• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
16-17 Haziran düğünüm.. Sevdiğime kavuşcam inşallahhhhhhhhhhhhhhhh.... Bu arada aşkımın doğum günü 16 Haziran :) Ona kendimi hediye ediyorum hehehehehhee :D

özürlü maaşı alacak kadar özürlü birini evlendirmek hainliktir. o kıza yazıktır. kız da biliyo ise, neden evlendiği bellidir. Vay anasını ne insanlar var..

çocuk aslında çok anormal deil ama bi kılıfına uydurdular mı hakkıyla mı aldılar bilmem %70 özür çıkmış 3 aydan 3 aya1000 tl civarı para alıyo.kızda köyde yokluk içinde falan.bunları görüştürüyolar.görüştürdükleri gün kıza bastan aşşa eksik görüyolar.telefon alıyolar gezdiriyolar.e kim olsa kanar.ve kız 17-18 yaslarında falan.
kızda biliyo herşeyi.hemde birlikte durcak kaynanayla.sırf ev bark için köy hayatından kurtulmak için kabul etti herkes farkında.
neyse aradan biraz zaman geçti geçmedi kızın babası merkezden iş buluyo göçü getiriyo.kızda biyere işe giriyo allaaaaahhhh değişimi görmeniz lazım dillerde.saçları boyamış tırnakta ojeler.yanlış anlamayın asla yadırgamıyorum açıkken bende ojesiz gezmezdim.ama bu kızın 1 ayda böle birden değişmesini herkes yadırgadı.şimdide niye onlşarın evi ayrı ben birliğe gidiyorum diyomuş(bastan kabul etti)
niye önce onlar evleniyo diyomuş.ooffff offfff öle işte.kız köyden kurtulmak için nişanlanmayı kabul etti ama şu anda evlensede evlenmesede köy hayatından kurtulmuş durumda ve çocugu takmıyo

başka bi oğlu daha varsa 2. gelininden görür göreceğini.
bide iyi insan pek yaranamıyo, örneklerini iş, okul, arkabalık ta vs görürüz. ama kötü isen senden korktukları için daha dikkatli oluyorlar :)
demiyorum ki kötü ol. kendini ezdirme yeter. benim aileme sormuşlar ne istersiniz takı olarak diye, bizimkilerde çekingendir şunu bunu diyemezler. Akıllı annem şöyle demiş; ne isterseniz onu takın, taktığınız şey sizin onurunuzdur ne de olsa :)
nişanda güzel bi takım takmışlardı.
bide ailene söyle ki, seni ''oh gitsede rahat etsek'' diye vermesinler, ''kızımız bizim için değerlidir'' şeklinde versinler.

2. oğlu yok tek erkek nişanlım ondan büyük 3 ablası var ( 3 görümce :32: ) Nişanlım onların kıymetlisi güya Allah tan uzağız aylardır aramıyorum ben mesafeli davranmaya çalışıyorum..

Benim ailem de uzun süredir tanıyor nişanlımı biz sevgiliyken gelip giderdi sık sık kendi oğulları gibi oldu onların biraz da ondan ses çıkaramıyorlar galiba..

Annem de söz de demişti tüm misafirler varken açın bohçalarını kızımıza ne getirdiniz herkes görsün diye açtılar hiç utanmadılar ama.. biz de çok güzel bohçalar hazırlayıp götürdüm.. sermediler bile küçük görümcem evlenirken erkek evine götürürmüş getirdiklerimizi..:53::53:

O kadar yani..

çocuk aslında çok anormal deil ama bi kılıfına uydurdular mı hakkıyla mı aldılar bilmem %70 özür çıkmış 3 aydan 3 aya1000 tl civarı para alıyo.kızda köyde yokluk içinde falan.bunları görüştürüyolar.görüştürdükleri gün kıza bastan aşşa eksik görüyolar.telefon alıyolar gezdiriyolar.e kim olsa kanar.ve kız 17-18 yaslarında falan.
kızda biliyo herşeyi.hemde birlikte durcak kaynanayla.sırf ev bark için köy hayatından kurtulmak için kabul etti herkes farkında.
neyse aradan biraz zaman geçti geçmedi kızın babası merkezden iş buluyo göçü getiriyo.kızda biyere işe giriyo allaaaaahhhh değişimi görmeniz lazım dillerde.saçları boyamış tırnakta ojeler.yanlış anlamayın asla yadırgamıyorum açıkken bende ojesiz gezmezdim.ama bu kızın 1 ayda böle birden değişmesini herkes yadırgadı.şimdide niye onlşarın evi ayrı ben birliğe gidiyorum diyomuş(bastan kabul etti)
niye önce onlar evleniyo diyomuş.ooffff offfff öle işte.kız köyden kurtulmak için nişanlanmayı kabul etti ama şu anda evlensede evlenmesede köy hayatından kurtulmuş durumda ve çocugu takmıyo

