşimde bu ismi istiyo ama ikisinide eşimin yakın akrabaları koyduğu için şimdi ortada kaldık maalesef... biz taaa birlikteyken isimlere karar vermiştik ama kısmettt((

burda söyleyebilirsin ne de olsa hepimiz farklı yerlerdeyiz ama çevrenden birilerine söylersen senden önce beğenipte koyabilirler.benimki büyük ihtimal kız olduğu için hiç erkek ismi düşünmüyorum.

ablamda eğer kızı olursa adını MEVSİM koyucak kızı olcak arkadaşlara bi fikir olur diye yazıyım dedim.
:KK76::KK76:pek duyulmamış söylenişi de güzel bence

bizim bebişimizin adı büyük ihtimal EYMEN olucak :emir_bebek:

benimkininde adı eymen olacak inş... babamız öyle istiyor... anlamına gelince biz çoooookkkk araştırdık

1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki. Eymen b. Hureym:. Sahabedendir. Mekke'nin alınışı sırasında müslüman oldu. Babası ve amcası Bedir şehitlerindendir.

daha ayrıntılı da

Ümmü eymen; kadın sahâbîlerden peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) “annemden sonra annemdir. ” buyurduğu ümmü eymen, peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) babası abdullah’ın kölesiydi. Esas adı bereke olup, ümmü eymen künyesidir. ümmü eymen radıyallahü anhâ, peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) doğuşuna şâhit olup, küçük yaşta o’na hizmet etmiştir. Peygamberimiz altı yaşındayken annesi âmine hâtunla medîne’ye gittiklerinde ümmü eymen de yanlarında idi. Medîne’den mekke’ye dönüşleri sırasında ebvâ denilen yerde hazret-i âmine vefât edince, ümmü eymen o sırada altı yaşında bulunan peygamberimizi (sallallahü aleyhi ve sellem) mekke’ye getirip dedesi abdulmuttalib’in yanına bırakmıştır. Bundan sonra da peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) yanından ayrılmayıp hizmet etmiştir. Daha sonra islâmiyet tebliğ edilince müslüman oldu ve peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) tarafından âzâd edilip serbest bırakıldı. ümmü eymen islâmiyet gelmeden önce ubeyd bin zeyd adında bir kimseyle evlenmişti. Bu evlilikten eymen adında bir oğlu oldu. Bu sebeple bereke adı unutulup kendisine eymen’in annesi mânâsında ümmü eymen denildi. Bu kocası islâmiyet gelmeden önce vefât etti. Dul kalan ümmüeymen, oğlu eymen’i büyütüp yetiştirdi. İslâmiyet gelince kendisi ve oğlu eymen müslüman oldu. Oğlu eymen daha sonra hayber gazâsında şehit oldu. peygamberimiz hazret-i hadice vâlidemizle evlendiğinde hazret-i hadice, peygamberimize (sallallahü aleyhi ve sellem) zeyd bin hârise adında bir köle hediye etmişti. Peygamberimiz de (sallallahü aleyhi ve sellem) onu âzâd ederek serbest bırakmıştı. Peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem); “cennet ehlinden bir kimseyle evlenmek isteyen ümmü eymen ile evlensin. ” buyurduğunda, zeyd bin hârise ümmü eymen ile evlendi. Bu evlilikten usâme bin zeyd doğdu. hazret-i ümmü eymen medîne’ye yapılan hicrete katılıp hicret etti. Hicret yolculuğu sırasında oruçlu idi. “revha” denilen yere gelince akşam olmuştu. Son derece susamış ve hiç kimsede su bulamamıştı. Susuzluktan kıvrandığı bir anda semadan beyaz bir ipe bağlı bir kap suyun kendisine doğru uzandığını görüp, tutarak kana kana içmiştir. Bu hâdiseyi anlatıp, artık o günden sonra hiç susamadım demiştir. ümmü eymen radıyallahü anhâ medîne devrinde yapılan savaşların bir kısmına katılmıştır. Uhud savaşında, o da diğer kadın sahâbîler gibi su dağıtmış, yaralıların yarasını sarmış, ağır yaralıların medîne’ye götürülmesinde yardımcı olmuştur. Hayber gazvesinde de aynı hizmeti görmüştür. Kocası zeyd bin hârise, mûte savaşında 100. 00 kişilik rum ordusuna karşı 300 kişilik orduyla savaşıp, kumandanlık ederken şehit oldu. (bkz. Zeyd bin hârise) ümmüeymen, peygamberimizin sallallahü aleyhi ve sellem ağır hastalığı sırasında suriye tarafına gitmekte olan orduya kumanda eden oğlu usâme bin zeyd’e peygamberimizi (sallallahü aleyhi ve sellem) ziyâret etmesini söylemiştir. Peygamberimiz sallallahü aleyhi ve sellem vefât edince ümmü eymen günlerce ağlayıp gözyaşı dökmüştür. Hazret-i ebû bekr ve hazret-i ömer ziyâretine gidip, artık ağlamamasını söylediklerinde o; “beni resûlullah’ın (sallallahü aleyhi ve sellem) vefâtı ağlatmıyor, zîrâ her canlı ölümü tadıcıdır. Beni vahyin kesilmesi ağlatıyor. ” şeklinde cevap vermiştir. ümmü eymen radıyallahü anhâ, hazret-i ömer’in halîfeliği sırasında çok yaşlanmış ve ihtiyarlamıştı. Eshâb-ı kirâm onu ziyâret edip, hürmet gösterirler ve ikrâmda bulunurlardı. Hazret-i ömer, ona geçimini sağlaması için yıllık bir yardım bağlamıştı. Hazret-i ömer şehit edilince çok ağlayıp, üzülmüştür. Ümmü eymen, hazret-i osman’ın halîfeliğinin ilk aylarında vefât etti. işte size eymenin anlamı

