• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
canım çok sıkkın ağladım şimdi sinirden kendimden nefret ediyorum salak gibi açıköğretim harç zamanını bugün son sanıyodum 23 ü sonmuş 1 senem gitti yaaaa :14::14::14::14::14::14::14::14:
seneye bu zamanlar kaldıgım yerden devam etcekmişim :14::14::14::14::14::14::14:
allahtan kaydım silinmiyo bununla teselli oluyorum :14::14::14:

ayy çok kötü olmuş yaa :( ikinci dönemde yaptırabilirsin kayıt belki öyle olmuyomuydu :26:

hayatımmm sen çıkcan mi düğüne yakın işten

Evet canım çıkcam, nisan sonunda ayrılıyorum. Artık başka iş bulana kadar evimde olucam, zaten 4 senedir çalışıyorum çok sıkılmıştım iyi olcak bi bakıma, evde dururken kpss çalışırım bende belki, temmuzdaki sınava girerim..

canım çok sıkkın ağladım şimdi sinirden kendimden nefret ediyorum salak gibi açıköğretim harç zamanını bugün son sanıyodum 23 ü sonmuş 1 senem gitti yaaaa :14::14::14::14::14::14::14::14:
seneye bu zamanlar kaldıgım yerden devam etcekmişim :14::14::14::14::14::14::14:
allahtan kaydım silinmiyo bununla teselli oluyorum :14::14::14:

Canım üzülmee, önce bir araştır aöf bürosunu araa bir sorr iki harcıbirden yataırr. Yada2. harç zamanı ikisi birden yataırr bir sor bakalım nasıl oluyomuş.:44:

moda geçmesede zaman geçtikçe insanoğlunun zevkleri fikrleri değişebiliyo böcüğümmmm.
ilk nişanlandıgım zaman öyle bir liste yapmışımki gecenlerde oturdum gereksizleri karaladım tertemiz bi liste yaptım ve farkettimki birazda abartıya kaçmışız hani olmasada olur olan şeyler var.örnek veriyorum çok fazla günlük bardak almaya gerek yok yada ne bilim yemek takımlarının altına suplamıdır nedir kalmadı artık onlar.sonracımaaaa kahvaltı seti bak bende yazmıştım ama sildim gitti onun yerine düz renkli tabaklar var tanesi 3 tl.
12x3 = 36 tl ye al sana kahvaltı takımı.küçük kahvaltılıklara koy kahvaltıyı bu tabaklarıda koy millerin önüne.
5 çaylarındada kullan.
ayriyetten pasta takımı yazmıştım sildim gitti.
günlük yemek takımı olcak,şu düz renkliler olcak,misafir yemek takımı olcak,bunların hep servis tabakları varr küçük pasta tabakları varrr.o0nları neye kullancazki baska.kendimize eziyet etmeyelm hiçbişey dört dörtlük olmaz oldugu kadar gerisi zamanla alınır.

bardak mı alamicaz 6 tanesi 3-4-5-6 istediğin kadar.bende var mesela ama eskidi onlar tabanı kalın viski bardagı gibi varya onlardan var 12 tane günlüğe

Günaydın kızlarr,, 2012 ye 3 gün kaldııı :52:
Bende 1,5 senedir filan çeyiz alıyorum ne gereksiz kalabalığım oldu ne de öyle fazla eksik bişeylerim, ilkten korkmuştum bitmicek bu yetişmicek diye ama şuan idare edecek kadar herşeyimi aldım şükür. Ev tutulsun perdelerimi yaptırcam, 1 pike 3 nevresim sardırcam büyük masraf bunlar kaldı sadece sanırım. Yorganlarımı annemle ablam dikecekler, ufak tefek şeyleri de 2-3 ay daha birer ikişer aldımmı bitti de gitti :32: ama bana ne yatak odasını ne de beyaz eşya aldırmadı nişanlım ordan kardayım, halı ve perdeleri ben anlamam sen al dedi o kadar. Biraz para biriktirebilseydim düğündeki bazı masraflar için ona yardım etcektim, inşllh birikir..:26:

Aynen benimde öyle şuan evlensem herşeyden birer bişi var bi yatak örtüm yok onuda alıveririm ne olcak. Tabi yatak odası takımı yataktı perdeydi halıydı onlarda alıncak ama birikim yok yokk şuan evlenmiyim vazgeçtimm:9:
Bende zamanında aldım evde kalabalık etmedi boş yerlerimiz vardı oraya koyduk ne kimse gördü ne ortada kalabalık etti. İlk yaptığım listede benimde gereksiz şeylerim vardı. Yada olması gerekip olmayan şeylerim vardı. Düzenledim. supla bende de vardı kıss sildim :1: Hazır yorgan felanda vardı onlarıda sildim annem mis gibi yapcak. Sonracıma tartıydı, meyva sıkacağıydı onlarda vardı sildim sonradan olsada olurr acelesi yok dedim.
Bide günlük 6 tane almışım herşeyi 12 yapım dedim sonra vazgeçtim günlüğü sadece kocişle bana 1 tane misafirim bile gelse misafir takımımı açarım. Zaten kim gelcekki bize ona kullanma buna kullanmaa kenarda eskiycek.
Pasta seti benimde aklımda vardıı , ama dedim yemek takımındna kullanırım, ortayada bi standlı ayaklı oluyoya pasta tabağı bide katlı kurabiyelik ve bide 3 lü çerezliklerden alırım düz beyaz takım gibi olur.
Öyle yani ıvır zıvıra para vermeyip acık birikim yapmam gerekk:26:

Ay canım senindemi haziranda yoksa, gün bellimi?? Aynı gün olmasın düğünümüzz süper olurr :8: Benim haziranda bende haziranı hiç saymıyorum. 5 ay var diyorum hep. Zaten ocaktan sonra hızla geçicek zaman kızlar.
Nişanının güzel geçmesine sevindim darısı düğüne inş. Peki hazırlıkların ne alemde, düğün yerini tuttunuzmu, evin işi ne kadar kaldı mutfağının tamamı bittimi çok merak ediyorum bu arada :1:, sonracımaa mobilyalarını aldınmı aldınsa nasıl şeyler anlatmanı bekliyoruzz:16:
Bu arada yatak örtümün beğenilmeside beni hem sevindirdi hem gaza getiriyoor, şu ocak gelsin hemen alcamm inş.:24:
[/QUOTE]

30 hazıranda dugunum tatlım. dugun ıcın salonu tuttukta kına ıcın cok terddutteyım nasıl bı yer tutsam napsam dıe. evımde hala yarım nısanı atlatalım dıe bekledık hep artık yavas yavas gırısırız. mutfak dolaplarım geldı takıldı hepsı iç kapılarım çelik kapım takıldı banyo ve wc dolaplarım geldı kartonpıyerler oldu duvarlarım saten boya yapılacak vazıyete geldı cogu gıttı azı kaldı sankı ama bakalım sımdı yavas yavas gırısıcez. gercı yerler olcak dusa kabın balkon kpatma çeşmeler mutfak ıcın tezgah arası taş kaldı. onlarıda halledıp mobılya bakıcaz ona gore duvarlar boyanır duvar kagıtları falan secılır.öle böle derken vakıt su gıbı akıp gıdıcek kısa ve yogun bı zaman bızı beklıyor ben hep öle dıyorum nısanlıma.

kızlar bu kayıt yenileme parasydı.yani kaydım yenılenmedş :(((

neyse vardır bi hayır diyelim.

esracım hayırlısı tatlım haklısın dinlen birazcvıkk.

selincim bende öyle düşünüyorum kurabiyelik falan filan var zaten bende çerezlik merezlik.amannn ayrıntıya takılmicam bundan sonra.kendim üzülüyorum yoksa

30 hazıranda dugunum tatlım. dugun ıcın salonu tuttukta kına ıcın cok terddutteyım nasıl bı yer tutsam napsam dıe. evımde hala yarım nısanı atlatalım dıe bekledık hep artık yavas yavas gırısırız. mutfak dolaplarım geldı takıldı hepsı iç kapılarım çelik kapım takıldı banyo ve wc dolaplarım geldı kartonpıyerler oldu duvarlarım saten boya yapılacak vazıyete geldı cogu gıttı azı kaldı sankı ama bakalım sımdı yavas yavas gırısıcez. gercı yerler olcak dusa kabın balkon kpatma çeşmeler mutfak ıcın tezgah arası taş kaldı. onlarıda halledıp mobılya bakıcaz ona gore duvarlar boyanır duvar kagıtları falan secılır.öle böle derken vakıt su gıbı akıp gıdıcek kısa ve yogun bı zaman bızı beklıyor ben hep öle dıyorum nısanlıma.

