2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
hayatımmm evet haklısın aslında günlük yemek takımının pasta tabakları var.tatlı tabakları da kahvaltıda kullanılabilir.ben öyle düşünüyorum.
ama yinede şuu düz renkli tabakların düz olanlarından almak istiyorum 12 tane kırmızı ve siyah kombinleyerek.
zaten tanesi 2 tl.hepsi 24 yapıyo.o düz renklileride hem kahvaltıda hem 5 çaylarında kullanırım diye düşünüyorum.tabi alabilirsem bu düşüncem.
he alamazsam çok da ihtiyaç deil.günlük yemek takımlarının pasta tabagı da küçük tabagıda karşılıyo ihtiyacı.bakalım zaman göstercek artık.

günlük takımımı da güral veya kütahya nın 24 parçalık takımları var heryerde satılıyo.onlardan alcam 2 tane 12 kişilik olcak.bu sayede zırt pırt misafir yemek takımını kullanmam :))))

günlüğü kareli demiiyim de şöle oval gibi kareler var ya onlardan alabilirim.
günlük çatal kaşıklarıda gidip yine öle düzine işi alcam.
12 çatal
12 kaşık
12 bıçak
12 tatlı kaşığı
12 çay kaşığı
kepçe kevgir vs.

ayriyetten şu porselen saplı çatal kaşıklardan hediye gelcek 6 kişilik.tabi söz veren kişi sözünü tutarsa :))) biraz palavracıda kendisi :)) alamazsa ben almam heralde.artyık evlendikten sonraya kalır.alırsada kocişle kahvaltılarda kullanırım.6 kişiden fazla gelen olursada normal çatal kaşık koyuveririm canım :))

sonraaaaa mutfak için face de var bi sayfa kadın evinde dikiyo satıyo.
ona bi takım kırmızılı siyahlı diktircem (takım dediysem masa örtüsü,runnerı,poşetliği,damacana örtüsü)
kırmızı siyahlıda bi yolluk alırım.
bi takımda mor,beyaz,lila lı bi takım diktircem aynı parçalar olcak içinde
morlu da bi halı alırım diyorum.
sıkıldıkça değiştiririm renk deişikliği her zaman iyidir.
bunlara uygun olarak da sabun şişesini,ne bilim böle buzdolabı süsünüü basit ucuz ama deişiklik yaratcak şeyleri deiştirirm mutfak komple bastan yaratılmış gibi olur :)))

yatak odasına komple yolluk takımı almicam sıgmaz çünkü :) o küçük parçaların 1 tanesi yeterli.öle bi parça beyaz veya beyazlı grili bişi alırım.örtüm beyaz olcak veya gri.
bi de morlu alırım
morlu da pike takımı alcam al sana deişiklik.
şu tutkallı yıldız şeklinde yatak odası takıımlarından var bende.biri mor bonculu diğeri gri :)

sonacıımmaaaaa baska ne kaldı la :))
hee teflon set ne bilim set almayabilirim biraz pahalı oluyo.ama belli de olmaz alaibilirimde.o anki maddi duruma baglı birazda.

günlük kullanmaya birsürü bardagım var.çay bardagıda var onları eksikten saymıyorum alınmicak bişi deil.gördükçe alırım.
ama yemek takımımla kullanmak için 12 kadeh ve 12 su bardagı alcam 1 tanede gösterişli bi karaf aldımmı tamamdır su takımı almicam.

plastiklerimi ıvır zıvırlrımı oraya çeyiz gidip de ev yerleşince alcam.liste ye ayrı bi şekilde yazdım.ama ev yerleişince eksik daha güzel çıkar meydana diye düşündüm.