baya uzun oldu:)))))

ay evet hem güzel hemde uygun.nerden aldın peki?

canım kusura bakma çıkmıştım görmedim
hepsiburadadan aldım ben bu hafta gelir o zaman bilgi veririm tekrar

bu arada ben ayrıntılı ultrasona giricem 10 şubatta
21-22 haftalık olacam
150 tl ödicem özelde

canım kusura bakma çıkmıştım görmedim
hepsiburadadan aldım ben bu hafta gelir o zaman bilgi veririm tekrar

bu arada ben ayrıntılı ultrasona giricem 10 şubatta
21-22 haftalık olacam
150 tl ödicem özelde

önemli değil bende bazen çıkmış oluyorum farketmiyorum.fiyatı çok iyi geldi de ondan sorayım dedim bizim babamız bu tür alışverişleri erken buluyor daha.bu protein testinde ne çıkıyor neye bakılıyor peki?

canım benden önce vermişsin cevabı :) anlamıda güzel çok duyulmamış bi isim hemde, biz eymen istiyoruz son anda bi değişiklik olmazsa eğer :)

kızlar ya topiği yeni okuyorum iki gündür yoktum neler olmuş böyleeeeee....

önemli değil bende bazen çıkmış oluyorum farketmiyorum.fiyatı çok iyi geldi de ondan sorayım dedim bizim babamız bu tür alışverişleri erken buluyor daha.bu protein testinde ne çıkıyor neye bakılıyor peki?

aslına bakarsan bence de erken
ama fiyatını uygun bulunca ve beğenince almak istedik
eşim benden daha hevesli hemen alalım dedi
düşün bebek arabasını bile aldık biz

doktorum alfa protein testiyle ilgili bişey söylemedi bana
diğer randevumda ayrıntılı ultrason var, o zaman yapacaktır belki
ya da gerek görmemiş olabilir
ne olduğunu sormuşsun

A-feto protein nedir ?
AFP anne karnındaki bebeğin karaciğerinden salgılanan bir proteindir.Erişkindeki albumin isimli proteinin fetal yaşamdaki karşılığıdır. Fetusdan amniyon sıvısına geçer. Burdan da bir miktar AFP annenin dolaşımına karışır.AFP düzeyleri gebeliğin sonlarına kadar yavaş bir artış gösterir. AFP ölçümleri anne kanında ya da amniyosentez sonrası amniyon mayiinde ölçülebilir. Maternal AFP ölçümü gebeliğin 16-20 haftaları arasında yapılır. AFP yaşa ve gebelik sayısına bakılmaksızın bütün gebelere yapılmalıdır.

