• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
esra kıss sen araştırmışsındır ortalama fiyatlar nasıl.benimki deri kodonlu muı ister çelik mi bilmem ama ortalama nasıl fıstık

Valla sen ne kadarlık istersen ona göre saat var, 50 100 e de var 500 e 700 e de :27: ben 150- 250 arası veririm diyorum düğün hediyesi sonuçta ama daha da veremem saat bu sonuçta :53: :1: ona göre bişey bakıcam artık, ne kadar bütçe ayırdığına bağlı anlıcağın..

yok kıssss 1000 tutmaz sanmam.da pike çok tutuyo işte 300-400 arası pike zaten.ama yinede 1000i bulmaz ya bence.takımların tam takımmı yani yorgan agzı yastık agzı ve çarşaf etekleri şeklinde mi.
benim takımlarımın 3ü sadece yorgan agzı yastık agzı(artık çarşaf danteli kalmadı)
1 taneside annemin israrı nedeniyle tam takım gelin yatagı olacakmış dogum yaptıgımda kullanırmışım falan.

evt sorduğumda pike 300 e nevresimler 250 ye filan geliyodu kumaşına göre. İkisini pamuk saten birini normal yaptırırım heralde.
takımlar tam takım, ben örmüştüm birini pike olcak diye şimdi onu beğenmiyorum nevresim yaptırcam, bi tane kanaviçe var kesilerek yapılcak onun da çarşaf etekleri vardır heralde :44: bi dantel takımda kaynanama yaptırım diyorum, aslında çarşafta dantele ne gerek var haklısın hee, o olmayınca fiyat düşer dimi ben bunu bi düşüniyim..

evet fıstık çarşafta dantel olmayınca fiyat düşer tabiki.
sen pamuk saten sordugun için çok fiyat çıkarmış olabilirler.ben normal sardırcam işleme piko yerleride sade olcak aman bu kadar eksiğin içinde ona o kadar fazla bütçe ayıramayız.zaten 1 i kaynanaya 3 ü bana bende kullanmamki pek nadir yani.yada kullanırım hemen eskisin :)) misafire onları veririm :))))

bende iyyim fıstık iyi gidiyo bi sıkıntı yok çok şükür.
öğlende eve gidiyorum yemek ye namaz kıl bi saate yakın zaman geçiyo ikindide bi daha gidiyorum 15 dk zaten aksam ezanıyla çıkıyorum bi solukta aksam oluyo allaha şükür inşallah sorunsuz deweam eder.

evet fıstık çarşafta dantel olmayınca fiyat düşer tabiki.
sen pamuk saten sordugun için çok fiyat çıkarmış olabilirler.ben normal sardırcam işleme piko yerleride sade olcak aman bu kadar eksiğin içinde ona o kadar fazla bütçe ayıramayız.zaten 1 i kaynanaya 3 ü bana bende kullanmamki pek nadir yani.yada kullanırım hemen eskisin :)) misafire onları veririm :))))

Benimkiler aplikeli şekilli mekilli bişiler olcak galiba, pamuk saten olcak hatta birini sırf saten mi yaptırsam diye de düşünüyorum :26: ama nevresimin çarşaflarında gerek yok gerçekten, o dantellerimde öyle dursun belki ilerde lazım olur bida kim örcek... :36:

Benimkiler aplikeli şekilli mekilli bişiler olcak galiba, pamuk saten olcak hatta birini sırf saten mi yaptırsam diye de düşünüyorum :26: ama nevresimin çarşaflarında gerek yok gerçekten, o dantellerimde öyle dursun belki ilerde lazım olur bida kim örcek... :36:

aynen tatlım gerek yok dantele.nevresim takımlarınıki gibi düz olsa daha kullanışlı olur sakla dantelleri ilerde lazım olur.bak ben annemin kızken ördüğü dantelleri sardırcam 2 takım var yani.hemde şimdiki dantellere 1000 basar yeminle.ilerdede seninkiler çok değerli olcak

bende iyyim fıstık iyi gidiyo bi sıkıntı yok çok şükür.
öğlende eve gidiyorum yemek ye namaz kıl bi saate yakın zaman geçiyo ikindide bi daha gidiyorum 15 dk zaten aksam ezanıyla çıkıyorum bi solukta aksam oluyo allaha şükür inşallah sorunsuz deweam eder.

