• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
hayatımmm benimde dantel yok gerekte yok zaten :))))
mutfagada dantel kullanmicam :)
ımm yatak odasınaında yok :)
ben senin yerinde olsam o kasnaklı takımdan yaptırmam hem az parar değil.hemde uzun ömürlü deil.ki modası çoktan geçti bile onların annem zamanında almış bana kullanırım ama modasi geçti gitti.onu alacağına bu boncuklu takımın bi de gümüş rengini alabilirsin illa farklılık olsun diyosan.

bende bu boncuklu takımlardan alcam şahsen.parçası çok oldugu için tv üniteme falan da kullanırım.gümüşlük almicam büyük ihtimalle.
sadece konsol ve yemek masası.
konsoluma yemek takımım,bi de takımın bardakları sığdı mı yeter :)
he tabi o an beni gıcık ederlerse gıcıklıgına alabilirim de :)

:1: masraf yaptıran gelin daha kıymetli oluyomuş diyodu birileri :37:
ay ben mutfağa aldım dantel yaa, pişman olcam kesim ama napalım tek o olsun fazlalık :(
salon takımı da gümüşlüğe masaya orta sehpaya filan lazım olcak işte, bakalım ya bunun beyazını alırım yada kasnak işi yaptırıım, öyle oya boncuklarıyla değil kız dediğim, kristal taşlarla yapıyolar güzel oluyo güzel ben yaptırım da gör :)

canlarım mayıs -haziran düğünüm var benimde tarih şubatta falan kesinleşicek.daha yemek takımı yatak örtüsü,küçük ev aletleri gibi şeyleri almaya başladım.
ama henüz gelinlik,mekan,büyük ev eşyaları gibi şeylerle ilgilenmiyoruz.acaba son 3 ay bunlar için yeterli bir zaman mı?

hayatımmm bende o taş desenliyi çok beğendim.kız markalar yazıyoya :))
mondi,bellona mağazalarından alabilirsin tabisi :)

bendim kız masraf yaptıran gelin kıymetli olur diyen :))
yine öle ben çeyiz için gereksiz masraftan kaçıyorum.ama esya için aynı seyi söleyemicem :))))

evet kızlar belli markaların teflon setlerine baktımda en ucuzu 300 tl.
ve içinde 2 tane tencere bi tane pilav tenceresi 1 tavası var.işe yaramicak şeye parar vermek işime gelmiyo ve fikrim değişti.
gidip cem yada mehtap iyilerinden 3-4 boy tava alcam.bitane küçük pilav tenceresi,bi de büyük pilav tenceresi oldu mu maximum 150 tl ye kapatırım.yumurta pişirmek için olur tavaların biri.yani biraz küçükçe.diğerleri işte kızartma balık falan filan büyük olur.büyükleri iyisindn olsunda küçükleri alınır her zaman eskidi mi att gitsin :)) bi de vok tavayla krep tavası alırım.hee almam şart mı hayırr.alabilirsem alırım çok da gerekli deil anamın evinde krep tavası mı var :)) normal tavada yapıyok krepi :))

böcekim evet canım cadde üstünde 3 katlı bi yer oraya ugramanı şiddetle tavsiye ediyorum.avizeden buzdolabı süsüne,o renkli tabaklardan 6 kişilik yemek takımlarına,banyo için sabuluk diş fırçalık vs takımlarına kahve fincanlarına herşey var.

Canım bencede en iyisi böylee teflon çok kullanışlı değil, birtek pilav yaparken iyi oluyoo takıma gerçekten yazık verilen parayaa.

Bu aradaaa benimm beğendiğimm ve almayı düşündüğüm yatakk örtüsünüde eklemişsinnn:1: Beellonanın 184 lük olanını almayı düşünüyodum bi kaç aydır mor olanı beni kendine aşık etmişti. Bir arkadaşıma danışmıştım çok sade bulduu ama ben öyle süslü püslüü kullanışsız bişiy istemiyorum hemde tonla para döküpp. Yatağın Üstünee atıymm düzenli ve şık görülsün olsun bitsinn,
Ama sen böyle açık renk düşünüyosann taş desenlisi daha iyi cnm

teflonu kullanması zahmetli zaten yaa, tahta kaşık kullanılıyo ama öyle aceleye filan geliyo daldırıyosun normal kaşığı derken çiziliyo, yıkarkende tellenmiyo dışı kararıyo haydaa uğraş :) en güzeli çelik ama pilava kızartmaya gitmiyo işte onları aldıkmı yeter kızlarr bencede..