Canım olur öyle şeyler sen sıkma canını benimde bir eltim var 12yıldır evli ama görsen bugun benle yarışıyor..Neden nişanlığımı diktiriyormuşum neden kınalığımı gelinliğimi diktiriyomuşum yok saçını neden salık yaptın topuz yaptırsaydın vıdıvıdıvıdı O köyde oturyormuş ben şehirde oturuyormuşum yok bende nişanlımda okumuş meslek sahibimişiz evlenmeden malları bölselermiş daha neler neler ben evlenmeden gelin gitmeden kız mal davası yapıyor hemde kendinin olmayan malın davasını ama bende dedim ki benim hiç birşeye ihtiyacım yok al hepsi senin olsun napayım be huzur olmadıktan sonra malı mülkü zaten halim vaktim yerinde allaha bin şükür..Kıskannalar çatlasın.dicem altınızdaki arabayı bile nişanlım aldı diye ama denmiyor kırmak istemiyorum ben o kadar cahil değilim bırak herkes yaptığından utansın farkın asaletin olsun ..:nazar::nazar::nazar:

başka bi oğlu daha varsa 2. gelininden görür göreceğini.
bide iyi insan pek yaranamıyo, örneklerini iş, okul, arkabalık ta vs görürüz. ama kötü isen senden korktukları için daha dikkatli oluyorlar :)
demiyorum ki kötü ol. kendini ezdirme yeter. benim aileme sormuşlar ne istersiniz takı olarak diye, bizimkilerde çekingendir şunu bunu diyemezler. Akıllı annem şöyle demiş; ne isterseniz onu takın, taktığınız şey sizin onurunuzdur ne de olsa :)
nişanda güzel bi takım takmışlardı.
bide ailene söyle ki, seni ''oh gitsede rahat etsek'' diye vermesinler, ''kızımız bizim için değerlidir'' şeklinde versinler.

Canım dediklerinde sana canı gönülden katılıyorum, gerçekten hayatta heryerde herşeyde kötü insanalr yada cin fikirlilermi diyim artık hep böyleleri kazanırr. O eski saf haller artık kar etmiyo. İşte ben iyi niyetliyim beni tüm iyilikler bulur gibi penpe panjurlarda kurtulmak lazım. Tabiki kötüü olmamalıyız ama biraz uyanık olmak içinde çaba göstermeliyiz. Bunları evlilik nişanlılık aşaması için demiyorum, yanlış anlaşılmasın, iş-hayat yaşantılarımız için söylüyorum. Artık hayat şartları zorr öylee benim istediğim nedne olmuyo diyipp köşede ağlanıp sızlanmak yok. İstediğimizz şey olmuyo mu bizz oldurcaz o zamannn :20::20:

Bu arada altın takı konusunda bizimkilerde aynı sizinkiler gibi dedi, hiç bişey şart koşmadılar. İyikide öyle olmamış gönülden geleni yapmak ve almak en makbulü.

çatlasında patlasın eltiler :))
kızlar ben kaçtım iyi aksamlar

İyi akşamlarr balımmm,

Elti muhabbetinede girmişsinizz hee sizii hainn gelinlerr sizii :1:

Bence bu konu çok hassas bir konu. Düşünün ki siz büyük gelinsinizz, sizden 3-4 yıl sonra yeni gelin alcaklar. Sizde tecrübelerini atmışlarr yada onlarr çok fazla şeyi şart koşuyolar veya maddi durumları o sıra daha iyi velasılkerim o gelin daha çok isteniyoo daha kıymetli çünkü adı üstünde yeni gelinnn,

Şimdi size soruyorumm siz kıskanmazmısınızz ?????

Oyyyy bendee eriyorum böylee süprizleree, hatta aşkım keşkee hep benle işe gelsee diyorumm, onsuzz iş bilee çekilmiyorrrr.:25:
hiç sorma canım ben de aynen öyleyim :9: hep yanımda olsuunn :16: son zamanlarda çok ısrar ediyordum gel gel diye, o da bana kızıyordu :41: gelmiyordu hiç. söylemeyince geldi baaak :46: öyle emir erim gibi davranmak istemiyor beyimiz, ama olsuuuunn geldi yaaa yüzümün gülmesi kesilmedi öğlenden beri :46:
hu huuu kızlarrr nabersinizzz
abcde keske benm askımda yakın olsada çıkıp çıkıp gelse :17::17::17::17::17:

canım Allah ağzınızın tadını bozmasın, buna şükür de:54:

ay bi de bizimki rapor almış işe gitmeyecek yarın ve öbür gün de.
ben de öğleden öncesi için izin aldım. ayy ne zamandır böyle güzel bi şey olmuyordu.
bütün planı sevgilime bıraktım bakalım yarın bana neler yaşatacak
dua edin kızlar günüm güzel geçsin, yarın 4 ten sonra yazarım ayrıntıları:16:

yalnız bu heyecanla yazıları bile okumadım giitti benim evlilik hazılıkları :1:

günaydın kızlarrrrr nasılsınız.benim boğazlarım acıyo.grip geliyo valla :18::18::18::18:

böcüğümm kıskanırdım valla şahsen :27::27::27::27:
ama bizimki farklı durum 4 ay arayla nişanımız oldu.kız çakalın önce flama sallayanı :52:
nişanlımın teyzesinin kızı benim çok samimi arkadasım gece gündüz msjlaşırız öle yani.
kızım biz sana uyanık diyoduk sen nesinki onun yanında diyo :52::52::52::52: sağol yaa diyorum bende.öyleymiş yani.
kaynanamlara gider yerinden kalkmazmış.(evde baska misafirler olsa bile).
kaynanam çayını tabagını önüne verirmiş.yer içer kalkar gidermiş :45::46::46::46::46:
ama diceksinki sanane :52: haklısın valla banane :23::24: iişime geliyo o kızı almaları.evlerinde gelin olursa bana bulaşmazlar.
misafir geldi gel m... demezler.ona sararlar hehe :32::32::32::32::31:

abcde ne heycan yapmışsın kız.gerçi bende benimkiyle görüşeceğim zaman kalbimi ağzımın içinde hissediyorum yalan yok :52::27::27::27::27:

Günaydınlarrrr,
yani kıskanırızz insan yeri geliyo kardfeşini dahi kıskanıyoki bu ondan daha değişik bir durum kıskançlığaa müsait.
Dediğin gibi sen rahat ollursunn :8:

Kızlarr az evvell blendırımıda aldımmm :3:

$MAG_836070.webp

yok canım daha cok erken aslında bn dogum günümde nikahımız olsun cok istemiştim kayınvalidem örf ve adetlerimize uymadını söyledi. sadece özel olsun istedimiştim kötü bi niyetimde yoktu

koptumm :60: bunun normali senin ailenin itiraz etmesi diilmidir. kayın validen çok hoşluk etmiş :1: bizimde düğün pzar ama pzt yani 6 gün öncesine aldık nikah tarihimizi annem surat astı nikahlı kız evde bekletilmez diye :17: ne yapcaz sanıyorlarsa bu büyükler :44:

Yhaaa benim nerdeyse hiç bişeyim yok haziranda evlenicem evle alakalı hiç bişiyim yok ne alıcam nasıl alıcam böhüühüü:26:

Canım benim bi blenderım eksikti desem yeridir yanii, çoktandırr alıyorum bu sondan bi önceki eksiğim bunu aldım bi düdüklüm kaldı ondan sonraa ohh bee dicemm.:1: Bitek mobilyalar kalıyo geriyee onada allah kerim artıkın ne diyimmm.

Canım benim bi blenderım eksikti desem yeridir yanii, çoktandırr alıyorum bu sondan bi önceki eksiğim bunu aldım bi düdüklüm kaldı ondan sonraa ohh bee dicemm.:1: Bitek mobilyalar kalıyo geriyee onada allah kerim artıkın ne diyimmm.

annem aldırmadı bişiy, evde yer yok para biriktir dedi, e parada birikmedi pek :( daha doğrusu ben o parayı gittim motosiklete verdim :D
o yüzden bi motorum var, başkada bişeyim yok :(

koptumm :60: bunun normali senin ailenin itiraz etmesi diilmidir. kayın validen çok hoşluk etmiş :1: bizimde düğün pzar ama pzt yani 6 gün öncesine aldık nikah tarihimizi annem surat astı nikahlı kız evde bekletilmez diye :17: ne yapcaz sanıyorlarsa bu büyükler :44:

kuzenlerim 2 ay evvel evlendiler, nedenini merak ettim ama sormadım. 2 ay sonra düğün yapıldı. neden acaba erken kıyarlar nikahı :D

ay bende bıs sorun bende var sanıodum meger herkes nısanlısının aılesınden eltısınden gorumcesınden ... bende cok dertlıyım ya bıde ben eltımle altlı ustlu oturcam ınanın evlenmekten sogudum tek hayalım yenı bı ev suan... butun beyaz esyalarımızı aldık dun gece gordude bı gule gule kullan demedı gercı o cumleye gelene kdar ne laflar var takılmam gerekende neyse :))) mesela aksam kayınvalıdemdeydık nasılsın ıyımısın dıe bıle konusmadık sız dusunun halını :D allah hepımıze sabır versın

annem aldırmadı bişiy, evde yer yok para biriktir dedi, e parada birikmedi pek :( daha doğrusu ben o parayı gittim motosiklete verdim :D
o yüzden bi motorum var, başkada bişeyim yok :(

Canım anneler hep aynı şeyi diyo demekki, benimkide hep öyle diyo halada diyoo ama bende hep alıyorum vee koycak yer her zaman buluyorumm:1: Para biriktiremiyorum çünküü olanı harcıyorum bari alıymda dursun diyorum.
Gerçi sende motor almışsınn eşyadan ayağın yerden kesiliyoo daha ne olsunn:55:

güle güle kullan böcüğüm alcam diyodun sonunda alabildin.
bende haftasonu ikeaya gitmeyi düşünüyorum örtülere bakcam yakından nasıllarmış.

Back
X