İyi izin veriyolar o kadar, orda namaz kılcak yer yokmu? bzim burda ayrı kapalı yer yok çok canım sıkılıyo burda kılamıyorum :( evde bazen kaza yapıyorum bazende sadece yatsıyı kılıyorum :14:

namaz kılınacak yer var ama hem sular çok soguk hemde kapalıyımya ben.esarbı çıkar boneyi çıkar külotlu çorabı çıkar sonra tekrar giy ne bilim rahat edemiyorum hep erkek var çünkü.kızzz mahallemin ucu hem buranın üst katına çıkana kadar eve çıkıyorum :))

İyiki yakın yer bulmuşsun o zaman, benimde giynmem başörtü takmam gerekiyo rahat edilmiyo adamların yanında evt, bidaha işe girerken bende dikkat edicem, o zamana kapancam da inşllh :61:

İyiki yakın yer bulmuşsun o zaman, benimde giynmem başörtü takmam gerekiyo rahat edilmiyo adamların yanında evt, bidaha işe girerken bende dikkat edicem, o zamana kapancam da inşllh :61:

inşallah canım allah izin verirsee :4:

bu aradaaa biz annemle karar verdik haftaya yada öbür hafta anneannem dönüyo memlekete göndercez dantelleri yengem halletcek ordan aysonuda para göndercez.
sonra mondiden veya bellonada begendiğim yatak örtüsünüde alırım.
bide şu facedeki kadından mutfak takımı alcam 2 tane.
ikisi 120 tl yapıyo.

karaca çeyiz setimi aldıgım yer demişki annemle babama size gözüm kapalı 10 milyarlık mal veririm ödemeleriniz sağlam.ödeyemiceniz zaman gelip haber veriyosunuz demiş. :))
yüz bulduk yani.ordanda bornoz takımımı,pike takımı (kapitone nevresimde olabilir),bitane ucuzundanda olsa kırmızı nevresim,sonacımmaaaaa banyo paspas takımı varsa onu alırım,büyük çaydanlık alırım kalabalık misafir için,porselen demlik alırım fiyatlarına göre almayabilirimde züccaciyelerde çok uygunları olyuo.günlük yemek takımımı alabilirim.
başkaaaaaa :))) teflonlar aşırı pahalı tek tek bile alsan pahalı onlarıda züccaciyelerden alcam.
ketıl tost makinası bilmem ne hoşuma giderse fiyatını iyi bulursam alırım.
sonra yorganlarımıda ordan alcaz.annem maaşa baglandı emekli maasına.öderim ben bişi olmaz sende önümüzdeki aydan sonra ıvır zıvırını alırsın dedi.
işte günlük klullanmaya çatal kaşık kepçe bıçak falan filan bardak tezgah üstü kavanozlar baharatlıklar falan :))
ay ne çok yazdım :)

Oh oh maşallh, beğendiğin ihtiyacın olan herşeyi al zaten zaman kalmadı taksitle ödeniyo illa, tek tek almaya kalktın mı herzaman alınmıyo, girişmişken al gitsin olanları. Annenin emekliliğide hayırlı olsun sevindim, Allahm bizede nasip etsin aminn :9:

amin canım inşallah inşallah.annem taksitleri halleder.halıları da o alcak zaten tanıdık bi yer var hiç sıkıştırmıyo.ordan alırım.

bende bidahaki ay istoça gider yemek takımı için kadehti su bardagıydı tamamlarım.banyoya kirli sepeti,sabunluk takımı falan alırım ıvır zıvırımı hallederim.damat bohçası eksiklerini hallederim bigün eminönüne gider.

kızlar nısan telasım yuzunden aylardır ceyızıme bı ıgne almamıstım. dun ıtıbarıyle dayanamayıp aldıgım 2 parcamı huzurlarınıza sunuyorum :)))))

$Barzum-ar706-mensa-plastik-uclu-567671.webp

$platin501by2-500x500.webp

Güle güle kullan canımm..
yaa uyuz oldum şimdi :47: nişanlım gitmiş damatlığını almış kuzeniyle, netten bi model beğenmiştik beraber sadece bakıcaklardı güzel oldu demişler almış oda :111: ne diyim ben şimdi hayırlı olsun dedim.. :19:

günaydın kızlar nasılsınızzz.

aksam annemle çıktık hemen evin yakınında bi çeyizci var burdanda fiyat soralım dedik.

1 takımı 100 e sarıyo kız.
benim 4 takımım var.
3 ü yorgan agzı yastık agzı ve dantelsiz düz çarşaf
1i tam takım.çarşaf eteklerindede dantel var yani.
çarşafı düz olanları 100 den çarşafı danteli olanı 135 den yapcak (tam takımım pike havasında olsun diye dantelin altına gelecek yere saten koysak.beyaz dantel,bembeyaz kumaş,dantelin altı siyah saten :69::69::69::123::123::123::123::123::73: )

sonra 2 tane seccade yapacak danteli hazır şatafatlı bişey olcak biri kaynana bohçasına biri bana 25 den hesapladı onları