Başka eksik neler vardı, salon takımı örtü olarak nasıl bişey aldınız? benim bi tane şuna benzer var başka da yok,
kasnak işi yaptırım diyorum taşlı, dantel de yok almayı düşünüyodum bi ara vazgeçtim çok para ve sevmiyorum zaten Eki Görüntüle 308596 :26:

Bende salon takımı almıycam yani şu boncukluu şıkır şıkır olanlardan, anneme almıştımm kullanıyoruzz ama hiç kullanışlı değill, taşları dökülüyoo, yıkanmııyo vss. vsss. Mutfağıma zaten dantel yaptırmadımm bana çok manasız geliyo mutfakta dantell, mutfak buhar oluyo yağ oluyoo herşeyy o danttelle yappışıyoo:25:
Salonuma koltuklarım alınınca, koltuklarımın renginde şifon kumaş alıp sehpa, masa ve konsolun üstünee dikdörtgen bişi diktircem, yıkaa yıkaa kullan hemde zarif oluyo. Annemin yaptığı dantelleride çeyizim serildikten sonra bi kısmını anneme geri vericem öyle anlaştıkk :51:

canlarım mayıs -haziran düğünüm var benimde tarih şubatta falan kesinleşicek.daha yemek takımı yatak örtüsü,küçük ev aletleri gibi şeyleri almaya başladım.
ama henüz gelinlik,mekan,büyük ev eşyaları gibi şeylerle ilgilenmiyoruz.acaba son 3 ay bunlar için yeterli bir zaman mı?

Canımm hayırlı olsunn, son 3 ayy da dedikelrinn çok zorr olurr gibii olsa bilee çok stres olursunn. Bi kere düğpün yerini şimdiden ayarlaa 6 aya yer bulamadık düşünn artık herkes erken davranıyo. Eşyalara şöylee bi bakın kafanızda bişiler otursun 1-2 ay kala alırsınız. Çeyizinee alabileceklerini şimdiden all en güzel zamanlarında çeyizle uğraşmak zorunda kalmazsın, düğün heycanını doyasıya yaşarsın.

hayatımmm bende o taş desenliyi çok beğendim.kız markalar yazıyoya :))
mondi,bellona mağazalarından alabilirsin tabisi :)

bendim kız masraf yaptıran gelin kıymetli olur diyen :))
yine öle ben çeyiz için gereksiz masraftan kaçıyorum.ama esya için aynı seyi söleyemicem :))))

:1: tamda bulmuşum seni, iyi aklımda kalmış ama düşünüyodum bişeyler alınacak filan konuşulurken :9:

Canım bencede en iyisi böylee teflon çok kullanışlı değil, birtek pilav yaparken iyi oluyoo takıma gerçekten yazık verilen parayaa.

Bu aradaaa benimm beğendiğimm ve almayı düşündüğüm yatakk örtüsünüde eklemişsinnn:1: Beellonanın 184 lük olanını almayı düşünüyodum bi kaç aydır mor olanı beni kendine aşık etmişti. Bir arkadaşıma danışmıştım çok sade bulduu ama ben öyle süslü püslüü kullanışsız bişiy istemiyorum hemde tonla para döküpp. Yatağın Üstünee atıymm düzenli ve şık görülsün olsun bitsinn,
Ama sen böyle açık renk düşünüyosann taş desenlisi daha iyi cnm

Bende salon takımı almıycam yani şu boncukluu şıkır şıkır olanlardan, anneme almıştımm kullanıyoruzz ama hiç kullanışlı değill, taşları dökülüyoo, yıkanmııyo vss. vsss. Mutfağıma zaten dantel yaptırmadımm bana çok manasız geliyo mutfakta dantell, mutfak buhar oluyo yağ oluyoo herşeyy o danttelle yappışıyoo:25:
Salonuma koltuklarım alınınca, koltuklarımın renginde şifon kumaş alıp sehpa, masa ve konsolun üstünee dikdörtgen bişi diktircem, yıkaa yıkaa kullan hemde zarif oluyo. Annemin yaptığı dantelleride çeyizim serildikten sonra bi kısmını anneme geri vericem öyle anlaştıkk :51:

Ben yatak örtüsü şunu almıştım taç dan 140 a, bide pike sardırcam zaten füme rengi süslü bişey oluyo yatak ortüsü gibi kullanılıyo bu ikisi yeter bana şimdilik, başka almıyım en iyisi Eki Görüntüle 309080

Salon takımı da kullanışlı yıkamaya gelcek bişey bulmaya çalışıyım bari haklısın balımm, iki tane olunca o da yeter..
çeyizi yeni evine yerleştirirken mi serceksin yoksa annenlerin evinde bi odaya mı seriyosunuz??

böcüğümm evet ben açık renk düşünüyorum yaaa aslında mor olanda güzel ama.mor renkte pike takımı veya kapitone nevresim alcam.örtüm beyaz,krem,sedef,vizon,gri bu renklerde olsun istiyorum.evet taş desenlisi çok güzel aman diğerleride güzel sorun deil :)) de alacagım zaman tek tek bakarım ben hepsini incelerim.

salon takımına gelince aslında dediğin gibi şifon çok şık durur.ama ne bilim o boncuklu takımlar çok pahalı deil 50-60-70 tl 1-2 yıkamada bozulsada acımam yani çok mühim deil ama ilk etapta olsun istiyorum.
bende çeyizlerimin bi kısmını yollarım geri güzellerini.yada yollamam kullanırım yaa sandıgımda dursun yanına gittiğim büyüklere hediye götürürüm evime gelenin çantasına sokuştururum yoksa o çeyiz bitmez :)
- 70 çember
- 40 havlu
- 40 lif
- 20-25 patik
:27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::27::52: :6::6::6:

ben çeyizimi baba evime sermek istiyorum gerçi orduda çeyiz gidince alcam çogu ıvır zıvırımı ama olsun olanı sercem burda inşallah.

ordaki akrabalarımda zaten evime gelirler.

bu arada nişanlım evin yapılan kısmını faceye atmış.
bende buraya atmak istiyorum.ama albüm yapcam sonradan kaldıramıyorum buraya atınca.
bakalım bi ara denicem atmayı

:1: tamda bulmuşum seni, iyi aklımda kalmış ama düşünüyodum bişeyler alınacak filan konuşulurken :9:

Ben yatak örtüsü şunu almıştım taç dan 140 a, bide pike sardırcam zaten füme rengi süslü bişey oluyo yatak ortüsü gibi kullanılıyo bu ikisi yeter bana şimdilik, başka almıyım en iyisi Eki Görüntüle 309080

Salon takımı da kullanışlı yıkamaya gelcek bişey bulmaya çalışıyım bari haklısın balımm, iki tane olunca o da yeter..
çeyizi yeni evine yerleştirirken mi serceksin yoksa annenlerin evinde bi odaya mı seriyosunuz??

Waww çok hoş yatak örtünn sadeee şık şeyleriş seviyorum yaaa, bunun gri gibi bi rengi vardı onu da beğenmiştim ben. Yalnızz dikkat edinn taçın yak örtülerinin ölçülerii biraz küçük oluyoo ben yatak odama baza düşündüğümden biraz daha uzun bişşi olması laızmm yoksaa taştaa çok beğendiğim yatkk örtülerr varr yaaa pofff

Canım aslında bizde çeyiz baba evinde serilirr, bazıılarında kendi evlerinde sarıldığınıda gördümm. Düşünüyorum diyorumkii kendi evimde sersemm kim gelip görcekk bizimkilere uzak bir yerr, boşa sermiş olurum diyorum annemin evinde sersemm o kadar eşyayıı sermek gözümdee çok büyüyorr yanii çok kararsızımmmm

Siz nasıl yapıcaksıınızz çeyiz serme işiniii yada sercekmisinizzz ???