oturma odamı krem düşünüyorum.
yatak odamı beyaz
yemek odamı da beyaz (yemek odası derken sadece konsol ve yemek masası.küçük bi odam var oraya koycam inşallah )
bi boş odam daha var.
oraya nişanlımın şimdi yattıgı tekli bazayı bilgisayarı ve bilgisayar masasını çıkarcaz.
bi tarafına dolap yaptırak yaptıorabilirse.yatak yorgan koyaz.yaptıramazsa yüklüğü o odaya yapcam)

ayyy kusura bakmayın kızlar çk yazdım bayadir giremiyodumya birikti :)))

selam kızlar yeni üyeyim.bende 2012 geliniyim hazırlıklar yavaş yavaş başladı:)kasımda nişanlandım.
nisan sonu mayıs veya haziran başı evlenmeyi düşünüyoruz.
umarım hepimiz için en güzeli olur:)

merhaba kızlar benimde 2012 eylülde olacak düğünüm kısmetse sözü nişanı atlattık sıra düğünde

Arkadaşlar ben yeniyimde foto nasıl koyuluyor ??? Şimdiden çok teşekkür ederim

Hepiniz hooşşşgeldiniz gelincikler tebrik ederim, Allah tamamına erdirsin bizi hayırlısıyla inşallahh
cecelikoliq avatar resminden mi bahsediyosun sağ üstte kontrol paneli var ordan profil resmi değiştir diyor ordan yapabilirsin

Merve maşallh kız takır takır saymışsın :) iyi çalışmışsın dersine
Okuyup kendiminkileri gözden geçirim bende :)
Çok ayrıntı var yaa, eve girecez hala eksik bitmicek.
O renkli tabaklar benimde hoşuma gidiyo çok şirin, öyle parça işi salata kasesi büyük küçük kayık servis tabağı alıcam bende ama renklisini görmedim yok galiba beyaz var sadece dimi?
Birde o face deki kadın ne dikiyomuş dedin? nasıl bişey resim varsa paylaşırmısın?
tutkallı salon takımı yaptrcam bende büyük taşlı yapıyolar kuzen yaptırdı güzel duruyo şıkır şıkır, dökülüyomuş taşları ama yapıştırıveririm napim hoşuma gidiyo :)
ıı bakim ne demişşin başka su takımı bende almıcam, bugün tekzende şunu gördüm 18 parça 15 tl, tam sipariş veriyodum hata verdi vardır bi hayır dedim vazgeçtim şimdilik
Eki Görüntüle 307746 güzelmiş yaa hele bida bakim şuna ben

Memnunum cnm yaa Allah'a şükür iyi gidio =)

Gelinciklerr günaydınnn, yeni katyılan arkadaşlarımızada hayırlı olsunn, herşeyyy gönlümüzce olurr inş...

Kıss mervee valla benbde dikkatli dikkatlii okudumm, kendi yapacakalrımlaa karşılaştırıpp, yeniledim kendimii İyi seninde pek bişeyin kalmamış gibii ama senin bizden daha kısa süren varr. Ohh geç zaman geççç
Bende hep o renkli tabaklardan almak istedimdii bi ara heryerde vardııı pembe ve mordan takım yapmak istiyodum bende ama şimdii göremiyorum hiç biyerde. bide benim 6 kişilik yemek takımım varr sanırım yetmiycekk gibime geliyo. Bi de diyom acaba bende kütahyanın felan o takımlarından 2 pakett mii alıversem. Yadaa şimdilik idare ediveriym sonramı baksam o işee diğer eksiklerimimi alsammm off off kararsız kaldım şimdii. O 6 kişilik yemek takımıma uygunn böylee morr kelebeklii de su takımı aldımm çok şeker bi takım oldularrr. Günlük kullanmayada hepp 6 lı aldımm.
Kuzenimm hepp günlüğüde 12 li almışş onda görünce bende mi öyle yapsaydım dedimm. Aldığım takımdan da bulamamm bayağı olduu. Esracım eklediğin su takımından bahsettiğim kuzenim almış 2 kutuu 12 li takım yapmışş çokta hoşuma gitti. Bende bunalrı metro markette görmüştüm ama alıcı gözüyle bakmadım fatat 10 küsürdü diye hatırlıyorum sanki, marketlerde var cnm bence daha ucuza alırsın. Bime de gelmişti sanki bi ara.