Nasıl Değerlendirilir ?
AFP değerinin yüksek ya da düşük olması anomali varlığını göstermez. Sadece artmış riski belirler ve ileri tetkik gerekliliğine işaret eder. Testin yapıldığı gebelerin %10'unda anormal sonuçlar çıkarken bunlarında sadece %10'unda defektli fetus bulunur

kızlar şimdi okudum öğrendim de
alfa protein eğer 3lü test yapıldıysa onun içinde yapılıyormuş zaten
üçlü test yaptırmadıysanız 16-20. hafta arasında bakılıyormuş

ben cuma günü 3lü testimi yaptırdım
hafta içi sonucu çıkacak

siz yaptırmıyor musunuz 3lü?

kızlar şimdi okudum öğrendim de
alfa protein eğer 3lü test yapıldıysa onun içinde yapılıyormuş zaten
üçlü test yaptırmadıysanız 16-20. hafta arasında bakılıyormuş

ben cuma günü 3lü testimi yaptırdım
hafta içi sonucu çıkacak

siz yaptırmıyor musunuz 3lü?

verdiğin bilgi için teşekkür ederim cnm.bende yarın üçlü test için doktoruma gidicem

verdiğin bilgi için teşekkür ederim cnm.bende yarın üçlü test için doktoruma gidicem

anladım canım o zaman gerek olmayacak senin için de

bu arada sen neden bebek tickeri yapmıyorsun canım?
yapmayı bilmiyorsan yardımcı olabilirim
tickerden takip kolay oluyor, mesela ben senin kaç haftalık olduğunu bilmiyorum
ben bugün 16+6yım

anladım canım o zaman gerek olmayacak senin için de

bu arada sen neden bebek tickeri yapmıyorsun canım?
yapmayı bilmiyorsan yardımcı olabilirim
tickerden takip kolay oluyor, mesela ben senin kaç haftalık olduğunu bilmiyorum
ben bugün 16+6yım

cinsiyet kesinleştikten sonra pembe ya da mavi olarak yapıcam o zaman yardımcı olursun sen bana ben pek anlamıyorum.benim haftam 3 hastanede de farklı çıkıyor.doğum yapacağım hastaneyi dikkate alırsam 17+3.belim çok fazla ağrımaya başladı ben çıkıyorum görüşürüz cnm.iyi geceler

cinsiyet kesinleştikten sonra pembe ya da mavi olarak yapıcam o zaman yardımcı olursun sen bana ben pek anlamıyorum.benim haftam 3 hastanede de farklı çıkıyor.doğum yapacağım hastaneyi dikkate alırsam 17+3.belim çok fazla ağrımaya başladı ben çıkıyorum görüşürüz cnm.iyi geceler

tamam canım yardım ederim tabi ki
dinlen o zaman
bel ağrısı için de bel yastığı tavsiye ederim
benim yastıktan sonra baya azaldı ağrım

görüşürüzz

kızlar herkes bebişin hareketlerini hissetti mi ben daha bir şey hissetmedimde bazen dert ediyorum kendime

Melis kaç haftalıksın cnm , ben 18 haftamdayım, bugüne kadar ne baloncuk patlaması ne de kelebek kanat çırpması hiçbişi hissemedim , 6 gündür direkt olarak tepik yiyorum :)
ama zaten 20 haftaya kadar hissettmemek normalmiş.

merhaba hatunlarr :)
yeni paylaşım alanımız hayrlı olsun :)
ben 8 ayda almak istyorummm o zamna kadr kıyft bıle almak ıstemıyorum kendımı tutabilirsem :)
ben 3 lü testimi yaptrdım sımdık 18+1 günlügüz problem cıkmadı Allaha şükür :)
cinsiyetini daha öğrenemedik ama kız olrsa ismimiz belli serra azra olcak :)

merhaba hatunlarr :)
yeni paylaşım alanımız hayrlı olsun :)
ben 8 ayda almak istyorummm o zamna kadr kıyft bıle almak ıstemıyorum kendımı tutabilirsem :)
ben 3 lü testimi yaptrdım sımdık 18+1 günlügüz problem cıkmadı Allaha şükür :)
cinsiyetini daha öğrenemedik ama kız olrsa ismimiz belli serra azra olcak :)

gözünüz aydın
cinsiyet kız olma ihtimali yüksek
genelde kızlar geç öğreniliyor

valla 8. aya kadar hiçbişey almazsan seni çok takdir edicem
benim aldıklarımı görseniz var ya inanamazsınız :KK1:

ya evet aslında tuttabileceğimi pek sanmıyorum kendımı ama bakalım hedefm o :)
14 haftalıkken faln doktor kıza benzıyo dedi ondan sonrada doktor değişti ona sormadım :KK70:

X