Düğün tarihlerinin ve mekanlarının belli olması ne güzel. Benim nişanlım askerde :43: ama neyse ki kısa dönem :21: biz de yaz sonu gibi düşünüyoruz ama ben gelinliğimin siparişini verdim dikilmeye başladı ;) hazırlıklara başlamak bile insanı mutlu etmeye başlıyo :21:

günaydın kızlar nasılsınızzz.
böcüğümm ben sercem yaa onun ayrı bi güzelliği tadi oluyo.hem borcam falanda çok gelir kız uyanık ol :))))))

Günaydınn cnm nbrr??
Evet bizde de öyledir çeyiz gelmeye gelen boş gelmezz, ufak tefek bişiler getirir adettendir. Ama borcam getirmişlerdi, bi kaç parça var yeterr başka bişi getirsinlerr :1:
Bu aradaa dün şöylee bi mobilyalaraa baktımm, anam bakmaz olaydıkkk daha kış, düğün mevsimi olamamsına rağmenn fiyatlarr uçmuşş yemek odası 5 bin, yatak odası 5 bin, koltuk takımı 3,5. dediii :52: Öyle marka şakır şukur bir yerde değildi hanii sıradan bir dükkandı. Amaa öylee beğendimkii tam hayalimdekilerrdiii, napcaz bizz yahuu:30:

Selam kızlarr, iyi haftalar..
Bizdede baba evine serilir çeyiz, ablamlar sermişti, aslında çıkar ser topla uzun iş baya ama yapsınlar işte hediye filanda gelir sereriz heralde bakalım.. :61:

Böcüğüm valla uçmuş fiyatlar 13500 çok para yaaa, yaptırsanız beğendiğin modelleri bundan daha uyguna gelir, onu bi araştır sor istersen.
Biz yatak odası yemk odası 2 şer e yaptırmıştık, bi köşe bi berjer ve bi çekyt aldık onlara da 1650 verdik, toplam 5650 ye kapattık.. :26:

Ayy çok iyiymiş sizinkii yaa, nerde yaptırdınızz?
Bizde işte yaptırabileceğimiz bir yer bakıyoruz şu araa, inş. buluruz daha uygunaa, bide hazır olarak satan bi kaç yere daha bakacağız bakalım sonuç ne olcak.

Bu arada şifayı kapmışımm kıslarr, kulağıma kulağımaa vuruyoo ağrıı, happşuu hapşuu bi hal oldumm :25:

Selam kızlarr, iyi haftalar..
Bizdede baba evine serilir çeyiz, ablamlar sermişti, aslında çıkar ser topla uzun iş baya ama yapsınlar işte hediye filanda gelir sereriz heralde bakalım.. :61:

Bende serersem babaevine sermek istiyorum, kendi evimee sermek istemiyorum, evimi görmek isteyenleri evlendikten sonra yemeğe davet etmek daha hoş olurr gibi geliyo. Ama işte babaevine sermekte bilemiyorum hiç gözüm almıyoo :17:

ay benim çeyizim bile yok :))) eheh neyse napalım artık :D

ya kızlaaaar, süper bi gelinlik giydim haftasonu. keşke giymeseydim, çok pahalı bi yer olduğunu bile bile girdim denedim, aklım kaldı işte gelinlikte :(
ama mümkünü yok o kadar para veremem gelinliğe, sadece gelinlik 7bin tlydi :S
çıkaramadım üstümden yarım saat, öyle seyrettim kendimi :))) neyse, benzerini diktiririm ama o malzeme, o kaliteyi yakalamak imkansız tabi.

Cnm hoşgeldinn nbrr?? Nerdesinizz yahuu neden uğramıyorsunuzzz
gelinliği bende merak ettim şimdii, keşke resmi felan olsaydıı, ben hiç gelinlik felan bakmıyorummm, herhalde ilk giydiğimi alıcamm :1:

Cnm hoşgeldinn nbrr?? Nerdesinizz yahuu neden uğramıyorsunuzzz
gelinliği bende merak ettim şimdii, keşke resmi felan olsaydıı, ben hiç gelinlik felan bakmıyorummm, herhalde ilk giydiğimi alıcamm :1:

selam canım. ben çok yoğunum, taşınma işleriyle meşgulum, o yüzden giremiyorum pek. yeni evin işleri bitmiyo, e bi yandan da toplanmak derdi derken, kendimi unuttum valla. sizde ne var ne yok?

canım gelinliğin fotoğrafını çekmeyi teklif bile etmedim valla, ünlü bi tasarımcı kadın, kesin yasaktır diye düşündüm. ben de modeli belirledim en azından, şimdi o modeli makul bi şekilde yaptırıcam bi yer bulmalıyım.

Back
X