Bİde mervem bahsetmişsin ya günlük çatal kaşık da düzine alcam diyee. Bende düzine alcam bi yerden 12 yemek çatal, 12 yemek kaşığı, 12 tatlı çatalı ve 12 de çay kaşığı.
Yemek bıçağı almıycam çünküü açıkçası günlük yemek yerken pek kullanılmıyor, tatlı kaşığıda aynı şekilde eğer gerek duyarsam misafir takımımdan kullanırım diye düşünüyorum. Bide zaten oo sağlarıı desenli bi takımda var 6 kişilik kahvaltı takımıma uygun olsun diye almıştım. Onun içinde de yemek kaşığı, bıçağı, çatalı ve tatlı kaşığıı varrr. Boşunaa kalabalık yapmıyım diyorum kullanmıyacağım şeylere ama yemek çatalıyla kaşığı çok lazım oluyorr. Evdekullanılmayan bıçakklarda çok çabuk paslanıyor kullanılmadığı için. Bizim evdekilerre öyle oldu misal bilindik markanın ürünleri 20 yıldır kullanıyoruzz diğer parçalarında hiçbişi yokk taş gibii ama bıçaklar misafirden misafire kullanıldıuğındann leke leke hafif pass olmuşş

Siz nee düşünüyosunuzz kızlarr bu konudaa fikirlerinizii alıymmm

Günaydın böcüğümm
Bu bardak takımından marketlerde bulursam iyi olur, kargoda kırılır bida iade filan uğraşamam diye de aklıma takılıyodu, akşam dolaşım bi bakıyım en iyisi bim e gri ye filan.
günlük yemek takımı benim 12 li var kütahya nın, bp de kampanya vardı bi ara o zaman almıştım kase yemek servis ve tatlı tabaklarını kayık tabakları yok onları ayrı alıcam artık. 10 lu da yemek çatal kaşık bıçağı var onları kullanırım yeter bana heralde, tatlı çatalı almam gerekebilir onuda evlendikten sonra bakarım, yada tam takım olanı mı açarım zaten ömürlük kenarda dura dura nolcak sanki paslanacağına solsun ama kıyamam heralde ya günlüğe alıyım ben tatlı çatalı :111:
başka başkaa, ya kızlarr şu tupper in oval seti var erzak saklama bakıp duruyorum hoşuma gidiyo ama 90 tl plastik sonuçta o kadr verilirmi sizce, yada onların çakmaları var mı acaba gören var mı

şimdiii sıraylan cevapliyimm :)))
esracımm facede şey yaz esma reyhan gürsoy (ev atölyem)ekle onu çok şeker takımlar yapıyo dantelde ne ki onların yanında
bardak paylaşmışsın fiyatı çok uygun ama kadehi yok mesela bununda.hani kadeh ve meşrubat bardagından oluşan bi takım olsa oh yani al 2 paket al sana misafir yemek takımına uygun su takımı.ama bunlar bence uygun olmaz da sen bilirsin tabi yine canım benim

gelelim böcüüme.o renkli tabaklardan ikitellide ekonomi dünyası var yakınsanız her çeşiti günlük kullanımlık herşey fazlasıyla var ve fiyatlar uygun.o renkli tabakların minik kasecikleri oluyo hatta çeşit çeşit yıldızlısı kalplisi ovali bilmem neyi.onlardanda alsan kahvaltılar için süper olur.