sonra 3 çift yastık kılıfı.dantelleri onlarında hazır rengine verirken kadar vercem (anneanne,babane,kayın bohçasına sadece yastık kılıfı koycaz kusura bakmasınlar abartamam o kadar :19: )

bide annemin sandıkta kendi elleriyle işlediği etamin seccadeleri var 5 tane de onu hesapladı içine elyaf koycak namaz kılanların dizleri acımasın :69:

bunlar yapıldıktan sonra bi de kaynana minderi olayı var saçma sapan bi adet ama annemi kırmak istemiyorum hevesi var yapsın.
kaynana minderi böle süslü püslü pufur pufur iki yer minderi düşünün.ama kaynana ya vermiyosun kaynana gelince ona oturuyomuş güya işte laf olsun torba dolsun :1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

bunların hepsi 580 tutuyo kızlar

bide onlar normal nevresimde dikiyolar.
hani şu hazır satın aldıklarımızdan.bi kumaş gördüm kırmızı,üzeri siyah desenli ve pamuk saten.ama ben pamuk satenleri 200 e falan aldıgım için ses etmedim.
annem kumaşlara bak ne güzel diyince soruverdim bu kumaştan nevresim kaça dikersiniz diye 90 a dikiyoruz dedi :52:
dedim tmm sardırılcakların parasını 1 ayda halletcez biz.bundanda dik sen annem öder eline parar geçtikçe (çeyizci mahallemizin orda hemen yıllardır gider gelirdik)
öyle işte çok sevindirik oldum.en çokta kırmızı nevresime :1::1::1::1::1:

ayy canım çok şıklar güle güle kullan inşalaaahhhhhh.porselen demlik bende alcam yaaa

günaydın kızlar nasılsınızzz.

aksam annemle çıktık hemen evin yakınında bi çeyizci var burdanda fiyat soralım dedik.

1 takımı 100 e sarıyo kız.
benim 4 takımım var.
3 ü yorgan agzı yastık agzı ve dantelsiz düz çarşaf
1i tam takım.çarşaf eteklerindede dantel var yani.
çarşafı düz olanları 100 den çarşafı danteli olanı 135 den yapcak (tam takımım pike havasında olsun diye dantelin altına gelecek yere saten koysak.beyaz dantel,bembeyaz kumaş,dantelin altı siyah saten :69::69::69::123::123::123::123::123::73: )

sonra 2 tane seccade yapacak danteli hazır şatafatlı bişey olcak biri kaynana bohçasına biri bana 25 den hesapladı onları

sonra 3 çift yastık kılıfı.dantelleri onlarında hazır rengine verirken kadar vercem (anneanne,babane,kayın bohçasına sadece yastık kılıfı koycaz kusura bakmasınlar abartamam o kadar :19: )

bide annemin sandıkta kendi elleriyle işlediği etamin seccadeleri var 5 tane de onu hesapladı içine elyaf koycak namaz kılanların dizleri acımasın :69:

bunlar yapıldıktan sonra bi de kaynana minderi olayı var saçma sapan bi adet ama annemi kırmak istemiyorum hevesi var yapsın.
kaynana minderi böle süslü püslü pufur pufur iki yer minderi düşünün.ama kaynana ya vermiyosun kaynana gelince ona oturuyomuş güya işte laf olsun torba dolsun :1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

bunların hepsi 580 tutuyo kızlar

bide onlar normal nevresimde dikiyolar.
hani şu hazır satın aldıklarımızdan.bi kumaş gördüm kırmızı,üzeri siyah desenli ve pamuk saten.ama ben pamuk satenleri 200 e falan aldıgım için ses etmedim.
annem kumaşlara bak ne güzel diyince soruverdim bu kumaştan nevresim kaça dikersiniz diye 90 a dikiyoruz dedi :52:
dedim tmm sardırılcakların parasını 1 ayda halletcez biz.bundanda dik sen annem öder eline parar geçtikçe (çeyizci mahallemizin orda hemen yıllardır gider gelirdik)
öyle işte çok sevindirik oldum.en çokta kırmızı nevresime :1::1::1::1::1:

fıyatlar cok ıyıymıs cnm ya... bu arada ben hıc dantellı nevresım falan yaptırmıyorum kaynanam nısan ıcın pıke takımı yaptırıcaktı onu da ıkna ettım fransız dantelınden yaptırdım. kaynana bohcasına da tacın gusel bı pıke takımını koymustum. ben otekılerı kullanamam gıbı gelıo yanı ben kıyamam o kadar emek ustunde yatmaya :1:
ama kaynanam ılla bı tane yaptırcakmıs bende gonlu olsun dıe tamam dedım. hem bosuna emek hem bosuna para gıbı gelıo bana ama ıste herkesın kendı terchı. sende ıstegın gıbı modeller yaptırırsın ıns cnm

Back
X