Evinii çok merak ettim cnm, bizim evde de benzer şeyler olcak ama düğüne yakın yapılcak. Çok işimiz varr aslında bende senin aşamana geldiğimi görürüm inş. Mutfak dolapları ve bonyo kafamda şekil aldı yaptırmak kalıyo. Mobilyaalrda kafamda var almak kalıyoo. Allah yardımcımız olsunn:30:

selincim bende öyle düşünüyorum kurabiyelik falan filan var zaten bende çerezlik merezlik.amannn ayrıntıya takılmicam bundan sonra.kendim üzülüyorum yoksa

Evet vardır bir hayırr, kendini evlenmeye daha işyi adapte edersin, çifte streste yaşamazsın.
Aynı fikirdeyim cnm, evimize sanki her hafta misafir gelcekmiş gibi kazandığımızı hep misafirr takımalrına yatırmayalım yahuuu :8:

aynen yaaaa misafir misafir diye diye sıkıntıya giriyoruz boşversene olanla idare ederiz çeşit çeşit olması gerekmiyo sıkıntıya girmeye gerek yok:7:

Vardır bi hayır bencede, zaten çalışamıcaktın kalıcaktın paran boşa gitcekti belki :27:

Evet vardır bir hayırr, kendini evlenmeye daha işyi adapte edersin, çifte streste yaşamazsın.
Aynı fikirdeyim cnm, evimize sanki her hafta misafir gelcekmiş gibi kazandığımızı hep misafirr takımalrına yatırmayalım yahuuu :8:

ayy gerçekten yaa, o kadar beklentiye girmeyelim kimse gelmiyo diye üzülcez sonra :44:

kızlar size bişey sorcam, düğünde damada saat takıcakmısınız? takıcaksanız ne marka ve nasıl bişey düşünüyosunuz hangisi iyidir ve kaç paralık bişey takıcaksınız :44:
ya benim nişanlım tutturmuş metal kordon kullanmam diye, siyah metal olsun diyorum yok, deri kordonlu çok spor ve abes kaçmaz dimi, aaaa :111:

Bizde düğünde takıcaz galibaa, daha kesin bişi yok ama metal görünüm lü istiyo bizimkide. Bence abes kaçmaz cnm zaten o kalabalıkta kimse fark etmiyo maksat takmam bari beğendiği bişey olsun.

Vardır bi hayır bencede, zaten çalışamıcaktın kalıcaktın paran boşa gitcekti belki :27:

ayy gerçekten yaa, o kadar beklentiye girmeyelim kimse gelmiyo diye üzülcez sonra :44:

kızlar size bişey sorcam, düğünde damada saat takıcakmısınız? takıcaksanız ne marka ve nasıl bişey düşünüyosunuz hangisi iyidir ve kaç paralık bişey takıcaksınız :44:
ya benim nişanlım tutturmuş metal kordon kullanmam diye, siyah metal olsun diyorum yok, deri kordonlu çok spor ve abes kaçmaz dimi, aaaa :111:

canım bız nısanda taktık saatı. nişanlımın metal kordonlu saatı daha cok yenıydı o yuzden derı ıstedı degısıklık olsun hem dıe öle aldık zaten cokta kımse fark etmıo ayrıca cok ta sık duruyo o yuzden takma kafana cok tatlım

günaydın kızlarrrr nasılsınızzzzz.