çatal kaşık takımını sölemişsin.aslında haklısın bıçağa gerek yok.hatta küçük çatala bile gerek yok ama benim şöle bi düşüncem var.misafir takımımı sürekli çıkarmam diyorum.hani günlük yemek takımımda 12 kişilik olcakya canım isterse .çıkarırım diğer porselen takımını diye düşünüyorum.
belki bıçağı 12 deil de 6 alırım bilmiyorum yaaa.bakalım artık :)ama tatlı kaşığı 12 tane fazla 12 alacagıma çay kaşığını 12 deilde 18 alırım en çok lazım olan şey.böylece eksik kalsa bile takımımızı açmamış olarız :)

yemek takımı aslında günlüğe bende 2 tane 6 kişilik değişik değişik alsam diyodum ama sonra düşündüm.farz et ki 6 kişi geldi yemepe 2 de sen etti 8.
2 takımdan koysan karışık olur yemek takımını açmak zorunda kalırsın.bende işime gelene açarım işime gelmeyene açmam diye düşündüm ve günlüğü 12 kişilik almaya karar verdim böcüğümmm.

kahvaltılardada o düz renkli tabakları kullanırım.
veya günlük yemek takımının pasta tabagını kullanırım servis tabagını kullanırım seçenek çok

bi akrabamız porselen saplılardan alcam dedi.eğer alırsa kahvaltılarda onu kullanırım.6 kişiden kalabalık olursak günlük çatal kaşığı kullanırım dyorum.ya ben evlendikten sonraya ıvır zıvır plastik bilmem ne neysede işte çatal eksiği veya ne bilim tabak eksiği bırakmak istemiyorum çalışlabilcek miyim çalışamicak mıyım ordu küçük yer belli olmaz.ama bardak olayına takılmıyorum.2 tl ye 3 tl ye bile su bardakları var günlük için alınır onları eksikten hiç saymıyorum ben.

ama bi ara gidipistoçtan 12 kadehle 12 su bardağı 1 de karaf alcam.
o ekonomi dünyası dediğim yerden bile alsam 25-30 tl tutuyo 24 bardak.

günlük yemek takımları güralınkiler 60 falan x 2 = 120 yapıyo
küyatyanınkiler 75=150 yapıyo.
kütahyanın modellerinde oval karelerde var.

bende bugün biraz şu teflon takımlarını araştırcam onların tavası çok yok yaaaa.aslında tenceresinden çok 4*5 boy tava lazım olur insana bi pilav tenceresi bi de büyük karnıyarık tenceresi yeter.hatta karnıyarık tenceresi bile gereksin fırında yapıyoruz genelde çünkü.

Aaaa masa örtüleri çok güzelmiş ciddenn face m kapalı ama görebildim yinede, bunlardan almak için açarım kesin..
benim kadehlerim var kıs 12 yada 16 tane tam hatırlamıyorum nişanlım getirmişti :) o yüzden düz bardak bakıyorum, uygun olsada artık olmasada böyle bişey alırım fazla para veremem, zaten hediye filanda gelir yeter..
ayrıca karnıyarık tenceresi konusunda sana katılıyorum fırında tepsiye yapılıyo genelde, daha az olucaksa da pilav tenceresi işi görür.
Çok tutumlu hatunlarız hee maşallh bize tü tü

evet kuşum çok güzeller ben peçete istemiyorum sadece masa örtüsü,runner,damacana kılıfı,poşetlik istiyorum.

kadehin varsa tamamm bunlar uygun hemde fiyatı ama 2 takım alman lazım.
ben 12 kadeh,12 meşrubat alırım.
çay bardagını misafirlik günlük diye ayıramicam amaaannnnn :))))
birsürü olcak zaten 12 tanesini koyarım kenara :)
çeyiz görmeye gelen,ev görmeye gelen,hayırlı olsuna gelen derken borcamdan bardaktan salata tepsilerinden geçilmez olur zaten.bardak deilmi yaaaa alınmicak bişi deil.önemli olan büyük şeyler.

bende biraz teflon takımlarını araştırcam ya.bakcam öyle tekleme daha uyguna gelirse öylede alabilirim.
eğer teflon seti tekleme alırsam normal çelik tencerenin 3 lüü setleri oluyoya küçük tenreceler ondan alabilirim belki.yada annem diyoki ben sonradan da alır gönderirim sana diyo.seni verince alimizi ayamızı cekmicezya eksiğini tamamlarız geriden diyo.çünkü tencere setinde 2 tane mi ne küçük tencere var.diğerleri büyük tamda bilmiyorum gerçi açıp bakmadım bile :)

Mervemm bu ekonomi dünyasıını biliyorum benn ara bi cadde de 3 katlı bi yer olması lazım züccaciyee gibi biyerr değil mi ?? Eğer orasıysaa çokk çokk önceden gitmiştimm

Bide bence teflon tencere takmı almaa yani ben olsam şimdi almazdımm biz bitek pilavv karnıyarık tarzı şeylerdee o yaygın olanını kullanıyoruzz. Diğerleri kullanılmıyorr pek. Ben olsam 2 boy yada 3 boy yayıkk olarakolanlar varyaa pilav tenceresimi ne diyolar ondan alırım bide aynılarının tavası yeterr. Mehtabın var cemin varr güzel oluyoo.

evet kızlar belli markaların teflon setlerine baktımda en ucuzu 300 tl.
ve içinde 2 tane tencere bi tane pilav tenceresi 1 tavası var.işe yaramicak şeye parar vermek işime gelmiyo ve fikrim değişti.
gidip cem yada mehtap iyilerinden 3-4 boy tava alcam.bitane küçük pilav tenceresi,bi de büyük pilav tenceresi oldu mu maximum 150 tl ye kapatırım.yumurta pişirmek için olur tavaların biri.yani biraz küçükçe.diğerleri işte kızartma balık falan filan büyük olur.büyükleri iyisindn olsunda küçükleri alınır her zaman eskidi mi att gitsin :)) bi de vok tavayla krep tavası alırım.hee almam şart mı hayırr.alabilirsem alırım çok da gerekli deil anamın evinde krep tavası mı var :)) normal tavada yapıyok krepi :))

böcekim evet canım cadde üstünde 3 katlı bi yer oraya ugramanı şiddetle tavsiye ediyorum.avizeden buzdolabı süsüne,o renkli tabaklardan 6 kişilik yemek takımlarına,banyo için sabuluk diş fırçalık vs takımlarına kahve fincanlarına herşey var.

Son düzenleme:

kızlar bunlarda almak istediğim yatak örtüsü tarzı.bunlardan birini alırım.üzerine tıklayınca markası modeli ve fiyatı çıkar sizin için yazdım bilgi amaçlı

teflonu kullanması zahmetli zaten yaa, tahta kaşık kullanılıyo ama öyle aceleye filan geliyo daldırıyosun normal kaşığı derken çiziliyo, yıkarkende tellenmiyo dışı kararıyo haydaa uğraş :) en güzeli çelik ama pilava kızartmaya gitmiyo işte onları aldıkmı yeter kızlarr bencede..

Başka eksik neler vardı, salon takımı örtü olarak nasıl bişey aldınız? benim bi tane şuna benzer var başka da yok,
kasnak işi yaptırım diyorum taşlı, dantel de yok almayı düşünüyodum bi ara vazgeçtim çok para ve sevmiyorum zaten :26:

hayatımmm benimde dantel yok gerekte yok zaten :))))
mutfagada dantel kullanmicam :)
ımm yatak odasınaında yok :)
ben senin yerinde olsam o kasnaklı takımdan yaptırmam hem az parar değil.hemde uzun ömürlü deil.ki modası çoktan geçti bile onların annem zamanında almış bana kullanırım ama modasi geçti gitti.onu alacağına bu boncuklu takımın bi de gümüş rengini alabilirsin illa farklılık olsun diyosan.

bende bu boncuklu takımlardan alcam şahsen.parçası çok oldugu için tv üniteme falan da kullanırım.gümüşlük almicam büyük ihtimalle.
sadece konsol ve yemek masası.
konsoluma yemek takımım,bi de takımın bardakları sığdı mı yeter :)
he tabi o an beni gıcık ederlerse gıcıklıgına alabilirim de :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…