yaaa ben nevresimlermi orduda sardırcam galiba orda daha ucuzmuş.dün annem yengemle konuştuda kumaşı diken kişiden 70 e diktirmiş o.tabi sde bişidir ama olsun sonucta çok gerekli bişey deil o kadar para dökmek istemem.
ona göndercez sanırım ama önce bizde burda arastırcaz fiyatları güzelce.
4 takım (takımların çarşafı dantelsiz normal nevresim çarşafı gibi)
2 seccade ( çok süper oluyo kaynana bohçasına koymaya acayip afilli bişi , 1 i de benim)
2 çifte sadece yastık kılıfı(anneanne ve babane bohçasına)
hesaplarımıza göre max 400 falan tutuyo.
eğer öyle olursa ocak sonu onların parasınıda gönderirim yatak örtümüde alırım hatta ıvır zıvırda alırım :46::1::52: mutluyum yaaaa çookk mutluyum:38:

Günaydınn mervemmm,
kıss benimmkileridee oraya gönderelimm hallediverr :1: Burda hiç sormana bile gerek yok ben nişanda yaptırdım bohça için 350 tl ödedim, seccadeleride 30 amı ne yapmıştı. Şimdi kendiminkiler kaldı 2 tane yaptırcaktım vazgeçtik 1 tane yaptırcam sadece, yazık günahh çok kullanılcak şeyler değil :19:

böcüğüm orda seccadeleri 20 ye yaptırmış yengem yaa.mutlu oldum burda yaptırsak benm maas gitcekti üstüne annemde eklicekti emekli maasından.çok şükür ucuza kapatcaz.
yengem halleder artık.olur kız gönderelim senınkıleride canın saolsun

Günaydın kızlarrr

Bizde düğünde takıcaz galibaa, daha kesin bişi yok ama metal görünüm lü istiyo bizimkide. Bence abes kaçmaz cnm zaten o kalabalıkta kimse fark etmiyo maksat takmam bari beğendiği bişey olsun.

evt beğenceği bişey olsun mecbur öyle alıcam, takmazsa çok üzülürüm çünkü :5:

bencede..romansonda çok hoş deri kordonlu erkek saatleride var..bi bak derim..

Deri kordunlu da gösterişli saatler var haklısın, swach casio seiko filan araştırdım biraz aşırı pahalısına kaçmadan, romansona da bakarım tşkler..

canım bız nısanda taktık saatı. nişanlımın metal kordonlu saatı daha cok yenıydı o yuzden derı ıstedı degısıklık olsun hem dıe öle aldık zaten cokta kımse fark etmıo ayrıca cok ta sık duruyo o yuzden takma kafana cok tatlım

Saol cnım sonradan da görcek millet kolunda hoş bişey bulurum inşllh, birlikte seçmek te istemiyo hediyeymiş ben seçecekmişim :47: şimdiden araştırmaya başladım o yüzden.. :1:

esra kıss sen araştırmışsındır ortalama fiyatlar nasıl.benimki deri kodonlu muı ister çelik mi bilmem ama ortalama nasıl fıstık

Son düzenleme:
böcüğüm orda seccadeleri 20 ye yaptırmış yengem yaa.mutlu oldum burda yaptırsak benm maas gitcekti üstüne annemde eklicekti emekli maasından.çok şükür ucuza kapatcaz.
yengem halleder artık.olur kız gönderelim senınkıleride canın saolsun

Ben 1 pike 3 nevresim için 900-1000 lirayı gözden çıkardım, belki bikaç ta yastık olur, bari sıkı pazarlıkla seccade de yaptırım bir iki tane, ne koparırsam kar :)

Ben 1 pike 3 nevresim için 900-1000 lirayı gözden çıkardım, belki bikaç ta yastık olur, bari sıkı pazarlıkla seccade de yaptırım bir iki tane, ne koparırsam kar :)

yok kıssss 1000 tutmaz sanmam.da pike çok tutuyo işte 300-400 arası pike zaten.ama yinede 1000i bulmaz ya bence.takımların tam takımmı yani yorgan agzı yastık agzı ve çarşaf etekleri şeklinde mi.
benim takımlarımın 3ü sadece yorgan agzı yastık agzı(artık çarşaf danteli kalmadı)
1 taneside annemin israrı nedeniyle tam takım gelin yatagı olacakmış dogum yaptıgımda kullanırmışım falan.

Back
X